Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Moment wejścia na dany rynek

Promowane odpowiedzi

Jako, że nie mogę wysyłać PM i nękać konkretnych traderów to tworzę temat..

Widzę właśnie typ Gofera na Everton- Arsenal...

Ja wlazłem jeszcze wczoraj na to ..back na everton po 3,45 i ustawiłem się na 1 tick niżej

I zacząłem się zastanawiać nad momentem wejścia w dany rynek...

Jak określacie moment wejścia na rynek? wchodzicie kilka dni wcześniej czy w dzień meczu [i czemu?]? Czy może różnie zależnie od jakichś tam czynników?

Odnośnik do posta

Na rynek wchodzi się wtedy, gdy z różnych względów kurs proponowany na giełdzie wydaje ci się zawyżony. Wobec tego nie ma żadnego znaczenia czy będzie to tydzień przed meczem czy 2 godz.

Jak ocenić czy kurs jest zawyżony? Porównywać go z azjatami, z własnymi notatkami, screenami, informacjami na stronach zespołów o absencjach itp. Jednak nawet to nie zawsze daje gwarancje, że będzie zysk. :-/

Odnośnik do posta
Na rynek wchodzi się wtedy, gdy z różnych względów kurs proponowany na giełdzie wydaje ci się zawyżony.

Albo zaniżony, wtedy stawiamy na lay i czekamy na wyższy kurs back.

Odnośnik do posta

No tak jak ja wszedłem dzisiaj znalazłem zawyzony kurs ustawiłem się w 3 koszykach i za chwilę każdy z nich był na minusie pomimo że powinno iść w przeciwnym kierunku :-D ,oczywiście to żart a może i nie.Poprzednicy mają racje ale wymaga to czasu i nauki pewnie i Homik jakbyś go zapytał odpowie ci że wciąż się uczy zachowań na rynku,tak że wytrwałości ci życzę.

Odnośnik do posta

Myślałem, że może istnieje jakaś niepisana zasada ..coś jak dla wielu "nie wchodzę w in play" ;-)

Bo właśnie kilkakrotnie wchodziłem w rynek 3-4 dni przed spotkaniem i nie zawsze wychodziło dobrze i myślałem, że może wchodzenie na rynek tak wcześnie nie jest najlepszym rozwiązaniem, a może po prostu popełniałem błędy w ocenie ruchu kursu...

Dzięki za wszelką pomoc.

Odnośnik do posta

Ja siebie uważam za raczej początkującego tradera, choć coś tam juz wiem. Mówiąc o azjatach mam na mysli Sbobte, 10bet, 12bet, 188bet no i oczywiscie Pinnacle. To co sie dzieje u nich jest ważne, ale nie najważniejsze, bo żeby złapać trend u nich nie można się kierować chwilowymi korektami - czyli nie sugerujcie się kolorami strzałek w wyszukiwarkach... bo może być np. tak 3,65-> 3,45 ->3,47 - trend spadkowy, a korekta nie ma tu znaczenia.

Odnośnik do posta