Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

lay jakiegokolwiek innego wyniku

Promowane odpowiedzi

granie to polega na layowaniu jakogokolwiek innego wyniku po bramce w pierwszych minutach albo w ogóle po bramce

plusy są takie że nawet po szybkiej bramce wyrównującej kursy nie podskakują więc jest to bezpieczniejsze od grania underów na żywo

ktoś z was już tak grał??

obserwowałem kilka meczy i wyszło na to że po szybkiej bramce kurs spada bardzo mocno i dość szybko można odsprzedać tick wyżej, a poza tym w większości meczów które obserwowałem nie padał "jakikolwiek inny"

nie jest to żadna wymyślna stategia ale ostatnio tak grałem i chciałem sprowokować dyskusje na ten temat. Pozdrawiam:)

Odnośnik do posta
  • 2 weeks later...

Ja dziś postanowiłem poobserwować tą strategię gry w pratyce i wnioski są obiecujące.

Po golu na 1-0 (47') w Barcelonie kurs na AU znalazł się na poziomie 3,45 i 1 tick można było złapać w momencie. Gorsza sprawa, że kurs dośc długo (2-3 min) wahał się między 3,5-3,55. Poza tym ciężar ticku jest dośc niewielki.

Trzeba zobaczyć co się stanie gdy po golu AU spada do 10,5-11, bo tam szybko i łatwo można złapać dość "ciężkiego ticka" i zamknąć z zyskiem. Jutro może uda mi się wyłapać taki mecz, to podziele sie obserwacjami.

Odnośnik do posta

Na jednym forum angielskim (juz nie pamiętam na jakim)gość zrobił taki chalange z sumy poniżej 100funtów doszedł do 1000 ale robiłe selekcje meczy i nie handlował tylko czysty lay.

Odnośnik do posta

Bardzo często tak gram, z tym że mam jedno zastrzeżenie. Lepiej poobserwować kilka meczy, aby zobaczyć jak się zachowują rynki. Czasem po bramce od razu skacze do góry kurs, czasem po dłuższej chwili. To można łatwo wyłapać już po większej ilość meczy.

Poza tym, ja stawkuje tak, np;

kupuje

LAY 10 , 10j

sprzedaje

BACK 10.5 , 2.5j

BACK 11.0 , 2.5j

BACK 11.5 , 2.5j

BACK 12.0 , 2.5j

Co to mi daje? Otóż w pewnym momencie często jest tak, że jak kurs zaczyna piąć się w górę to momentalnie nawet o kilka ticków. Systematycznie wychodze z rynku z pewnych dla mnie zyskiem, co również jest dobre w przypadku kolejnej bramki. Grunt to wyczucie, i nie ładowanie się w każdy mecz.

Odnośnik do posta