Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Akceptacja koloru czerwonego

Po ilu napisanych postach powinny być dostępne Prywatne Wiadomości?  

18 użytkowników zagłosowało

1. 1. Po ilu napisanych postach powinny być dostępne Prywatne Wiadomości?

• Powinny być dostępne zaraz po zarejestrowaniu
    • Po 15 napisanych postach
    • Po 30 postach na koncie usera

Promowane odpowiedzi

Myślę, że rozwinie się ciekawa dyskusja. Jak to jest w Waszym przypadku, kiedy akceptujecie stratę? Czy jeżeli np kurs urośnie o 2 ticki to wychodzicie ze stratą? Czy macie jakieś inne ustalone schematy?

Odnośnik do posta

Wiele zależy od sytuacji ja np. generalnie tnę stratę natychmiast nie czekam nie kombinuję ale zdarzają się sytuacje nietypowe i podam teraz taki przykład:

rynek0:0 obstawiam koszyki 9.4,9.6 i 9.8 po chwili kurs zaczyna iść do góry tak że na back jest 9.8 i moje wszystkie stawki są na minusie(nie kontrowałem tutaj odrazu ponieważ kursy były zawyżone i to mocno)sytuacja stała się niewygodna,nie wiadomo było jak to się dalej potoczy więc wziałem lay po 10 przyjmując stratę.Ktoś zapyta dlaczego akurat po 10 a więc jest ku temu powód ,kolejny przeskok między koszykami 10/10.5 kosztowałby mnie podwojeniem reda ponieważ tick pomiędzy koszykiem 10/10.5 sporo waży i jest to np 2 razy więcej niż miedzy powiedzmy 9.8/10.Z całego rynku co prawda wyszedłem obronną ręką notująć nawet minimalny zysk ale to już inna historia.

Odnośnik do posta

Kolor czerwony to najlepiej żeby w ogóle się nie pojawiał :-D Ale jak już jest taka sytuacja to różnie to bywa. Jeśli gram na DW i np. kupiłem Back 2:0 po 10. To wtedy obserwuje ilość pieniędzy jaka jest w koszyku 10 i jaka jest w 10,50 i wtedy kontruje jak sytuacja idzie nie po mojej myśli. Warto szybko wyjść na 0 niż czekać i wyjść na minus.

Odnośnik do posta

Ja na konikach, skalpując, najczęściej ucinam stratę po jednym ticku. Jednak czasem gdy widzę, że kurs musi spaść, czekam i zamiast skalpować, łapię swinga z 5-10 ticków. U mnie jeśli chodzi o cięcie strat, to wszystko zależy od trendu. Gdy widzę, że trend pcha kurs w dobrze obraną przeze mnie stronę, to czekam.

Często ludzie próbują odmienić trend, ładując bardzo dużo kasy w przeciwnym kierunku. I jeśli im się nie udaje to kurs leci bardzo mocno zgodnie z trendem, bo oni wtedy sprzedają swoje zakłady i to oni tną wtedy straty, a ja się cieszę :-D

Ogólnie to chyba nikt nie gra tak, że ustala sobie maksymalny poziom strat i tnie stratę jeśli ona dojdzie do granicznego punktu.

Odnośnik do posta