Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Promowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 152
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

mocko wchodz na rynke w ktorym kurs po gramce jest 1,6-2,,10 tak jest najlepiej... lepije zeby byl to rynek over 3,5.. szybciej bedzie rosł a po bramce mniejsza strata.. powodzenia

Odnośnik do posta

Ostatnio właśnie obserwowałem rynki pod względem graczy z większą kasą,jak widac na załączonym przez Andrzeja screnie,ktoś sypie kasą(z tym że akurat nie aż tak wielką,ale to przykład)ale wie co robi,tylko my nie wiemy dokładnie co,trzebaby analizowac rynek co sekundę żeby wiedziec co kto kupił.Ogólnie chodzi mi o to że zamiast iśc na polowanie samemu(nie wiadomo czy się coś ustrzeli :-D ),można iśc za myśliwym.Tak ogólnie,sory za off topic :-D

Odnośnik do posta
Ostatnio właśnie obserwowałem rynki pod względem graczy z większą kasą,jak widac na załączonym przez Andrzeja screnie,ktoś sypie kasą(z tym że akurat nie aż tak wielką,ale to przykład)ale wie co robi,tylko my nie wiemy dokładnie co,trzebaby analizowac rynek co sekundę żeby wiedziec co kto kupił.Ogólnie chodzi mi o to że zamiast iśc na polowanie samemu(nie wiadomo czy się coś ustrzeli :-D ),można iśc za myśliwym.Tak ogólnie,sory za off topic :-D

nie za abrdzo rozumiem co masz na mysli?:D

Odnośnik do posta

Nie wiem czego dokładnie czego nie rozumiesz(grac to co jest kupowane za grubą kase-tylko nie ma zawsze jasnych sytuacj).Może to był zły przykład - coś na wzór tego :

Słupek na niecałe 30 k parę minut przed 1 bramką.

post-689-1306395846,63_thumb.jpg

Odnośnik do posta

ciekawy jestem czy to am potwierdzenie bo w tamtym przyładzie to srednio to widac... w tym tak ale dlatego ze kurs spadł nisko i zawsze wtedy sa kursy bardziej obłozone.. szczegolnie jak jakis rzuc rozny czy wolny jest..

Odnośnik do posta

A ja napisze kolejną porcje stestowanych meczy i to dosyć ciekawych:)

Stawka jaką gram to 5E zobowiązana nie patrzyłem wszystko liczył kalkulator internetowy do betfair.

1 mecz Burton-Macclesfield gol w 1 min zakupione lay over 2,5 kurs 1,38.

2gol w 43min. Odsprzedałem lay over 2,5 ze stratą 1,66 po kursie 1.20 i zakupiłem lay over 3,5 po kursie 2,2.

W 60 min odsprzedane z pokryciem start i zyskiem 60c.

2 mecz Motherwell-Dundee Utd gol w 8minucie zakupione lay over 2,5 po kursie 1,53.

36min drugi gol lay over 2.5 odsprzedany po kursie 1,20 ze startą 1,37e i zakupione lay over 3,5 po kursie 2,16.

odsprzedane w 57min po kursie 3,5 z zyskiem 53c.

3 mecz Accrington-Hereford gol w 16min zakupione lay over 2,5 po kursie 1,62 drugi gol w 43min odsprzedane lay over 2,5 po kursie 1,26 strata 1,66 zakupiony lay over 3,5 po kursie 2,1.

3 gol w 46min odsprzedane lay over 3,5 ze stratą 3,4 i zakupione lay over 4,5 po kursie 2.31.

4 gol w 56min odsprzedane lay over 4,5 ze strata 3,84 i zakupione lay over 5,5 po kursie 2,74(I W TYM PRZYPADKU ZASTOSOWAŁEM STAWKE POTRÓJNĄ CZYLI 15E PO TO BY ODROBIĆ STRATY) odsprzedane w 80min z zyskiem 1e.

Uważam że jak mamy dość spory kapitał to możemy zacząć grać a potem może progresja albo płaska stawka i zastosować tak jak ja że przy dużej ilości goli zwiększyć ją trzykrotnie, tego jeszcze akurat nie wiem.

Aktualnie wiem że przy 2-3 bramkowej stracie w 1 połowie grając progresją w 55-60min mamy jeszcze ładny zysk.

Jak jest wynik jednobramkowy w 1 połowie w połowie meczu mamy zysk rzędu ~ 50% EW.

Jutro przetestuje to na over 3,5, bo coś wydaje mi się że szybciej w górę leci a mniej w dół.

Dozoba jutro.

Odnośnik do posta

Ponowie zabezpieczenie nic nam nie dają bo gdy gramy np jednocześnie i over i under to te rynki się są jakby lustrzanymi odbiciami nie ważne na jakich poziomach będziemy to stawiać. Granie progresją jest uzasadnione do pewnego poziomu (według mnie). Bo gdy pada dużo goli jesteśmy w bardzo trudnej sytuacji bo nasze zobowiązania bardzo szybko rosną i może nie starczyć nam banku.

Teraz zaproponuje takie rozwiązanie.

1) przed meczem gramy lay u2,5

1a) do 20 minuty jest 0-0 , greenujemy i uciekamy na kolejne spotkanie

1b) pada gol do 20 minuty, redujemy lay u2,5 i wchodzimy za podwojone zobowiązanie na u3,5

2a) czekamy do wyjścia na o lub niewielki plus

2b) Pada kolejny gol, redujemy lay u3,5 i wchodzimy za podwójna stawkę na lay u4,5

3a) czekamy do wyjścia na o lub niewielki plus

3b) Pada kolejny gol -> Odpuszczamy ten mecz i wchodzimy na kolejne spotkanie

Pytanie jest takie ile będziemy w plecy gdy spotkanie nie zakończy się po naszej myśli czyli 3 gole w niedużych odstępach czasu. i ile meczy musimy średnio wygrać aby pokryć stratę z wtopy.

Odnośnik do posta
Ponowie zabezpieczenie nic nam nie dają bo gdy gramy np jednocześnie i over i under to te rynki się są jakby lustrzanymi odbiciami nie ważne na jakich poziomach będziemy to stawiać. Granie progresją jest uzasadnione do pewnego poziomu (według mnie). Bo gdy pada dużo goli jesteśmy w bardzo trudnej sytuacji bo nasze zobowiązania bardzo szybko rosną i może nie starczyć nam banku.

Teraz zaproponuje takie rozwiązanie.

1) przed meczem gramy lay u2,5

1a) do 20 minuty jest 0-0 , greenujemy i uciekamy na kolejne spotkanie

1b) pada gol do 20 minuty, redujemy lay u2,5 i wchodzimy za podwojone zobowiązanie na u3,5

2a) czekamy do wyjścia na o lub niewielki plus

2b) Pada kolejny gol, redujemy lay u3,5 i wchodzimy za podwójna stawkę na lay u4,5

3a) czekamy do wyjścia na o lub niewielki plus

3b) Pada kolejny gol -> Odpuszczamy ten mecz i wchodzimy na kolejne spotkanie

Pytanie jest takie ile będziemy w plecy gdy spotkanie nie zakończy się po naszej myśli czyli 3 gole w niedużych odstępach czasu. i ile meczy musimy średnio wygrać aby pokryć stratę z wtopy.

ja dlatego proponowałem wejsc dopiero po bramce.. a co do zabezpieczenia to masz racje że to odbicie.. z tym że przed meczem a w czasie meczu po bramce kursy spadaja za nisko zdecydowanie wegług mnie... i w tym momencie to nie jest juz takie oczywiste... kurs 1,60 na over 3,5 po pierwszym golu jest w kazdej sytuacji za niski jak dla mnie... szybkie gole nie jednokrotnie ustawiaja mecz a nie zawsze zwiastuja worek z bramkami, dajmy na to Barcelona gra z Getafe na Barce kurs 1,22 to jest ewidentne value.. co z tego że barca wygra taki mecz, kurs jest za niski i według mnie stawiajac ciagle na Getafe wyjdziemy na plus a grajac lay suma goli 1 i lay under 4,5 róznież przy odpowiednim stawkowaniu nie bedziemy stratni, tyle ze jak dobrac stawke i kiedy wyjsc z takiego meczu zeby w wysokie zobowiazanie sie nei pakowac

Odnośnik do posta

Zagrałem wg zaleceń tokarza1989:

1 mecz Burton-Macclesfield gol w 1 min zakupione lay over 3,5 kurs 2,24 (zob 3,42e)i 15min +0,13e,20min +0,30e, 25min +0,53e i wyjście przy +0,55e w 27min. W tym okresie spore skoki kursów.

2gol w 43min. lay over 4,5 kurs 4,6 już nie kupowałem.

2 mecz Motherwell-Dundee Utd gol w 8 min.zakupione lay over 2,5 po kursie 2,7 (zob. 3,4e).15min +0,18e,20min +0,31e, 25min +0,46e i wyjście przy +0,54e około 28min'

36min drugi gol lay over 4.5 kurs 4,6 którego tez nie brałem.

czyli bez większych problemów na plusie. Wniosek zakup

lay ov3,5 po bramce jest o wiele korzystniejszy.

Odnośnik do posta

Piotr mam jeszcze jedno pytanie czy obserwowałeś spadek kursy 3,5 po 2 bramce bo to mnie ciekawi ile w takiej sytuacji stratni jesteśmy.

Bo co do zysku to widać że ewidentnie szybciej leci niż przy 2,5

Odnośnik do posta
  • 1 year later...

Jesli ktos ma duzo kasy mozna zrobic na tej progresji ciekawe pieniadze..Propo obawy przed duza iloscia bramek w meczu..wystarczy przed meczem kupic bac "jakikolwiek inny wynik" i nie musimy sie martwic ze mecz skonczy sie suma 6 badz 7 bramek

Odnośnik do posta
  • 2 years later...

Ciekawy system odświeżę temat, może ktoś będzie chciał ze mną go po testować

Byłbym skłonny do gry na lay over 2.5 i jak niektórzy grałbym po pierwszej bramce. Moje warunki jakie musi spełnić mecz pod grę, 2 drużyny nie nastawione tylko na ofensywę, drużyny nie mające w statystykach zbyt dużo over2.5, H2H drużyn, ciężkie warunki pogodowe( mocne opady deszczu, śniegu) gdzie ciężko jest skonstruować dobrze akcję czyli po prostu zwykłe wyselekcjonowanie meczy Under2.5 tak jak byśmy mieli obstawiać na kuponie. np. sobota wszystkie ligi grają wyselekcjonować 20 meczy to myślę że spokojnie można było by zagrać z 5-7 meczy. Warto też zainteresować się statystykami w czasie meczu bo wszystkich 20 meczy nie obejrzymy na żywo, i wydaje mi się oczywiste, wręcz obowiązkowe oglądanie meczu po obstawieniu. W przypadku bramki gramy over3.5 tak aby wyjść na 0. Zapraszam do dyskusji  

Edytowane przez trader1
Odnośnik do posta

Jaki ustalasz sobie moment wyjścia? Kilka miesięcy temu grałem w podobny sposób. Wchodziłem po pierwszej bramce (która padała po 20') w Lay 2,5 (oczywiście w meczach underowych) i wychodziłem po ok. 10-15 min. Przy szybkiej bramce starałem się niwelować straty wchodząc Lay 3,5 (grając stawką 1/3 większą niż Lay 2,5). Problem polegał na tym, że stosunkowo często natrafiałem na mecze, gdzie musiałem ciąć straty (na 3 udane mecze, trafiałem 1, który psuł). Ostatecznie odpuściłem po 2 tygodniach, bo nie było z tego kokosów ;)

Odnośnik do posta

Jaki ustalasz sobie moment wyjścia? Kilka miesięcy temu grałem w podobny sposób. Wchodziłem po pierwszej bramce (która padała po 20') w Lay 2,5 (oczywiście w meczach underowych) i wychodziłem po ok. 10-15 min. Przy szybkiej bramce starałem się niwelować straty wchodząc Lay 3,5 (grając stawką 1/3 większą niż Lay 2,5). Problem polegał na tym, że stosunkowo często natrafiałem na mecze, gdzie musiałem ciąć straty (na 3 udane mecze, trafiałem 1, który psuł). Ostatecznie odpuściłem po 2 tygodniach, bo nie było z tego kokosów ;)

Wyjścia jeszcze sobie nie ustaliłem ale będzie podobnie do twojego z ok10-15 min chociaż nie zawsze będe się trzymał tej reguły gdy zobaczę że po bramce mecz się otworzył to wyjdę nawet po 5 min. No ale byłeś na plus ? 

Odnośnik do posta

Na dziś wybrałem 6 meczy na późniejsze nie mam czasu, pucharów nie gram

Bastia - Evian TG
Montpellier - St. Etienne

Nice - Rennes

Panthrakikos - Platanias
Giannina - Levadiakos
Xanthi - Kalloni
Odnośnik do posta