Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Promowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 395
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

W odpowiedzi na prośbę abym opisał w jaki sposób handluję. Przede wszystkim biorę pod uwagę money management, ustalam ile mogę przeznaczyć na każdy rynek, by w wypadku całkowitego nie powodzenia

Tutaj pokazuję jak można zrobić dniówkę kasjerki w Tesco w 1-3 minuty. Trade na 1-2 ticki . Zakup po kursie 2,06 i 2,04. W tym wypadku łatwo wyczytać ruch ze "ścian". Jak widzimy na zrz

Post którego nie miałem w planach, no ale są dwie albo i 3 kwestie do poruszenia więc do rzeczy. Pierwsza bardzo przyjemna, to green na którego czekałem cały Boży dłuugi set.  Druga - od razu opiszę

Posted Images

• 2 months later...

Wysiliłem się i zrobiłem zrzut z mojego handlu z ostatnich 24 godzin i krótko go opiszę dlaczego jest taki ważny akurat dla mnie.

Zrzut przedstawia kilka rynków jak widać jeden z nich jest z fajną kreseczką z przodu. Dlaczego? A dlatego że w tym jednym jedynym rynku postanowiłem wejść backiem. Nie był to jeden back. Pierwszy poszedł na King gdy prowadziła. Drugi gdy na prowadzenie wyszła Petkovic, trzeci gdy King w 2 secie nagle zaczęła grać, a potem to już jedyne co mi zostało to wyrównać reda. Taka to oto fajna zabawa była. 

Trzymajcie się i strzeżcie się backów bez cięcia.

Odnośnik do posta

Dziś już bez przypadków. 

Pierwszy mecz Unicaja - Alba, lay Unicacja od początku 1,28 i przed końcem pierwszej kwarty green. Gdzie jeszcze przesunąłem poprzeczkę wyżej bo była nastawiona na +30. 

Drugi mecz Olympiacos również od początku kurs 1,50, wyrównana kwarta, raz jedni raz drudzy na prowadzeniu i zamknięcie przy 10. Do tego funta złapałem bodaj między 3 a 4 kwartą, ale to bardziej rozrywkowo.

Barca - Maccabi zostawię na koniec rozprawki.

Teraz mecz w którym najbardziej się bałem wejść. Na początku za na prawdę grosiki i +4f. Zostawiłem tego greena do połowy, po czym wrzuciłem ryzyko 5f po 1 połowie. Anadolu Efes rozpoczął 3 kwartę prowadząc 7-0. Odbitka z niskiego i przeszło 200% zysku z ryzyka. 

Żalgiris od początku meczu bardzo niski kurs 1,30 lub troszkę mniej. Postanowiłem wejść od początku, kwarta wyrównana i złapałem około 12f. Drugie tyle z handlu między przerwami stawkami przedziału 300-500f. (2-3 wejścia). 

I mecz Barcy. Tutaj dużo się działo ale praktycznie cały mecz opuściłem, bo nie można oglądać 10 spotkań na raz i do tego jeszcze wszystkie jako tako kontrolować. Tutaj też był lay od początku meczu i mimo prowadzenia po pierwszej połowie Barcelony, kurs poszedł w górę w trakcie trwania pierwszych 2 kwart. Green na 8f, którego poświęciłem na samej końcówce, ryzukując 8 f które były zgreenowane dałem lay barcy po 1,08. Była to ostatnia akcja dla Maccabi, gdyby rzucili za 3 była by dogrywka i kurs powędrowałby na ponad 1,50. No ale Smith się pogubił i podał piłkę do nikogo:)

Odnośnik do posta
  • 4 weeks later...

Post którego nie miałem w planach, no ale są dwie albo i 3 kwestie do poruszenia więc do rzeczy.

Pierwsza bardzo przyjemna, to green na którego czekałem cały Boży dłuugi set.

Druga - od razu opiszę jak do niego doszło.

Oczywiście jest to lay, od początku meczu ryzyko 40f.(lay suarez navarro po kursie 1,58). Na samym początku Pavluczenkova jak ktoś zna jej "styl" i początki zaczyna słabo, często przegrywając 1 set lub zaczyna grać pod koniec 1 seta, ja mówię że po prostu słabo wychodzi rozgrzana. Liczyłem, na mały wyjątek od reguły z racji że to jest finał, więc dlatego lay od początku. Cały set świecił mi się red niemal -100 bo dołożyłem laya około 1,30. a kurs leciał do 1,18. Suarez Navarro miała stan 5-4 i serwis w którym prowadziła 40-15. Pavluczenkova doprowadziła do wyrównania i przełamania do stanu na 5-5 w gemach. Kurs poszedł na 1,70. Wyczyściłem strone reda mając green tylko po stronie Pavlucznkovej. Po wygranym podaniu Pavluczenkovej wyrównałem stan greena po obu stronach drabiny.

Trzecia kwestia to pytanie - Dlaczego o tym piszę? Dlatego że wiele osób szukając greena, najpierw mówi "ZOBACZĘ CZY BĘDZIE ODBIJAĆ" nie tędy droga, wiadomo czasami jest straszny gzygzak -góra,dół,góra,dół- ale generalnie dla mnie jeden rynek to rynek pierwszej szansy. Jeżeli czuję że więcej nie będzie z niego, to nie czekam na większe zyski tylko zamykam. Nie reduję. Zawsze się godzę ze stawką jaką wnoszę w rynek.

Dodam że moje wejścia to zazwyczaj green około 5-20-30 f. Dlaczego? Ponieważ nie czekam na "windę" z 1,01 na 1000. Jeżeli mam sytuację że daję lay 1,20 kurs mi skoczy na 1,35 to zamykam i dziękuję. Podczas pisania tego posta widzę że Pavluczenkova prowadzi w 2 secie. Ale mnie to już nie interesuje, panowie nie ma czego szukać guza. Ten rynek miał już swoje wzloty. Chociaż nie powiedziane, coś jeszcze się trafi, ale to już jest 2,3 i kolejna szansa - mniejsza od pierwszej.

Na koniec zrzut który baardzo mnie cieszy, bo bardzo rzadko robię coś takiego, jednak wolę systematykę. Chciałbym jeszcze dodać, że moja praca tutaj, daje mi satysfakcję z tego że od czasu do czasu dostaję posta na prw z podziękowaniami, których zazwyczaj treść brzmi w skórcie "systematyka i spokój, tego mi było potrzeba, dzięki!". Jestem też dumny z użytkownika Kasta, który również nauczył się spokoju i handluje z powodzeniem pre play na 1-3 ticki.

Aaa i jeszcze jedno, przed wejściem w każdy rynek zastanawaim się i mówię do siebie, czy tego chcę i co w razie różnych sytuacji, zostawiam całość czy jeszczę coś dołożę do stawki. Bardzo często jest to wejście z tickoffsetem.

Odnośnik do posta

Jedno wejście jeden lay, błąd jest taki że nie z pierwszego odbicia. Wynik świetny. Usiadłem do tego jak była już połowa ostatniego seta. Można było złapać dużo więcej.

Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.