Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

matiaspl episode of "rebirth"

Promowane odpowiedzi

Witam ponownie. matiaspl - Mateusz, Jaworzno.

Za pewne od razu nasuwają Wam się myśli typu : "O, znowu on. Przegrał kasę, założył nowy temat i liczy, że coś ugra."

Uspokoję Was - nic z tych rzeczy.

Zastanawiacie się pewnie dlaczego... otóż jest kilka czynników które wpłynęły na moją odmianę, sposób grania czy też zasady.

Nadszedł ten dzień, w którym zrozumiałem którą kroczyć chcę drogą i ... zachowam to dla siebie. :evil:

Nowy temat - nowe zasady, nowe postanowienia i cele. Do rzeczy...

- Maksymalna stawka 10E z racji małego budżetu.

- Dążenie do green booka, pre play z naciskiem na wejście in play.

- Domyślny rynek - piłka nożna. Dyscyplina którą interesuję się od dziecka.

- Brak nieprzemyślanych typów, w miarę możliwości i chęci analiza oraz wahania kursów.

- Brak multi zakładów.

- W miarę możliwości ciąć straty, chodź mam nadzieję, że będę musiał to robić jak najrzadziej.

Cel:~ 5euro dziennie

Nie będę podawał typów czy też stawek. Mała liczba meczów z racji pracy na drugą zmianę, natomiast mam więcej czasu w weekend. Staram się grać własnym "systemem", chodź jak wiadomo każdy niesie za sobą ryzyko porażki - wiem i liczę się z przegraną.

Możliwe screeny z większych green booków. :-D

Dzisiejszy green:

28037051189804011122.jpg

Dzisiaj może jeszcze coś ugram na meczyku Copy Libertadores, kto wie...

Odnośnik do posta
  • Odpowiedzi 76
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Kolejna nocna podróż... Na upartego można by wyciągnąć więcej, ale po co ryzykować nie? :)

Poza tym mała stawka.2E

95702436921685637398.jpg

Dobranoc.

Podsumowanie 23 luty

Ilość meczy : 3/3

Zysk/Strata : +13e

[ Komentarz dodany przez: zicoo: 2011-02-24, 07:44 ]

Proszę o upload obrazków poprzez formularz, który znajduje się na samym dole podczas pisania odpowiedzi w temacie.

Odnośnik do posta

Kolejny dzień, kolejne przygody z tradingiem. Dzień 24 luty mogę uznać za dobry chodź nie osiągnąłem takiego zysku jak dzień wcześniej.

Na pewno wpływ miał na to późny powrót do domu z pracy, ale nie przeszkodziło mi to w zagraniu kilku Live'ów oraz partyjki w haxa z gofrem ;d

Szczęśliwa dla mnie Copa Libertadores i dzisiaj mnie nie zawiodła, chodź muszę przyznać , że miałem nosa wychodząc wcześniej z rynku. ;-)

@Zicoo - Wiem, wiem. Po prostu gdy przeczytałem aktualizacje regulaminu, było za późno na edycję powyższego posta.

Screenów nie wrzucam, bo jakiś wielkich greenów nie uzbierałem ale małe podsumowanie.

Podsumowanie 24 luty

Ilość meczy : 4/4

Zysk/Strata : +4.10e

Odnośnik do posta

Matiaspl,chętnie śledzę blogi traderów działających na CS,z tego co zrozumiałem działasz zarówno przed jak i w trakcie,czy takie jest twoje założenie?.Nie wiem co dokładnie robisz ale to co mi przychodzi na myśl to handel na 0:0,1:0,0:1 jak wiemy kursy na tych wynikach spadają jak nie ma bramek,ewentualnie starasz się coś uchandlować przed spotkaniem a jak się nie uda to wchodzisz na żywo?

Odnośnik do posta

Tak - zazwyczaj staram się kupować zawyżone kursy CS (wszystkie wyniki, od 0:0 do jakikolwiek inny), wchodzić w mecz i sprzedawać. Czasami zdarzy się kupić wysoki kurs na dany CS po strzeleniu bramki, by po 2-3 minutach sprzedać z zyskiem kilkunastu ticków. To jest to w czym się odnajduję i chyba mi wychodzi :)

Odnośnik do posta

Dzisiejszy dzień można uznać za średnio udany. Z jednej strony jestem na lekkim minusie z drugiej natomiast przez przypadek odkryłem pewną zależność dzięki której możliwe, że moje zyski jeszcze bardziej wzrosną. O dziwo udało mi się trafnie przewidzieć 5 z 8 rynków, to nie wystarczyło by być dzisiaj na plusie. W meczu Wilków trochę napsułem sobie nerwów, wszystko przez stronę która mi zrobiła kontrę za 1E zamiast 2E. Efekt? tylko 0,70E zysku.

Podsumowanie 25 luty

Ilość meczy : 5/8

Zysk/Strata : -0.81E

post-812-1306395720,37_thumb.jpg

Odnośnik do posta

Co tu dużo pisać, dzisiaj były wzloty i upadki. Na szczęście pomyłka na rynku Corinthians nie była bardzo kosztowna. :)

Zadowolony jestem z zysku na rynku Herthy.

Podsumowanie 26 luty

Ilość meczy: 8/11

Zysk/Strata: +5,04E

post-812-1306395720,82_thumb.jpg

Odnośnik do posta

Troszkę minęło od ostatniej aktualizacji. Na daną sytuację miały wpływ brak czasu jak i poniekąd wyniki. 28 luty na "0", 1 marzec także.

Jak w lutym, tak i w marcu początek miesiąca tragiczny. 2 marzec w nocy, mała pomyłeczka na CS Copa Libertadores i -8E.

2 marzec przed południem - ciekawy mecz Kremera, szkoda tylko że kolejne -14E w plecy.

Rzuciłem się na głęboką wodę, lecz udało mi się nie utonąć.

Był to mój pierwszy kontakt z Live tenisa i od razu wyciągnąłem konstruktywne wnioski. Nie ma to jak uczyć się na własnych błędach.

Przepracowałem 8 godzin więc miałem czas na przeanalizowanie w myślach wczorajszych błędów.Postanowiłem je wyeliminować i wprowadzić pewne zasady w mojej grze Live w tenisa. Co prawda było to moje drugie podejście w tej dyscyplinie no ale efekt możecie ocenić sami.

Podsumowanie 28 luty

Zysk/Strata : 0

Podsumowanie 1 marzec

Zyska/Strata : -8,71E

Podsumowanie 2 marzec

Zysk/Strata : +25,32E / -14,10E

post-812-1306395725,03_thumb.jpg

Odnośnik do posta

Za chwilkę do roboty, a wieczorkiem chyba nic ciekawego już nie postawię. Wynik mnie zadowala jak na trzecie podejście.

Podsumowanie 3 marzec

Zyski/Straty : + 34,47E

post-812-1306395728,26_thumb.jpg

Odnośnik do posta
  • 3 weeks later...

Po długiej przerwie, przemyśleniach, testach i przeróżnych strategiach na rynkach piłki , wróciłem z tradowaniem. Dzisiejszy wynik w porównaniu do tych z początku marca mizerny, lecz ryzyko o wiele mniejsze. Tenis dzisiaj siadał jak na zawołanie, na każdym rynku nie siedziałem dłużej niż 10 minut ;)

post-812-1306395803,78_thumb.jpg

Odnośnik do posta

Dzisiaj kolejny udany dzień. W pewnych momentach mogłem ugrać nawet 20 euro bo zapomniałem o tick offsecie, ale i tak się cieszę z owego zysku. Ważne, że na plus ;)

post-812-1306395807,52_thumb.jpg

Odnośnik do posta

Co do wczorajszego tradingu mam mieszane uczucia. Z jednej strony wyszedłem kolejny dzień na plus, ale mógłby być on o wiele większy za sprawą wpadki na meczu Peng. Nie przyjęło mi całej stawki kontry, a Peng w między czasie złamała. I tak 50 euro sobie siedziało w zawieszeniu po kursie 1.28 a Peng miażdżyła Rezai. Pomyślałem : "dobra, poczekamy zobaczymy może w drugim secie odrobi" . Niestety kolejny raz nie wytrzymałem, sprzedałem ze stratą 37e, jak się później okazało niesłusznie, bo kurs na Rezai oscylował w granicach 1.3 ! Po zredowaniu zajmowałem się od razu odrabianiem strat i muszę przyznać, że jak na granie tenisa bez streama nieźle mi poszło. Oczywiście pozdrawiam wszystkich z nocki, niezły ubaw mieliśmy z panienek które cały czas się łamały ;d Poniżej screen ;)

post-812-1306395810,03_thumb.jpg

Odnośnik do posta

Wczorajszy dzień bardzo udany - ważne że kolejny z rzędu na plus. Zaczęło się skromnie od pre play na Del Potro. Kto posłuchał ten skorzystał, lay 1.29, sprzedane po 1.31 (przed samym meczem nawet 1.33). Zysk 7 euro. Kolejnym zakupem był lay na Wawrinke i tutaj mogę sobie pluć w twarz, że nie mogłem wejść in plan w mecz. Lay 1.18 , wygrana 700 - godzina przed meczem kurs poszybował lekko w dół, ciąłem straty. Red -18 zmobilizował mnie i po przybyciu z treningu zasiadłem do tradingu. Od razu rzuciło mi się w oczy spotkanie Bartoli z Moritą.

1 set wygrany przez Bartoli 6:3, drugi set - 4:2 dla Mority + jej serwis. Kurs na Morite? 2.67 !!! Od razu skupiłem i sprzedałem po wygranym secie po kursie 2.16 - zysk 24e.

Reszta to krótkie wejścia z racji braku ciekawych meczy.

post-812-1306395838,31_thumb.jpg

Odnośnik do posta
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.