Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Promowane odpowiedzi

czyli kupilem back 1.9 i wystawiam lay 1.9?

Edit1:

Zawarlem pierwsza tranzakcje na plus ugralem 1 eurocenta;P jestem z siebie dumny;P

Edit2: Aha i zauwazylem ze to co zainwestowlem w mecz czyli 2 ojro juz wrocilo do mnie a ten 1eurocent wraca do mnie po zakonczonym meczu tak??

Odnośnik do posta
czyli kupilem back 1.9 i wystawiam lay 1.9?

Zawarlem pierwsza tranzakcje na plus ugralem 1 eurocenta;P jestem z siebie dumny;P

Jeśli kupujesz BACK 1.90 i wystawiasz LAY 1.90 to wychodzisz na zero. LAY musi być zawsze niższy, czyli w tym przypadku LAY 1.88 (2% zysku, równomierny greenbook w zależności od rynku 1% na u/o, 0,75% na mo), LAY 1.86 (4% zysku, równomierny greenbook w zależności od rynku 2% na u/o, 1,5% na mo) itd.

Odnośnik do posta

no wlasnie tak myslalem ale dzieki za pomoc;) i teraz jak mozecie powiedzcie mi czy dobrze rozumuje ciecie strat.

Powiedzmy wchodze w rynek mo jestem pewny ze kurs 3 na druzyne 1 bedzie spadal bo przewazaja atuty na jej strone (boisko itp.) lecz nagle sytuacja sie zmienia i zamiast kurs malec na 1 to rosnie i powiedzmy jest juz 3.1 to musze zrobic laya blisko kursu takiego jaki jest czyli 3.1 zeby strata byla jak najmniejsza?

Odnośnik do posta

To już zależy od stylu handlu oraz Twojego doświadczenia, jeżeli czujesz, że kurs mimo wzrostu powinien spaść to możesz przeczekać. Również warto patrzeć na ruch gotówki, jeżeli widzimy, że po drugiej stronie stoi ściana, tj. bardzo dużo pieniędzy na dany kurs, i może być problem z przebiciem się przez ten kurs, to warto hedgować ze stratą. Jednak zależy to wszystko od danej sytuacji i Twojego doświadczenia. W moim przypadku, często robię tak, że jeżeli kurs wzrasta o 1 tick, to próbuję sprzedać po kursie takim samym jaki kupiłem, aby wyjść na zero ustawiam się w kolejce i liczę na powrót do poziomu. Jeżeli jednak kurs wzrośnie ponownie, to tnę ze stratą.

I pamiętaj!. Straty tnij szybko, zyskom pozwól rosnąć.

Odnośnik do posta

przegralem dzisiaj 2 euro ale teraz juz nie bede gral za kase. robie symulacje i zobaczymy co z tego powychodzi ;)

ΘI. Kupilbym back po 2.62 obecnie jest 2.58 oczekuje ze spadnie gdzies 2.5-2.54 ale spadek 2 tickow juz mnie zadowala ;)

II. Holandia - Turcja

Back Holandia 1.51

Oczekuje: back 1.4 Holandia

Odnośnik do posta
przegralem dzisiaj 2 euro ale teraz juz nie bede gral za kase. robie symulacje i zobaczymy co z tego powychodzi ;)

Kupilbym back po 2.62 obecnie jest 2.58 oczekuje ze spadnie gdzies 2.5-2.54 ale spadek 2 tickow juz mnie zadowala ;)

Przegrana to nieodłączna część handlu na giełdzie, szczególnie podczas nauki. Ja straciłem na początku takie sumy o których nie chciałbyś wiedzieć. I nauczyło mnie to bardzo dużo, dzięki czemu teraz wiem jakich błędów unikać.

Odnośnik do posta

ja wiem ze wiaze sie ta z utrata srodkow i ja jestem przygotowany na porazke bynajmniej wiem ze sie tak stanie;) ale zeby cos zyskac najpierw trzeba stracic;) Nie boje sie porazki i na pewno nie zniecheci mnie to do dalszych prob i dalszego poglebiania swoich umiejetnosci do tradingu;) i dzisiaj juz zauwazylem swoj 1 blad czytalem kodeks trader czy przykazania tradera przez kogos napisane i pisalo zeby nie wchodzi na rynki malo plynne ponizej 20 tysiecy mzoe nie zawsze tak jest ze gdy sie tam zagra jest sie skazanym na przegrana ale dzisiaj na czyms takim utopilem te 2 euro( niby to malo ale zawsze cos). Poczatkowo wlasnie bede prubowal grac na te spadki kursow zobaczymy co z tego wyjdzie drugi mecz daje do notatek i bede wyciagal jakies wnioski z tego;) miejmy nadzieje ze wiecej pozytywnych niz negatywnych :-D

Odnośnik do posta
i dzisiaj juz zauwazylem swoj 1 blad czytalem kodeks trader czy przykazania tradera przez kogos napisane i pisalo zeby nie wchodzi na rynki malo plynne ponizej 20 tysiecy...

I może zdziwię Cię teraz, ale znam ludzi grających na rynkach mało płynnych, wykorzystujących dziury między kursami, dlatego można wchodzić na takie rynki. A kodeksy kodeksami, mogą pomagać, za Ciebie handlować nie będą. Znajdź swój sposób i się go trzymaj, korzystaj z coraz bogatszego doświadczenia, dobieraj mądrze stawki i przede wszystkim bądź systematyczny. To cała tajemnica. Powodzenia.

Odnośnik do posta

mzoe dla innych takie rynki sa lepsze ale napewno nie dla mnie na poczatek:P wszystko czas pokaze ;) na razie musze poczytac taktyki jakies dla poczatkujacego oprucz tej na spadek kursow ;) musze sie czegos zlapac bo jak na razie to oprucz spadkow nie mam innego punktu zaczepienia:)

Edit :

A moge gdzies zobaczyc jak kurs sie zmienial na danym rynku ??

Odnośnik do posta

Jakbym miał Ci coś doradzić, to polecam darmowy program Geeks Toy....naprawdę pomaga dużo , są wykresy kursu rynków i inne ciekawe opcje które będziesz mógł wykorzystać w przyszłości ...ściągnij, zaloguj się tak jak do Betfair i rozejrzyj się w nim.

Tam masz ładnie pokazane po zakupie kursu przy kiedy zyskujesz, kiedy tracisz, włąśnie wspomniane wykresy kursu na tym rynku itd. itp.

Odnośnik do posta
Ja mam pytanie Jak padnie bramka rynek zostanie zawieszony prawda??? i po ile minutach zazwyczaj jest odwieszany po bramce??

W zależności od rangi spotkania, i wydarzenia ale przeważnie 0,5 - 1 min.

Odnośnik do posta

Mam jeszcze takie pytanie powiedzmy kupilem kurs 3.2 i kupilem odrazu lay 3.15

Co by sie stalo gdyby kurs nie szedl po mojej mysli i chce wykupic jeszcze jeden lay tylko powiedzmy ustawiony na 3.25 czyli jestem stratny 1 tik. To wtedy to 2ojro ktore dalem na lay 3.15 trace czy jak??

Edit:

aha i co wtedy gdy powiedzmy tez kupilem kurs po 3.2 i wystawilem lay 3.15 ale kurs nagle spadl na 3 i nikt nie kupil mojego kursu??

Edit 2:

widze ze jeszcze moge anulowac zaklady nieprzyjete czyli gdy anuluje nie jestem stratny tak?:)

Chyba sam sobie odpowiedzialem na zadane pytanie:P Ale dla pewnosci wole zapytac;)

Odnośnik do posta
Mam jeszcze takie pytanie powiedzmy kupilem kurs 3.2 i kupilem odrazu lay 3.15

Co by sie stalo gdyby kurs nie szedl po mojej mysli i chce wykupic jeszcze jeden lay tylko powiedzmy ustawiony na 3.25 czyli jestem stratny 1 tik. To wtedy to 2ojro ktore dalem na lay 3.15 trace czy jak??

przykladv.png

Jaskrawy zielony- zakupiony lay za 1 GBP po 1.21

Fioletowy- ustawiony w kolejce po niższy kurs. Póki co nieprzyjęty bo kurs to 1.20

Niebieski- wstawiony back a 1.29 ...jeśli kurs zacznie rosnąć [na co liczę bardzo] i dojedzie do mojego zakładu to go pochłonie bo o ile pamiętam byłem tam jedyny /1wszy w kolejce/ plus to tylko 1 GBP..

Jeśli stwierdziłbym, że kurs będzie maleć [małe już tu prawdopodobieństwo no ale ogólnie mówię] to mogę się wycofać ze stratą 1.20 jak jeszcz zaznie lecieć w dół na np 1.16 to stracę 0,04 GBP z tego 1 GBP postawionego na lay 1.21...widzisz, że po lewej mam pokazaną stratę...

czerwony ile tracę sprzedając po jakim kursie ten mój lay po 1.21.

Przemyśl to .... chyba nie do końca jasno ale może coś załapiesz [screen z programu Geeks Toy]

jako, że obsługa ze strony Betfair to dla mnie czarna magia :-D

Edit:

aha i co wtedy gdy powiedzmy tez kupiłem kurs po 3.2 i wystawiłem lay 3.15 ale kurs nagle spadł na 3 i nikt nie kupił mojego kursu??

CO do powyższych wolałbym, żeby ktoś bardziej doświadczony Ci to wyjaśnił. Gram małymi kwotami więc może działa to inaczej przy większych kwotach...powinno Ci pochłonąć Twoją kwotę skoro kurs pojechał jeszcze niżej....

Edit 2:

widze ze jeszcze moge anulowac zaklady nieprzyjete czyli gdy anuluje nie jestem stratny tak?:)

No nie do końca...np jesli kupiłeś /MatchOdds/ back po 3.2....i wstawiłeś laya na 3.0 ale się nie przyjął...to anulując "zamówienie" na laya...nadal zostajesz z zakładem na back....

Jeśli go nie sprzedasz to masz jak bukmacherkę....jak ta drużyna na którą kupiłeś backa wygra to wygrywasz jak nie wygra [remis/przegra] to tracisz całą swoją stawkę ...jeśli kurs poszedł w górę to sprzedajesz po wyższy kursie i realizujesz w ten sposób stratę.

Mam wrażenie, że pytasz ciągle o podobne sytuacje....po prostu postaw na coś 1 GBP [czy jaka ta waluta grasz] i nie nastawiaj się tu na zysk ale na naukę...poobserwuj ruchy kursu...najlepiej wejdź 2 lub 1 godzinę przed meczem bo wtedy są bardziej dynamiczne zmiany na rynku. Zainwestuj ten 1 GBP w obserwację...od początku załóż że go tracisz...ale poobserwuj zmiany kursów, jak ich ruchy wpływają na Twoją wygraną/stratę itp.

Chyba sam sobie odpowiedzialem na zadane pytanie:P Ale dla pewnosci wole zapytac;)

Odnośnik do posta

DarkSide,

Dokladnie mi o to chodzilo wiem ze zaklad back zostaje tylko chodzilo mi o zaklad lay;) bo jakby cos nie szlo po mojej mysli to zebym mogl kontrowac po troszke wyzszym kursie;)

Jeszcze mam takie pytanie. Dopiero zaczynam swoja przygode z tradingiem. Myslicie ze na poczatek najlepsze dla poczatkujacego byloby sprzedawanie kursow o 1 tick nizej??

Edit:

DarkSide

ja juz bawie sie i gram normalnie za pieniadze tylko tego czego nie rozumiem to pytam albo upewniam sie ze jest tak jak ja mysle. Chyba nie ma w tym nic zlego ze chce sie nauczyc wszystkiego wiec stad tyle moich pytan... caly czas analizuje rynki(jak na razie MO) czytam robie notatki patrze jak zachowuja sie kursy... co najwazniejsze czytam duzo artykulow blogow itp zwiazanych z tradingiem. Na razie skupiam sie przez co kursy spadaja/wzrastaja. Czytalem ze warto kierowac sie kursami azjatyckimi. Jezeli wydaje mi sie ze w danym spotkaniu kurs poleci w dol to gram to spotkanie, jezeli nie jestem pewien lecz mam jakies podstawy zeby ten kurs spadal badz rosl notuje to i pozniej patrze jak sie zachowuje rynek i czekam na rezultaty

Odnośnik do posta