Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Włącza się ale nie działa

Promowane odpowiedzi

Mam mały problem z geeksem! Włączam program, loguję się i wyskakuje mi okienko z forum. Niby wszystko OK, ale dalej nie włącza się już nic:/ Nie mam nawet formularza z rynkami, kompletne zero! Dodałem geeksa do wyjątków w firewallu, w menedżerze zadań geeks jest włączony i cały czas niby działa w tle, ale nawet w pasku szybkiego uruchamiania go nie ma! Dlatego mam jedno pytanko :

Jak sobie z tym poradzić?

Odnośnik do posta

Gofer, możesz mieć racje! Miałem niedawno podłączony wyświetlacz i wrzucałem tam geeksa. W takim razie muszę jutro podłączyć drugi ekran i przeciągnąć go na dobrą stronę! Dam znać!

Odnośnik do posta

No i niestety na drugim monitorze ta sama sytuacja, poza pulpitem nie ma nic:/

Do tego przy łączeniu wyskakuje info, żeby połączyć się z internetem mimo, że jest on cały czas włączony. Po tym zostaje tylko pdf z instrukcją!

Odnośnik do posta

Odinstaluj i zainstaluj jeszcze raz. Jak nie pomoże weź inną wersję. Jak cały czas ten sam błąd będzie to widocznie coś u ciebie na kompie nie funkcjonuje jak powinno.

Odnośnik do posta

Witam, pierwszy krok jaki zrobiłem to była reinstalacja. Widzę, że wyszła wczoraj wersja 1.1b spróbuję z nią

1.1b robi to samo:/ Czy przy instalacji zaznaczacie just me czy everyone? Może to jest ważne? Czy wie ktoś może gdzie przypisać do tego programu domyśle połączenie internetowe?

Odnośnik do posta

just me czy everyone to chodzi o użytkowników komputera czy tylko dla ciebie czy wszystkich ma być instalowane. co do drugiego pytania to nie wiem... może w rejestrze zostały ci jakieś smieci i geeks sie gubi

Odnośnik do posta

Sprobuj pogrzebac w pliku konfiguracyjnym.

%programData%\AGeeksTyo\AGeeksToy\Settings\ApplicationOptions.xml

Zobacz jakie masz ustawiecnia w tym pliku w HelpScreenLocation. Jesli minusowe, zmien na dodatnie (np x=10 y=10)

Zapisz plik, wystartuj geeksa jeszcze raz.

Odnośnik do posta

No niestety nic to nie pomogło. Dochodzę do wniosku, że wygląda to tak jakby był błąd z połączeniem internetowym. Internet działa, a geeks mi wyrzuca info o braku połączenia. Dlaczego tylko później słychać dźwięki tego programu? Szukam danych do msdnaa i zassam windowsa 7, może to coś pomoże.

Odnośnik do posta
No niestety nic to nie pomogło. Dochodzę do wniosku, że wygląda to tak jakby był błąd z połączeniem internetowym. Internet działa, a geeks mi wyrzuca info o braku połączenia. Dlaczego tylko później słychać dźwięki tego programu? Szukam danych do msdnaa i zassam windowsa 7, może to coś pomoże.

Może InternetExplorer łączy się przez jakieś proxy? Wtedy geek nie połączy się za cholerę, mimo, że internet będziesz miał.

Odnośnik do posta

problem na pewno (no na 90% ) jest w tym, że podłączyłeś 2 monitor i przeciągłeś tam GT. Też tak kiedys zrobiłem i też zachodizłem w głowe co jest nie tak...

Odnośnik do posta