Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

[2011-04-17] - Bayern Monachium - Bayer Leverkusen

Promowane odpowiedzi

Bundesliga

Spotkanie:Bayern-Leverkusen

Typ: BACK Leverkusen

Kurs: 4.20

Analiza:

Głównymi powodami dlaczego kupiłem back już dziś to:

1. Bayern zwolnił van Gaala!

Kierownictwo Bayernu Monachium ze skutkiem natychmiastowym zwolniło Louisa van Gaala ze stanowiska trenera Bayernu Monachium. Pierwszym, tymczasowym trenerem, został Andrias Jonker, a jego asystentem Hermann Gerland.

Decyzja zostało podjęta wczoraj po zremisowanym spotkaniu z Norymbergą. Kierownictwo uważało, że cel minimalny, czyli zajęcie trzeciego miejsca i awansu do kwalifikacji Ligi Mistrzów, jest zagrożony.

2. Dwa mecze kary dla Robbena

Przewidywania Bildu po raz kolejny okazały się słuszne. Arjen Robben zostanie wykluczony z gry na dwa kolejne mecze. Jest to następstwo czerwonej kartki, którą krewki Holender zobaczył po ostatnim gwizdku w meczu przeciwko 1. FC Nürnberg.

Zanim obie drużyny zeszły do szatni, Arjen miał dużo do powiedzenia Knutowi Kircherowi. Prawdopodbnie arbitrowi oberwało się za niepodyktowany rzut karny za zagranie ręką obrońcy gospodarzy. Kircher nie zastanawiał się długo i sięgnął po czerwony kartonik.

Oznacza to, że Bayern będzie musiał poradzić sobie bez swojej gwiazdy nie tylko w arcytrudnym spotkaniu z Bayerem Leverkusen, ale i za dwa tygodnie w meczu przeciwko Eintrachtowi Franfurt. Dodatkowo, na Holendra została nałożona kara finansowa w wysokości 15 000 €.

To nie jedyne osłabienie przed meczem z Aptekarzami. Ze względu na wyczerpany limit żółtych kartek, na boisku zabraknie też Holgera Badstubera. Czy Andries Jonker sięgnie zatem po odsuniętego na boczny tor Breno?

3. Breno wypada z kadry na Bayer

Arjen Robben i Holger Badstuber na 100% nie zagrają w niedzielnym spotkaniu przeciwko Bayerowi Leverkusen. Pod wielkim znakiem zapytania stoi także występ van Buytena i Pranjica. Okazuje się, że to może nie być koniec problemów kadrowych Bayernu Monachium. Brazylijski obrońca Breno może okazać się piątym graczem, z którego nie będzie mógł skorzystać Jonker.

Sytuacja FCB robi się krytyczna. Holger Badstuber jest zawieszony z powodu pięciu żółtych kartek na swoim koncie, Daniel van Buyten wciąż boryka się z problemami uda, a teraz pech spotyka Breno.

Jak donosi gazeta Bild środkowy obrońca Bayernu w ciągu ostatnich tygodni miał problemy z kostką. Być może konieczna będzie w tym wypadku operacja. Ostateczna decyzja powinna zostać podjęta jeszcze w tym tygodniu.

Przed arcyważnym pojedynkiem z Leverkusen sztab trenerski rekordowego Mistrza Niemiec ma nie mały problem. Prawdopodobnie żaden z trzech środkowych obrońców nie będzie gotów do gry. Andries Jonker w swoim pierwszym meczu w roli trenera FCB najprawdopodobniej skorzysta z usług dwóch defensywnych pomocników: Anatolija Tymoshchuka i Luiza Gustavo. Na lewym boku obrony powinien zagrać Diego Contento.

4. Butt za Krafta.

Wiele wskazuje na to, że Butt powróci do bramki Bayernu po ostatnim klopsie Krafta.

Kraft zły na Uliego

Kłótnia wokół posady bramkarza w Bayernie trwa na dobre już od kilku tygodni. Zapalnikiem okazało się postawienie Louisa van Gaala na młodziutkiego Thomasa Krafta i posadzenie doświadczonego Hans-Jörga Butta na ławkę. Decyzja ta, najbardziej zdenerwowała jednak Zarząd klubu.

Prezydent klubu, Uli Hoeneß tryskał wręcz złością podczas konferencji prasowej, po zwolnieniu Holendra, mówiąc – wraz ze zmianą bramkarza rozpoczęło się całe bagno! Wypowiedź ta bezpośrednio miała uderzyć w van Gaala, jednak tak naprawdę trafiła w Krafta. W szczególności, gdy Uli dopowiedział jedno zdanie – tego nie da się dłużej oglądać!

Młody bramkarz, w chwile po konferencji, wypowiedział się krótko dla TZ, mówiąc – to było centralnie wymierzone we mnie. Dziennikarze próbowali wymusić od niego bezpośredni kontratak, jednak młody bramkarz nie dał się sprowokować mówiąc – wypowiem się na ten temat w odpowiednim czasie.

W tym sezonie Kraftowi przydarzyły się ewidentnie dwie wpadki: podczas przegranego meczu 1:3 w Hannoverze oraz przy 1:1 w Norymberdze. On sam – bramka w Norymberdze była moja winą, ale poza tym nie mogę sobie niczego zarzucić.

Zmiana numeru 1 na mecz z Leverkusen na chwile obecną wydaje się być pewna. Andries Jonker z cała pewnością postawi w sobotę na Butta.

Forma obu drużyn jest wyrównana z lekką przewagą gości.

Bayern walczy o LM a Leverkusen o "majstra".

Wprawdzie mecz w niedzielę i wszyscy będą znali wynik meczu BVB jednak nic nie zmienia faktu że w Niemczech nikt nie lubi Bayernu i każdy zawsze chce im urwać punkty.

Kurs na gości zdecydowanie za wysoko ze względu na takie dziury w obronie a co dopiero absencja Robbena.

Póki co Leverkusen jest sporym value. Jak będzie z kursem przekonamy się w niedzielę!

Czekam na komentarze

źródło: http://www.bayern.munchen.pl/

post-12-1306395879,54_thumb.jpg

Odnośnik do posta

no ladnie gofer wyjechales w przyszlosc ;) bayern w rozsypce, fakt. jednak leverkusen wcale nie musi wygrac. ale... 4.20 na nich to musi poleciec, fakt :)

ja tam kasy na caly tydzien nie zamroze, bo jej az tyle nie mam. moze wejde w rynek nieco pozniej. w kazdym razie zycze duuuzego spadku i zielonego :)

Odnośnik do posta

Ja kupiłem i poświęcam się inżynierce. Musiałem zamrozić kasę bo bym pracy nie ruszył.

Poza tym trzy ostatnie spotkania tych drużyn to wynik 1-1. Powinno do niedzieli lecieć w dół najlepiej do 3,00 :-D

Odnośnik do posta

Nie miałem możliwości śledzenia kursu w niedziele, czy ktoś może pamięta jak najniżej spadł kurs na Leverkusen i przed samym meczem jak to wyglądało?

Odnośnik do posta

Jednak najniżej kurs spadł do 3,90. Wszyscy pewnie liczyli, że pójdzie niżej i czekali z odsprzedażą do samego końca i zaczęła się panika hehe ;) Dzięki za info.

Odnośnik do posta