Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Handlowanie podczas mistrzostw - spostrzeżenia

Promowane odpowiedzi

Na początku mundialu nie mam zbyt wiele czasu na spokojny handel, a wizyty na rynku przeplatam innymi obowiązkami, ale obecne mistrzostwa są przynajmniej dla mnie dziwne... i wcale nie mówię tu o wynikach sportowych :-)

Otóż rynki są nasycone w sposób tak silny, że w mojej przygodzie z tradingiem nie spotkałem się jeszcze z taką sytuacją. Mamy do czynienia z innymi problemamii niż podczas ligowej karuzeli. Za tym idą również inne zachowania się rynku, których nie potrafię odczytać, bo nie zgadzają się z moimi ligowymi schematami. Co prawda nie ma tu miejsca dla straszaków, w którzy rzucą na rynek 2 tys. euro i liczą, że ktoś sie przestraszy i kupi wyższy back, ale są inne problemy.

1. Trzeba wcześniej wchodzić na rynki (najlepiej 24h przed) bo potem można się nie dopchać, stojąc w kolejce jako ostatni :-x

2. Gdy przede mną na backu pojawiają sie sumy rzędu 15-20 tys (mowa o rynkach CS) to psychika podpowiada, że trzeba uciekać z rynku nawet ze stratą, bo "ta tama jest nie do przeskoczenia" a często sie okazuje że po 30 min już wszytko jest skupione :roll:

3. Trochę łatwiej niż w ligowym tradingu gra mi sie w przerwie

4. Jestem całkowicie rozregulowany i osłabła moja wiara we własne umiejętności, a to w handlu przedmeczowym jest niezwykle ważne, szczególnie, że nie wchodze in play.

W konsekwencji zamiast robić ładne zyski, ciułam euro po euro i notuje dużo scratch trade'ów.

Odnośnik do posta
1. Trzeba wcześniej wchodzić na rynki (najlepiej 24h przed) bo potem można się nie dopchać, stojąc w kolejce jako ostatni :-x

Doakładnie, bez dosyć wczesnego wejścia na rynek,- w dniu meczu co najwyżej możemy poobstawiać zakłady. Rynki są już tak przesycone a wahania nie znaczne. Za to rynki ligowe są bardzo zaniedbane i przewidywalne gdzie możemy szukać swoich szans :idea:

Odnośnik do posta