Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Promowane odpowiedzi

hej, żeby z 2 euro cos takiego zrobic to naprawde ukłon, też cos bede próbował podobnie jak Ty bo pasuje nazbierac cos na handel a szkoda z kieszenie inwestowac:d pozdro i powodzenai dalej:)

Odnośnik do posta
  • 3 weeks later...
  • Odpowiedzi 49
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Czas napisać kilka słów co słychać na tych dość mało popularnych rynkach dla forumowej społeczności, imo dość dawno nic nie pisałem. Obiecywałem sobie, że od października, wraz ze startem nowego sez

Cześć. Niestety nie umiem Ci za bardzo pomóc. Po prostu go odpala i działczy. Należy pamiętać by odpalić go przed startem gonitwy nie w trakcie. W instrukcji programu podana jest strona autora na kt

zoltaras, mam to samo co ty.

Posted Images

od początku

Wyścigi konne: €409.67

Aktualna stawka: 10E

Za mną przeszło 2 miesiące handlu na koniach. Ostatnie 2 większe porażki na 200E nauczyły mnie więcej niż handel przez miesiąc. Dopiero od ok 10 dni notuję stały progress, bez ujemnych dni.

Ciężko mi opisać 'jak gram'. Składa się na to masa czynników decydującyh w pkt wejścia/wyjścia, czyli np. trend (stosunek skupywanego backa w stosunku do lay'a),-najistotniejszy czynnik, po obserwacji dużej ilości rynków można w 90% oszacować właściwy kierunek, ilość gotówki (na rynku/danym koniu), luki między kursami, aktualna amplituda/wahania (ew. skłonność), aktualny czas wyścigu, ilość gotówki, można tak wymieniać....

Dokładnych schematów gry nie opiszę, bo jest ich dokładnie tyle ile sytuacji na rynku.. i dopiero po analizie wybieramy jedną z opcji. Tu warto podkreślić, że dzięki doświadczeniu i obserwacji ( w moim wypadku 1600 rynków) ta reakcja na daną sytuacją na rynku jest szybsza i bardziej trafna. Nie można grać zbyt schematycznie bo wtedy często i gęsto chcemy widzieć to co aktualny trend wcale nie rysuje...

To raczej mój ostatni post na blogu. Nie widzę większego sensu wklejania codziennego p/l :) Jeżeli ktoś gra in-play na osiołkach to proszę pisać na pw, może wymienimy parę zdań :)

pozdrawiam

post-22-1306395907,72_thumb.png

Odnośnik do posta
  • 2 weeks later...

Witam.

Piszę do Ciebie gdyż znalazłem Twój archiwalny wątek odnośnie zagubionej wpłaty na Betfair. Mam właśnie podobną sytuację. Wpłaciłem pieniądze poprzez Przelewy24. Oni wysłali je do Envoy. A Betfair twierdzi że ich jeszcze nie otrzymali.

Jak w Twoim przypadku się to skończyło i ile czasu to zajęło.

Z góry dzięki za odpowiedź. Sory że w watku ale inaczej nie chciało mi wysłać wiadomości.

pozdrawiam

Odnośnik do posta
  • 2 months later...

Zamieszczam link do bardzo fajnej nakładki do geeksa. Program wpisane ma uśrednione czasy poszczególnych gonitw ( aż do 4 milowych) i odmierza czas do zakończenia wyścigu. Bardzo przydatny jeśli chcemy uniknąć gry w końcówkach

Race Timer

post-22-0-54258200-1311161314_thumb.png

Odnośnik do posta
  • 2 weeks later...

RaceTimer jest genialny. Prowadziłem statystyki na próbie 2 tyg.- większość strat jakie ponosiłem zdarzały się w końcówce (na czerwonym pasku) Teraz zanim przysiąde do rynku odpalam Timera. Naprawde pomaga!

Aktualnie walcze z geekiem, który źle dobiera mi stawkę podczas hedgowania. Tylko w tym tyg. naciąłem się na prawie 400e... Otóż, jeżeli mam otartą pozycję z backiem za np. 20e po 4.0, gdy kurs mi ucieknie- klikam hedge na drabince po 10.00 i program zamiast dobrać kilka euro by rozłożyć stratę- geek wali 20 z groszami w wyniku czego mam grubego minusa na tym koniu i po 0 na reszcie. Na początku dzięki temu udało się uniknąć mi kilku małych minusów, lecz podsumowując straty przez ten błąd mógłbym już za to kupić dwutygodniowe wczasy dla dwóch osób... Próbowałem odtworzyć te same ruchy na pre lecz wszystko było ok.

Na forum geeka istnieje już temat o tym problemie, podłączyłem się pod niego. Byłbym wdzięczny jeżeli ktoś mógłby narobić tam więcej szumu :)

Hedge problem

Kilka luźnych przemyśleń;

Rynek in-p na danym torze w danym dniu zazwyczaj ma podobną charakterystykę. Charakterystykę?- tak, tj ilość pieniędzy na rynku, ruch cen oraz oczywiście długość. Rynki możemy podzielić na 3 grupy:

1. Duża ilość gotówki, powolne, widoczne ruchy na początku, ciężej o manipulację - tzw. zdrowe rynki na których bez problemu możemy trzepać kasiorę

2. Mała/Duża ilość kasy, kurs od początku wariuje w przedziale kilku/nasto tickowym,- cięższy kawałek chleba, można poskalpować tylko na samym początku oraz łapać swingi do pierwszych spadków.

3. Mała ilość gotówki- zazwyczaj na tych rynkach kurs zachowuje się dość ospale, lecz z braku tej gotówki na rynku ciężko zauważyć sygnały po którym warto wejść na rynek, gdy kurs nam już ucieknie- nie wiadomo czy zamykać pozycję czy też powstała mega luka i należy chwilę odczekać.

To była moja odpowiedź na pytanie czemu w jeden dzień potrafię zrobić przyzwoitą dniówkę natomiast w resztę dni wyniki nie są już tak imponujące.

Pytanie za 100 punktów- kiedy będzie większa ilość wyścigów 2 milowych? Ostatnio ich jak na lekarstwo. Gdy cofnę się w blogu do l/p z lutego/marca/kwietnia- dłuższych gonitw jest masa...

post-22-0-22940200-1312239283_thumb.png

post-22-0-23226500-1312239516_thumb.png

Edytowane przez Scorpi
Odnośnik do posta

Witaj Scorpi,

Kompletnie nie wiem jak Ci pomoc ze zle dobierana stawka przez program, ale odnosnie dluzszych wyscigow to wydaje mi sie ze zacznie byc ich wiecej w okolicy wrzesnia/pazdziernika. Teraz jest wlasnie sezon na krotkie wyscigi. Ja rowniez pamietam ze kilka miesiecy temu wiekszosc wyscigow byla praktycznie ponad 2 milowa. Mysle ze jest ich najwiecej pomiedzy pazdziernikiem a marcem.

Odnośnik do posta

Poszperałem trochę i znalazłem; Rok dzieli się na dwa sezony- Nationa Hunt i Flat.

National Hunt to wyścigi 2-4.5 milowe głownie przez przeszkody 'jump racing'. Sezon trwa od połowy pażdziernika do końca kwietnia. Myślę jednak, że we wrześniu będzie już więcej długich wyścigów. Imo w maju nie było najgorzej...

Best,- grasz na krótkich? jak rozwija się Twój handel pre? :)

Edytowane przez Scorpi
Odnośnik do posta

Odpowiadajac na Twoje pytanie, to: tak, gram na krotkich.

Z pre play roznie bywa. wlasciwie ostatnio chyba gorzej niz kiedys. ja lubie jak kursy skacza w przedziale 1-2 tickow a w ostatnich tygodniach takich rynkow bylo mniej w moim odczuciu. moze to wskutek przejscia czesci traderow do betdaq?

poza tym obecnie mniejszy mam zapal do siedzenia bez przerwy przez 4-5 godzin przed kompem i wpatrywaniem sie w wykresy i dlatego czesto robie przerwy a na rynek zagladam na 1-2 min. przed offem.

Kiedys po przelaczeniu na kolejny rynek obserwowalem go caly czas, chocby i 15 minut bylo do rozpoczeciac, wiec moze wiecej wylapywalem ulubionych dla mnie sytuacji.

Natomiast tak jak kiedys nie gralem zupelnie in-play krotkich, tak teraz przekonalem sie do nich i mam z tego poki co drugie tyle co z pre play, albo i lepiej.

W krotkich kupuje laye natomiast jak siegne pamiecia to na dlugich z kolei zawsze kupowalem backi.

Miedzy kwietniem a lipcem mialem kiepsciutki okres. W porownaniu do poprzednich miesiecy to tragedia. Bardzo duzo duzych strat podlamalo mnie troche, ale mysle ze juz wrocilem na wlasciwe tory no i odpukac w samym sierpniu ugralem juz Ł500.

w tym czasie kiedy mi nie szlo, za bardzo zaczalem bawic sie w gambling. nie cialem strat pre, zostawialem otwarte pozycje o wartosci Ł200-300 in-play i jak to bywa najczesciej w takich sytuacjach kurs juz nie wracal a ja albo cialem tracac 150 albo z nadzieje czekalem do konca tracac wszystko...

Po tych wtopach wrocilem z powrotem do prawidlowych zalozen i od razu widac efekty. I oby tak juz bylo zawsze, czego i Tobie zycze :)

A jak Tobie idzie?

Odnośnik do posta

Best ja również gram krotkie, i również mysle że mozna tam zarobic, pewnie grasz lay jak kurs spada bez naporu wiekszej kasy? Czy poprostu jak jeden kon spadł nisko 1,2-1,5 a drugi w przedziale 1,8-3 to wtedy lay tego drugiego pewnie probujesz? czy sie myle? ale z tego co widze ten drugi kon b ardzo szybko wyleci w gore, jesli na faworycie jakos ta luka przy niskim kursie sie nie utrzyma, ja gram back ale w poczatkowej fazie a w koncowej lay ale bardzo niski na koniu ktory spadł, na ktorkich bardzo rzadko wywali w gore takiego konia ktory spadnie z mocnymi ktotami za plecami, oczywiscie trzeba obserwowac, pozdrawiam

Odnośnik do posta

Best ja również gram krotkie, i również mysle że mozna tam zarobic, pewnie grasz lay jak kurs spada bez naporu wiekszej kasy? Czy poprostu jak jeden kon spadł nisko 1,2-1,5 a drugi w przedziale 1,8-3 to wtedy lay tego drugiego pewnie probujesz? czy sie myle? ale z tego co widze ten drugi kon b ardzo szybko wyleci w gore, jesli na faworycie jakos ta luka przy niskim kursie sie nie utrzyma, ja gram back ale w poczatkowej fazie a w koncowej lay ale bardzo niski na koniu ktory spadł, na ktorkich bardzo rzadko wywali w gore takiego konia ktory spadnie z mocnymi ktotami za plecami, oczywiscie trzeba obserwowac, pozdrawiam

prawie dokladnie tak jak mowisz. probuje wylapac kursy ktore na chwile spadaja z dosc wysokiego poziomu. czasem sie uda, czasem nie. i zawsze omijam faworytow i konie na ktore kurs mocno spadal pre. wiele razy widzialem juz faworyta ktorego kurs powedrowal na 30 lub wyzej, spadal w okolice 7-12 by za doslownie sekunde wyladowac na kursie 1,5-2 i wygrac wyscig. takze faworytom mowie nie, bo na nich dzieja sie cuda.

zauwazylem tez ze jak po starcie kurs na ktoregos konia mocno spadl i nadal spada ale troche wolniej, ale dalej sporo kasy siedzi na backu to bardzo czesto taki kon wygrywa, albo przynajmniej kurs spada do bardzo niskiego poziomu (1,3-1,7). popraw mnie jesli sie myle.

Odnośnik do posta

Na początku wyścigu zawsze wyłania się koń, który prowadzi niemalże cały wyścig. Patrząc na kurs można go wychwycić po małym lecz gwałtownym spadku. Zazwyczaj kurs ma skłonność do spadania w dół do połowy swojej startowej ceny, wtedy też konie dobiegają do ostatniego odcinka i dzieją się cuda.

Best,- jakie max. kursy layujesz i za jaka stawke?

Edytowane przez Scorpi
Odnośnik do posta

Dokładnie tak jak mowisz, jeszcze z tego co widziałem bardzo rzadko kurs wraca jesli np kon z poza pierwszej trojki spadnie do 1,5 zeby wrocił do gory jesli gotowka go pcha, ja też bede probował na ktorkich layem podchodzic, a masz jakis przedział kursow na ktorych grasz?

Odnośnik do posta

Dokładnie tak jak mowisz, jeszcze z tego co widziałem bardzo rzadko kurs wraca jesli np kon z poza pierwszej trojki spadnie do 1,5 zeby wrocił do gory jesli gotowka go pcha, ja też bede probował na ktorkich layem podchodzic, a masz jakis przedział kursow na ktorych grasz?

roznie z tymi kursami, czasem gram przedzial 2-4, a czasem 6-8, ale staram sie nie layowac powyzej 10. 9 i 8 to tez juz dosyc wysoko, ale jak kurs spada na chwile z 50 na 8 to wtedy czasem zaryzykuje, w innym wypadku nie.

jednak najczesciej sa to kursy w przedziale 5-7.

Odnośnik do posta

Witam wszystkich. Scorpi mam pytanie odnośnie Race Timera. Czy aby poprawnie działał jest potrzebna jakaś specjalna konfiguracja? Ściągnąłem -w ustawieniach wsio ok- save settings i nic. Odpalam geeka pokazuje średni czas i nic więcej. Żadnego odliczania do końca gonitwy, żadnych kolorowych paseczków. A z tego co piszesz to rzeczywiście wydaje się bardzo pomocne narzędzie. Będę wdzięczny za odp.

Odnośnik do posta

Cześć. Niestety nie umiem Ci za bardzo pomóc. Po prostu go odpala i działczy. Należy pamiętać by odpalić go przed startem gonitwy nie w trakcie.

W instrukcji programu podana jest strona autora na której można opisać swój problem.

Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.