Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Luźne przemyślenia by acemilan

Promowane odpowiedzi

luton.jpg

http://img574.imageshack.us/f/luton.jpg

Mecz Luton- Charlton. Nie licząc meczu Dynama w pucharze (na który też się załapałem), był to jedyny dzisiejszego dnia mecz z rynkiem w miarę płynnym, nie licząc Ameryki Płd. Już od wczorajszego popołudnia szukałem co "hazardziści" będą tu grać. Poczytałem więc, że 6 graczy Luton nie zagra w tym pucharowym spotkaniu (co prawda wszyscy nie grali też w 1-ym spotkaniu), ale skutecznie mnie to zniechęciło do rynku 1x2. Co ciekawe, sprawdziłem i większość z tych graczy co mieli nie grać to obrońcy. Wieczorkiem pojawiło się info o braku jeszcze jednego obrońcy Charlton. Sprawdziłem więc statystyki i z tabelek wyszło, że obie ekipy bardzo overowe. Jako, że w pierwszym meczu też padł over, wszedłem w rynki over 1,5 i over 2,5- Niestety, na tym pierwszym nie zdołałem kupić za kasę jako chciałem, więc i zysk niższy, ale na drugim było już nieco lepiej (choć jeszcze paruset euro nie wchłonęło). Warto było w to wejść, bo już od ok 23-24 obserwowałem spadki u bkumacherów. Spadki na bf oczywiście nastąpiły, co zaowocowało ww greenem. Swoją drogą przy tym popełniłem jeszcze jeden błąd: można było dawać lay 0-0 po 15,5-16 (teraz było bez problemu 17)- cóż człowiek uczy się całe życie. Do tego garść spostrzeżeń: najszybciej spadał najbardziej popularny over 2,5 spadki ponad 15%, dalej o1,5, najmniej o3,5. Podobne zależności zaobserwowałem wczoraj na meczu Bayernu (mniej popularne overy- grałem np. o6,5 schodzą zdecydowanie wolniej- zwłaszcza, gdy kursy mniej faworyzują którąś z drużyn).

Oczywiście komentarze, odnośnie samego tradingu, propozycje itp. bardzo mile widziane.

PS. Sorry, ale coś nie mogę u Was dodać na forum zdjęcia.

Odnośnik do posta

Lay na 0-0 po kursie 17! Przegapiłem go. Wychodziłem do sklepu i przed wyjściem miałem zakupić, ale pomyślałem sobie jednak, że dokonam zakupu jak wrócę, bo nie będzie mnie tylko kilkanaście minut, a w drodze jeszcze to przemyślę. Wróciłem to było już pozamiatane. Człowiek uczy się na błędach :). Powodzenia. Łady green :)

Odnośnik do posta

Garść wniosków:

Dziś moje oczy miały się dokładniej przyjrzeć dwóm dziedzinom tradingu. Snooker oraz handball. Pierwszemu się nie udało (jak zwykle zresztą było coś ciekawszego do "klikania"), ale na temat drugiego sportu mam garść przemyśleń. Jak wiadomo na piłce ręcznej zwykle rynki są dość mało płynne, ale przy okazji ME czy MŚ się to zmienia. Rynki ręcznej obserwowałem już od dwóch dni i czekałem na mecz, na którym mój pomysł na zarobek może się udać. Szukałem wyrównanego meczu. Dziś wszystkie znaki na niebie wskazywały, że taki będzie mecz współgospodyń Dunek z Rumunkami. Pierwsza połowa jakby potwierdzała moją tezę. Ok 50minuty decyduję się kupić remis. Kurs 12-13 w tym czasie to była normalka (swoją drogą niewielka różnica w stosunku do początku meczu), a przy wyrównanym meczu kurs musiał spadać. Tak też się dzieje początkowo i kurs powoli ok 55 minuty wynosi już ok 7,4-8. Niestety Dunki odskakują, co powoduje wzrost. O dziwo, kurs na remis mimo wzrastającego prowadzenia rośnie bardzo powoli. 4 bramki prowadzenia to już za dużo- wychodzę z praktycznie zerowym zyskiem. Dziś się nie udało (w sumie przez chciwość), ale na pewno testów w tej fazie nie zostawię i spróbuję znów coś wybrać. Wnioski, propozycje, sugestie jak zwykle mile widziane...

PS. Bez screenów tym razem, bo zysk żaden, a dwa, że lepiej opisać coś niż wrzucić puste screeny.

Odnośnik do posta

http://img64.imageshack.us/f/leverkusenl.png/

Wiadomo było, że trener gospodarzy planuje wystawić skład mocno okrojony, dając odpocząć najlepszym skórokopom przed Bundesligą. Jakież było moje zdziwienie rano jak bez problemów można było kupować Hiszpanów po 2,4-2,42...

Odnośnik do posta

Z ciekawostek (nie znalazłem odpowiedniego tematu na forum):

Mecz Schalke- Koeln- goście bez Podolskiego i Novakovica, co powoduje, że ich atak to dramat w tym momencie (bo nikt normalny Freisa nie uważa za jakiekolwiek zagrożenie). Wydaje mi się, że MO powinno spaść spokojnie o parę ticków z poziomu 1,52. Można też wykorzystać do innych rynków. Jak będzie- zobaczymy ;-)

Odnośnik do posta

Właściwy do tego dział to RYNKI TRADER...jesli nie ma konkretnej daty to tworzysz nowy temat i tam zamieszczasz swój typ wg ogólnie przyjętego i wymaganego schematu. Pozdrawiam. btw ładne wyniki!

Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.