Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Trading czy gambling i cos jeszcze w podtekscie ...........

Kuchar

Promowane odpowiedzi

Jako ,ze wczoraj wypowiedzialem sie na shoutboxie i moja wypowiedz spowodowala ostra w tonie replike na blogu ,moze dla porzadku -dzieki uprzejmosci jednego z userow (jeszcze raz dzieki )-calosc dotyczaca tej sprawy (dodam ,ze zdania nie zmieniam ,wiem co mowie -wiec nie ma potrzeby ):

[Dzisiaj 17:13] tkx55: cos ciekawego od polskiego tradera tenisa

zdecydowanie godne uwagi gosc jest poza zasiegiem kogolowiek

http://betfairtradingjourney.blogspot.com/

[Dzisiaj 17:17] franz: byl tu kiedys na forum :)

[Dzisiaj 17:20] zajczyk: a no ;]

[Dzisiaj 17:24] zajczyk: tak na prawde to plotka wsrod rekinow ;p

[Dzisiaj 17:27] damianw: niezle gosciu traduje

[Dzisiaj 17:28] zajczyk: trader jest kozak

[Dzisiaj 17:28] damianw: moze zachecicie go do forum? :)

[Dzisiaj 17:30] zajczyk: byl tu pszedl gdzie indziej i potem stamtad tez

zniknal

[Dzisiaj 18:06] kapitansb: ja troche patrze z przymruzeniem oka na

dokonania tradera999

[Dzisiaj 18:06] kapitansb: dluga przerwa ,bo pewnie duza wtopa

[Dzisiaj 18:08] kapitansb: 18k nie robi sie na czystym tradingu ,wiecej w

tym gamblingu

[Dzisiaj 18:08] kapitansb: zreszta przeciez zalil sie ,ze rabnal niskiego

backa a potem chcial testowac laye

[Dzisiaj 18:18] kapitansb: zreszta czyzyk np handlujac konie ,duzo wiecej

eventow i trading 18 k robil w duzo dluzszym czasie

[Dzisiaj 18:19] kapitansb: ja np. tez nie robie czytsego tradingu a w takim

przypadku trzeba uwazac ,raz pod wozem raz nad wozem

[Dzisiaj 18:20] kapitansb: 6 lat wstecz moj miesieczny zysk tez wynosil

dosyc sporo ,bo ok 6k -czemu tego nie kontynuueje i nie robie progresu w

wynikach -bo jak gra sie na wysokich stawkach kij ma dwa konce

[Dzisiaj 18:23] bartez: ta przerwa w tradingu byla zwiazana ponoc z

wypadkiem samochodowym

[Dzisiaj 18:23] bartez: tak przynajmniej na pewnym forum pisal

[Dzisiaj 18:23] bartez: co do reszty to pelna zgoda

[Dzisiaj 18:25] Benks: kapitan krykiet dzisiaj grales ?

[Dzisiaj 18:26] zajczyk: robil pokazy na innym forum

[Dzisiaj 18:26] Benks: pierwszy inning sie skonczyl chyba

[Dzisiaj 18:35] damianw: gracie dzisiaj cos ciekawego jeszcze?

[Dzisiaj 18:35] kapitansb: nie ,bylem w gymie ,wczesniej spalem i

rozgrywalem georges

[Dzisiaj 18:36] kapitansb: ale po wypadku podobno wrocil ,robil pokazy i

zniknal

[Dzisiaj 18:37] kapitansb: zreszta niech sie wypowie ktos kto widzial te

pokazy ,albo zapytajcie np. tradesharka co sadzi o tych wynikach

[Dzisiaj 18:37] kapitansb: o ile wiem sam tradeshark tysiacami nie szasta

,uzywa mniej wiecej podobnych wejsc do moich

[Dzisiaj 18:37] damianw: mhm

[Dzisiaj 18:38] damianw: ja dzisiaj zaczalem cos stawiac za pomoca

geektoysa i narazie sredni wynik :)

[Dzisiaj 18:40] kapitansb: zreszta od momentu jak zniknal z tego forum

pojawilo sie tu lub wyedukowalo wielu dobrych traderow i tez moga sie

wypowiedziec jak osiagnac 18 k w miesiac

[Dzisiaj 18:40] Traderos: Tradeshark nie umie handlowac

[Dzisiaj 18:40] Traderos: tyle ode mnie

[Dzisiaj 18:40] zajczyk: ;)

[Dzisiaj 18:41] Traderos: co do tradera - jak ja zaczynalem handlowac to

bylem na jego pokazie

[Dzisiaj 18:41] damianw: a moglibyscie mi doradzic co by bylo dobre na

poczatek? w czym bym mogl moze nie duzo zarobic ale zeby sie podszkolic

[Dzisiaj 18:42] Traderos: jakos szczegolnie mnie nie ujal - moim zdaniem za

duzo ryzykowal - ja nie kopiuje jego stylu

[Dzisiaj 18:42] kapitansb: tradeshark nie moze sobie pozwolic na

partyzantke bo sie z tego utrzymuje

[Dzisiaj 18:42] Traderos: ja tez sie z tego utrzymuje :)

[Dzisiaj 18:42] Traderos: Trader rowniez

[Dzisiaj 18:43] kapitansb: o ile slyszalem pracuje gdzies

[Dzisiaj 18:43] zajczyk: nie

[Dzisiaj 18:43] kapitansb: albo praca do dupy

[Dzisiaj 18:44] kapitansb: ja mam 2k netto na luzie i nie mysle na razie

rezygnowac

[Dzisiaj 18:44] damianw: kapitansb a praca ciezka?

[Dzisiaj 18:44] Traderos: kapitansb 18k funtow w miecha to naprawde dobry

wynika - nie znam zadnego polskiego tradera ktory takim czyms by mogl sie

pochwalic

[Dzisiaj 18:45] kapitansb: dupa boli od siedzenia ,powaznie

[Dzisiaj 18:45] kapitansb: tarderos ,ale 18k miesiac w miesiac ,a co pewien

czas pokazanie 18k to roznica

[Dzisiaj 18:46] kapitansb: poza tym jest strona ,gdzie mozesz sobie zrobic

tez podobne osiagniecia

[Dzisiaj 18:46] Traderos: mam swoja teorie dlaczego pokazal to dopiero

teraz i dlaczego jest taki tajemniczy ale watpie zeby on chcial zeby ja

upublicznial

[Dzisiaj 18:51] damianw: moglbym do ktoregos z Was na gadu uderzyc i jakby

miał wolną chwilę to porozmawiać o tradingu?

[Dzisiaj 18:51] kapitansb: nie no ,ja tylko pisze ,ze wole spojrzec na blog

Homika ,dziamy itd,inn . nie bede wymienial co maja powtarzalnosc wynikow i

dojda dalej niz ktos co pewien czas wyskakuje i szokuje tysiacami

[Dzisiaj 18:53] kapitansb: tradeshark moze tez slabo handluje ,ale ma

[powtarzalnosc wynikow ,ja tez slabo handluje -ale tez mam powtarzalnosc

miesiac w miesiac

[Dzisiaj 18:53] zajczyk: tradeshark dokumentuje gdzies wyniki?

[Dzisiaj 18:54] Traderos: tylko że moim zdaniem Trader, nie ma

powtarzalności wyników bo z miesiąca na miesiąc robi coraz więcej ;)

[Dzisiaj 18:54] Traderos: tradeshark zatrzymał się w rozwoju z 2 lata

temu

[Dzisiaj 18:55] Traderos: od tej pory niewiele się zmienia i uczy, nie

zwiększa stawek

[Dzisiaj 18:55] kapitansb: ok. ja kazdemu zycze jak najwiecej

[Dzisiaj 18:55] kapitansb: rozmawialem na temat tradesharka z jednym

gosciem ,podobno zrobil ok 12 k na krykiecie

[Dzisiaj 18:55] kapitansb: na indyjskiej lidze

[Dzisiaj 18:56] zajczyk: kapitan ale on gdzies to dokumentuje?

[Dzisiaj 18:56] Traderos: nie dokumentuje

[Dzisiaj 18:57] kapitansb: nie dokumentuje ,no bo i po co

[Dzisiaj 18:57] Traderos: ja kupowalem kiedys sporo kursów i jego i

Patricka rossa i wniosek wyciagam dzisiaj jeden

[Dzisiaj 18:57] Traderos: dobrze ze sa takie kursy bo dzieki temu jest na

kim zarabiac

[Dzisiaj 18:57] kapitansb: dokumentujesz jak chcesz cos sprzedac

[Dzisiaj 18:58] zajczyk: rossa nie kupilem tradesharka tak

[Dzisiaj 18:59] Traderos: i co dalo CI to cos, bo mi nic stracilem tylko

czas testujac te jego systemy

[Dzisiaj 18:59] zajczyk: nie

[Dzisiaj 19:00] zajczyk: tzn wyciagnalem wnioski

[Dzisiaj 19:00] zajczyk: ale p kupieniu tego juz wiecej nie przeszlo mi

przez mysl kupienie czegos

[Dzisiaj 19:01] zajczyk: teraz to dawno i nie prawda

[Dzisiaj 19:02] Traderos: w sumie ja po 4 miechach regularnego tradingu na

full timie moge powiedziec ze napisałbym sto razy lepszy kurs

[Dzisiaj 19:03] Traderos: chociaz w sumie moze on napisal cos takiego a wie

duzo wiecej

[Dzisiaj 19:03] Traderos: ale nie chce wszystkiego zdradzac bo to by go

moglo pozbawic zyskow

[Dzisiaj 19:04] Traderos: przynajmniej ja tak robie

[Dzisiaj 19:04] damianw: Tradeos: rynek jest zbyt duzy zeby Cie zyskow

pozbawic

[Dzisiaj 19:05] Traderos: damian zdziwilbys sie - moim zdaniem 5 osob

grajacych tak jak ja i nie mam czego szukac ;)

[Dzisiaj 19:06] damianw: duze stawki?

[Dzisiaj 19:06] Traderos: no stawke juz mam spora ale to chodzi o styl

bardziej niz o stawki

[Dzisiaj 19:07] Traderos: zaraz federer ale chyba dzisiaj nie uhandluje za

wiele - ta plynosc mnie zabija

[Dzisiaj 19:07] damianw: a co na federerze robiles?

[Dzisiaj 19:07] Traderos: za duza jak na moj styl gry byla na meczu

belucciego a tutaj jeszcze bardziej pewnie bedzie

[Dzisiaj 19:08] Traderos: ja gram in play

[Dzisiaj 19:08] damianw: czyli pewien czynnik gamblingu jednak masz w

swojej grze

[Dzisiaj 19:08] Traderos: ja sie nie znam na sporcie i nie typuje kto wygra

;)

[Dzisiaj 19:10] Traderos: tradeshark typuje, trader typuje ja bym tak nie

umial

[Dzisiaj 19:10] damianw: ale zawsze w in play masz pewien poziom ryzyka bo

moze sie potoczyc nagle w druga strone :)

[Dzisiaj 19:10] Traderos: dla mnie kazdy moze wygrac z kazdym i daje na to

po 50% :]

[Dzisiaj 19:10] Traderos: to zawsze skontruje jak sie potoczy

[Dzisiaj 19:11] damianw: czyli raczej trendami grasz ;p

[Dzisiaj 19:11] Traderos: raczej tak

[Dzisiaj 19:11] Traderos: ok gram juz narka

[Dzisiaj 19:12] zajczyk: yo

[Dzisiaj 19:12] zajczyk: tez spadam

[Dzisiaj 19:12] damianw: ok a mialbys moze chwile na gadu? bys mi doradzil

pewne rzeczy

[Dzisiaj 19:12] damianw: dla poczatkujacego

[Dzisiaj 19:12] damianw: zeby nie zasmiecac czatu

[Dzisiaj 19:12] kapitansb: ja tez uwazam ,ze tort jest tak duzy ,ze nie ma

co ukrywac

[Dzisiaj 19:12] damianw: albo moze Ty kapitanie ;)

[Dzisiaj 19:13] kapitansb: strategii jest na peczki ,jeden gra jedna ,drugi

uwaza ,ze przeciwna dziala lepiej

[Dzisiaj 19:13] damianw: strategie znam i je rozwazalem

[Dzisiaj 19:14] kapitansb: damian ja wychodze do pracy ,tu sa dzialy na tym

forum ,ze mozesz wiele sie doczytac

[Dzisiaj 19:14] damianw: myslisz ze ich nie czytalem? :)

Odnośnik do posta

Kiedyś jak graliśmy w haxballa z ygrekiem jakies 2-3 miesiące temu wszedł koleś i zapraszał na konkurencyjne forum i opowiadał o trader999 jak to pracuje na budowie w Anglii. Więc wątpie żeby on zarabiał 18k ;)

Poza tym napiszcie sobie do supportu czy jakiś polak zarabia tyle na tenisie i po sprawie (znam odpowiedź) ;)

Odnośnik do posta

I tutaj wypowiedz na blogu http://betfairtradingjourney.blogspot.com/ :

"Z Goracymi Pozdrowieniami dla "Elity"

Po napisaniu wczorajszego posta moj dobry znajomy odezwal sie do mnie kilka kodzin pozniej i pokazal mi czesc rozmowy ze znanego "bardzo dobrego" Polskiego Forum .Dyskusja jaka prowadzili tam panowie na temat tego co robie nawet mnie rozbawila :) .Nie zabardzo przejmuje sie tym co wypisuja tam panowie z "Elity" ktora ja rowniez traktuje z bardzo mocno przymruzonym okiem ;) ale pozwole sobie skomentowac tutaj na blogu to o czym szczegolnie jeden z Panow pisal, Nie jestem w 100% pewny czy dobrze zrozumialem ale nawet jezeli nie to napewno nastapi bardzo szybka korekta na owym forum i juz bede widzial o co dokladnie chodzi,no ale dobrze wracajac do tematu odnosnie Trading czy Gambling ?? Z tego co dowiedzialem sie wczoraj jest to zdecydowanie gambling a wiec uda sie czy nie uda sie :) A wiec wniosek jest tylko jeden wszyscy ci ludzie ktorzy wchodza w rynek tak jak np. wczoraj podczas meczu Djoko v Ferrer za powiedzmy 50K to gamblerzy nie traderzy ? :) z tego co napisala ta osoba wynika ze tak , a dlaczego ? poniewaz oni robia dokladnie to samo co ja i to nie ma nic wspolnego z handlem to przecierz sa czyste bety w oczekiwaniu na CUD :) Czyzby ?

Kolejna sprawa jest regularnosc i w tym momencie posmialem sie troszke ,nalezy nauczyc sie czytac wystarczy wejscc na forum G-T gdzie dokladnie od 25 pazdziernika prowadzilem swojego bloga do dnia okolo 18 stycznia nie majac dnia przerwy jezeli tylko byly grane jakiekolwiek mecze tenisa a wiec chyba kwestie regularnosci mozemy sobie juz darowac bo ludzie ktorzy pisza te bzdury nie maja chyba zielonego pojecia o czym pisza tak naprawde.Szkoda slow niewarto nawet zawracac sobie glowy glupim gadaniem ,i tutaj maja juz panowie odpowiedz dlaczego nie bawi mnie takie forum gdzie jeden z drugim obrabaja kogos za jego plecami a przecierz wystarczy wejsc na bloga i zadac bezposrednie pytanie do autora i juz wszystko bedzie jasne czyz nie tak ?

Podobno suma 18k to zawrotna suma i wrecz nie realne jest osiagniecie takiego wyniku w miesiac ,kolejny raz panowie wykazali sie dosyc duzym poczuciem humoru, osobisice znam ludzi ktorzy regularnie robia cos w przedziale 20-50k (i nie sa ciagle jeszcze w czolowce)ale nie miesiecznie tylko tygodniowo bez najmniejszego problemu a wiec nie bardzo rozumiem o czym byla ta rozmowa,no ale jak widac owy fachowiec wie jeszcze bardzo malo lub tez nie wie jeszcze wszystkiego :) .Bede staral sie byc bardziej regularny tak zeby zamknac usta paplaczom :) regularny nie w tym co robie ale w tym co pisze ,bo z tym co robie nie mam najmniejszego problemu.Specjalnie dla was szanowna "Elito" przygotowalem cos z dnia wczorajszego tak zebyscie mieli kolejny temat do omawiania .Pozdrawiam zaloge dryfujacego statku :) "

Zanim wypowiem sie merytorycznie -krotko dlaczego tutaj .

Po pierwsze nie bede odpowiadal na forum ,ktorego zalozycielem jest wyzej wymieniony bo sami userzy dyskutuja tam dlaczego to forum zdycha .Nie bede wiec dyskutowal na forum ani odpowiadal na blogu ktorym nie jest nikt zainteresowany (bo tak rozumiem podawanie linkow tutaj ).

Po drugie Trader999 byl userem tego forum i jest material ,zarowno posty jak i filmiki (ktory to material notabene jak wyczytalem przed chwila domagal sie zeby usunac ) -co pozwoli wypowiadac sie " nie sobie a muzom "

Po trzecie jest i ciagle przybywa doswiadczonych traderow ktorzy rowniez wyglosza -mam nadzieje swoje zdanie .

I jeszcze jedna uwaga -moja opinia jest MOJA PRYWATNA OPINIA a nie w sensie wlascicieli forum .Po drugie nie wypowiadal sie jakis tam user -tylko user kapitansb ,ktory zgadza sie ze stwierdzeniem w tekscie i przynaleznosc do elity rozwniez przyjmuje z przymrozeniem oka .

Odnośnik do posta

Moze jeszcze zeby byl pelniejszy obraz "tego najlepszego polskiego tradera ,ktory jest poza zasiegiem kogolwiek" (cyt .tkx55 -najprawdopodobniej to ktos zwiazany z T999)-cytat z bloga :

"A wiec w maju tego roku zaczalem ogarniac temat tradingu najpierw wszystko co dalo sie grac czyli pilka nozna,konie, tenis,baseball,wysigi psow itd itd.trwalo to miesiac po tym czasie stwierdzilem definitywnie ze po pierwsze Pilka nozna nie nadaje sie zupelnie do tradingu z tego napewno kokosow nie bedzie ,nie twierdze ze nie da sie wygrywac pieniedzy handlujac na rynakach pilki noznej ale jest roznica pomiedzy pieniedzmi a grubymi pieniedzmi, ryzyko umoczenia na tych rynkach wedlug mnie jest najwieksze.Jeszcze jedna ciekawa sprawa zwiazana z pilka nozna przetrzasnalem mase blogow zwiazanych z tradingiem i jak narazie nie natrafilem na zaden rzetelny

w tej dziedzinie sportu ,zmierzam tutaj do tego ze tak naprawde na pilce noznej nikt sie nie dorobil majatkow takich jak ludzie ktorzy handluja na koniach czy tenisie .Moze sie myle ale takie jest moje osobiste spostrzezenie.Wracajac do tematu po miesiacu tradingu na wielu rynkach wyeliminowalem te ktore poprostu nie przynosily jak dla mnie zyskow i skupilem sie na tych ktore moga przynosic .Od poczatku lipca regularnie mozna powiedziec co 2 -3 dni wplacalem po 10 funtow i przegrywalem je gralem glownie konie i koszykowke tenis sporadycznie przegralem w sumie moze jakies 200 funtow .Potem nastapil przelom zostawilem konie chociarz wcale nie szlo mi tam zle zawsze pare groszy do przodu i zabralem sie za tenis .Wplacilem kolejne 10 funtow i gralem zrobilem z tego 309 funtow i przegralem wszystko ale juz w tym momencie wiedzialem ze to jest to trzeab jedynie przeanalizowac bledy i bedzie ok .wplata kolejnych 10 funtow i ostatnich ja sie dzisiaj okazuje, po pierwszym dniu mialem 39,pozniej maly progres ale regularnie do przodu kiedy doszedlem do 100 zaczalem agresywny trading stawki czesto w granicach 80% mojego calego banku ,teraz oczywiscie inaczej na to patrze i nigdy nie ryzykuje wiecej niz polowe tego co mam mozna powiedziec ze sporadycznie kiedy juz jestem niemal pewny ze dane zdarzenie skonczy sie tak jak ma sie skonczyc .Na dzien dzisiejszy operuje bankiem cztero cyfrowym moje stawki mieszcza sie w granicach od 50-600 funtow w zaleznosci kto gra ile jest pieniedzy na rynku, jaka jest plynnosc ,czy dany zawodnik jest chetnie backowany itd.Jest tego duzo mozna by o tym pisac i pisac .Od poczatku przyjalem sobie strategie ze gram tylko i wylacznie Back i pozniej sprzedaje LAY ,moze sie to wydac dziwne dla niektorych ale poprostu nie gram LAY prawie nigdy bardzo zadko w 95% sa to tylko backi mysle ze to poprostu przyzwyczajenie z poprzednich lat kiedy nie bylo takiej mozliwosci grania przeciwko zawodnikowi i tak mi juz zostalo ale nie narzekam trzymam sie wlasnej startegii.Czytalem wiele blogow na temat przeroznych systemow tradingu w tenisie i tak naprawde nic z tego nie przydalo sie jak dla mnie.Uwazam ze najlepsza jest ta strategia ktora sami dla siebie obmyslimy i ktora dla nas najlepiej pracuje ."-lipiec 2010

Inny cytat :

qwerty32121 napisał/a:

Jeśli nie jest to dla Ciebie problemem to wrzuć jakiś aktualny filmik pokazujący grę. Ostatni film, który zamieściłeś (chyba z 12.08) był totalnym chaosem jeżeli chodzi o grę, brak jakiejkolwiek strategii, próbowałeś handlu koncentrując się na spadkach licząc na... szczęście, które przyznam dopisywało Tobie ;) Był moment zawahania - ciąć straty czy nie, zostałeś w grze i potoczyło się szczęśliwie ale mogło być inaczej. Dlatego ciekaw jestem w jakim stopniu zmieniła się Twoja gra od ostatniego filmiku :) Fajnie byłoby też podawanie % jaki masz dzienny zwrot z zainwestowanego kapitału :) Pozdrawiam

To moze zaczne od tych ostatnich filmow zgodze sie z tym ze wyglada to na totalny chaos

po pierwsze dlatego ze to sa jedynie urywki gry i dla ogladajacego wyglada to wszystko na gre "uda sie lub nie" ,ale nie dla grajacego czyli dla mnie strategie mam zawsze fakt ze czasami potrzebne bylo szczescie zeby wyjsc dobrze ale tylko i wylacznie przez spoznione wyjscie lub wejscie .Grajac nie licze na spadki ja poprostu wiem ze one nastapia przecierz nie gram w ciemno widze jak zmienia sie sytuacja na korcie i jestem pewny ze spadki beda to nie jest zaden problem problemem jest oszacowanie w ktorym miejscu po zdobytym punkcie wyladuje kurs jezeli dobrze wejde po punkcie wyjscie jest tylko formalnoscia zawsze znajdzie sie masa grajacych spoznionych ktorzy beda schodzic coraz nizej i nizej tez chcac zarobic."

Dalej nie chce mi sie czytac bo zwyczajnie szkoda czasu ,jak ktos ma ochote niech sie uczy od wielkiego tradera i czyta .Dla mnie tylko po prostu po przeczytaniu tych wypocin stalo sie jasne dlaczego na koncu padlo zadanie usuniecia tego tematu . Ot po prostu zal sie zrobilego szczerych wypowiedzi z poczatku . Po pewnym czasie mozna dobudowac teoryjke tradera z wieloletnim doswiadczeniem .

Odnośnik do posta

Jeszcze fragment "tenisowej startegii T999";

"Tak jak wczesniej pisalem duzo dzisiaj obserwowalem rynki WTA po ostatniej mojej wpadce na Wozniackiej kiedy postawilem na BACK 1,7K i z wyniku 5-0 dla Wozniackiej zrobilo sie 5-4 po czym sprzedalem z strata 250."

Odnośnik do posta

W zasadzie watku by nie bylo gdyby co pewien czas nie pojawial sie na shoutboxie emisariusz “goscia poza zasiegiem kogokolwiek” z linkiem do bloga wszechczasow.

Jestem bardzo powsciagliwy w nazywaniu rzeczy po imieniu i moje opinie wyrazone powyzej sa bardzo lagodne .

Teraz napisze po prostu dosadnie -takich oszolomow to ja widzialem juz w necie na roznych forach i blogach sportowych i finansowych tysiace ,pojawiaja sie i znikaja po czym znowu sie pojawiaja .Zarabiaja krocie i maja doskonale strategie i za pewna minimalna oplata podziela sie z kazdym chetnym .Zazwyczaj ich celem jest sprzedaz czegos -tak ,ze mysle ,ze tylko kwestia czasu bedzie jak sie pojawia jakies odkrywcze strategie a'la Trader999 i platny serwis (o zamiarach pewnych platnosci juz slyszalem ).

Kliknalem wiec na link i patrze -ach to Trader999,ktory pisywal na tym forum .Wspanialy zysk 18 000gbp -nic tylko gratulowac -no i spojrzenie na trade z meczu Wozniacka -Georges lay za ok.7k ,back za ok 8k .wiec jezeli lay byl pierwszy to nic innego jak back Georges za 2000 gbp w nadziei,ze Karolina spieprzy 1-2 pilki .A jak nie spieprzy to co ? Dla mnie jest to czysty gambling in play ,bo jak ktos nazywa tradingiem stawianie dwoch tysiecy na to co zrobi Karolina i nazywa to tradingiem dyskutowac nie bede .

Widzialem tez wczesniej screeny tutaj na forum ,kazdy majacy troszke doswiadczenia wie ,ze nie osiaga sie takich wynikow na czystym tradingu ,lecz wystawiajac sie na duze ryzyko wkladajac do tego elementy gamblingu .Nie potepiam tego ,bo sam to robie -ale jak wielokrotnie podkreslalem w swoich wypowiedziach nie da sie tego robic na dluzsza mete bez odpowiedniego przygotowania -money i risk management,psychiki i doswiadczenia .Na pewno nie tak :boom! za dwa kawalki i screen na blog ,jaki to zrobilem trade -ponad 700 funtow profit!Inna strategia to nie tak niedawno bylo przeciez :boom! na Wozniacka za 1.7k przy stanie 5-0 !I wiele takich “tradow” bylo z pewnoscia zaprezentowanych w podziwianych wynikach na tym forum -do czasu gdy to boom! nie wypalilo i zaczela sie "odkrywcza" dyskusja o niskich layach.To sa strategie typu “nosil wilk razy kilka ,poniesli I wilka “.Granie w taki sposob na rynkach (nie tylko sportowych) gdzie toczy sie walka o kazdego centa to finansowe samobojstwo ,podjerzewam ,ze juz nie raz Betfair o tym naszego geniusza powiadamial .

Jak ktos chce niech sie uczy od “takiego tradera poza zasiegiem” ,niech jednak wczesniej poczyta sobie watek ,ktorego admini nie zgodzili sie skasowac (i chwala im za to bo znacznie utrudnia ksztalowanie image ),bo odslania cala amatorszczyzne tego Pana .Przygode zaczynal w lipcu 2010 wplacajac po 10 (slownie dziesiec funtow) i ryzykujac jednorazowo 80 % banku .Dodatkowo w poscie na blogu ,jest wzmianka o regularnosci w bardzo “dlugim okresie czasu od 20 pazdziernika 2010 do 18 stycznia 2011”,ktora raczylem nieskromnie podwazyc .Rotfl ,bardzo duzo dni uwzgledniajac przerwe swiateczna i biorac pod uwage fakt ,ze ten okres w swiatku tenisowym wylaczajac grupe zawodnikow zaangazowana w Masters nic nie znaczy .No a co pozniej ? Wiem ,ze byl wypadek ale byl tez powrot i jak podejrzewam delikatnie mowiac okres nietrafionych tradow .Raczej tak nie robi ktos kto jest legenda na wlasnym forum ,ze po prostu sluch o nim ginie .Tym bardziej ,ze forum zdycha .

Ludzie ,ktorzy propaguja taki “trading”powinni miec troszke odpowiedzialnosci za to co pokazuja bo to jest bilet w jedna strone ,niejeden uczen podejrzewam wyzerowal w ten sposob bankroll i pewnie czeka naiwnie na powrot mistrza . Mistrz ma teraz ulatwione zadanie ,moze robic trady tysiacami na training mode .Jeszcze raz podkreslam ,jak ktos podziwia te doskonale rezultaty niech biegnie czym predzej na nauki ,ale jak sie wyzeruje niech ma pretensje do samego siebie .

Ani nie podwazam ani nie twierdze ,ze niemozliwe jest osiaganie 18 k na miesiac ,ale nie takimi strategiami . Zreszta wystarczy wziac kalkulator do reki – 18k za miesiac ,a ok 9k na pierwszej podstronie -srednio 450/zdarzenie ,wiec na pozostale strony przypada ledwie tysiac i ok 56/zdarzenie .Jezeli zakladamy prawdziwosc wynikow to mam w koncu prawo podwazac regularnosc czy nie ?Bo teraz praktycznie na training mode I fake- strony do prezentacji wynikow mozna zrobic wszystko .

Owszem sa ludzie ktorzy wstawiaja grube pieniadze ,ale oni kilka miesiecy wczesniej nie wplacali do bf po dziesiec funtow i zapewniam Cie drogi kolego ,ze w zdecydowanej wiekszosci wiedza co robia ,nie ryzykuja 80% banku ,jak rowniez nie maja "tak zawrotnej" kariery .

No i jeszcze chyba wypada dodac jak szybko sodowa uderza do glowy - w lipcu wplaty po dziesiec funtow do bf -pocztek listopada (tego samego roku !) autor jedynego wartosciowego i najbardziej poczytnego watku na tym forum domagajacy sie praw autorskich ,hehe .

No a ja glupi wlasnie dopiero wczoraj zajrzalem i po prostu po pierwszej stronie mnie zemdlilo :-D

Odnośnik do posta

Trader999 na swoim blogu obliguje mnie ,zebym nauczyl sie czytac insynuujac ,ze nie potrafie :-)

Skoro tak , to ja stawiam w watpliwosc ,czy czlowiek nie majacy na tyle sprawnego mozgu by przyswoic prawidlowa pisownie w ojczystym jezyku i nie umiejacy sie skladnie wyslowic ma na tyle sprawny mozg by byc "traderem poza zasiegiem" .

przecierz -pisze sie przez "z" z kropka

niewarto -pisze sie oddzielnie

jezyk Polski ,po Polsku -pisze sie odpowiednio jezyk polski ,po polsku

"co mozna znajsc w sieci "-nie ma takiego czasownika "znajsc" jest natomiast znalezc

"europejskich turnieji"- powinno byc "turniejow"

To wszystko z zaledwie dwoch krotkich postow na blogu .

Najlepszym chyba wyjsciem bedzie poproszenie tych informatykow ,ktorym nie udalo sie jak mniemam wlamac na to forum :-D i usunac copyright material o zainstalowanie w wordzie korektora .

Odnośnik do posta

No i na koniec jeszcze o tym "czyms" w podtekscie .

Nie ma sensu dyskutowac ,ktore forum jest "dryfujacym statkiem" ,legenda wlasnego forum juz ma tyle megalomanstwa w sobie ,ze przestala czytac co pisza potencjalni klienci ?Inna sprawa ,ze od dluzszego czasu nie pisza nic.

I moze kilka jeszcze slow o sobie ,ja nie wyjechalem do UK ,zeby zarabiac 10 f aby miec na wplaty do Betfair .I nie szokuja mnie sumy jakie ktos zarabia ani obraca nimi .Zapewniam Cie tez ,ze gdyby porownac moj profit z forexu i Twoj za ostatni miesiac ,raczej bys sie zamknal .Dochodzi jeszcze dochod ze sportu na bf i pracy ,ktora lubie .I tak a propos mam najwyzsze mozliwe kwalifikacje w zawodzie ktory wykonuje ,wiec nie petam i nie petalem sie po budowach .Zdziwilbys sie rowniez jakbys znal powod mojego wyjazdu .

A na rynkach finansowych i bf jestem od dawna i skromnie mowiac juz od bardzo dawna nie doplacam do interesu .

Wiec nie mysl sobie ,ze trafiles na jakiegos chlopczyka ,ktoremu bedziesz opowiadal bajeczki .

A ten Twoj kolega -Traderos z pewnoscia podobnie jak "trader poza zasiegiem" ma jakies klopoty z osobowoscia . Na tym forum obwieszcza zapowiedz :-D bloga ,po czym bloguje przez jakis czas na "forum wszechczasow" oswiadczajac na koniec ,ze tak naprawde to tlumaczy angielskiego tradera z Manchesteru .Po czym nie przeszkadza mu to pojawic sie tutaj na shoutboxie i chwalic sie odkrywczymi strategiami i zachwalac "tradera poza zasiegiem" .

Ja jestem juz za stary na dziecinade ,i po przeczytaniu wczorajszego wpisu na forum zajrzalem do topicu tutaj i juz po fakcie stwierdzam ,ze szkoda czasu .

Po prostu z matolami ,ktore nie daja sobie rady z jezykiem ojczystym sie nie dyskutuje .

Odnośnik do posta

Jak będziesz jeszcze w przyszłości kapitansb wklejał jakiś cytat to wal w znacznikach. Będzie przejrzyściej i lepiej się czytało.

Odnośnik do posta

Jestem nowy na forum ale nie rozumiem tu czegoś.. Skoro przychodzi i się chwali swoimi osiągnięciami to fajnie jego sprawa.. ale po co od razu jakaś nagonka i pisanie telenoweli ? polskie(tradingowe) piekiełko tworzycie.. żenujące

piss i zielonych

Odnośnik do posta

Cos na pewno na rzeczy jest ale kto ma racje w tym sporze to sam nie wiem.Jednego tylko szkoda a mianowicie tego ze my Polacy jestesmy dobrzy w dzieleniu a nie w jednoczeniu sie :) Tyle mojego i pewnie o mnie tez sie znajda niedlugo niepochlebne zdania :)

Pozdrawiam

cahir4

Odnośnik do posta
Cos na pewno na rzeczy jest ale kto ma racje w tym sporze to sam nie wiem.Jednego tylko szkoda a mianowicie tego ze my Polacy jestesmy dobrzy w dzieleniu a nie w jednoczeniu sie :) Tyle mojego i pewnie o mnie tez sie znajda niedlugo niepochlebne zdania :)

Pozdrawiam

cahir4

Popieram wypowiedź cahir4. Ja myślę, że zapewne każda ze stron ma swoją racje w tym sporze, choć lepiej budować niż burzyć. Pozdrawiam;)

Odnośnik do posta

Nadeszła pora, aby swoje zdanie wyraziła administracja, bo dyskusja wkracza na dośc grząski teren i obiera kierunek, który stoi w sprzeczności z głównym nurtem forum.

Po pierwsze, tradera999 nikt z forum nie wyrzucał, przeciwnie - jego temat cieszył się popularnością, a ona sam był osobą lubianą. Decyzję o odejściu podjął sam, bez choćby jednego słowa wyjaśnienia i podziękowania dla społeczności naszego forum. Uszanowaliśmy jednak tę decyzję. Potem zaczęły się groźby o usunięcie jego wszystkich postów oraz mało wyszukane próby kryptoreklamy, które skończyły się banem. Inne próby dyskredytowania nas litościwie pominiemy milczeniem, bo w dalszym ciągu mamy do niego resztki szacunku i nie chcemy wyciągać pewnych spraw na światło dzienne.

Nikt z administracji nie kwestionuje wyników jakie osiąga w/w użytkownik, aczkolwiek nie uważamy za wskazane (co zauważył już kapitansb) uczenie adeptów tradingu tak ryzykownego sposobu gry. Wiemy też, że kilku naszych userów osiąga wyniki, które delikatnie mówiąc, są równie okazałe i z powodzeniem mogłyby konkurować z jego osiągami.Nie widzimy zatem powodów, aby stanowiły one jakiś poważny punkt do dyskusji czy tym bardziej sporów. Generalnie różnimy się z w/w użytkownikiem sposobem definiowania i podejściem do tradingu, ale nie uważamy żeby był to powód do poruszania tego na łamach forum.

Jeszcze jedna kwestia. Ranga "elita" jest rangą grzecznościową i cały dział na charakter dość luźny, skupiający osoby, które w wydatny sposób przyczyniły się do rozwoju forum. Nie jest to równoznaczne, ze skupianiem najlepszych traderów. Jednak obecnie w grupie przebywają osoby, które oprócz przyczynienia się do rozwoju forum mają sporą wiedzę na temat tradingu, a kolejną kwestię jaką warto wziąć pod uwagę jest to, iż profesjonalni inwestorzy to samotnicy, często ciche osoby, które niekoniecznie upublicznią wszystkie swoje zyski. Więc nie oceniajmy traderów przez pryzmat ich zarobków, bo często o nich nie wiecie. Było to już wałkowane kilka razy, ale pewne jednostki mają spore problemy z przyswojeniem tej wiedzy. Zatem dla ich wiadomości raz jeszcze objaśniliśmy tę kwestię.

Reasumując, skupmy sie raczej na tym co przed nami, a nie oglądajmy się wstecz. Słów wypowiedzianych nikt już nie cofnie, a faktów nie zatrze.

Temat zamykamy :-)

Odnośnik do posta

Temat został zarchiwizowany

Ten temat został przeniesiony do archiwum. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.