Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Promowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 220
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Nie mam, mówiąc delikatnie, wielkiego zapału do pisania bloga, ale to już pewnie zauważyliście. Z tego powodu mam zamiar robić podsumowania co miesiąc i ewentualnie raz na jakiś czas dzielić się z Wam

Mówiąc szczerze, to nie ma "złotego środka" na grę w przerwach. Nie ma go z resztą nigdzie. Każdy, kto zaczyna handlować w ten sposób na pewno swoje straci, więc radzę nie szaleć ze stawkami. No wi

Dni 1-7 Dni zakończone zyskiem: 7 Dni zakończone stratą: 0 Średni zysk/strata na dzień: 8.07e Liczba rynków: 77 Rynki zakończone zyskiem: 64 Rynki zakończone stratą: 5 Średni

Posted Images

Co do wyzerowania banku - co to to nie, na koncie jest jeszcze trochę ponad 60e.

A do Ciebie Kapitanie napiszę, nie zrezygnowałem z tradingu, a z prowadzenia bloga.

Odnośnik do posta

No i jak przewidywałem, nadszedł dzień, w którym chwilowo(mam nadzieję) się z Wami żegnam. Przy takiej ilości popełnianych przeze mnie błędów dalsze prowadzenie bloga nie ma najmniejszego sensu.

Dziękuję wszystkim, którzy mi pomagali i wprowadzili tym samym w podstawy tradingu na giełdzie. Wrócę, kiedy będę miał dość umiejętności, doświadczenia i dyscypliny, by osiągać zyski na Betfair.

Powodzenia wszystkim i do kiedyś! :)

Pamiętaj, aby nie żegnać się z giełdą... Mimo wszystko jeśli teraz popełniłeś błędy staraj się przeglądać, analizować dalej aby wszystko poszło w lepszym kierunku. Może spróbuj poprowadzić blog w stylu sidney-trd - nie musisz grać, ale analizuj, przyglądaj się! To jest najważniejsze - aby Twój powrót z prawdziwą gotówką w końcu się powiódł! Przemyśl to sobie;-) Życzę jak najlepiej!

Odnośnik do posta

No i jak przewidywałem, nadszedł dzień, w którym chwilowo(mam nadzieję) się z Wami żegnam. Przy takiej ilości popełnianych przeze mnie błędów dalsze prowadzenie bloga nie ma najmniejszego sensu.

Dziękuję wszystkim, którzy mi pomagali i wprowadzili tym samym w podstawy tradingu na giełdzie. Wrócę, kiedy będę miał dość umiejętności, doświadczenia i dyscypliny, by osiągać zyski na Betfair.

Powodzenia wszystkim i do kiedyś! :)

1899 ale dlaczego odchodzisz? to wlasnie blog ma uczyc Cie systematycznego wygrywania. To blog ma wyuczyc Cie omijania bledow. Jesli masz juz wnioski dot ostatnich bledow to ok - jesli nie wrzuc na bloga co zrobiles zle i postaramy sie wszyscy jakos zaradzic. pzdr i wracaj predko

Odnośnik do posta

1899 działasz pod wpływem chwili, najgorsze co możesz w tej chwili zrobić to się poddać, na pewno jutro po przespanej nocy zmieniasz zdanie, takie szarpane prowadzenie bloga na pewno Ci nie pomoże w tradingu, jeśli się poddasz to najlepiej wypłać to co Ci zostało i ciesz się życiem :)

Odnośnik do posta

Co zrobiłem zle - wiem, ale to nie ma nic wspólnego z samym tradingiem. Postaram się wyeliminować błędy, popracować nad charakterem, no i przede wszystkim zacząć handlować na poważnie w Geeks'ie, z którego do tej pory nie korzystałem. Wrócę wtedy, gdy mój bank będzie przekraczał 100e.

A jeśli chodzi o moje "odejście", to ja nigdzie się nie wybieram. Będę czasami udzielał się na SB, może wklejał propozycje w RT... Zawieszam tylko bloga, bo z tradingu to już mnie nikt ani nic nie wyleczy. No... Chyba, że zero na koncie, ale do tego, mam nadzieję, daleko :D

Odnośnik do posta

Skoro nie odchodzisz i będziesz grał to również pochwal się w swoim blogu przynajmniej raz na tydzień jak Ci poszło, czy jesteś zadowolony, czy wyeliminowałeś błędy itd. ;-) Po to są te blogi abyśmy wspólnie się edukowali, na wiedzy innych, jak i błędach, które ktoś popełnia... ;-)

Odnośnik do posta

zobacz jaki ruch sie zrobil na twoim blogu kiedy oglosiles"chwilowe"zamkniecie :)

teraz widzisz jak wiele osob tu zagladalo i korzystalo z twoich doswiadczen.

zgadzam sie z przedmowca,przespij sie z tym i zabieraj sie do pracy,blog sam sie nie napisze ;)

pozdrawiam

Odnośnik do posta

Plan przerw na dzień 22.10.11:

14:30 Wolves-Swensea

16:15 Bundesliga

16:45 Premier League

18:45 Fiorentina-Catania/Primera Division

19:15 Liverpool-Norwich/HSV-Wolfsburg

19:45 Ligue 1

20:45 Malaga-Real Madrid

21:15 Juventus-Genoa

21:45 Lorient-Toulouse

22:45 Barcelona-Sevilla

Odnośnik do posta

1899, opisałbyś krótko jak handlujesz w czasie przerwy? wczoraj miałem pierwszą próbę oczywiście wchodzę sporą jak na mnie sumką i jest redzik, a najważniejsze żeby wszystko wcześniej przetestować

Odnośnik do posta

Mówiąc szczerze, to nie ma "złotego środka" na grę w przerwach. Nie ma go z resztą nigdzie. Każdy, kto zaczyna handlować w ten sposób na pewno swoje straci, więc radzę nie szaleć ze stawkami.

No więc...

Wchodząc w przerwie musimy brać pod uwagę:

-obecny wynik spotkania,

-składy drużyn,

-klasy drużyn,

-statystyki meczowe,

-kursy MO oraz U/O

Na tej podstawie tworzymy sobie w głowie coś w rodzaju planu, który będziemy chcieli zrealizować podczas przerwy. Np. Manchester prowadzi z Wigan 1-0, zaczyna się przerwa. Obserwujemy ruchy kursów na U/O i MO chcąc wejść w rynki CS. Kurs na United i Over 1.5 spadają, więc powinny pociągnąć ze sobą 2-0. Zauważamy jednak, że Over 2.5 także tanieje, co może doprowadzić do spadku 3-0. Zakładamy więc, że będziemy próbować zarobić na tych właśnie rezultatach - 2-0 i 3-0.

Na samym początku przerwy dobrze jest dać sobie chwilę na rozeznanie. Musimy wiedzieć na czym stoimy. Nie radziłbym więc wchodzić w jakikolwiek rynek od razu po gwizdku sędziego. Giełda rządzi się swoimi prawami i mamy przede wszystkim obserwować ruchy, a pózniej starać się wykorzystać je do własnych celów.

Jednym z czynników, którymi możemy kierować się podczas przerw są "ściany gotówki", czyli duże sumy pieniędzy podpowiadające nam w którym kierunku może pójść kurs. Mogą one zapewnić nam swego rodzaju bezpieczeństwo, gdyż w przypadku niepokojącego rozwoju wydarzeń, tj. wyraznego "skubania" ścianki, możemy ustawić się z layem po cenie kupna wychodząc przez to na zero.

Pamiętajmy jednak, że ściany mają być potwierdzeniem naszych przewidywań.

Reasumując, przerwy nie są tradingowym El Dorado, ale mogą okazać się bardzo ciekawą i zyskowną alternatywą dla tradycyjnego handlu. Z pewnością wymaga to jednak czasu i chęci do nauki.

Odnośnik do posta

Przerwy 23.10.11(niedziela):

15:15 Premier League

15:45 Serie A

16:15 Leverkusen-Schalke

16:45 Blackburn-Tottenham

17:45 QPR-Chelsea

18:15 Hannover-Bayern

18:45 Primera Division

20:45 Valencia-Bilbao

21:30 Bologna-Lazio

22:45 Villarreal Levante

Odnośnik do posta

Fajnie opisałeś ten handel w przerwach, ujęte wszytko w jedną całość. Dodam tylko od siebie, że często wykorzystuje te ściany ustawiając się zaraz przed nimi z włączonym tick offestem na 1/2 ticki. najbardziej lubi rynki u/o gdyż są na tyle płynne, że fajnie się na nich handluje, a z drugiej strony nie ma aż takiego obłożenia jak na mo gdzie ciężko się dopchać. Powodzenia i zieloności!

Odnośnik do posta

Przerwy 28.11.11(sobota):

13:45 Everton-Manchester United

14:15 Chelsea-Arsenal

16:15 Bundesliga

16:45 Premier League

18:45 Serie A/Primera Division

19:15 West Brom-Liverpool/Mainz-Werder

20:45 Barcelona-Mallorca

21:15 Inter-Juventus

22:45 Real Sociedad-Real Madrid

Odnośnik do posta
  • 5 weeks later...

Witam ponownie!

Jako, że ostatnimi czasy na gełdzie idzie mi nienajgorzej, postanowiłem wrócić do prowadzenia bloga.

Na początek podzielę się z Wami moimi statystykami z ostatnich 15 dni, kiedy to postanowiłem trzymać się ustalonych wcześniej zasad(tym razem się udało) i rozpocząłem handel w zupełnie nowym stylu:

post-864-0-55181300-1322484840_thumb.jpg

post-864-0-96980200-1322484849_thumb.jpg

Ostatni, ujemny dzień był spowodowany awarią giełdy, która pogrzebała cały mój zarobek(ponad 16e).

Wracam tutaj głównie dlatego, że sam nie wiem, ile jeszcze na Betfair zabawię. Wczorajsza awaria sprawiła, że zwątpiłem w sens handlu i postanowiłem, że gram do momentu, w którym stracę stawkę(25-28% banku) podczas kolejnej awarii. Mam nadzieję, że zdarzy się to jak najpózniej.

Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.