Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Horse & Football trading - staranne granie bez straty;)

Promowane odpowiedzi

Witam mam na imie Robert i jestem w wieku 18 lat;)

Postanowilem zalozyc wlasnego bloga. Powod dla ktorego to zrobilem to chec pokazywania wlasnej gry innym czlonkom forum. Mile widziane komentarze krytyki,rady, spostrzezenia co do mojej gry(to bede tlumaczyl w trakcie gry).

Na wstepie powiem iz jestem poczatkujacym traderem(okolo 2 miesiecy gry). Tradowalem najczesciej na koniach. Skutki bardziej oplakane, wplacone 40 ojro ktore stracilem(najwiecej na koncie mialem 103ojro). Powodem byla nie akceptacja koloru czerwonego i proba odrabiania tego pozniej in play(bardzo duzy blad). Innym powodem bylo to ze galem wysokimi stawkami jak na moj caly kapital przy 60ojro stawka 40ojro. Teraz postanowilem ze juz nie bede gral in play! Wole stracic kilka ojro niz kilkadziesiat.

Moje Postanowienia:

1. Dyscyplina - nie wchodzenie in play.

2. Akceptacja koloru czerwonego.

3. Baczna obserwacja rynkow w ktore wchodze.

4. Postanowilem handlowac na koniach stawka 10ojro - w pilce moze wieksza.

Na koniec zainspirowalo mnie postanowienie uzytkownika kkriox, ktorego zalozenie to zarobek dzienny w postaci 1-2% dziennie. Bede dazyl do tego samego celu;)

Wiec Let's GO!:)

Odnośnik do posta

Powodzenia! :) ja jeszcze bloga nie założyłem, ale za jakiś czas postaram się to zrobić. Dopiero zacząłem trading i uczę się akceptacji reda. Zrozumieć akceptację reda pomogło mi właśnie to co napisałeś teraz, czyli dzienny zysk rzędu 1-2%. Byle do przodu :)

Odnośnik do posta

Jak przegladalem forum byl bardzo madry cytat tylko juz nie pamietam kogo i jak on doslownie brzmial ale to bylo cos takiego:

Malymi kubkami czerpac zyski, a nie od razu wiadrami;)

Bodajze cos takiego.

No i w ogole dzieki;) kazde takie slwowo mile widziane;P

Odnośnik do posta

Po wypłacie na koncie zostało mi coś koło ponad 1ojro. Obecnie stan konta na dzień dzisiejszy wynosi 6.99ojro.

wykaz.jpg

Zestawienie zrobione od 17.12.10 - 22.12.10.

Złamałem swoje postanowienie gdyż ten zysk został wypracowany przeważnie inplay (mam na myśli kosz i nożna).

Zauważyłem, że grając NBA inplay oraz gdy oglądasz mecz można ugrać troszkę pieniędzy. Gdy drużyna A zapunktuje na drużynę B kurs od razu wzrasta kilka ticków. Wtedy można śmiało zagrać na nich i gdy rzucą odsprzedać po troszkę niższym kursie. Jest jedno ale co do tej niby taktyki. Gorzej gdy drużyna A trafi do kosza a drużyna B nie trafi to wtedy drużyna A nadrabia punkty i w tym momencie trzeba albo wyjść z rynku albo czekać aż drużyna B zapunktuję.

Zobaczymy co czas przyniesie. Spostrzeżenia na temat kosza są tylko i wyłącznie z wczorajszej nocy. Jeżeli czas na to pozwoli będę pisał coś więcej na temat kosza.

Od dzisiaj będę starał się codziennie aktualizować bloga.

Odnośnik do posta

Jednak wracam raczej po nowym roku... Nie wiem czemu ale nie mogę utrzymać dyscypliny i nie jestem konsekwentny swoim postanowieniom... Próbuję wchodzić inplay(chodzi o konie), a to nic dobrego nie wróży... Być może było to spowodowane tym iż na koncie miałem małą kwotę więc przegranie niej nie byłoby dużą stratą... A jednak jest dużą stratą. Łamanie założeń to oszukiwanie siebie. Po co mówić że się nie będzie grało inplay jak się to robi... Muszę w końcu wyciągnąć z tego wnioski i oduczyć się wchodzenia inplay w konie. Co innego wejść inplay, a co innego zostać z otwartą pozycją i czekać na poprawę.

Jeżeli ktoś ma rady, wskazówki jak oduczyć się gry inplay byłoby to dla mnie bardzo pomocne.

Oto Wykaz z dnia dzisiejszego na koncie pozostaje 1.2ojro. Może mi się uda coś z tego zrobić tak jak udało mi się zrobic 7 ojro.

wykaz2.jpg

Odnośnik do posta
  • 2 weeks later...
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.