Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Zestaw satelitarny

Promowane odpowiedzi

Witam

Ostatnio na tapecie rozmowy o satelicie, więc postanowiłem założyć temat, żeby wszystko było w jednym miejscu. Podam parametry swojego zestawu, wcale nie trzeba rakiety do odbioru.

Zestaw posiadam 3 lata. Najpierw grałem na lapku przez tuner prof7500 usb(100$ wtedy z Chin). Laptop mocny nie był: i3, 2gb dedykowanej grafiki geforca, 4bg ramu, ale ciężko było mu udźwignąć feedy w 4:2:2(najlepsza jakość i próbkowanie kolorów). Resztę feedów tak do 10mb rozpracowywał bez problemu, ale wiecznie był gorący i wyłączył się z dwa razy a każdy wie co to oznacza podczas handlu. Parę miechów później złożyłem sobie PC, tez nie jakiegoś wypasionego, i5 na podstawce 1155, gtx 570, 4gb ramu i mały dysk ssd na system. Od tego czasu nigdy nic mi nie zamuliło podczas handlu, także nie trzeba inwestować ogromnej kwoty w PC. Zdaje sobie sprawę, że teraz intel ma nową generację procków, grafika też odskoczyła w kosmos, ale zawsze można złożyć używke ;) Aha, gram cały czas na tej samej karcie pod usb, ale TBSy na pewno są lepsze, więc jak ktoś ma PC to niech nie bawi się w tuner usb tylko od razu zaopatrzy się w pcie.

Antena min 1.1m obowiązkowo i obrotnica. Na temat wyższości siłownika się nie wypowiadam bo nie mam. Raz tylko miałem luz na obrotnicy po mega wichurze, ale skręciłem mocno i wisi już tak od lat. Mieszkam na wyspach i po 3 sztormach w grudniu nic się nie przestawiło. Widocznie mam twardą sztukę :)

Konwerter inverto black ultra chyba najlepszy na każdą pogodę.

Jednak era dvbs2 chyli się ku końcowi. Jak Tarpat wspomniał, szlemy już nie są dostępne a jak są to nie ma większości wszystkich kortów. Mastersy i cała reszta jeszcze się trzyma. Czelków brak, albo ja nie mogę znaleźć. Także nie wiadomo ile jeszcze to wszystko pociągnie. Ten rok myślę że jeszcze tak, ale to wróżenie w fusów. Nie odbieramy jeszcze w fhd w tv, wiec jest jeszcze zapas mocy. :)  Jednak z drugiej strony transmisje sportowe zawsze były i będą w najlepszej jakości więc nie wiadomo co najbliższa przyszłość przyniesie...

Pozdrawiam.

Odnośnik do posta
  • 3 weeks later...

Ile jest sekund przewagi w stosunku do streamu B365?

Co z feedami na piłkę nożną?, w szczególności chodzi mi o transmisje z ligi niemieckiej, hiszpańskiej, angielskiej i włoskiej.

Odnośnik do posta

Różnie to jest z tą szybkością. ATP kilka sekund, WTA prawie nie ma różnicy, ale i tak livescory są szybsze zazwyczaj. Grunt że można uciec przed punktem i o komfort, bo okno streama masz takie duże, jakie chcesz. 

Piłka nożna jest,  dużo meczy z Hiszpanii, Włoch, trochę mniej z angielskiej, ale jest w czym wybierać. Do żadnego meczu nie ma komentarza, tylko czysty przekaz.

Odnośnik do posta

No właśnie. Jeżeli chodzi o satelitę, to na ogół w większości przekazów Ci co mieli jeszcze 2 - 5 lata temu przewagę z powodu posiadania satelity i tablic dekodujących BISS już tej przewagi nie mają od kiedy weszły szybsze scoreboardy skybeta i william hilla. Szacuję że scoreboard jest szybszy w około 90% meczów od ogólnodostępnych feedów satelitarnych. Nic tu nie da bardzo szybki sprzęt komputerowy za 5 - 10k zł

Oczywiście satelita cały czas ma potencjał, ale żeby wycisnąć z niej jak najwięcej trzeba mieć przede wszystkim dobre znajomości i dużo kasy na inwestycje w ulepszanie swojego zestawu.

Nie zmienia to jednak faktu że streamy z buków są w 90% przypadków wolniejsze od satelity o 1 - 5 s.

Odnośnik do posta

Dokładnie, kilka lat temu to był raj, nawet mi się udawało ściągać z laddera, ale było to dosłownie kilka razy w karierze :) Tablice też nie były dostępne, bo stworzenie zajmowało bardzo dużo czasu ze względu na wielkość (ok 250gb jedna a potrzebne są min 3 plus duży dysk ssd, co w tamtych czasach oznaczało wydatek kilkuset funtów za same dyski), teraz możesz je sobie ściągnąć z neta za friko. Kiedyś chciałem kupić to zaśpiewali mi 7k funtów za komplet :o 

Odnośnik do posta

Panowie, bardzo dziękuję za cenne informacje.

@ Szopen, samemu składałeś i instalowałeś cały zestaw?

Z ciekawości sprawdziłem ligę francuską in-play, time delay do przyjęcia stawki to "jedynie" 12sek. + mizerne obroty( a pamiętam jeszcze rok 2010:D). Już nawet stream z satelity nie pomoże w scalpingu in-play:(

Odnośnik do posta