Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

GREEN BOOK (SPRAWDZ!)

Promowane odpowiedzi

Nie wiem komu i w jakim celu chcesz wcisnąć głupotę. Jest to bumacherka, bo oczekujesz, że mecz/gem/set/gonitwa itp. zakończy się w określony sposób.

Za to podczas 'skalpowania' in-play nie oczekujesz, że mecz/gem/set/gonitwa itp. zakończy się w określony sposób? Rozumiem, że w takim wypadku trading na rynkach in-play jest również zwykłą bukmacherką? Prowadząc dowolny handel, wszystkim swoim produktom ustalasz jednakową marżę? Czy może sugerujesz się tzw. marżą w stosunku do prawdopodobieństwa sprzedaży? Bo moim zdaniem handlując na giełdzie ważnym czynnikiem jest oszacowanie prawdopodobieństwa.

Choć nie zamierzam się z Tobą kłócić, najważniejsze mieć swój sposób na uzyskiwanie dodatkowych zysków, a jak ty to nazywasz to już Twój problem.

I jeszcze co do nowicjuszy profesjonalisto, kiedyś uczyłem się za pomocą przycisku uzyskiwać jednolitego green-booka, w jednym z programów ułatwiających trading. Uważam, że właśnie w ten sposób zaczynają nowicjusze. A jeśli nie wierzysz to popytaj.

;-)

Odnośnik do posta
Za to podczas 'skalpowania' in-play nie oczekujesz, że mecz/gem/set/gonitwa itp. zakończy się w określony sposób?

Nie skalpuję in-play. Ogólnie to 95% handlu jest pre-play.

Trading in-play nie jest czystą bukmacherką, zawiera jednak jej spory element. Tu wynik handlu jest czynnikiem losowym, o powodzeniu decyduje, punkt/gol/set ect. Nie masz na to wpływu. Czystą jest natomiast pozostawienie wypracowanego zysku na jednym rynku. Po prostu stawiasz zakład. Tyle tylko, że za zarobione pieniądze.

I jeszcze co do nowicjuszy profesjonalisto, kiedyś uczyłem się za pomocą przycisku uzyskiwać jednolitego green-booka, w jednym z programów ułatwiających trading. Uważam, że właśnie w ten sposób zaczynają nowicjusze. A jeśli nie wierzysz to popytaj.

Profesjonalista hmm, gdzie tak napisałem? Nowicjusze używają hedge'a czy ja coś źle rozumiem...?

Choć nie zamierzam się z Tobą kłócić, najważniejsze mieć swój sposób na uzyskiwanie dodatkowych zysków, a jak ty to nazywasz to już Twój problem.

Dokładnie, tu się zgadzam w 100%. Każdy ma prawo do swojego handlu, ważne by skutecznym był.

;-)

Odnośnik do posta
jak rozłozyc zysk równoramiennie??

Musisz wyliczyć, ile musisz postawić. Jak to zrobić to raczej Ci tego nie wytłumaczę, bo zakładam, że nie wiesz jak wygląda zakład Lay.

Zamiast liczyć możesz też wyhedgować(sprawdź sobie co to znaczy "hedge", gdzieś na forum było) w jakimś programie jak: GT, BT, BA itp.

I jeśli bede juz mial green booka i bedzie potwierdzony wtedy rynek zostanie zawieszony to zaklady przepadaja??

Nie przepadną, bo już masz zrobiony zysk, chyba, że rynek zostanie wycofany z oferty(mecz się nie odbędzie lub coś), to wtedy przepadają.

I naczym polega ciecie strat??

Na tym samym co robieniu Green booka, tylko na minusie. Chyba, że nie chcesz rozkładać strat równomiernie, to nie robisz "hedge"

I W PONIZSZYM MECZU WYNIK MNIE TEZ JUZ NIE OBCHODZI BEDZIE ZAWSZE + NAWET W PRZYPADKU ZAAWIESZENIA TE ZAKLADY NIE PRZEPADNA??

To pytanie już zadałeś, odpowiedziałem Ci kilka linijek wyżej w tym poście.

P.S. jak to już wielu Ci mówiło. Poczytaj trochę forum, a jak czegoś nie znajdziesz to wtedy pytaj.

Odnośnik do posta

Ja w kwestii formalnej, @Annoyed.

Mylisz sie, a wlasciwie mylisz pojecia. Pojecie Green Book zostalo wprowadzone przez betfair, a tu masz jego definicje:

http://help.betfair.com/glossary/g.en.html

Cytuje:

"Green Book

A term used by traders when they have all possible results in a market returning them a profit."

Czyli Green Book (w przeciwienstwie do tego co piszesz) nie ma nic wspolnego z tym, czy byl to trading, czy hazard. Green Book jest wtedy, gdy masz profit niezaleznie od wyniku - i tylko to sie liczy. Jaki to jest profit, czy rowno rozlozony czy nie, tez nie ma znaczenia.

Odnośnik do posta
Mylisz sie, a wlasciwie mylisz pojecia. Pojecie Green Book zostalo wprowadzone przez betfair, a tu masz jego definicje:

http://help.betfair.com/glossary/g.en.html

W kwestii formalnej, wg tego co pisze Betfair to mylę pojęcia, faktycznie. Co do reszty, czyli rozkładania zysku, nadal obstaję przy swoim.

Odnośnik do posta

zobacz, gdy rozłożysz zysk nierównomiernie, np:

1: 2Euro

X: 0Euro

2: 0Euro

To w przypadku gdy zwycięży 1, wygrywasz 2 euro. Ale kiedy będzie X lub 2 nie wygrywasz nic.

Teraz zobacz na przypadek kiedy zysk rozłożysz równomiernie:

1: 0,75Euro

X: 0,75Euro

2: 0,75Euro

W tym przypadku bez względu na to jaki będzie wynik to zawsze wygrywasz 0,75 euro.

Odnośnik do posta
a jakie ma dla mnie znaczenie rozlozenie zysku rownomiernie czy nie ? jezeli i tak profit wplywa do jednej puli... moze mi ktos to wytlumaczyc...no chyba ze sie z tym myle...

Ma takie, że jeżeli się orientujesz w danym meczu, i Twoim zdaniem jest pewniak (choć oczywiście pewniaki nie istnieją), to możesz zaryzykować i spróbować zarobić więcej nie tracąc nic. Często tak robię na rynku u/o, i warto! Dla przykładu grając ligi overowe, możesz wyprowadzić bezstratnego green-booka z zyskiem tylko na over.

Odnośnik do posta

zobacz, gdy rozłożysz zysk nierównomiernie, np:

1: 2Euro

X: 0Euro

2: 0Euro

To w przypadku gdy zwycięży 1, wygrywasz 2 euro. Ale kiedy będzie X lub 2 nie wygrywasz nic.

Teraz zobacz na przypadek kiedy zysk rozłożysz równomiernie:

1: 0,75Euro

X: 0,75Euro

2: 0,75Euro].

no tak, zapomnialem zupelnie o tym, ale jestem poczatkujacy ;)

a tak przy okazji, jezeli mam ustawionego backa w Geeksie i nacisne ten przycisk pod zegarem ktory odmieza czas, pokazuje mi sie tam moj profit lub strata to czy jedno klikniecie wystarczy zeby program sam za mnie wszystko powyliczal i zrobil laya ? czy musze cos jeszcze robic ?

i druga rzecz bo na shoutboxie nie doczekalem sie odpowiedzi: mozna jakos ustawic w Geeks Toysie zeby pokazywal mi gdzies wszystkie zawarte przeze mnie zaklady, a nie ze musze po kolei wchodzic w kazdy zaklad osobno ?

dzieki koledzy!

Odnośnik do posta

Witam.

co myślicie na temat tej strategi a mianowicie

Przed Meczem kupujemy Back na 1:0 po kursie 8.4

I przed meczem rownież kupujemy Back na 0:0 po kursie 12

I jeszcze jeden back na 0:1 po kursie 14

I jesteśmy in-play padnie bramka i wtedy odsprzedajemy po dużo niższym kursie co myślicie??

Odnośnik do posta
Witam.

I jesteśmy in-play padnie bramka i wtedy odsprzedajemy po dużo niższym kursie co myślicie??

Jaja sobie robisz czy jak? Przecież pytałeś się już o tą metodę, i dostałeś odpowiedź. Poza tym, na początku wejdź na rynek i zobacz jak zachowują się kursy w danym momencie a potem szukaj cudownych systemów. A to co piszesz, zainwestuj kapitał i sam się przekonaj.

Odnośnik do posta
Witam.

Zdaje sobie sprawę, że jesteś nowym użytkownikiem, ale niepotrzebnie robisz śmietnik na forum. Proszę poszukaj informacji na forum, bo na pytania, które zadałeś, na forum są już odpowiedzi.

Druga ważna informacja - przestań spamować - jeżeli powtórzy się sytuacja z wczoraj, gdzie kilkakrotnie w różnych tematach (bądź zakładałeś nowy wątek) pytałeś o to samo, niestety będziemy musieli się tym zająć.

Odnośnik do posta