Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Promowane odpowiedzi

Zbierałem się do pisania tego bloga i zbierałem, aż w końcu się przełamałem.

A więc, od początku. Handlem na betfair zajmuje się już z 2 lata. Wcześniej na dane kolegi :-P , od jakiś 2 miesięcy na swoje. W tradingu miałem już dwie większe przerwy, które były spowodowane różnymi sytuacjami: potrzebowałem gotówki i wszystko wypłacałem, lub co gorsza, łapałem dużego reda i robiłem sobie wymuszoną przerwę.

Wróciłem i handluje od miesiąca. Prowadzenie bloga ma mnie zmotywować do tego, abym już nie robił sobie większych przerw :-D

Od zawsze handlowałem koniki, a ostatnio doszedł jeszcze tenis. Jednak od kiedy jestem studentem, będzie trochę ciężej tradować codziennie na konikach.

Tak przedstawia się zestawienie P/L za ostatni miesiąc:

41642823.png

nie wliczając 60$ za 3 miejsce w pokera. Zapraszam wszystkich na kolejną edycję texas holdem :lol:

Moje aktualne saldo to 392 Euro. Cel do końca listopada, to na razie, skromnie, dobić do 500 Euro.

Odnośnik do posta

Witam !!!

Założyliśmy bloga prawie w tym samym czasie;) Ładny wynik na koniach mimo niedużej ilości rynków. Gdybyś tak mógł zachować podobną skuteczność przy przehandlowaniu powiedzmy 400 rynków byłoby super. Domyślam się że jak się jest studentem to zapewne ciężko się wstrzelić pomiędzy zajęciami a tradingiem i jeszcze być do tego odpowiednio skupionym. Co innego jak jeszcze byłyby gonitwy do późnego wieczora. Powodzenia życzę;)

Odnośnik do posta

No niestety studiuję :-P . Zajęcia mam do około 16, a wracam do domu koło 17. A więc na gonitwy zostaje mało czasu, bo czasem trzeba też porobić inne rzeczy. Dlatego też taki skromny challange z mojej strony.

FlySky gratuluję niezłego wyniku na konikach. Gdyby nie ten tenis to byłoby naprawdę super. Pozdr

Odnośnik do posta

31010.png

Dobra na dzisiaj to tyle. Trzeba przecież jeszcze wyskoczyć z kumplami na piwko. A później napisać sprawozdanie z fizyki :-/ . Widziałem, że dużo jest tutaj studentów, a więc może ma ktoś sprawko z: "Wyznaczenie długości fali światła za pomocą interferometru Michelsona"? Będę bardzo wdzięczny za pomoc.

Odnośnik do posta

Dzisiaj większość zysku osiągnąłem na tenisie. Przyjechałem do domu o 18:30 i potradowałem tylko na dwóch gonitwach. Odbywają się one o tej porze co pół godziny i normalnie szkoda czasu czekać 20 minut zanim zacznie się coś dziać. Później dosiadłem się do tenisa i jakoś poszło.

411.png

Odnośnik do posta

Wczoraj z ważnych powodów musiałem wypłacić większą część kapitału. Na koncie zostało mi prawie 40 Euro.

Ale nie poddaje się, zmieniam tylko mój cel na listopad. Dobić do 100 Euro. Trzeba będzie się znowu przestawić, że nie na każdy lay mnie stać :-P

Odnośnik do posta

Zmiana w stawce(wcześniej był lay 150, teraz lay 15) spowodowała, że zmiana w zarobkach jest bardzo duża. Czasami trochę się denerwuje, bo wolno to idzie. Ale cóż, musiałem to wypłacić. Wczoraj nic nie handlowałem, miałem dużego kaca, a po wcześniejszych doświadczeniach, nie odważyłem się na trading w takim stanie.

Oto P/L za dzisiaj:

711.png

Strike rate: 89%

% zysk względem kapitału: 10,14%

Odnośnik do posta

To sporą zmianę zrobiłeś tej stawki (10-krotną). Mnie osobiście ciężko się handluje na bankrollu poniżej 100, a jak jeszcze jest dzień w którym są ładne driftery tu już idzie się lekko podkurzyć. Zazwyczaj minimalny bankroll dla mnie to własnie 100 GBP, choć na dobrą sprawę najważniejszą rzeczą jest ten zysk % od posiadanego kapitału. Apropo handlowania na kacu, to tak jak piszesz, lepiej nie próbować nawet, szczególnie koniki, no chyba, że można się pobawić po 2 funty (euro);) Pozdrawiam i życzę szybkiego dobicia do tych 100 euro;)

Odnośnik do posta

Dzięki FlySky

No ja się bardzo wkurzam. Np. takim czymś, że dzisiaj zarobiłbym 10 razy więcej, gdybym miał tamten bankroll. Ale niestety musiałem to wypłacić, miałem bardzo ważną sprawę.

Ważne, że jakoś zdołałem się przestawić na mniejsze stawki. Dodam, że przy jednym skalpie layem 15 zarabiam tylko 0,07 euro. Ach te zmiany, aż szkoda gadać.

Odnośnik do posta

No i dzisiaj znowu nic nie pohandlowałem. Dopiero wróciłem do domu, a gonitwy już się skończyły.

Aktualnie w rożny sposób zbieram kapitał aby wpłacić na giełdę. Bo jednak ciężko nawet zabrać się do handlu, gdy z góry wiem, że pieniężnie mało zarobię. Jakoś nie mam motywacji. Do czwartku spróbuję wpłacić trochę kaski aby dało się coś zarobić.

Odnośnik do posta
No i dzisiaj znowu nic nie pohandlowałem. Dopiero wróciłem do domu, a gonitwy już się skończyły.

Aktualnie w rożny sposób zbieram kapitał aby wpłacić na giełdę. Bo jednak ciężko nawet zabrać się do handlu, gdy z góry wiem, że pieniężnie mało zarobię. Jakoś nie mam motywacji. Do czwartku spróbuję wpłacić trochę kaski aby dało się coś zarobić.

Mam dokładnie to samo. Większa kasa=większa motywacja

Odnośnik do posta

No brak motywacji to dla mnie, jeden z najgorzej wpływających czynników na handel. Bez niej często się dekoncentruje i łapie ujemne rynki. Później dochodzą jeszcze rozważania, typu: przy kapitale 40 Euro zarabiam 4 to przy 200 zarobiłbym 20 itd. Oczywiście do pewnego momentu, kiedy już kwoty rzędu 500 Euro nie zawsze są przyjmowane w całości.

Odnośnik do posta

Niestety nie znalazłem środków, które mógłbym wpłacić. Dzisiaj zapowiadał się bardzo fajny dzień na handel. Ale niestety po przehandlowanych 4 gonitwach musiałem iść coś zrobić, ach to mieszkanie z rodzinką :-/ . Wróciłem przed chwilą, a geek się trochę tnie(pewnie problemy z neo). W takiej sytuacji odpuszczam sobie handel. Jeszcze za godzinkę sprawdzę czy jest lepiej i może trochę jeszcze potraduje.

Screen z dzisiaj, mam nadzieję, że jeszcze kilka dodatnich dojdzie:1111gry.png

Odnośnik do posta

W końcu znalazłem trochę czasu na handel. Ostatnio wcale go nie miałem.

Dzisiaj handlowałem kapitałem 45 Euro, stawką lay 20.

1411.png

Strike rate: 69%, trochę słabo ale podczas handlu bardzo często odrywałem się od monitora, bo rodzinka coś chciała :-/

% zysk względem kapitału: 10,19%

Chyba wybiorę się do pracy aby zarobić na jakiś większy stack. Macie jakieś pomysły gdzie można szybko, dużo zarobić?

Odnośnik do posta
  • 2 weeks later...

Ostatnio wcale nie miałem czasu na handel. Jednak studia inżynierskie, są trochę męczące.

Kapitał ciągle utrzymuje na poziomie 50 Euro, a więc raczej w tym miesiącu nie dokopie się do setki :cry: . Może gdybym miał choć trochę czasu.

Jedyne co mnie podnosi teraz na duchu to, że w grudniu mam urodziny i może dostanę jakąś kaskę od rodzinki, którą oczywiście zainwestuję w giełdę. A może znowu uda się coś wygrać w TH.

Tak przedstawia się P/L za ostanie 2 tygodnie:

2611.png

Tak wiem, wiem "co to jest 11 gonitw w 2 tygodnie?", ale ja już sam nie wiem kiedy będę miał trochę więcej czasu na handel. W tygodniu studia, a w sobotę trzeba coś porobić aby rodzinka nie marudziła, że tylko jem i śpię :-P.

Najgorsze jest, że w końcu zaliczyłem ujemny dzień: 21 listopad

Wszystko przez ostatnią gonitwę, a raczej moją nieuwagę. Handlowałem i chciałem zrobić sobie małą przerwę, bo musiałem nakarmić moje psiaki. Jakież było moje zdziwienie gdy po powrocie zamiast zysku na rynku w Aint (15:55), który miał wynosić 1,74 euro minus prowizja betfair, zanotowałem stratę na poziomie 3,26(około 6 % banku). Okazało się, że nie zamknąłem jednej pozycji bo geek się zaciął i 5 euro zostało na backu. Już kilka razy miałem taką sytuację ale jeszcze nigdy nie zdarzyło się tak, że zamiast straty, zanotowałem spory zysku przez nieuwagę. Ach to moje szczęście :-/

Druga strata tego dnia -2,10 spowodowana była przez to, że poczułem się za pewnie na rynku. Cały czas skalpowałem i około 80% transakcji wychodziło na plus. Aż tu nagle ktoś zaczął pchać kurs dość dużą kwotą. Pomyślałem sobie, że poczekam i jak trend się odwróci to złapię ładnego swinga. Było tak jak myślałem, kurs wzrósł o około 20 ticków i nastąpiło odbicie. Wszedłem za połowę banku i tylko patrzyłem jak moje zyski ładnie, miarowo rosną. Aż tu nagle, kurs w jednej sekundzie poszybował tak, że byłem stratny 2 ticki(równe -1euro). Pomyślałem, że poczekam bo trend wyraźnie jest przeciwko temu, co ładuje tyle kasy w laye. Ale się przeliczyłem bo kurs ciągle powoli wzrastał, chociaż chyba tylko on kupował laye(laye były skupowane za płaską stawkę około 2000). Wyszedłem na -4 ticku. Ale chyba i tak zaliczyłem bardziej szczęśliwą gonitwę niż ten gościu. Bo później spoglądałem na rynek ip. i prawie nic się nie działo-przez całą gonitwę zostało przyjęte z 10 tys na tym koniku. A konik wygrał. Zapewne w ten sposób pożegnaliśmy kolejnego super-początkującego tradera, który miał za dużo kasy, a za mało oleju w głowie :-D .

Odnośnik do posta

Ja kilka razy przez nie uwagę pożegnałem się z kilkudziesięcioma funtami;) Np. miałem taką sytuację, że przeszedłem do następnego rynku i patrzę, kurde co mam tak mało kapitału? i szybko powróciłem do poprzedniego rynku i okazało się że miałem dwa niskie laye ustawione z tick offsetem, niestety kurs już powędrował niżej i pozostało ratować się tylko. Z tym kapitałem to też zniżam chwilowo poziom do 100 funtów, przez moje ostatnie poczynania na tych rynkach.

Apropo tych pieniędzy na lay, to nie wiadomo czy to trader czy też może jakiś gracz, bo ludzie ze sporym kapitałem także mogą grać jakąś progresję na lay koni np. do kursu 3, gdzie jeszcze można zrobić to za rozsądne pieniądze, a system to system raz tracisz ale w dłuższej perspektywie możesz zyskać. Pozdrawiam i życzę większego kapitału;)

Odnośnik do posta
  • 2 weeks later...
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.