Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Promowane odpowiedzi

Witam wszystkich

Nie wiem na ile moje pytanie jest banalne/głupie :-D ..dopiero zaczynam przygodę z tradingiem...póki co to dla mnie czarna magia...coś tam gdzieś czytałem ale czuję się jak dziecko we mgle bo mam strzępki informacji i nie umiem tego złożyć....

Kiedyś gdzieś czytałem o płynności rynku...żeby się nie wkopać w mało dynamiczny

Na przykładzie...Lech v Man City MO 62 879 GBP [o godz 00.42] /bo rozumiem ze to wartość wszystkich zakładów podana jest na samej gorze obok określonego rynku>]

Czy można jakoś określić kiedy rynek jest ok a kiedy raczej trzeba uważać ?

Z góry dzięki

Odnośnik do posta

Jak się ma tak małą wiedzę i strzępki informacji to właśnie trudno Zupełne początki ta jak wspomniałem więc wpłaciłem 10 GBP żeby zobaczyć co i jak w praktyce i gram 2 GBP.

Póki co Match Odds gram.

Spotkanie zostanie rozegrane dziś o 19, a dane z godziny 00.42 jak wspomniałem czyli czyli 7 h temu

Odnośnik do posta

No nie wiem z takimi pieniążkami możesz atakować każdy rynek,a jeśli na rynku głównym to w zasadzie o płynność nie musisz się obawiać jeśli trochę się pobawisz to za jakiś czas sam zrozumiesz co i jak,puki co nie musisz się o to martwić.

Odnośnik do posta
  • 6 months later...

Witam!

Jestem początkującym traderem, od wczoraj :-D Ogarniam zasady giełdy, back-lay, mam też kilkuletnie doświadczenie w zakładach sportowych. Zaczynam z 50e, tak żeby się nauczyć i zacząć generować "jakieś zyski". Mam już nawet jednego greena z wczoraj :lol:

Jak widzę bardzo aktywne są rynki brytyjskie, piłka nożna wielkich lig i tenis. Czyli np na koszykówkę europejską nie ma co liczyć? Przy 1000e przyjętych zainteresowanie jest małe czyli i kurs nie będzie specjalnie wiercił? Dobrze rozumiem? Wiem ,że moje stawki będą na razie małe 10-20e, ale od jakiego pułapu rynku (ile przyjętych euro) warto wchodzić w grę by nie wpakować się w bagno?

edit: Mówię o PRE -play bo takim sie na razie chcę zająć

Odnośnik do posta

podepne sie z pytaniem, bo tytul watku dosc bliski tematyce, ktora chce poruszyc.

skoro betfair dziala 24h, to wiadoma rzecza jest, ze jak my spimy, to na drugiej polkuli zycie wre pelna para.

i tu rodzi sie pytanie. jak duzo kasy przyjmuja rynki w godzinach nocnych czasu europejskiego? powiedzmy miedzy godzina 0.00 a 8 rano. jesli ktos to zaobserwowal bede wdzieczny za odpowiedz :)

Odnośnik do posta
podepne sie z pytaniem, bo tytul watku dosc bliski tematyce, ktora chce poruszyc.

skoro betfair dziala 24h, to wiadoma rzecza jest, ze jak my spimy, to na drugiej polkuli zycie wre pelna para.

i tu rodzi sie pytanie. jak duzo kasy przyjmuja rynki w godzinach nocnych czasu europejskiego? powiedzmy miedzy godzina 0.00 a 8 rano. jesli ktos to zaobserwowal bede wdzieczny za odpowiedz :)

szczerze nie za bardzo radze grac w nocy. Rynki zamieraja okolo 1 w nocy - no chyba, ze siedzi tam MC hehe - ale na Niego uwazaj bo oskubie Cie z kasy w mig :) Kiedys siedzialem na czyms bodajze z Copa L - mecz o 2 - ojej jakas masakra. Duzy rynek, ponad 100k a zero plynnosci. Totalne zero - cos zaczelo sie ruszac 20 minut przed meczem. Grubasy tez musza sie wyspac. Ogolnie po mojemu graj max do polnocy. Oczywiscie pozniej tez sie da ale roznie jest z ta plynnoscia.

Odnośnik do posta

czyli wychodzi na to, ze betfair na drugiej polkuli praktycznie jest martwy.

skierowalem pytanie nie po to, aby grac w nocy, tylko poto, aby zorientowac sie jak bardzo moze zmienic sie kurs przy zostawieniu kasy na rynku na noc. wynika z tego, ze skoro malo osob noca traduje, to kursiwo w tych godzinach praktycznie nie zmieni swej wartosci. co za tym idzie, zostawiajac zaklad bez kontroli nie nalezy obawiac sie wielkiego reda po przebudzeniu.

Odnośnik do posta

Zależy o której się wstaje. Ja raz na noc kupiłem backa a kiedy wstałem "wcześnie rano o 12" to już była strata 10 ticków.

Odnośnik do posta

to tylko pytanie teoretyczne. w praktyce wracam z pracy o 1 godzinie, zanim pojde spac jest 3, a jak wpadnie jakies nba to kolo 5 :D. tak wiec dla mnie samego 12 to wczesny ranek, a po spozyciu to nawet i srodek nocy. przykladu nie musze daleko szukac. dzisiejszy cardiff. jak wstalem o 12, zjadlem sniadanie, odpalilem kompa, to juz byla ladna gorka. przezornie jednak wczoraj ustawilem sie dosc wysoko, a wiec i red niewielki. z drugiej strony, gdyby nie poszlo w gore, to mogloby zakladu nie przyjac i tez na ewentualnym spadku niewiele bym skorzystal.

jedynym scenariuszem in plus jaki zakladalem, bylo odbicie w gore i powrot w trend.

Odnośnik do posta
czyli wychodzi na to, ze betfair na drugiej polkuli praktycznie jest martwy.

skierowalem pytanie nie po to, aby grac w nocy, tylko poto, aby zorientowac sie jak bardzo moze zmienic sie kurs przy zostawieniu kasy na rynku na noc. wynika z tego, ze skoro malo osob noca traduje, to kursiwo w tych godzinach praktycznie nie zmieni swej wartosci. co za tym idzie, zostawiajac zaklad bez kontroli nie nalezy obawiac sie wielkiego reda po przebudzeniu.

tez nie tak do konca - ciezko to okreslic - patrz dzisiejsze PSG - przez noc zlecialo ponad 10 tikow.

Odnośnik do posta