Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

• 0

VPS

romek007

Pytanie

13 odpowiedzi na to pytanie

Promowane odpowiedzi

• 0

nie robic smietnika panowie, VPS a VPN to 2 rozne sprawy.

Do dzialania samego Geeksa wystarczy Ci VPS ktory ma 1gb ramu i jest na windowsie wiec to w zasadzie 2 kryteria ktore rozpatrujesz. Jak ten 1gb ramu bedzie mulil to zrobisz upgrade do 2 i to juz spokojnie wystarczy.

Edytowane przez zajczyk
Odnośnik do posta
  • 0

A jakie korzyści daje nam stosowanie vps zamiast vpn? Nie pytam o różnice techniczne, bo o tym właśnie poczytałem. Chodzi mi o to w czym vps przyda się konkretnie do GT i BF bardziej niż vpn.

Odnośnik do posta
  • 0

Podstawowa korzyscia jest to ze nie posiadasz u siebie na komputerze fizycznie zadnego oprogramowania typu gekks ,beta ang. itp,zakladajac jakis czarny scenariusz kontrole etc.nie ma na twoim sprzecie nic co moglo by wskazywac na to ze logujesz sie gdziekolwiek i posiadasz jakies programy do tego.

Druga sprawa to miedzy bajki mozna sobie wsadzic to ze vpn-y sa bezpieczne,otoz BF w bardzo latwy sposob moze cie zlokalizowac nawet jezeli korzystasz z VPN-a ,to daje zludne poczucie bezpieczenstwa a takowego wcale nie ma kiedy korzystasz vpn-a.Dlatego ze faktycznie logujesz sie z jakiegos innego IP  i na stronie BF pokazuje sie ip kraju "niby" z ktorego sie laczysz.Ale jezeli beda chcieli cie namierzyc np. nie wiem cos beda podejrzewac jakies lewe konto czy omijanie PC ,to jezeli zaczna sprawdzac logi na zywo to vpn jest slabiutkim ogniwem,wystarczy ze w trakcie handlu vpn zawiesi sie i wtedy przelaczy cie na twoje oryginalne IP  a ktos bedzie obserwowal logi z twojego konta .

Trzecia sprawa to VPS 100% sprawnosci ,vpn ? roznie bywa lagi ,przerwy o predkosci tej uslugi juz nawet nie wspomne.

To tak w skrocie

tak wyglada VPS z Londynu 

vpslondon.jpg

Odnośnik do posta
  • 0
18 godzin temu, wir napisał:

Czyli różnica jest jednak ogromna. Dzięki wielkie.

pamietaj, ze konfiguracja pulpitu zdalnego tez wpływa na dzialanie vpsa

Odnośnik do posta
  • 0
2 hours ago, daslol said:

pamietaj, ze konfiguracja pulpitu zdalnego tez wpływa na dzialanie vpsa

niewiele jest tam mozliwosci odnosnie konfiguracji,zmiana kolorow etc.., ale nie wydaje mi sie zeby to mialo jakis wiekszy wplyw na dzialanie,tzn nie wiem co masz na mysli poprzez konfiguracje pulpitu ,domyslam sie ze chodzi o ustawienia ze strony remote control czyli z naszej

Edytowane przez pionek
Odnośnik do posta
  • 0

powiedzmy szczerze ze vps nie nadaje sie napewno pod live streamy to jest cos co tylko i wylacznie powinno wedlug mnie obsugiwac soft do grania nic wiecej,co do samych obrazow/streamow to juz sa inne sprawy ktore nie powinny miec zwiazku z vpsem,oczywiscie jest mozliwosc ogaladania streamow od bukow poprzez vps, ale jakos i szybkosc pozostawiaja wiele do zyczenia

Edytowane przez pionek
Odnośnik do posta