Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Promowane odpowiedzi

Chyba czas na reaktywację bloga. Jestem niemal pewny, że gdybym go kontynuował moja droga byłaby mniej wyboista. Dzielnie się swoimi refleksjami, spostzreżeniami oraz p/l'em działało motywująco. Od połowy czerwca wraz z brakiem długich gonitw mój handel zamarł a nawet się cofnął. A dopiero zacząłem się rozkręcać, 150/ dzionek przy stawie 25e to był dobry dzień...

Jeżeli codzienne przemyślenia bym gdzieś zapisywał to już *wymoderowano* dawno bym wiedział, że muszą być spełnione dwa najważniejsze czynniki- długa gonitwa + PŁYNNOŚĆ ( przynajmniej na danym koniu). Dobrze, że w tamtym czasie z tą moją 'nieujarzmioną' podświadomością nie wchodziłem w krótkie wyścigi bo skończyłoby się to boleśnie. Przynajmniej tutaj trzymałem dyscyplinę.

Aktualnie zmieniłem podejście do krótkich wyścigów i powoli zaczynam się na nich odnajdywać. Od 4 dni stały progress:

Wyścigi konne: €16.42

Wyścigi konne: €28.84

Wyścigi konne: €39.78

Wyścigi konne: €75.08

Zaczynałem od 4e, aktualnie 6e, jutro walnę 7e, a co tam kr@Jz0l ze mnie...

to be continued..

Odnośnik do posta
  • Odpowiedzi 49
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Czas napisać kilka słów co słychać na tych dość mało popularnych rynkach dla forumowej społeczności, imo dość dawno nic nie pisałem. Obiecywałem sobie, że od października, wraz ze startem nowego sez

Cześć. Niestety nie umiem Ci za bardzo pomóc. Po prostu go odpala i działczy. Należy pamiętać by odpalić go przed startem gonitwy nie w trakcie. W instrukcji programu podana jest strona autora na kt

zoltaras, mam to samo co ty.

Posted Images

Powiało hurra optymizmem i od razu wyniki w dół

czwartek Wyścigi konne: -€56.05

piątek Wyścigi konne: -€20.57

Wczoraj trochę 'zrewidowałem' swoją grę lay'ami na krótkich i wyciągnąłem kilka wniosków.

-Należy być bardzo ostrożnym na fav, których kurs jest znacznie niżej od reszty koni

-Najlepiej obserwować tylko ~2 konie,- łatwiej dostrzec zdecydowany ruch niż 'pseudo' wachnięcie kursu co naraża mnie na stratę

-Unikać wchodzenia w kurs, który wariuje i nie ma pewności czy on rośnie czy też spada. Tak jak napisałem w poprzednim punkcie- należy cały czas obserwować konia.

Krótkie rynki zachowują się całkiem inaczej od długich. Szybki przykład,- środek wyścigu, w 2-3 sekundy znika 1,5 siana co zapowiada rychły spadek,- który następuje

na kilka ticków i nagle JEB w górę- takie dwa błędy kosztowały mnie 40e,- należy uważać...

Odnośnik do posta

Całkowicie odpuszczam krótkie,- szkoda czasu i nerwów.

wczoraj Wyścigi konne: -€32.60

Dzisiaj zaś były 2 długie tory,- Sthl- średnia płynność, Tram- kiepska. Na pierwszym coś ugrałem, na Tram zaś wpadło zaledwie parę groszy- to nie są rynki do handlu. Z niecierpliwością czekamy na sezon :D

Wyścigi konne: €63.28

post-22-0-45784500-1313340943_thumb.png

Odnośnik do posta

heh Scorpi najwiekszy problemem jest tzw przehandlowanie tzn kombinowanie jak by tu polepszyc. W 99% niestety wychodzi jak wychodz bo wiadomo, ze... lepsze jest wrogiem dobrego :) wracaj do starych i wypobrowanych zasad. Tez tak zrobilem. Wczoraj przejrzalem moj blog i o zgrozo odkrylem, ze kiedys robilem wieksze greeny za 200 niz tydz temu za 600. Jesli juz wymyslilismy sobie pewna taktyke, ktora przynosila fajne zyski zostawmy ja jak jest-nie ma co upiekszac. Pzdr

Odnośnik do posta

Cycu, masz trochę racji w tym co piszesz, granie na siłę zawsze kończy się minusem. Murphy nie ma litości dla nikogo :D Jednak ja wyznaję zasadę, że kto nie próbuje ten nie ma. Można siedzieć w domu na rencie, można też spróbować bf.

Dzisiaj dla odmiany zagrałem piłkę in-p,- Real - Barcelona.

Nie jestem zwolennikiem gotowych systemów. Dla mnie to jest zwykły betting. Po przestudiowaniu statystyk wolę najpierw przyjrzeć się sytuacji na boisku i dopiero wtedy podjąć decyzję.

Real w pierwszej połowie miał niewielką przewagę i schodził do szatni przegrywając 1-2. Zagrałem lay'em na Real za 10e@6.2 - zobowiązanie 54. Do tego zabezpieczyłem się 3-2 5.8e @10.0 tak by pokryć ew. reda z MO ( tutaj spokojnie mogłem złapać 12.5 po gwizdku). Nie zamierzałem zamykać zakładów w trakcie meczu. Najgorszym scenariuszem byłby wynik 4/5/6-X dla Realu. Lecz strzelenie jeszcze 3 bramek Barcelonie (i wygranie meczu) to byłby dopiero wyczyn... Mecz zakończył się 2-2 co dało mi zysk 4e.

Odnośnik do posta

Scorpi zaczalem patrzec na to tak. Jesli cos nie idzie trzeba wyszukac gdzie robimy bledy i je wyeliminowac. I tak do skutku az wypracujemy sobie wlasna strategie. Wtedy stop, koniec ulepszen i ciagniemy zyski z tego czego juz sie nauczylismy.

Z drugiej strony trzeba sie rowniez rozwijac w nowych kierunkach. Tu Twoj dzisiejszy przyklad ip. Ale tu juz za male stawki. Po dluzszym obserwowaniu swoich nowych ruchow, owszem - mozemy wypracowac i druga strategie. pzdr

Odnośnik do posta
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Premium charge

Część z was na pewno kombinuje jak uniknąć PC. Oczywistym jest iż należy przegrywać na bf by zrobić debet a wygraną kasę wyprowadzić u buka/ BQ. Lecz robienie samych surebetów jest niewystarczające by na bf powstał nam debet,- możemy równie dobrze wygrywać tylko u bf przybliżając się do 20% premium charge'a. By przegrywać tylko u bf w dłuższym okresie czasu wymagana jest duża skuteczność. Jak duża by to było opłacalne? 5% zwrot w skali miesiąca osiągają tylko najlepsi typerzy. Większość może i notuje po 20% by potem natrafić na seryjne porażki.

W poniższej tabelce zrobiłem mała symulację na małej próbie przy 20% ROI (wygrane 200j na 1000 zainwestowanych) gdzie typy o większym prawdopod. były grane u BQ (nie uwzględniam buków ze wględu na duże rozbieżności kursów).

Jak widać na próbce 20% ROI koszty operacyjne wyniosły -35 przy 220 oszczędzonych 'na później' podlegających dodatkowemu 15%. Czyli ile tak na prawdę zaosczędziliśmy?

15% * 220 = 33

A więc jesteśmy stratni 2j..

post-22-0-45335500-1317554782_thumb.jpg

Odnośnik do posta

Nie wiem czy dobrze rozumiem to co przedstawiłeś. Bo tabelka sugeruje, że grany był kurs ~2,00, który 6 razy wygrał w BQ a 4 w BF. Czy tak, bo nie wiem czy dobrze odczytuję to co przedstawiasz?

Bo jeśli tak to IMO nie najlepszy pomysł na wyprowadzanie kasy z Betfair. Owszem liczby się zgadzają, ale są sposoby by zrobić to lepiej.

Odnośnik do posta

Tak,- tabelka przedstawia przykładowy grany kurs 2.0, gdzie na bf jest grany np. lay.

Dokładnie,- chciałem przedstawić, iż nie jest to najlepszy sposób na ominięcie pc.

OK teraz mam pewność że dobrze Ciebie rozumiem :-)

Odnośnik do posta
  • 1 month later...

Czas napisać kilka słów co słychać na tych dość mało popularnych rynkach dla forumowej społeczności, imo dość dawno nic nie pisałem.

Obiecywałem sobie, że od października, wraz ze startem nowego sezonu ruszę 'z przytupem'. Ruszyłem, lecz przytupu nie było, co najwyżej stówka do przodu. Wiedziałem, że posiadam wystarczającą wiedzę by zarabiać,- Mimo to kręciłem się wokół tego dodatniego zera. Dopieściłem swoją grę do tego stopnia, że nie notowałem minusów. Ale... jak już się trafił to był dość 'obfity', wtedy też szwankował psychologiczny aspekt gry,- strata standardowej stawki 30-50 przy banku 150-200 zostawiało niemałą rysę i zaraz próbowałem to odrabiać (wszystko powyżej wypłacałem). Jak się to kończyło,- nie muszę chyba opowiadać...

Zapomniałem jak ważny jest money management i jego brak przy tak dynamicznych rynkach to skazywanie się na porażkę. Tym bardziej, że jego brak odbija się na psychice. Postanowiłem, że będę grać za 0,5% banku, lecz zanim uzbieram odpowiedni kapitał jest to 6e. Nie miałem jak dotąd ujemnego dnia, codziennie robiąc po 20-40e, dzisiaj przy bardzo dobrej płynności zrobiłem 60.

Gra się miło i bez stresu :)

Edytowane przez Scorpi
Odnośnik do posta
  • 3 weeks later...

Tu taki mały rodzynek z przed kilku dni. Wejście za ok. 100e. Widząc, że koń przyspiesza i prześciga kilka konii, nie mogło się to odbyć bez odpowiedniego ruchu na drabince. Dopiero !? 3s po moim wejściu nastąpił spadek,- Ci anglicy są ślepi czy grają na modemach? :)

post-22-0-04038500-1323520921_thumb.jpg

Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.