Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Promowane odpowiedzi

Witam;) kurcze to co wy wyprawiacie na tym forum to jakas czarna magia;P czytam o tradingu czytam czytam i nic... ;P nie wiem jak w ogole sie do tego zabrac czytalem wiele artykulowa na forum i na innych stronkach tez;) czy mozecie mi dac jakis punkt wyjscia jak moge zaczac jaka strategie przybrac itp?:P bylbym wdzieczny:)

Odnośnik do posta

Napiszę to, co mi poradziło kilka osób przed moją przygoda z tradingiem...wpłać 10 funtów i zacznij grać za 1 czy 2 funty

najpierw wybierz w miarę łatwe rynki MO [match odds- wyniki meczu]

Stawiając na Back [coś się wydarzy] zyskujesz jak kurs maleje [czyli zwiększa się prawdopodobieństwo jego zdarzenia] ...jak stawiasz na lay [coś się nie wydarzy] zyskujesz na rosnącym kursie.

Zacznij grać, na "sucho" ciężko to zrozumieć.

Odnośnik do posta

Wczoraj wplacilem sobie tak zebym mial 15ojro. Dzisiaj zagralem mecz z Emperor Cup Kashima-Cerezo Osaka. Postawilem na Cerezo ze wygra po kursie 4.6 za 2 ojro a potem dalem lay tez na Cerezo po kursie 4.5 . Dlugo pisalo ze zaklad nie przyjety. Chwilke przed meczem chyba zostal przyjety i jak wszedlem w ten zaklad to pod kazdym wynikiem byl kolor zielony ale w wypadku remisu i wygranej Kashimy zysk pisalo 0ojro a w przypadku wygranej cerezo pisze mi 0.19 ojro. Czyli mozna to nazwac tym calym green bookiem? I jeszcze chcialbym sie dowiedziec bo teraz doczytalem ze moj zaklad zostal nabyty a co jezeli nie zostalby nabyty jestem stranty 2 ojro czy jak??

DarkSide,

nie wiem czy dobrze zrozumialem... napisales ze mam zagrac back i czekac az kurs zmniejszy sie. a nie musze zagrac od razu lay? bo troszke tego nie kapuje...

Odnośnik do posta

Od razu powiem, że nie jestem rekinem Betfair...też niedawno temu zacząłem ale z tego jak ja to rozumiem to:

1. Co do przyjmowania zakładów to nie zawsze Ci przyjmie...zależy w którą stronę idzie trend i czy ktoś się znajdzie na Twój zakład.

Jeśli chodzi o kolor zielony to właśnie Kupiłeś back [wygra] i sprzedałeś [lay] po niższym kursie czyli zarabiasz ...ale...przeczytaj post zicoo /Wysłany: Dzisiaj 6:17 Temat: GREEN BOOK (SPRAWDZ!)/ bo tam mieści się odpowiedź na Twoje pytanie odnośnie green booka. Jeśli zrobiłeś hedge [po opisanej przez Ciebie transakcji]to bez względu na wynik masz zysk.

>>>> http://www.traderzy.pl/topics16/587,25.htm

" wypadku remisu i wygranej Kashimy zysk pisalo 0ojro a w przypadku wygranej cerezo pisze mi 0.19 ojro"

wydaje mi się, że nie zrobiłeś hedgea i ugrasz to 0.19 TYLKO jeśli cerezo wygra winnym przypadku nic nie dostaniesz...jak zrobisz hedge to będziesz miał pewny zysk.

"napisales ze mam zagrac back i czekac az kurs zmniejszy sie. a nie musze zagrac od razu lay? bo troszke tego nie kapuje..."

Nie napisałem że masz to zagrać tylko ogólną regułę jak to działa..

I nie , nie musisz od razu wstawiać przeciwnego zakładu..możesz poczekać i np ooobserwować jak się zmienia rynek. Bo:

Powiedzmy stawiasz na drużynę A back [wygra, a wiec zarabiasz jak kurs maleje] i jak wstawisz lay niżej o 3 tiki [czyli liczysz, że kurs spadnie o 3 tiki] a kurs zamiast wedle Twojej prognozy zacznie rosnąć to Twój zakład lay nie zostanie przyjęty a będzie Ci się robić strata [no i masz opcję sprzedać swój back po wyższym kursie niż kupiłeś i zaakceptować stratę lub liczyć na to, że kurs spadnie]

Polecam Ci blogi traderów...dużo cennych informacji, dodatkowo sprawdź słowniczek http://www.traderzy.pl/topics16/16.htm

Polecam również mój blog...ale pod kątem błędów jakie popełniałem...a jakich powinieneś się wystrzegać na początku....czytając moje poczynania możesz się nauczyć JAK NIE GRAĆ :-) Powodzenia

Odnośnik do posta

Powoli zaczynam rozumiec. Czyli jezeli bym rozlozyl odpowiednio stawke w meczu kasima - cerezo osiagnolbym zysk niezaleznie od wyniku.

Jak bym zagral back powiedzmy kurs back 3.0 a lay jest 3.15 i przewiduje ze kurs back bedzie spadal to nie musze odrazu wystawiac laya po kursie powiedzmy 2.95? I powiedzmy pozniej kurs idzie po mojej mysli i back zrobil sie 2.75 to w tym wypadku co musze zrobic zebym mial zysk na kursie??

Odnośnik do posta

Jezeli oczekujesz ze kurs na dana druzyne bedzie spadal to kupujesz Back na nia np po kursie 3.0 za 10e. Wszystko idzie po twojej mysli i kurs spada i wtedy nie kupujesz juz Back tylko wystawiasz LAY zeby odsprzedac zaklad np po kursie 2,76 za 10,87e i wtedy zysk rozklada sie rownomiernie i bez wzgledu jakim wynikiem zakonczy sie spotkanie wygrywasz 0,83e. Najlepiej zaloguj sie na Betfair, wejdz w jakis rynek i poprobuj na such jak to dzial. Daj Back po jakims kursie a nastepnie Lay i zmniejsz kurs o pare tickow i poobserwuj jak to sie wszystko zachowuje. Pozdro

No wlasnie zapomnialem jeszcze o tych ustawieniach ale zico ladnie wszystko Ci przedstawil ;)

Odnośnik do posta

Uruchom sobie betfair, wybierz jakiś mecz, potem kursy meczu i wejdź w ustawienia:

88145167.jpg

Zaznacz wszystkie "ptaszki"

Teraz kombinuj sobie na kursach, kliknij kurs back i kurs lay

69672519.jpg

wpisz sobie stawkę, ja wybralem stawke na back 1000 euro, i kombinujesz ile na layu dac zeby miec mniej wiecej rowno porozkladany zysk:

27937246.jpg

Odnośnik do posta

to będziesz stratny i to od ciebie zależy kiedy będziesz zamykał rynek. Zwiększ sobie kurs na lay i dobieraj stawki, zobaczysz ile będziesz stratny

Odnośnik do posta

robercik...sprzedażą twojego pierwszego zakupionego kursu back [Cerezo ze wygra po kursie 4.6] było później wystawienie laya za 4.5. ...

W ten sposób zamykasz rynek i wtedy hedga robisz i masz tyle ile widzisz [w zależności od tego czy ucinasz stratę czy chcesz zaakceptować dotychczasowe zyski i się tym zadowolić]...

Odnośnik do posta
aha;) czyli na poczatek zeby podlapac rynek to powinno sie przeprowadzac transkacje na rynkach MO i starac sie przewidywac jak pojdzie trend?

Moim zdaniem łatwiej na rynkach o/u, ponieważ masz tylko dwie możliwości, teoretycznie.

Odnośnik do posta

Popróbuje ;) wszyelkiego rodzaju pomysly i propozycje od czego zaczac mile widziane a nawet potrzebne;) Z Góry dzieki tym ktorzy maja chec do pomocy;)

Edit:

Zrobilem teraz cos takiego mecz Czechyu21-ukrainau21 byl kurs na czechy ze wygra 1.9 kupilem ten kurs za 2 ojro teraz kurs jest 1.89 i wystawilem lay o tym kursie za 2.02 ojro zeby rozlozyc zysk rownomiernie. Ale co teraz bedzie gdy ktos nie przyjmie tego zakladu??

Odnośnik do posta

nic nie będzie, będziesz miał tylko zakupiony zakład, że Czesi wygrają. Jak nie odsprzedaż tego zakładu przed rozpoczęciem spotkania i Czesi przegrają to ty również tracisz swoją stawkę. Jeżeli kurs jest na takim samym poziomie jak w momencie kiedy zakupiłeś i chcesz wyjść z rynku przed rozpoczęciem meczu to odsprzedajesz po tym samym kursie po którym zakupiłeś zakład i wówczas jesteś na 0

Odnośnik do posta