Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

samuel10veb- trading pre play

Promowane odpowiedzi

Witam wszystkich!

Jestem nowym użytkownikiem, na początku chciałbym pogratulować prowadzącym forum, jestem pod wrażeniem, znalazłem tu wiele ciekawych informacji, na pewno zostanę z wami na długi czas.

Na betfair trafiłem jakieś pół roku temu, próbowałem grać in play, jednak szybko przegrałem 20 euro, które wpłaciłem. 3 tygodnie temu kiedy wreszcie udało mi się uzbierać trochę pieniędzy, wpłaciłem ponownie z zamiarem gry pre play. Od tego czasu próbuje coś ugrać, na razie jest w miarę ok, w każdym razie jest na +. Moim założeniem od początku była gra na rynkach piłki nożnej, od tygodnia jednak także próbuję swoich sił na koniach.

Mam nadzieje, że pisanie bloga pozwoli mi na podnoszenie swoich umiejętności.

Oto moje dotychczasowe wyniki

65dzb97u7dwk53d.jpg

Uploaded with ImageShack.us

W tym tygodniu niestety nie mogę handlować na wyścigach konnych gdyż pracuje na drugą zmianę. Z piłki zagrałem wczoraj wieczorem zwycięstwo AEK w meczu z Zenitem za 2,40. To mój jedyny zakład przynajmniej do czwartku, gdyż zagrałem go za cały mój budżet (201 euro)

Odnośnik do posta
  • Odpowiedzi 131
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Jak na to, ze na gielde wszedłem dopiero o 17 30 to zarobek dzisiaj calkiem fajny, stówka padła, troche nie dosyt na meczu Wisła-Fulham gdzie zwlekałem za długo z wzięciem 0-0 po 10,5 no i autobus poj

Dzisiaj raczej nie nastawiałem sie na handel, oferta dosc kiepska, wszedłem jednak przed 12 i udało sie zrobic dwa greeny na zapleczu ligi włoskiej i hiszpańskiej. Potem wyłączyłem kompa i wszedłem zn

W tym tygodniu nie miałem zbyt wiele czasu na handel, niestety praca, bywałem w domu dopiero około 20:30, a że nie lubię zostawać zakładów kiedy nie mogę ich kontrolować więc za dużo nie pohandlowałem

Posted Images

Hej. Polecam jednak przyjąć opcję bezpieczniejszą i grać mniejszą częścią kapitału jaki możesz przeeznaczyć na Betfair. Już przy mniejszych kwotach pojawia ssię czasami brak akceptacji na reda i czeka się na odwrócenie trendu a czasami już tylko na cud. Lepiej moim zdaniem pogodzić się z mniejszymi zarobkami. Powodzenia.

PS Był gdzieś temat o tym jak operować swoim kapitałem...popatrz w tematach dla początkujących.

Odnośnik do posta
Hej. Polecam jednak przyjąć opcję bezpieczniejszą i grać mniejszą częścią kapitału jaki możesz przeeznaczyć na Betfair. Już przy mniejszych kwotach pojawia ssię czasami brak akceptacji na reda i czeka się na odwrócenie trendu a czasami już tylko na cud. Lepiej moim zdaniem pogodzić się z mniejszymi zarobkami. Powodzenia.

PS Był gdzieś temat o tym jak operować swoim kapitałem...popatrz w tematach dla początkujących.

Przy handlu pre-play można bez problemu grać za 100% kapitału, tym bardziej jeżeli ktoś widzi dużą lukę. Czasem nawet lepiej jest postawić ścianę za wyższą gotówkę. Oczywiście w zależności od płynności rynku oraz wartości kapitału.

HoMiK155// żeby nie pisać nowego postu... chce tylko zwrócić uwagę, aby nie grać za 100%, bo w międzyczasie może zmienić się kurs waluty na naszą niekorzyść i nie będziemy w stanie zagrać kontry... Pamiętajcie o tym!

Odnośnik do posta

w meczu AEK zanotowałem gigantycznego reda, chyba wyszedł brak doświadczenia, zostawiłem kurs mimo, że cały dzień nie było mnie w domu, nie ustawiłem stop lessa, byłem za bardzo pewny że kurs jednak spadnie, na rynek wszedłem 30 minut przed meczem i trzeba było sprzedawac, -43 euro, taka strata boli..

nie mogę grac rynków których nie jestem wstanie kontrolować.

Póki co robię przerwę od nożnej, przez weekend będę miał trochę czasu to skupię sie na koniach, rynki piłki nożnej na razie odpszczam.

Odnośnik do posta
  • 3 weeks later...

W grudniu nie miałem zbyt wiele czasu na gre, pozatym pogoda nie sprzyjała, wiele meczów odwołanych, na koniach też pustki, od nowego roku jednak wziąłem się ostro do gry, oto wyniki z pierwszych dni stycznia.

mxekbkoyx.jpg

Będę starał się dalej powiększać swój budżet, oraz wyciągać wnioski z porażek, mam nadzieje że z czasem będzie coraz lepiej

Na jutro prognozuje wzrost kursu na real, grają w okrojonym składzie w meczu o pietruszkę, myślę że kurs podskoczy o parę ticków

Odnośnik do posta

Gratuluje wyniku na koniach, ja przez moj pierwszy miesiac nie wiedzialem co lader, juz nie mowiac o jakis zyskach. pzdr i cwicz dalej, chyba masz do tego smykalke ;-) .

Odnośnik do posta

co do koni, to na razie gram za niskie stawki, popełniam dużo błędów, będę jednak dalej cierpliwie się uczył, coraz lepiej natomiast idzie na piłce, dzisiaj prawie 20 euro do przodu

osto3ygm86e23zorrrrrrrr.jpg

niestety przez najbliższy tydzień nie będę miał zbyt wiele czasu na granie

Odnośnik do posta

Weekend na małym minusie, niestety studia, i nie mogłem w pełni skupic sie na graniu, mimo to mogło być spokojnie na plus, nie potrzebnie jednak próbowałem coś ugrać przed samym spotkaniem na meczu malagi i Barcelony, za duże stawki, próba ugrania kasy na siłe, i było czerwono, rynki boltonu, realu i juve dobrze przemyslane, szkoda że nie udało sie kupić laya na valencie, byłem ustawiony rano w kolejce na 1,9 niestety nikt nie kupił, ależ się zdenerwowałem gdy wróciłem wieczorem, i zobaczyłem kurs 2,04 oraz to że nie udało się wejśc na rynek, niestety czasem tak bywa.

podsw.jpg

Przez tydzien może być ciężko z graniem, pracuje na drugą zmianę

Odnośnik do posta
  • 2 weeks later...

Styczeń póki co udany, aczkolwiek wiem, że mogło być lepiej. Brak doświadczenia jednak sprawił, że zanotowałem kilka beznadziejnych transakcji, które mają wpływ na ogólny wynik. W ostatnim tygodniu zauważyłem także brak pewności siebie, boję się zanotować minusa, i nie potrzebie odpuszczam nie które rynki.

Na minus niestety handel na koniach, fakt że nie mam zbyt wiele czasu na gre, ale z początku konie wydawały mi się jednak jakieś łatwiejsze;)

No cóż, uczymy się dalej tradowania:)

Wynik od początku miesiąca

podij.jpg

Odnośnik do posta

weekend -60 euro prawie, wczoraj lekki plus, dzisiaj tragedia, wrociłem o 15 do domu, zasiadłem przed kompa, ogladałem skoki w miedzy czasie. Po skoku Malysza na szybko postanowiłem wystawic lay na jego miejsce na podium, liczyłem ze moze znajdzie sie jakis idiota który przyjmie kurs, jednak tak sie spieszyłem że wystawiłem back na 30 euro, zanim zdążyłem skasować zakład został on przyjęty... ależ się wkurwiłem... Szukałem idioty i sam się nim okazałem...

Potem wszedłem w mecz milanu, kupowałem AU po 4,6, wyglądało że powinno spasć, jednak kurs na milan zaczl rosnac, over tez, próbowałem sprzedawać po 4,8 ale przyjeło mi tylko troche, resztę musiałem sprzedawać po 5,0... 3 i ostatnia transakcja z dzisiaj to mecz polaków z serbia, chciałem cos na siłę odrobić z dzisiejszych wpadek i oczywiście -10...

dzień bardzo bolesny dla mnie, szczególnie mam żal do siebie o to że wszedłem live w ręczna.. niestety nie zapanowałem nad emocjami a to nie wróży dobrze na przyszłość

robie małą przerwe...

post-613-1306395709,74_thumb.jpg

Odnośnik do posta

Witam

No cóż takie wpadki się zdarzają i na pewno będą dobrą nauczką dla Ciebie na przyszłość żeby nie grać na siłę. Takie próby odrabiania strat przeważnie się tak kończą. Sam kilka takich zaliczyłem i wiem jakie to bolesne... Patrząc jednak na Twoje typy (np Rynki Tradera)myślę że w kilka dni spokojnie odrobisz tą stratę :) Pozdrawiam

Odnośnik do posta
  • 2 weeks later...

W ostatnim tygodniu stycznia powiększyłem swój budżet o jedyne 2 euro... Nie miałem zbyt wiele czasu na grę, mimo to liczyłem że uda się coś więcej zarobić

Miesiąc skończyłem z wynikiem +87 euro. Wynik byłby dużo lepszy gdyby nie jedna "czerwona" niedziela. Ogólny wynik nie jest dla mnie satysfakcjonujący, cieszę się natomiast ze zdobytej wiedzy i doświadczenia. Mój budżet powiększam wpłatą 110 euro, aktualny stan konta to 392. Cel na luty to powiększyć stan konta do 550 euro.

35199640.jpg

Odnośnik do posta

pierwsze dni lutego srednio udane, w weekend skupiłem się na skalpowaniu rynków MO przed meczami, wychodziło to z różnym skutkiem, widze w tym jednak potencjał na przyszłość. Zanotowałem dwa duże minusy na meczu Stoke i Freiburga, w obu przypadkach popełniłem ten sam błąd, nie patrzyłem na to co robi rynek, a kierowałem się swoim "widzi mi się", już wiem że tego mam nie robić

20006278.jpg

Odnośnik do posta

Kolejny tydzień zmagań to dalsza próba skalpowania przed meczami, wynik średni... jak tu wejść na wyższy poziom..? Może lepsze wyniki jednak nie dla mnie..

19178589.jpg

na duży plus zwycięstwo w cyklicznym turnieju pokera,

140 euro zarobione

zachęcam wszystkich do startowania w następnych edycjach bo naprawde warto:)

Odnośnik do posta
  • 2 weeks later...

Cel na luty udało się zrealizować, bank powiększony do 680 euro, świetny ostatni tydzień, który przyczynił się do miesięcznego wyniku +150. Mój handel to głownie skalpy przed meczami, ale grywałem także cs-y.

lutyh.jpg

Od marca może bardziej będę opisywał swoją grę, zobaczymy jak czas na to pozwoli, wypłacam trochę kasy, i miesiąc zaczynam z bankiem 560 euro, cel to dobić do 750

[ Komentarz dodany przez: zicoo: 2011-02-28, 09:33 ]

Proszę aby załączniki dodawać przez formularz, który znajduje się na samym dole kiedy piszesz odpowiedz do tematu

Odnośnik do posta
  • 2 weeks later...

Pierwsza dekada marca +35, byłoby dużo lepiej gdyby nie dzień dzisiejszy, nie miałem dobrego humoru co przełożyło się na brak koncentracji i duży minus... Chyba lepiej odpuścic handel jak się nie jest w nastroju...

post-613-1306395746,71_thumb.jpeg

Odnośnik do posta

Weekend ponad 40 na plus, co najważniejsze jednak to nie padłem ofiarą sobotniej awarii, na szczęscie nie było mnie wtedy w domu. Wczoraj mimo kiepskiej płynnosci bardzo fajnie mi sie handlowało, czułem rynki, stąd bardzo pozytwny wynik.

post-613-1306395764,7_thumb.jpg

Odnośnik do posta

fajny watek, jesli mozesz to podawaj wczesniej co zamierzasz grac - wiecej osob bedzie moglo skorzystac. Co do konikow to za niedlugo bedziesz mial sprzymierzenca :D zamierzam sie do tego przylozyc ale nie mam nawet chwili czasu zeby sie zabrac i poczytac o tym i owym na ten temat. pzdr

Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.