Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Promowane odpowiedzi

WITAM CO PRAWDA MAM 16LAT ALE PRZEZ TE 2 LATA PRAGNE NAUCZYC SIE TRADINGU

Skłoniłem się do zrobienia konta na ojca tylko czy wystarczy na początek 5 euro??

Na początku nie zależy mi na zarobku tylko na nauce

2. Znam tylko 1 metode (może pomożecvie mi) stawiam Back na 0:0 przykładowo w HT gdzie kurs wynosi 6.0 i czekam 5-10minut i sprzedaje za 4.0

3. Ile tradujecie czasu i jakie macie zyski

4.Jaki rynek najlepiej tradować??

5.Czy moge gdzies "play for fun"??

Jeżeli sobie przypomne jeszcze jakies pytania bede pisał

Odnośnik do posta

Witam kolegę - postaramy się pomóc

1. Mając do dyspozycji 5 euro za wiele nie zwojujesz. Może skorzystaj z bonusu do 20e, jaki oferuje giełda. Tym niemniej, nawet 5 euro wystarcza aby zarabiać po kilka eurocentów i uczyć się rynków.

2. Poczytaj dział systemy i strategie i korzystaj z typów w dziale "rynki tradera"

3. Staż forumowiczów jest bardzo różny, niektórzy siedzą w temacie już 2-3 lata, inni 2-3 dni. Ja osobiście 10 m-sc. Zyski osiągamy różne - poczytaj blogi traderów.

4. To sam sie dowiesz jak spróbujesz:) Każdemu leży inny rynek.

5. Możesz robić sobie symulacje. W tym celu tuż nad kursami wchodzisz w "wiecej opcji" i zaznaczasz wykaz zysków i strat. Od tej pory możesz klikać backi i lay'e i bawić sie stawkami.

Odnośnik do posta

Witam....mój staż to jakeis2 tygodnie. W puli miałem 10 funty...wchodzę za 2 czasami 1 funt. Ja bym na początek polecał Match odds [zwykłe 1x2 ]...żeby załapać jak to wszystko działa.

jak już zobaczysz co i jak to popatrz sobie Under/Overy i Correct Score ...tu już więcej czynników ma znaczenie i jest to bardziej skomplikowane /choć jak Homik powiedział jedni wolą takie rynki inni lubią inne...ja Ci radzę na podstawie swojego krótkiego doświadczenia;)

Od razu małą przestroga, nie wchodź w zbyt wiele rynków na raz żeby mieć nad wszystkim kontrolę...ja się na początku pogubiłem i zapomniałem o niektórych moich stawkach :cry:

Do handlowania polecam Geeks Toy...kumpel pomógł mi skonfigurować i jest ok. Nie przymierzałem się do gry z poziomu betfaira ale jak wszedłem tam to stwierdziłem, że nie wiem co i jak i nie będę ryzykował :-| :-D

Pozdrawiam i życzę owocnej nauki i mniej popełnionych błędów niż ja ;)

Aha...i InPlay to zło!! tnij stratę przed meczem...nie licz na odrobienie w czasie meczu....zwłaszcza, że masz ograniczony kapitał...

Odnośnik do posta

Heh, jak wcześniej z tobą pisałem to nie wiedziałem, że taki młody jesteś :-D

Ja zaczynałem mniej więcej w tym samym wieku. Bardzo dobrze, że tak szybko zacząłeś, później jest trochę łatwiej wszystko ogarnąć gdy zaczniesz obracać większymi kwotami. Powodzenia życzę.

Odnośnik do posta

Dzięki Koledzy(pozwole sobie tak was nazwać) a jaki jest najmniej ryzykowany sposób?? według was oczywiście??

I powiedzmy kupuje Back NA Man Utd po kursie 2.36 i jak chce sprzedac poniższym kursie przykładowo Lay Man Utd za 2.00 to ustawiam i moge sie wylogowac i on sam na nastepnym dzień zaakceptuje sie i będzie green book??

Poprostu anpiszcie mi jak kupic drozej sprzedac taniej jak to zrobic żeby z jednego dnia z kursu 4.4 sprzedac po 3.6

Co to oznacza CS,MO??

Odnośnik do posta

ustawić zawsze sie możesz po danym kursie, ale czy kurs spadnie do takiego poziomu to zależy od wielu wielu czynników. I nie koniecznie musi spaść, równie dobrze moze wzrosnąć. To nie jest tak (wydaje mi sie że tak właśnie myślisz) kupujesz po określonym kursie wieczorkiem rano wstajesz i juz masz zielono. Nie jest tak, czasem bedzie zielono, czasem wyjdziesz na zero a czasem zaliczysz strate. Chodzi o to żeby dobrze dobrać spotkanie i kierunek ruchu kursu które w nim zajdzie.

MO - Match Odds (kursy meczu)

CS - Correct score (Dokładny wynik)

http://www.portal.traderzy.pl/poradniki/sowniczek

powodzenia

Odnośnik do posta

narazie obserwuj forum, w blogach czy dział rynki tradera. Kupuj to co kupuja inni. Czym sie kierować? Osłabieniami, informacjami na temat zespołów/graczy itp z czasem nauczysz sie też zachowania rynku. Np przed samym spotkaniem, w przerwie. W zależności od sytuacji w meczu (mówie o handlowaniu w przerwie) kurs np na rynkach CS czy DW zachowują sie różnie. Tego wszystkiego trzeba sie po prostu nauczyć.

NIE MA złotego środka, że kupujesz i za chwile sprzedajesz z zyskiem.

Odnośnik do posta

Znajdź sobie tabele z kontuzjami, znajdź dobrą porównywarkę kursów bukmacherskich i wreszcie znajdź zbiór tabel i wyników z różnych lig. Łatwo to znaleźć >> Google.

No i jak np w dzień meczu odpadnie 2 napastników którzy dotychczas strzelali dużo to kurs powinien iść w górę...no więc np kupujesz laya wtedy i albo czekasz aż podrośnie i sprzedajesz...albo możesz postawić po zakupie laya od razu backa na poziomie do którego PRZEWIDUJESZ że podskoczy...

Tak jak radzi Terdan...poczytaj blogi !! Ja od tego zacząłem i dużo można uzyskać informacji...

No i właśnie...to nie jest tak, że zawsze wygrywasz... trzeba liczyć się ze stratą....Powiem wręcz.. że najtrudniejsze od 2 tygodni jest dla mnie zaakceptowanie reda [straty] ...a to jest to czego powinienem się nauczyć jak najszybciej bo tego się nie uniknie.

Odnośnik do posta