Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Problem z API i zamulającym programem.

Promowane odpowiedzi

Witam

Jak wiadomo kilka dni temu pojawiła się na nowa wersja Geeks Toy 1.1b . Po zainstalowaniu jej pojawił się następujący problem:

Program zaczął się ścinać. Wskaźnik API wynosi ponad 800 i często staje się czerwony z jakimiś cyferkami w stylu 1-43121 . Taki wskaźnik API oznacza dla mnie prawie sekundę zamuły programu co przy tradingu na tenisie którym się zajmuję jest ogromnym utrudnieniem. Wszystko dzieje się jakby w lekko zwolnionym tempie, nawet odliczanie postawionego zakładu jest jakby wolniejsze.

Co ważne zrobiłem test prędkości neta i wyszedł download 0,02 Mb/s , ale u mnie w akademiku taki był od zawsze a paradoks tego polega na tym że internet chodzi wręcz piorunująco, filmy 10-minutowe z youtube ładują się w góra minutę a ściąganie danych z neta tez jest szybkie. Więc nie wiem skąd taki wynik. Jeszcze wczoraj myślałem że to jednak wina internetu. Jednak dzisiaj zainstalowałem program u kolegi z pokoju i u niego wskaźnik API wynosi około 400 i program w ogóle nie zamula. Także prędkość łącza jako przyczyna takiego stanu rzeczy odpada.

Chyba chodzi więc o problemy sprzętowe jednak i tutaj pojawia się pytanie jakim cudem akurat po przeinstalowaniu programu nagle komp zaczął zwalniać? Sprzęt mam dobry także nie powinno być tutaj żadnych problemów.

Czy problemem może być to że nie odinstalowałem starej wersji przed instalacją nowej? Z tego co wiem to Geeks Toy się nadpisuje na starą wersję, odinstalowywałem kilka razy i dalej nic. Pytanie do kogoś kto się na tym zna lub jest bardziej doświadczony odemnie. W czym może tkwić problem? Bardzo proszę o pomoc będę wdzięczny jeśli ktoś pomoże mi to rozwiązać!

Odnośnik do posta
Z tego co wiem to Geeks Toy się nadpisuje na starą wersję, odinstalowywałem kilka razy i dalej nic.

Dziama nie wiem, czy zaglądałeś do mojego tematu z problemem, ale chcę żebyś wiedział, że dzięki Tobie udało mi się wszystko naprawić. Usunąłem geeksa oraz cały jego folder w programdata! Zainstalowałem na nowo 1.1b i się włączyło!! Dzięki

Odnośnik do posta

Nie pomaga, wywaliłem też ten folder w programdata i API wciąż takie samo...

Jak wchodzę do programdata i chcę coś pozmieniać w ustawieniach to wyskakuje mi taki komunikat:

"Z plikiem tym nie jest skojarzony program umożliwiający wykonanie tej czynności. Zainstaluj tak program lub, jeśli jest już zainstalowany, utwórz skojarzenie , używając apletu programy domyślne w panelu sterowania."

I nie wchodzi . Jeśli ktoś by mógł to bym prosił aby podał co ma napisane w pliku tekstowym ErrorLog w folderze 1.1.2.0? U mnie jest napisane coś takiego:

Application Started -- 13 stycznia 2011 15:47

********************************************************************************************************************

Error -- 13 stycznia 2011 15:47 -- AGeeksToy.Options.BetSubmissionOptions -- Load(T obj, string fileName)

System.IO.IOException: Proces nie może uzyskać dostępu do pliku 'C:\ProgramData\AGeeksToy\AGeeksToy\Settings 1.1\BetSubmissionOptions.xml', ponieważ jest on używany przez inny proces.

w System.IO.__Error.WinIOError(Int32 errorCode, String maybeFullPath)

w System.IO.FileStream.Init(String path, FileMode mode, FileAccess access, Int32 rights, Boolean useRights, FileShare share, Int32 bufferSize, FileOptions options, SECURITY_ATTRIBUTES secAttrs, String msgPath, Boolean bFromProxy)

w System.IO.FileStream..ctor(String path, FileMode mode, FileAccess access, FileShare share, Int32 bufferSize, FileOptions options, String msgPath, Boolean bFromProxy)

w System.IO.FileStream..ctor(String path, FileMode mode)

w AGeeksToy.Options.ObjectOptions`1.Load(T obj, String fileName)

********************************************************************************************************************

Error -- 13 stycznia 2011 15:47 -- UpdatingData -- UpdateDB()

System.UnauthorizedAccessException: Odmowa dostępu do ścieżki 'C:\Program Files (x86)\The Geek\A Geeks Toy\BetfairLive.mdb'.

w System.IO.__Error.WinIOError(Int32 errorCode, String maybeFullPath)

w System.IO.File.Delete(String path)

w AGeeksToy.Forms.UpdatingData.UpdateDB()

Application ShutDown -- 13 stycznia 2011 15:48

Nie wiem czy ma to jakieś znaczenie, podaje to dla kogoś kto ewentualnie wie jak to odczytać czy zinterpretować...

Odnośnik do posta