Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Promowane odpowiedzi

Witam wszystkich :)

Po kikudniowej obserwacji tego forum pstatnowilem zalożyć takze swoj blog.

Początki mojej przygody z tradingiem to depozyt 200 euro i handel na wyscigach konych i przedmeczowy handlel piłki noznej.

Koniki to głownie wygladaly tak, ze kilka rynkow mialem na plus a potem pojawiały sie jeden, dwa rynki straty wiekszej niż to co zarobiłem na poprzednich, aż w ten sposób pozbyłem się około 100 euro i postanowilem odstawic wyscigi konne na bok.

Od tamtego czasu handluje tylko przed meczami nożnej jak i w przerwie meczu.

Aktualny stan mojego konta to 655 euro. Narazie moim głównym celem jest osiągniecie 1200 euro i wypłacenie początkowego depozytu.

Najwazniejsza zasada jaka sie kieruje to nie wchodzę in-play. Według mnie przez in-play bardzo szybko mozna stracić wiekszosc a nawet całosc wypracowanego banku.

Odnośnik do posta
  • Odpowiedzi 317
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Weekend mimo, że handlowałem tylko w sobotę kilka meczy bardzo udany. Bardzo niewiele brakło, a 100e dniówki byłoby osiągnięte. Poniżej podsumowanie: Dzień rozpocząłem od obserwacji rynkó

Handel w ostatni dzień listopada mogę uznać za naprawdę udany. Wszystko za sprawą praktycznie 2 meczy Ligii Europejskiej. Oby w kolejnym miesiącu pojawiały się równie udane dniówki. Poniżej podsumowan

Czwartkowe potyczki z Ligą Europejską zakończone bardzo pozytywnie. Na rynkach MO oraz U/O działo się bardzo dużo. Co chwilę można było zauważyć większe bądź mniejsze wybicia/spadki. Będąc wystarczają

Posted Images

W dniu wczorajszym handlowalem jedynie w przerwie meczu Portugalia v Brazylia na CS 1-1 Niestety na wiecej czas mi nie pozwolil. Ale i tak jestem zadowolony, gdyz udalo mi sie wyniesc jak do tej pory najwyzsza sume z jednego rynku. icon_smile.gif

portugaliavbrazylia11.png

Handel glownie polegal na kupowaniu Back i odsprzedawaniu Lay o 1 tick nizej. Uzywalem do tego programu A Geeks Toy z wlaczona opcji Tick offset 1

Dzisiaj natomiast z samego rana ustawilem sie w meczu Uruguay v South Korea na MO Uruguay przy kursie 1,99. Niestety stalem troche za daleko w kolejce i moje pieniadze nie zostaly wchloniete. W ciagu kilku minut nastapil spadek do 1,91 a obecnie mozna by nawet odsprzedac po 1,87.

spadekmouruguayvsouthko.png

Odnośnik do posta

Na Urugwaju sie nie udalo pohandlowac ale za to kilka euro wpadlo z handlu na Korei. Back kupiony po 5,70 i od razu wystawiony Lay p 5,60. Chociaz mozna sie bylo pokusic i sprzedac spokojnie po 5,50.

mouruguayvkorea.png

Odnośnik do posta

Niestety handel w przerwie meczu Urugwaj v Korea nie powiodl sie i trzeba bylo wyjsc ze strata. Handlowalem na wyniku 1-1 i za nisko umiescilem moje pieniadze. Ci co handlowali na 2-0 pewnie ciesza sie z greena icon_smile.gif kurs delikatnie polecial w dol. Ale najwazniejesze ze udalo sie wyjsc bez wchodzenia in-play.

ht11.png

Na dzis juz chyba dla mnie koniec tradingu. Dzien koncze na -4,90 euro.

Odnośnik do posta

Leno86 jak możesz pisz przy jakim kursie kupiłeś i jak CI odskoczył do góry:) To pomoże wyobraźni, jakie stawkowanie ile ticków, procent. Młodzi będą się uczyć:):lol:

Odnośnik do posta
Ci co handlowali na 2-0 pewnie ciesza sie z greena

fhn075w48o.jpg

Byłem ustawiony na back 4,50 ale nie doszło do mnie za to zabrało lay 4,3. Ze sprzedaniem po 4,40 nie było problemu.

Odnośnik do posta

Dzisiaj jak do tej pory handel powiodl sie tylko w przerwie meczu Niemcy v Anglia. Wczesniej niestety nie udalo sie zlapac ladnego swinga na Anglii, znow troche za wysoko sie ustawilem. Handel w przerwie rozpoczolem od ustawienia swoich pieniedzy w koszykach 4.3 300e oraz 4.4 350e dokladnego wyniku 2-2. Po chwili wszystkie pieniadze ustawione na 4.3 zostaly wchloniete i automatycznie program wystawil lay 1 tick nizej na 4.2 i po okolo minucie wszystko odsprzedalem. Nastepnie kurs poszedl delikateni do gory, 300e ustawilem na 4.5 a w miedzyczsie przyjely sie 350e z koszyka 4.4 i bardzo szybko odsprzedalem lay po 4.3. W tej chwili moglem brac all greena cos kolo 17e. Niestety na okolo 3 min przed rozpoczeciem 2 polowy kurs szybko powedrowal 2 ticki wyzej zabierajac po drodze moje 300e z 4.5, ktore musialem odsprzedac ze strata jednego tica po 4.60 aby uniknac pozniejszego wejscia in-play. Rynek przyniosl mi zysk w postaci 8.37e :)

BACK 300 @ 4.3 >>> LAY 4.2

BACK 350 @ 4.4 >>> LAY 4.3

BACK 300 @ 4.5 >>> LAY 4.6

gerpc.png

Odnośnik do posta

Świetny post i wspaniała "pożywka" dla początkujących :-D Wszystko dokładnie i zrozumiale. :-)

Ja zawsze obawiam się właśnie tych wzrostów kursów przed drugą połową. Kiedyś wszedłem in-play żeby odsprzedać zakłady jak tylko zaczną się spadki wraz z rozpoczęciem drugiej połowy i... oczywiście gol w pierwszej minucie :-?

Odnośnik do posta

Dzieki Piterof za mile slowa. Przewaznie wlasnie tak bywa ze gdy nie chcemy wyjsc na minus ryzykujemy wejsciem in-play z mysla ze akurat sie uda i nie padnie bramka zbyt szybko i mozna bedzie zrobic greena. A jak sie to konczy to pewnie przekonal sie nie jeden trader. icon_smile.gif

Swoich sil probowalem jeszcze w przerwie meczu Argentyny z Meksykiem:

argvmex.png

Poczatkowo probowalem cos ugrac na CS 3-0 ustawiajac sie na 4,8 lecz w kolejce nie bylem zbyt nisko i nic sie nie przyjelo. Pozniej ktos na 4,7 dodal okolo 2 tys euro i wtedy wycofalem swoje pieniadze i przeszedlem na 2-2 gdzie jak widac na rysunku pobralo sie jedynie 3 euro i zlecialo 3 ticki nizej.

Tak wiec w dniu dzisiejszym bank powiekszylem o 8,08 euro uczestniczac jedynie w dwoch rynkach. Mam nadzieje ze jutro uda sie troszke wiecej pohandlowac icon_wink.gif

2706.png

Odnośnik do posta

W meczu Holadndia v Słowacja ustawilem sie w nocy na CS 3-0 w koszykach 12,0 oraz 12,5 odpowiednio 350e i 300e. Z koszyka 12,0 wszystkie pieniadze zostaly wchloniete glownie dzieki temu ze znajdowaly sie na samym poczatku kolejki. Program automatycznie wystawil Lay 1 tick nizej i rano wraz z szybkim spadkiem overa 2,5 polecial takze kurs na 3-0 i moglem sie cieszyc z greena icon_smile.gif, choc mozna bylo spokojnie wszystko odsprzedac jeszcze 1 tick nizej ale nie spodziwalem sie az tak duzych spadkow.

Na 3,5 godziny przed rozpoczeciem meczu kurs znow powedrowal w gore i przyjelo mi sie 350e z koszyka 12,0 i sprzedalem wszystko w ciagu 1 godziny po 11,5.

BACK 350 @ 12,0 >>> LAY 11,5

BACK 350 @ 12,0 >>> LAY 11,5

holvslo.png

Odnośnik do posta

W przerwie meczu Brazylia v Chile na CS zakupilem Back 3-0 po kursie 4,7 za 350e i odsprzedalem 1 tick nizej po 4,6. Rynki byly bardzo pelne i na wiecej w przerwie zabraklo czasu.

bravchi.png

W dniu dzisiejszym handlowalem na trzech rynkach. Dwoch pilki noznej a takze chcialem zbadac rynek tenisa w przerwach o ktorych mowil Gofer. I musze powiedziec ze sa bardzo interesujace i na pewno jeszcze do nich powroce :)

Bank dzis powiekszylem o 36,02 euro.

2806.png

Odnośnik do posta

Wczoraj z braku czasu handlowalem tylko rano na CS 3-1. Kupilem Back po kursie 24 za 250e i odsprzedalem 1 tick nizej po 23. Przynioslo mi to zysk 9.90 euro.

2906.png

Dzisiaj natomiast ze wzgledu na przerwe w MŚ poztanowielm zrobic sobie przerwe.

Odnośnik do posta

Wczorajszy dzien to jedynie krotki handel przed meczem tenisa Murray v Nadal.

0207j.png

Ostatnio jakos brakuje mi czasu na trading. Moze dzis uda sie troche wiecej czasu poswiecic...

Jak narazie ustawiony jestem w kolejce na CS 1-3 Paragwaj v Hiszpania na 19.5 i 20.

Odnośnik do posta

Handel w przerwie meczu Argentyna v Niemcy nie byl zbyt udany ale na szczescie udalo sie uniknac reda. Na poczatku przerwy kurs na CS 1-1 wahal sie miedzy 5.1 a 5.0. Liczelem na lekki spadek w przerwie a kurs powedrowal pare tickow do gory. Kurs np w bet365 wynosil 3.75. Ale i tak dobrze ze udalo sie z tego wyjsc na zielono icon_smile.gif

Pod koniec przerwy udalo sie jeszce urwac co nieco na 2-2.

argvger.png

Odnośnik do posta

Rano ustawilem takze moje pieniadze na CS 1-3 w meczu Paragwaju z Hiszpania. Kupilem back toche po: 20, 19.5 oraz 19 ale jak zawsze chcialem osiagnac szybki zysk i odsprzedawalem 1 tick nizej. Czasami jest to dobra metoda ale czasami jednak warto poczekac troche dluzej i zlapac jakiegos swinga...

13parvesp.png

Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.