Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Promowane odpowiedzi

Pierwszy dzien marca bardzo spokojny. Nie moglem tradowac wszystkich rynkow, tylko 14 udalo sie zlapac.Skutecznosc bardzo dobra, tylko 1 ujemny rynek, ale zyski takie sobie. Ciesze sie jednak, ze poki co realizuje cel, czyli jak najmniej strat.

post-95-1306395723,33_thumb.jpg

Odnośnik do posta
  • Odpowiedzi 67
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Dzieki dziama. Mam nadzieje, ze w marcu bedzie jeszcze lepiej :-D

Dzisiaj moglo byc pieknie. Choc i tak skonczylo sie calkiem dobrze to pozostal niesmak, zlosc. Caly dzien tradowalo sie idealnie. Odpuszczalem rynki, ktorych nie czulem, nie wchodzilem, gdy nie mialem pewnosci dzieki czemu byly tylko 2 malutkie straty. Trafila sie jedna wieksza na Ł23, ale to ok.

Koncowka dnia i bylo juz Ł94 na plus. Zostaly jeszcze wyscigi w Wolves i Kempton, ktorych za bardzo nie lubie, ale mysle sobie dociagne do 100 i koncze. I niestety -11, kolejny wyscigi to samo. Wkurwienie juz mna zawladnelo, mowie sobie 'Nie podaruje i odrobie', podwyzszylem stawke do 300 w kolejnym wyscigu i wszystko szlo przeciwko mnie. Co wszedlem to kurs w druga strone. Cale szczescie, ze skonczylo sie tylko na -7. I tak trzema ostatnimi wyscigami oddalem 30% wypracowanego wczesniej zysku, czyli Ł30. Eech, stwierdzilem, ze juz nie bede dzis odrabial. Cale szczescie, trzeba wiedziec kiedy odpuscic. I lepiej cieszyc sie z tych Ł64, ktore zostaly niz probowac odrabiac i byc moze skonczych na minusie.

Odbrabianie strat, gdy emocje sa wzburzone, to najgorsze co moze zrobic trader. Unikajcie tego za wszelka cene, chocbyscie niewiem jak bardzo chcieli odrobic strate.

post-95-1306395724,63_thumb.jpg

post-95-1306395724,83_thumb.jpg

Odnośnik do posta

Dzis zauwazylem, ze wygralem glosowanie za co wszystkim bardzo dziekuje.

Dzis dzien bez historii. 2 niepotrzebne wpadki live na Ł10 a poza tym w miare ok.

post-95-1306395728,32_thumb.jpg

post-95-1306395728,45_thumb.jpg

Odnośnik do posta

Dzieki, dzieki. Tak jak mowisz. To byla wpadka, ktora w ogole nie powinna sie zdarzyc, ale splot roznych okolicznosci to spowodowal. Bylem wsciekly na siebie, ale juz dawno mi przeszlo i dalej robie swoje. :-D

Odnośnik do posta
  • 4 weeks later...

Po dluzszej przerwie przyszedl koniec miesiaca a wraz z nim podsumowanie gry.

Zanim jednak do tego przejde chcialbym wyjasnic dlaczego nie aktualizowalem bloga. Po pierwsze stwierdzilem, ze codzienne wklejanie P&L mija sie z celem. Co komu po zobaczeniu moich wynikow? Ok, moze ewentualnie uznaz, ze skoro mi wychodzi to jemu tez, wiec dobre to jest jesli chodzi o wiare i motywacje, ale nie przynosi korzysci edukacyjnych.

Po drugie wiszaca nad nami ustawa powoduje, ze nie chce sie wychylac. Jako ze moje zyski sa dosc regularne i niemale, to wolalbym uniknac spotkania z jakims przyglupem z US czy celnego.

Dlatego tez dzisiejsze podsumowanie jest ostatnim na moim blogu. Byc moze bede jeszcze pisal jak zauwaze jakies ciekawe rzeczy, ale zyski/straty na razie nie beda tu publikowane.

A marzec wygladal tak:

Od tej sumy trzeba odjac ok. Ł180, ktore byly wynikiem zwyklego zakladu, wiec nie wliczam tego do podsumowan. Ogolnie jestem zadowolony, gdyz pierwszy raz udalo mi sie przekroczyc granice Ł1500.

Natomiast nie zrealizowalem planu Ł3 na rynek. Mialem rowniez pare wiekszych wtop, z wlasnej winy oczywiscie, glownie emocje.

Takze przyszly miesiac to dalsze ograniczanie strat jak tylko sie da i dazenie do osiagniecia sredniego zysku z rynku Ł3 lub wiecej.

Pozdrawiam wszystkich traderow!

post-95-1306395848,09_thumb.jpg

Odnośnik do posta

co Ci przeszkadza a co Ci pomaga w czasie handlu na koniach?Jak sobie radzisz z emocjami?Przy takich wynikach wydawałoby się ,że nie powinno z tym być problemu! Dzięki za blogowanie.Kiedyś podejrzewałem ,że zyski są zarezerwowane dla swoich Anglików.

Odnośnik do posta

Jeśli pozwolisz zadam Ci pytanie. Również próbowałem grać ta strategią, ale jestem dopiero początkującym traderem i miałem problem z dobraniem stawki.

Przykładowo :

Gram back za 2E na 4.00 . Kurs na LAY spada mi 3.90, więc jak zagram za 2 E na LAY to w przypadku gdy zwycięskim zakładem będzie LAY, to wychodzę na 0, a gdy BACK to + 0.20E. Jakim sposobem dobierasz stawkę?

Odnośnik do posta

Najlepiej używać odpowiednio skonfukurowanego oprogramowania typu Geek Toy, Bet Angel, Beting Assistant, itp. To program sam automatycznie wylicza i dobiera stawki. Wystarczy jedno kliknięcie myszką.

Odnośnik do posta
co Ci przeszkadza a co Ci pomaga w czasie handlu na koniach?Jak sobie radzisz z emocjami?Przy takich wynikach wydawałoby się ,że nie powinno z tym być problemu! Dzięki za blogowanie.Kiedyś podejrzewałem ,że zyski są zarezerwowane dla swoich Anglików.

pomaga na pewno koncentracja i odpowiednie przygotowanie mentalne, tzn. jesli zaczyanm trading i nie mysle o niczym innym i tylko skupiam sie na 'drabince' to jest ok, natomiast gdy mam w glowie inne mysli to czesciej zdarzaja sie bledne decyzje.

lepiej mi sie tez traduje, ze tak powiem samotnie. tzn. nie ma nikogo w poblizu, nikt nic do mnie ni mowi, ja nie slysze rozmow itd.

co do emocji, to jest o wiele lepiej niz na poczatku, ale niestety jescze czasami biora gore. jak sobie z nimi radze? one pojawiaja sie glownie wtedy, gdy kurs mi ucieka i strata robi sie coraz wieksza. wtedy szybko uswiadamiam sobie jaka bedzie ewentualna strata jesli nie zamkne zakladu a kurs nigdy juz nie spadnie i porownuje do straty jaka bede mial jesli zamkne zaklad w tym momencie. i wybor jest zazwyczaj prosty, wole stracic Ł30, niz powiedzmy Ł100. ten proces myslowy trwa oczywiscie ulamki sekund, co i tak czasami jest wiecznoscia, bo kurs w tym czasie potrafi mocno pojsc w gore.

poza tym staram sie przypominac sobie, ze nie zawsze musze miec racje i wtedy kiedy nie mam szyko ucinac strate. to jest podstawa. patrzac na swoje statystyki moglbym spokojnie miec Ł1500 wiecej, gdybym wlasnie nie ulegal emocjom, gdybym szybciej zamykal ujemne pozycje, albo w ogole przyjmowal strate. i za kazdym razem jak o tym mysle, to wiem, ze lepiej przyjac strate Ł20 pre-play niz ryzykowac Ł100 czy wiecje in-play i czekac na spadek kursu. takie dzialania wlasnie kosztowaly mnie niepotrzebna strate ok. 1500 funtow.

to chyba tyle. na koniec jeszcze jedna rzecz. ja staram sie wchodzic tylko wtedy kiedy mam bardzo duza pewnosc, ze odsprzedam zaklad tick nizej. dzieki temu mam coraz mniej sytuacji kiedy zostaje z niesprzedanym zakladem. czesto jest tak ze ogladam drabinke przez 5 minut i nie wchodze w rynek i nic nie zarabiam, ale tez nie trace. a kiedys bywalo tak, ze wchodzilem na sile, bo 'musze przeciez skoro juz poswiecam czas na analize tego rynku', co bylo bledem. dzieki temu mam mniej nerwow i mniej minusow.

pozdrawiam

Odnośnik do posta
Jeśli pozwolisz zadam Ci pytanie. Również próbowałem grać ta strategią, ale jestem dopiero początkującym traderem i miałem problem z dobraniem stawki.

Przykładowo :

Gram back za 2E na 4.00 . Kurs na LAY spada mi 3.90, więc jak zagram za 2 E na LAY to w przypadku gdy zwycięskim zakładem będzie LAY, to wychodzę na 0, a gdy BACK to + 0.20E. Jakim sposobem dobierasz stawkę?

tak jak pisze FlySky. Robie to przy uzyciu programu (Geeks Toy).

Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.