Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Ladder(drabinka) w programach wspomagających

Promowane odpowiedzi

Witam!

Mam narazie triala Fairbot. Oprócz zwykłego grida możemy trejdować za pomocą drabinki ladder. No i właśnie jak to jest. Widzę, że coś się zmienia, pewne kwoty znikają, po drugiej stronie się zwiększają, ale jak to wykorzystać aby zarobić. Z tego co się zdążyłem zorientować to dużo ludzi zarabia w ten sposób na koniach, nie koniecznie się na tej dyscyplinie znają. Jak wykorzystać te "szersze pole widzenia". Widzimy głębie rynku, widzimy kwoty na poszczególnych drabinkach, że przykładowo więcej kasy jest na rynkach lay niż back, że np więcej kasy jest na kwocie 2.4 niż na 2.42 i jak to wykorzystać. Coś mi tam skacze, coś się zmienia. Jak tą wiedzę wykorzystać nie tylko na koniach, ale też pre play piłka nożna, tenis itd. Póki co wciąż gram głównie piłkę pre play podobnie jak Homik. Oglądałem filmiki na youtube z przykładami tradingu używając właśnie laddera. Widzę w tym spory potencjał ale jak z tego korzystać. Proszę o bardziej szczegółową pomoc tutaj lub jakieś materiały na innych stronach, również w języku angielskim.

Pozdrawiam!

Odnośnik do posta

Albo inaczej, czy i jak można przy pomocy samego laddera ocenić że kurs spada/wzrasta lub za chwilę zacznie spadać/wzrastać? Czy ma jakieś znaczenie większa/mniejsza ilość gotówki po stronie back lub lay?

Odnośnik do posta

Z moich obserwacji wynika, że większa ilość gotówki po którejś ze stron czasami bywa złudna, bo grube ryby czasami tylko czekają aż kurs pójdzie w którąś ze stron i wtedy uderzają.

Jednak jeżeli nie bierzemy manipulacji pod uwagę to jeżeli po stronie BACK masz większą ilość gotówki to widać, że jest większe na to zapotrzebowanie. Popyt powoduje, że kurs powinien iść w dół. Jest to jednak duże uproszczenie. Na rynki CS mają tak że wpływ rynki MO i U/O. Ogólnie to polecam samemu poobserwować. A najlepiej poczytać to forum, bo mnóstwo informacji możesz z niego wyciągnąć. Myślę, że jeżeli poczytasz kilka blogów to zrozumiesz, że Twoje pytanie było trochę nie na miejscu :)

Odnośnik do posta