Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

System Maria

Promowane odpowiedzi

Ja postaram się dzisiaj poświęcić trochę czasu na analizę jutrzejszych gonitw. Wystawie swoje typy na LAY bądź możliwe wg mnie spadki. Jako, że jestem ultra nowicjuszem :D to możecie mnie bić po głowie i mówić, że źle typuje :D. Jednak obawiam się, że typy podam dość późno, bo zabieram się za robienie jedzenia, a ono musi być dość dobre, bo dzisiaj jadłem gorzej niż w fast foodzie i mało spałem.

Odnośnik do posta
  • Odpowiedzi 160
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Z trzech tysięcy jak już. http://forums.mukamo.com/finance/18528-sportsbetting-maria-laying-system.html

System Maria zostal szczegółowo opisany na naszym portalu >>> KLIK Ktos moze gral tym systemem? jak czytalem zagraniczne fora to bardzo ciekawie on wyglada. Osoba ktora go wymysila

Wczoraj przegladajac ladera na wyscigach znow zauwazylem cos ciekawego..Otoz na drabince byly ustawione bardzo duze kwoty Lay na kazdego konia w zaleznosci od tego jaki mial kurs poczatkowy. I tak na

Świetnie. Zrób analizę jutrzejszych gonitw. Napisz dodatkowo dlaczego akurat ten koń, czym się kierowałeś przede wszystkim, na co zwróciłeś szczególną uwagę, ect. Analizuj i wyciągaj wnioski. Ot, co.

Odnośnik do posta

No to moje typy na jutro do LAY'a albo szukania spadków przed gonitwą.

Wszelkie sugestie bardzo mile widziane.

Newcastle 13:40

ALONG CAME ROSIE. - niesie największą wagę, jockey bez sukcesów. Koń wygrał tylko raz, w wyścigu, w którym był faworytem. Niósł też mniejszą wagę niż to będzie miało miejsce jutro.

EDIT: No i jeszcze to co kapitan dodał i na co będę zwracał uwagę. Jockey ostatnio zaliczył upadek.

Southwell 13:50

Tylko 4 konie. Bez typu.

Leicester 14:00 - długo szukałem typu w tej gonitwie.

ANY GIVEN MOMENT - koń ma dobre wyniki, jednak nigdy nie niósł na sobie tak dużej wagi (przynajmniej oficjalnie). Nie proponuję na niego LAY'a, ale chętnie zobaczę co się stanie z kursami u niego.

CLOWANCE HOUSE - koń w 2010 roku jechał tylko raz i było to 15 grudnia. Niósł na sobie wagę 11-0, a dotychczas było to maksymalnie 9-7. Ukończył na miejscu 12/22 ze stratą 39 długości. Co prawda w tym wyścigu wygrał znakomity koń ze znakomitym jockey'em, a CLOWANCE HOUSE nie był faworytem, ale strata 39L to sporo. Do tego dosiadał go ten sam jockey co jutro. Co prawda ów jockey w gonitwach z przeszkodami ma najwięcej zwycięstw, ale procentowo w tego typu wyścigach wynosi 11%. Co do konia to będzie niósł jeszcze większą wagę, bo 11-5. Koń w wyścigach Hurdle brał udział tylko raz i to we wspomnianym wcześniej z wynikiem 39L.

cdn.

Odnośnik do posta

Kurcze na shoutbox'ie wyskakuje mi null i nie mogę tego napisać, więc wpiszę tutaj.

Prosiłbym o rozszyfrowanie nazwy. Co cennego można wyciągnąć. Co nas interesuje, a co możemy olać. "Book Tickets At southwell-racecourse.co.uk Handicap (CLASS 6) (4yo+ 0-60) Winner £1,535ATR Standard 1m4f Number of runners: 8"

Odnośnik do posta

Ogólnie nie rozumiem jeszcze do końca wszystkich skrótów.

4yo+ to jak napisał maniek 4-letnie konie lub starsze

standard - stan toru

AW - piasek

turf - trawa

Wszystko to dla mnie nowość. Myślę, że jeżeli chodzi o racingpost to już swobodnie się w nim poruszam i wyłapuję coraz więcej cennych informacji.

Co oznacza jeszcze w tym wypadku "Handicap", w sensie jak to się ma do wyścigu?

Odnośnik do posta

Newcastle 14:10

Nie mogę nic znaleźć, ale gdyby ktoś miał jakiś typ to chętnie wezmę pod uwagę.

Southwell 14:20

Mój poziom wtajemniczenia nie pozwala mi zakwalifikować tego wyścigu do któregoś z typów, dlatego wole odpuścić typowanie go.

Leicester 14:30

PHAR AGAIN - koń w pościgach (tak się mówi po polsku na wyścigi CHASE?) wygląda słabo. Ostatni raz wygrał w grudniu 2008 (był w gronie faworytów aczkolwiek przy kursie 13/2). Dość duży dystans do koni zwycięskich. Dodatkowo dosiada go jockey, który ostatnio jeździ fatalnie, z ogromnymi stratami do czołówki i wcale nie dosiadał kiepskich koni. Poza tym ma kiepską skuteczność w CHASE, bo tylko 5%.

Odnośnik do posta

Southwell 14:50

ESCAPE ARTIST

MASHDOOD

Nie wiem kogo wybrać.

Poza tym już jest późno i się nie mogę skupić :P. Lepiej się kłade, a jutro rano może się uda na shoutbox'ie posłuchać mądrzejszych :D.

Odnośnik do posta

Przeglądam temat i trochę dziwię się kilku rzeczom: po pierwsze system Maria swoje początki ma bodajże w 2005 roku więc dziwię się, że dopiero teraz to wykopaliście ;) po drugie, nie wiem co jest takiego niezwykłego w zarządzaniu bankrollem zaproponowanym przez Marię. Mając taką skuteczność ona była skazana na sukces, czy grałaby swoim stawkowaniem, czy wykorzystała kryterium Kellyego czy grała płaską stawką. Oczywiście wyniki byłyby różne, ale nie w tym rzecz. Jej głównym atutem była świetna znajomość rynku wyścigów konnych, co przełożyło się na wysoką skuteczność i pociągnęło za sobą taki wynik finansowy.

Ogólnie dobrze, że kapitansb i ruchman pociągnęli ten temat i grają w ten sposób, rozwija to wiedzę forum na temat tego sportu, jednak radzę większą uwagę skupić na strike rate niż na systemie stawkowania. Przy dobrym value ciężko byłoby nie zarobić, a maksymalizacja zysków to już kwestia na moment, w którym jest się pewnym, że umie się selekcjonować typy. Takie moje zdanie, pozdro i powodzenia w dalszych zmaganiach ;-)

Odnośnik do posta
No to moje typy na jutro do LAY'a albo szukania spadków przed gonitwą.

Wszelkie sugestie bardzo mile widziane.

Newcastle 13:40

ALONG CAME ROSIE. - niesie największą wagę, jockey bez sukcesów. Koń wygrał tylko raz, w wyścigu, w którym był faworytem. Niósł też mniejszą wagę niż to będzie miało miejsce jutro.

EDIT: No i jeszcze to co kapitan dodał i na co będę zwracał uwagę. Jockey ostatnio zaliczył upadek.

Wlasnkie sledzilem ten wyscig i rowniez postawilem na tego konia. Powiem ze troche mnie w napieciu trzymalo bo przez dlugi czas prowadzil ten kon i newt juz byla stawka 1,01 ze wygra i nagle przescignal go jakis konik ze stawki gdzie kurs na niego przed meczem 40...Dla nas dobrze:) Tez jestem nowicjuszem w tej dziedzienie ale widze tutaj duze mozliwosci. Powodzenia w dalszym testowaniu

Odnośnik do posta
Przeglądam temat i trochę dziwię się kilku rzeczom: po pierwsze system Maria swoje początki ma bodajże w 2005 roku więc dziwię się, że dopiero teraz to wykopaliście ;) po drugie, nie wiem co jest takiego niezwykłego w zarządzaniu bankrollem zaproponowanym przez Marię. Mając taką skuteczność ona była skazana na sukces, czy grałaby swoim stawkowaniem, czy wykorzystała kryterium Kellyego czy grała płaską stawką. Oczywiście wyniki byłyby różne, ale nie w tym rzecz. Jej głównym atutem była świetna znajomość rynku wyścigów konnych, co przełożyło się na wysoką skuteczność i pociągnęło za sobą taki wynik finansowy.

W 100 % zgoda ,z jednym zastrzezeniem -nie wiem jak tu wykorzystac kryterium Kellyego,bo prawdopodobienstwo ,ze kon o kursie 10 nie wygra jest 90 % ,nie mam pojecia jak je odwrocic dla laya .

Plaska stawka jest bardzo niebezpieczna ,gdyz przy kursie 11 i nie trafionym typie zzera kapital w 10 % .

Wczoraj siedzialem i przeliczalem ,nie rozumiem dlaczego w jej systemie zobowiazanie w % kapitalu dla kursu np 4,0 wynosi 1.8% i rosnie do 3.9% dla kursu 7.5 ,po czym spada i np dla 8.0 wynosi 2.8 % i znowu rosnie do 4 % dla kursu 11 .

Dlatego zastanawiam sie ,czy nie lepiej zmodyfikowac troche i wprowadzic stale zobowiazanie dla kazdego kursu wynoszace 2.5%.Tym sposobem mozna by bylo rowniez nie unikac koni z kursem powyzej 11 ,gdyz czasami widac ,ze niektore to sa ewidentne niedoroby .N.p .przy zobowiazaniu 2.5% kurs 20 nalezaloby grac za 0.125% kapitalu .

Oczywiscie selekcja ,selekcja,selekcja .

Nie znalem tego systemu ,ale najwazniejsze w tym jest to ,ze pokazala ,ze mozna w ten sposob znalezc edge i osiagnac calkiem pokazny profit,a zysk idzie w tysiace dzieki RM i MM , a o to przeciez nam wszystkim chodzi .

.

Odnośnik do posta

Dzisiejszy dzien chyba najciezszy jak na razie ,niektore "osly " okazaly sie koniami ,niektore wygraly ,niektore otarly sie o zwyciestwo .

Najwazniejsze jednak ,ze udalo sie zakonczyc na plusie .

Dzisiejszy bilans : 10/14 ,zysk +4,7 gbp ,jedyna zmiana kursy do 3.5 za 3 gbp (ok.1 %),powyzej 3,5 -2 gbp .Kapital zbliza sie do 300 ,wiec jak bedzie 500 bedzie mozna juz wprowadzic pelny system ,chociaz zastanawiam sie ,czy nie zrobic jak napisalem wyzej (zob.2.5 %) i zaczac oszukiwac betfair i grac za mniejsze stawki gdy takie wynikna z systemu (ponizej 2 gbp)

Od poczatku 52/59 co daje 88,13%

Odnośnik do posta
Dlatego zastanawiam sie ,czy nie lepiej zmodyfikowac troche i wprowadzic stale zobowiazanie dla kazdego kursu wynoszace 2.5%.

Ja tez nad tym myslalem. Jej przedzialy maj na celu uzaleznic stawke od kursu(czyli ryzyka). Aby ujednolicic stawke zrobila trzy przedzialy.

A czemu nie isc krok dalej i zrobic stawkowanie idealne? Idealne to w tym przypadku stale zobowiazanie dla wszystkich zdazen. Oczywiscie wysokosc zobowiazania to inna sprawa. Od 2,5% do nawet 4% to byloby tak optymalnie

Odnośnik do posta

Chcesz grać w taki sposób, żeby na każdym koniu ciążyło to samo zobowiązanie, a z czasem zwiększania kapitału będziesz zwiększał owe zobowiązanie?

Przykładowo do granicy 300 euro kapitału grasz tak, że na każdego konia stawiasz np. 5e? W widełkach 300-400 będzie to 6e, 400-500 7e itd.

Dobrze Cię zrozumiałem?

Odnośnik do posta
Chcesz grać w taki sposób, żeby na każdym koniu ciążyło to samo zobowiązanie, a z czasem zwiększania kapitału będziesz zwiększał owe zobowiązanie?

Troche nie tak....

To ma polegac na tym aby na kazdym koniu zobowiazanie wynosilo np. 3% posiadanege kapitalu. Przez caly okres grania zobowiazanie jest stale.

Odnośnik do posta