Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Promowane odpowiedzi

Witam wszystkich :) Na betfair trafilem przez przypadek jakiś tydzień temu, do tej pory obstawiałem mecze z różnym skutkiem u innych bukmacherów. Giełda mnie zainteresowala, zacząłem czytać, jednak widać jestem tępy, nie bardzo rozumiem o co tutaj chodzi, stwierdziłem że trzeba wpłacic parę euro i metodą prób i błędów się nauczę, Mój pierwszy mecz wczoraj Arsenal-Barcelona. Postawiłem back under 2,5 gola po kursie 2,0, (stwierdziłem ze kursy spadna) stawka 2 euro. Następnie chciałem postawić lay z niższym kursem, jednak zapomniałem zmienić ręcznie kursu i puściłem lay po kursie 2,02 za stawkę 3 euro ( nie wiem jeszcze jak się oblicza stawkę)

Potem stwierdziłem że się poprawię i obstawiłem back na under 1,5 gola za 2euro po kursie 4,30 i od razu lay po kursie 3,75 tez za 2 euro. Musialem odejsc od komputera. Dzisiaj będąc pewnym że przegralem, widze zysk z gry na under 2,5 gola 0,95 a na rynku under 1,5 gola ani straty ani zysku. Patrzyłem i lay się sprzedał, więc dlaczego nie ma tutaj zysku?

Wiem że pewnie to strasznie głupie pytania, ale moze ktoś łopatologicznie to wytłumaczy?

Odnośnik do posta
  • Odpowiedzi 66
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Nie ma zysku, bo prawdopodobnie kontre (lay w tym wypadku) na under 1,5 wystawiles za taka sama stawke jak kurs back i caly ewentualny zysk zostawiles na under 1,5, a na over 1,5 - zero zysku. Jak wiadomo wynik meczu to powyzej 1,5, a wiec wyszedles na zero. Gdybys dal inna stawke na lay (troche wieksza niz na back), to mialbys zysk. Nie rozlozyles po prostu rownomiernie zysku na kazde zdarzenie - to nazywa sie 'HEDGE'. Gdybys uzywal programu, on zrobilby to za Ciebie. :)

A na under 2,5 masz zysk, gdyz stawka lay (3 euro) byla wyzsza niz back (2 euro), czyli ugrales tu 1 euro, z ktorego zabrano 5% prowizji i zostalo 0,95.

Odnośnik do posta

Nie wiem jeszcze jak wstawiać screeny, dzieki za odpowiedzi, na forum czytałem o rozkładaniu zysku, ale jak chce wpisać stawkę np 2,2 to sie nie da, musi być stawka co pełne euro? zainstalowałem sobie geek, ale nie bardzo umiem sie tam połapac o co chodzi. Jest gdzies moze opis po polsku?

Odnośnik do posta

Dzieki za podpowiedzi, na razie będę próbował grać na rynkach under/over, jakoś najbardziej wydają sie dla mnie przejrzyste, szkoda że dopiero dzisiaj doczytałem ze istnieje symulator giełdy, tak to bym pograł na nim, no ale z drugiej strony lepiej grać za prawdziwą kase, wtedy się pomysli dwa razy, czy postawić czy nie. Jak ktoś będzie miał jakieś porady dla takiego nowicjusza jak ja to bardzo chetnie je przeczytam. Cały czas jeszcze gielda myli mi sie z czystą bukmacherką.

Odnośnik do posta

Mam jeszcze jedno banalne pytanie, kupiłem back na Lecha po 2.56 zaraz po tym lay po powiedzmy 2.4. Lay oczywiście nie przyjety jest jeszcze. I czy jeżeli kurs zejdzie poniżej 2.4 to nic juz nie musze robić i zarobie na róznicy? Nie chodzi mi o cięcie strat, tylko czy trzeba jeszcze potwierdzac bo mam opcje koło lay żeby anulować czy zachowac po rozpoczęciu.

Odnośnik do posta

jezlei kurs zejdzie do tego poziomu przed meczem to nic juz nie musisz robic. opcja o której psizesz sluzy do pozostawienia zakladu w momencie rozpoczecia meczu.

Odnośnik do posta

Witam, drugi dzień nauki, znowu nie bardzo wiem o co chodzi, obstawilem under 2,5 w meczu Lecha, tutaj sprawa prosta, wygrałem 0,08. Drugi obstawiłem na wygraną Lecha back po kursie 2,56 i od razu lay po kursie 2,44. Jak wróciłem do domu był początek meczu. Patrzę a na kurs na Lecha widnieje w przypadku wygranej cos koło 2,96 euro, w przypadku remisu czy wygranej Bragi -2euro. Gdzie jest mój lay? jest w historii zakładów jako zakończony. Po skonczonym meczu widnieje jako nieprzyjety. Czy to oznacza że kursy nie spadly do tego poziomu i nikt go nie kupił?

A teraz nie wiem czy dobrze zrobiłem. Zanim sie kapnąłem o co chodzi, cały czas był remis i kurs na Lecha poszybował do ponad 3.0. Stwierdziłem że poczekam. na szczescie Lech strzelił, kursy spadły, ja wystawiłem lay po 1,26, bałem sie ze Braga może strzelić. Wygrałem 2,47 euro, ale znowu tylko dzieki szczesciu. A tak nie powinno być.

Odnośnik do posta

Wyglada jakbys nie zaznaczyl opcji "zachowaj" ktora odpowiada za to ze dany zaklad wchodzi rowniez w gre in play.

Jezeli tylko wystawiles Lay bez zaznaczenia'Zachowaj" to w momencie wejscia inplay Betfair automatycznie anuluje wszystko coi wystawiles.

Opcje ta masz w zakladce Moje Zaklady

Odnośnik do posta
Drugi obstawiłem na wygraną Lecha back po kursie 2,56 i od razu lay po kursie 2,44

Jest dokładnie tak jak napisał vintec, nie zaznaczyłeś opcji "zachowaj". Druga sprawa pilnuj swoje zakłady, nie pozostawiaj ich na pastwę losu. Grasz za niewielką stawkę, ale co będzie gdy zaczniesz grać za wiele więcej? Co by było gdyby Lech nie strzelił?

piszesz, ze ustawiłeś się na lay 2,44. Liczyłeś, że kurs przed meczem spadnie do tego poziomu, czy liczyłeś na szybką bramkę kolejorza? Pilnuj zakłady - pomyśl o tym.

Odnośnik do posta

I pierwsza wpadka, wszedłem na jakis mecz in play, liga jakas nieznana, pozno juz bylo, strzelili wlasnie drugiego gola, a ja zagralem back i od razu lay nizej, a tu wyskoczyło że mecz zakończony w 60 minucie. O co chodzi?

Odnośnik do posta
I pierwsza wpadka, wszedłem na jakis mecz in play, liga jakas nieznana, pozno juz bylo, strzelili wlasnie drugiego gola, a ja zagralem back i od razu lay nizej, a tu wyskoczyło że mecz zakończony w 60 minucie. O co chodzi?

Napsiz jaki mecz, jaka liga. Sprawdzimy

Odnośnik do posta

Oto jak padaly bramki w tym meczu.

0 - 1 48' F. Domínguez

J. Córdoba 65' 1 - 1

1 - 2 71' E. Maggiolo

1 - 3 76' M. Rolle

Skoro w 71 minucie padla trzecia bramka to zamkneli rynek u/o 2.5 bo juz bylo pozamiatane.

Odnośnik do posta

Mam jeszcze pytanie, kupiłem back na Lecha, po kursie 5.5 za 2 euro. Nie kupowałem od razu lay. Powiedzmy że kursy spadna i przed meczem będę chciał wystawić lay. Do tej pory back i lay kupowałem od razu, rozkładając zyski. Teraz jak chce lay to wyskakują mi podwójne kwoty. Jak policzyć żeby zysk sie rozłożyl równo?

Odnośnik do posta

Jak kupujesz LAY ustalasz z jakim kursem. Jeżeli zakupiłeś BACKA po 5.5 i liczysz, że spadnie to przewidywany kurs (bądź ten który aktualnie się znajduje - jeśli mówimy o kursie przed meczem) ustalasz, następnie dobierasz swoją wygraną tak, aby niezależnie od wyniku mieć wszędzie zielone pieniążki. Gdy stawiasz LAYA po BACK'u swoją wygraną dobierasz rosnąco. Przykład :

Jeśli po kursie LAY 3.5 i Twojej wygranej (którą sobie wpisujesz) - np. 2 masz równo podzielone zyski to akceptujesz. Jeśli nie to stopniowo zwiększasz wygraną, np. 2.2 .

Drugim łatwiejszym moim zdaniem sposobem jest wejście przez panel boczny do wszystkich rynku danego spotkania, i nacisnąć : "Cash Out". Automatycznie zwróci Ci kasę i podzieli w miarę równo :)

Odnośnik do posta