Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Ogólnie mówiąc LIFE IS BRUTAL, poza tym wszystko doskonale

Promowane odpowiedzi

Dobra. Wiem, że miałem bloga. Wiem też, że z powodu testowania wszystkiego co popadnie przestałem go prowadzić. :lol:

Mam 14 dni do wzbogacenia konta o większą sumę pieniędzy, do tego czasu chciałbym nauczyć się względnej SYSTEMATYCZNOŚCI, i zarabiać przynajmniej ~ 1 % handlując pre - play.

Odnośnik do posta
  • Odpowiedzi 61
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Ze względu na małą ilość dzisiejszych spotkań, spróbowałem po raz pierwszy swoich sił na rynkach wyścigów konnych. Stosowałem te same zwyczaje, co w przypadku rynków piłki nożnej, i muszę przyznać, że kursy zachowują się dosyć podobnie, co jest bardzo przydatne w handlu moją metodą. Oczywiście do tego celu użyłem skromnej kwoty, dlatego zysk do całości kapitału jest znikomy. Jednakże licząc procent w stosunku do stawki, wygląda to już całkiem nieźle, na poziomie ~7,60%, co jest dla mnie bardzo przyzwoitym wynikiem.

74835_101165193288812_100001859944582_5865_7816219_n.jpg

73107_101165216622143_100001859944582_5866_8107135_n.jpg

~1,48% po dzisiejszym dniu.

Odnośnik do posta

Sądziłem, że dzisiaj już niczego nie uda się zagrać, ze względu na brak czasu. Jednak, wróciłem do domu kilka minut przed rozpoczęciem jedynego dzisiaj spotkania ligi angielskiej, i zauważyłem pewną tendencję. Dzięki temu sekundy przed gwizdkiem kolejny skromny zysk powiększył mój budżet.

149801_101247949947203_100001859944582_6448_543198_n.jpg

~1,48% po dzisiejszym dniu.

Również procent większy, ~1,85% dzisiaj.

Odnośnik do posta

Tak patrzę i sobie liczę, że masz na koncie 167 euro i jak tak dalej Ci pójdzie, że będziesz zarabiał 1% dziennie to:

Listopad zakończysz z kwotą 199,76

Grudzień z kwotą 271,93

=========================

Marzec (I kwartał '11) z kwotą 665,87

Czerwiec (II kwartał) z kwotą 1646,77

Grudzień (IV kwartał) 10274,61

W 13 miesięcy możesz dorobić się niezłej sumy. Powodzenia życzę bo oczywiście później będzie trudniej przehandlować większe kwoty, ale zawsze możesz handlować na kilku rynkach.

Temat daje do ulubionych i życzę powodzenia w DYSCYPLINIE :!:

Odnośnik do posta
Tak patrzę i sobie liczę, że masz na koncie 167 euro i jak tak dalej Ci pójdzie, że będziesz zarabiał 1% dziennie to:

...

W 13 miesięcy możesz dorobić się niezłej sumy. Powodzenia życzę bo oczywiście później będzie trudniej przehandlować większe kwoty, ale zawsze możesz handlować na kilku rynkach.

Temat daje do ulubionych i życzę powodzenia w DYSCYPLINIE :!:

Wiesz Gofer, trafiłeś w samo sedno. Bo właśnie o to mi chodzi. O wytrwałość, aby systematycznie powiększać kapitał.

Jedynym mankamentem jest to, jak handlować większą kwotą?. Bo oczywiście, do pewnego czasu można podzielić kapitał na dwa/cztery rynki, ale w pewnym momencie, jeżeli oczywiście wszystko pójdzie po myśli, będzie to trudniejsze. Również dlatego zajrzałem na rynek koni, może tam znajdę swoją odpowiedzieć, gdzie za całkiem niższą stawkę mógłbym uzyskiwać ten ~1% kapitału.

Zobaczymy, póki co chcę sobie stawiać skromne cele, i grając tym sposobem mam nadzieję, że będę je osiągał.

Dzięki za zainteresowanie. :-)

Odnośnik do posta

Konie coraz bardziej przypadają mi do gustu. Choć za skromne stawki, to po jednym tylko rynku, i praktycznie kilku sekundach skalpowania mam ~3% zysku/stawka, a to już coś.

74547_101465553258776_100001859944582_8016_6862266_n.jpg

73618_101465523258779_100001859944582_8015_7375069_n.jpg

73060_101465503258781_100001859944582_8014_6877287_n.jpg

W sumie ~2,08%.

Odnośnik do posta

Od początku grudnia chciałbym zacząć handlowanie większymi sumami, dlatego próbuję się nauczyć paru przydatnych rzeczy, i znaleźć również jak najlepsze metody handlowania. Zauważyłem pewną regułę, którą chciałbym przetestować w jak najbardziej bezpieczny sposób. Od dzisiaj postaram się handlować na symulatorze, opierając się dzięki temu na większej ilości rynków w tym samym czasie.

Zobaczymy co z tego wyjdzie. :-)

Odnośnik do posta

Jeżeli chcesz ćwiczyć, to najlepiej małymi kwotami bezpośrednio na giełdzie, a na symulatorze najlepiej testować systemy, ponieważ gra za wirtualne stawki wygląda trochę inaczej niż w rzeczywistości, kiedy dochodzą do tego emocje, jako czynnik bardzo ważny podczas handlu. Co do skalpowania, to po prostu metoda grania na jeden, dwa ticki podczas wahań kursu.

Symulator znajdziesz w tym temacie.

Dużo przydatnych rzeczy możesz znaleźć w słowniku, na forum, pod tym linkiem.

Odnośnik do posta

Niestety, symulator nie przypadł mi do gustu, dlatego zamierzam handlować sumą £10, tak aby przetestować pewien sposób handlu. Procent będę liczył w stosunku do stawki, a nie kapitału jak to było dotychczas.

73624_101868363218495_100001859944582_10909_4974822_n.jpg

Dzisiejszy zysk osiągnąłem na poziomie ~ 15,4 %, co wydaje mi się dobrym wynikiem, przy ryzyku kilku % stawki. Zobaczymy dalej co z tego wyniknie.

Odnośnik do posta

czesc, widze że lay overu grasz, też tak grałem ostatnio, bardziej na meczach overowych tyle że Ty chyab brasz na jeden tick, ja w 12 min gora 15 wychodziłem i z jednego meczu zysk ok 8-9% strata 15-18%, co odrabiałem na overze 3,5 za ta sama stawke w ciagu 10 min, raz przytrafiły mi sie dwie bramki pod rzad w sumie -45% stawki..

Odnośnik do posta

Dokładnie. Obecnie testuję to na płaskiej stawce, ale w przyszłości pomyślałbym raczej na stosowaniu odpowiednich stawek, co ułatwiłoby skuteczny handel. W dodatku, nie gram tylko na spotkania overowe, stosuję bardziej strategię do ~1,5. A co najważniejsze, gram na 5', z tym, że wchodzę tylko max na 3', dlaczego? Na początku każdego spotkania, większość stawek jest wycofywanych z rynku dlatego kursy często zachowują się dosyć dziwacznie. Dopiero około 3' następuje regularny spadek, co można łatwo wykorzystać. Co więcej, można wcześniej wykupić kurs 2 ticki niżej co spowoduje, że będzie on szybciej wykorzystany.

Statystycznie biorąc pod uwagę najsilniejsze ligi (o najwyższym współczynniku płynności) bramka w pierwszych 15' to ~10% średnio. Nie wiem jak to wygląda w postaci pierwszych 5', ale myślę, że mniej niż ~3%. A co najdziwniejsze może się wydawać, z najsilniejszych lig najgorzej wypada... Anglia. Mają tylko ~9% strzelonych bramek do tej pory w pierwszych 15'.

Jeżeli się opłaci, to chciałbym stosować metodę tylko i wyłącznie jako możliwość podwyższenia zysku dziennie, w momencie kiedy nie osiągnę planowanej sumy.

Odnośnik do posta

Ostatnio jestem przekonany do poniedziałków jak również do piątków. Wydawać się powinno, że w te dni handel nie powinien mieć miejsca, ponieważ ograniczone rynki nie sprzyjają tradingowi. Nic bardziej mylnego, dzisiejszy (edit: wczorajszy) zysk na jednym tylko spotkaniu potwierdza, że można.

Jednak w dalszym ciągu testuję możliwości, pozostało pół miesiąca do startu, dlatego chciałbym przehandlować jak najwięcej wariantów, które mam nadzieję, że ułatwią mi handel. Jestem przekonany, że choć nie istnieje nic takiego jak skuteczny system, to jednak można wypracować skuteczną metodę, dającą regularny zysk.

75311_102247636513901_100001859944582_13653_2274060_n.jpg

Tymczasem kolejny raz powracam do kolejnej części Pacyfiku, którego każdemu polecam! ;-)

Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.