Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Mail od Betfair

Promowane odpowiedzi

Dostałem dzisiaj maila od betfair o takiej treści:

Following our earlier emails and communication in the Betfair forum and on the Betfair Charges page, we introduced the data request charging scheme in April 2008.

Your data requests on 1/21/2011 would have incurred a charge of 31.47 EUR. We are not applying the charge to your account for this incident. We want you to avoid being charged in future.

If you continue to make excessive data requests, we will charge your account in the future.

If you are using an off-the-shelf software solution, you should ensure that you have downloaded the latest version of your Vendors software which should contain information about your data requests.

Note that opening multiple markets and/or multiple applications may incur a charge as the total number of requests from all applications is combined. Please contact your Vendor for further information.

For further information on data request fees please see section 5 of the Betfair Charges page which is in the About Us section of the website. Please email us at datausage@betfair.com if you have any questions

I tutaj rodzi się pytanie skąd ta opłata używam jedynie najnowszej wersji GeeksToy'a nie pobierałem żednych danych, ani też danych archiwalnych z betfair?

Odnośnik do posta

Widocznie miałeś pootwieranych kilka-kilkanaście rynków i odświeżanie ustawione poniżej 500ms np.100ms wtedy na jedna sekunde z jednego rynku pobierałes dane 10 razy za darmo mozna pobierac 20, kolejne sa platne.

Odnośnik do posta

Dzięki za linka franz. Doczytałem wszystko ale nadal nie wiem skąd się wzieła ta opłata ponieważ w Geeksie mam ustawion odświeżanie na 700ms sprawdzałem a samego programu używam tylko na jednym kompie.

Jeszcze raz dzięki za pomoc.

Odnośnik do posta

Rozumiem tez, ze nie uzywasz zadnych innych programow (np. surebetmonitor, ktory przeciez tez pobiera dane z betfair) ani dodatku do przegladarki. A jestes pewien, ze nie miales Geeks-a 2 razy odpalonego? Najlepiej sprawdzic w Task Managerze, czy proces "AGeeksToy.exe" nie wystepuje wiecej niz raz.

31 Euro oplat to duzo, i samo z siebie raczej nie powinno wystapic. Mozesz odpisac na tego mail datausage@betfair.com i poprosic ich o dokladne zestawienie, kiedy nastapilo przekroczenie limitow. Bedziesz widzial w jakich godzinach mialo to miejsce i o ile.

- poza tym mozesz w GT sprobowac w API Settings Manager ustawic MPC wszedzie na 1, co jest zalecana opcja, jesli masz wolne polaczenie internetowe.

Odnośnik do posta

Franz nie używam żadnych innych programów ewentualnie przeglądam stronę betfair i to zazwyczaj jak mam wyłączonego geeksa.

Wszedłem w API Settings Manager i tam ma ustawione takie wartości:

Bets 250ms

Prices 200ms

Complete prices in Hybrid mode 1000ms

Trade Volume 1000ms

External bets 1000ms

Account Founds 5000ms

MPC miałem ustawione w dwóch pierwszych na 3 reszta po jeden.

A te 700ms co pisałem wyżej to mam ustawione w LTP Flash Persisence

Dodam że nigdzie żadnych danych nie zmieniałem w geeksie wszystko jest na standardowych ustawieniach.

A maila już napsiałem do nich.

Odnośnik do posta

Tutaj wszystko wyglada ok.

Kliknij moze jeszcze prawym na API Settings Managera i zobacz jak masz ustawione Max Weighted Cost. Ewentualnie w pliku APICallOptions.xml (w %ProgramData%\AGeeksToy\AGeeksToy\Settings) sprawdz wartosc MaxWeightedCost.

Jesli tam masz normalna wartosc (mniej niz 20), to chyba niestety nie potrafie Ci pomoc :(.

Aha, wersja GT rozumiem ze 1.1? I jesli tak, to kiedy robiles update'a? (chodzi mi o to, czy kilka dni przed 21.01 jak wystapil problem z oplatami, czy akurat moze tego dnia)

Odnośnik do posta

MaxWeightedCost mam ustawione na 15

Aktualizację zrobiłem dużo wcześniej a 21.01.2011 nie miałem na pewno otwartych jednocześnie więcej niż 5 ladder'ów.

I takie pytanko czy mam zmienić te wartość co podał gofer na wyższe??

Odnośnik do posta
no i wystarczy ze miales otwartych pięć ladderow i już naliczało ci charges

no wlasnie nie. max weight cost okresla ile maksymalnie requestow bedzie geek robil w ciagu sekundy. program automatycznie to rozdziela tak, ze daje maxa na aktywnego laddera, a pozostale requesty rozdziele na wszystkie pozostale rzeczy. jedyne wytlumaczenie to takie, ze gdzies w tle musiala jeszcze jedna instancja geeks-a pracowac (okno nie musilo byc widoczne, wystarczy ze dzialal proces). Poczekaj na odpowiedz betfair. Oni maja mozliwosc sprawdzenia, jaka aplikacja pobierala dane, bo kazdy applikacja ma swoje ID.

Odnośnik do posta

Teraz dopiero skojarzylem date - 21.01.2011 za ktory Ci naliczyli oplaty to byl dzien awarii betfair. Calkiem mozliwe, ze ma to cos z tym wspolnego.

Jestem ciekawy co Ci pokaze dokladne zestawienie polaczen od betfair - tzn. w jakich godzinach to nastapilo - jesli w czasie awarii, to mozna przyjac ze jest to ich blad.

W kazdym badz razie ustawienia w Geeks-ie masz ok, i przy takich ustawieniach i jednej odpalonej instancji geeksa nie bedziesz kasowany za pobieranie danych.

Jest jeszcze jedna rzecz, ktora mozesz sprawdzic. W %ProgramData%\AGeeksToy\AGeeksToy\ w podkatalogu o nazwie identycznej z aktualna wersja, Geeks automatycznie tworzy log-a. Przeszukaj wpsiy z 21.01. Zobacz czy nie ma jakichs podejrzanych komunikatow. Oprocz tego bedziesz mial wpisy Application Started i Shutdown z dokladnym czasem. Jesli sie gdzies krzyzuja, to pewnie miales odpalone kilka instancji na raz i wtedy sa naliczane oplaty.

Odnośnik do posta

Franz piszę w temacie bo nie mogę jeszcze wysyłać PW.

Czekam jeszcze na odpowiedź trochę się ociągają mam nadzieję że lada dzień odpiszą. Ja tylko dostanę odpowiedź to dam znać.

Odnośnik do posta

Franz dostałem odpowiedź z betfair i okazało się że to był ich błąd w naliczenu tej kwoty bo mieli jakieś problemy techniczne.

Odnośnik do posta
  • 1 month later...

tez dostalem maila od batfair. sprawa dotyczy jednak czegos innego. mianowicie potwierdzenia wieku klienta (czyli mojego:D).

mozna tego dokonac w dwojaki sposob:

1. poprzez dokonanie wplty, na konto betfair, karta kredytowa (nie wiem tylko czy mozna wplacac karta debetowa?).

2. poprzez przeslanie skanu dokumentu tozsamosci.

uwazam, ze to jednak troche pozno taka informacja, wczesniej nie widzialem jej w regulaminie (chyba, ze przeoczylem). jest ona jednak istotna, gdyz wplacajac pieniadze poprzez moneybookers, automatycznie wykluczeni jestesmy z bonusu (czego w pelni swiadom dokonalem). teraz okazuje sie, ze trzeba dokonac wplaty karta, aby zweryfikowac wiek. gdybym wiedzial, ze i tak bede musial wplacac karta, zrobilbym to juz za pierwszym razem. a tak? nie dosc, ze musze to zrobic, to pewnie jeszcze lipa z bunusu... :-/

Odnośnik do posta

Chyba nie myślałeś yavor, że takie firmy na Betfair Bet365 czy inne buki nie sprawdzają wieku swoich klientów. To jest ich sprawa priorytetowa więc sprawdzają i będą sprawdzać. Także dostałem tego maila, skaner nie działa, wysłałem zdjęcie z komórki. Nie pełne i rozmazane, więc jeszcze raz muszę wysłać.

Odnośnik do posta

matias, ja nie mam problemu z tym, aby uwiarygodnic swoje konto. glupio tylko z ich strony, ze nie dali info odrazu, ze mozna uwiarygodniac poprzez wplate karta. sadzilem, ze tylko poprzez skan dokumentow. wpacilbym i bylby depozyt wraz z bonusem. a tak, to sie spieszylem z depozytem i poszlo przez moneybookers.

btw: mam konta u kilku bukow i jak dotad tylko bet365 chcieli papiery :P

Odnośnik do posta
matias, ja nie mam problemu z tym, aby uwiarygodnic swoje konto. glupio tylko z ich strony, ze nie dali info odrazu, ze mozna uwiarygodniac poprzez wplate karta. sadzilem, ze tylko poprzez skan dokumentow. wpacilbym i bylby depozyt wraz z bonusem. a tak, to sie spieszylem z depozytem i poszlo przez moneybookers.

btw: mam konta u kilku bukow i jak dotad tylko bet365 chcieli papiery :P

Dziwne... ja mam wiele kont u różnych bukmacherów i praktycznie każdy zawsze chce jakieś dokumenty, a przed wypłatą środków to już praktycznie każdy... Widocznie masz szczęście i mniej "papierkowej roboty", pzdr ;-)

Odnośnik do posta