Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

[2011-06-18] New England - Chicago

Promowane odpowiedzi

Rynek: j/w

Moja propozycja: Spadek Chicago

Obecny kurs: 2.98 (pinek 2.87)

Uzasadnienie: Trend spadkowy, wykres ukazuje owy spadek. Kurs na England wzrastał od 2.20, myślę że Chicago spadnie do 2.70 i na takim kursie się zatrzyma przed meczem :)

post-770-0-86759700-1308416245_thumb.jpg

Odnośnik do posta

Obecnie na giełdzie 2.94, pinnaple spuścił do 2.81 azjaci także nisko . Możliwe, że poleci nawet do 2.5 - 2.6 (wersja dla optymistów), mimo wszystko warto się zastanowić nad wejściem w rynek ;) Niska płynność, ale zdecydowałem się wziąć wysoki kurs bo wierzyłem że spadnie jeszcze niżej.

Mam nadzieję, że ktoś skorzysta ;D

Odnośnik do posta

Aktualnie giełda stoi na 2.84 bo jakaś blokada ;p Pinek spuścił do 2.72 . Osobiście uważam że to nie koniec spadków, może być lekka korekta i kolejny spadek. ;)

edit. w czasie gdy pisalem posta, blokada poszła w pizdu, aktualny kurs 2.8

Odnośnik do posta

Obecna sytuacja. Mnie się udało wyjść prawie 7e do przodu choć mogłem 25e... ale czasem za pazerność trzeba płacić. Pytanie teraz tylko czy warto backować w obecnej sytuacji? Na strone klubową Chicago nie można wejść (problemy) nie wiem czy podali składy..

post-2-0-18731100-1308427617_thumb.jpg

post-2-0-60195100-1308427635_thumb.jpg

Odnośnik do posta

Ja jeszcze się jednak wstrzymam z braniem kursu na tej korekcie, możliwe że zmiana trendu ;p Albo inaczej, powrót do początkowych kursów :) Ja wyszedłem na zero, ale nie uważam tego rynku jako porażkę raczej jako lekcje. Gdyby się zastosował do stop lossa to bym miał +10 e :)

Odnośnik do posta

Kurs praktycznie od odbicia stał w miejscu 3-3.1 i można było cały czas skalpować. Około 10 minut przed spotkanie pinnaple i reszta zbuków spuściła kurs na Chicago do 2.70, co minutę podnosząc po kilka ticków w górę. Przed samym wejściem in play kurs wynosił 2.9. Poniżej screeny ;)

post-770-0-02788100-1308442001_thumb.jpg

post-770-0-14333300-1308442009_thumb.jpg

Odnośnik do posta

Spoko loko, mam tylko nadzieję, że większość z Was skorzystała ;p Rynek był piękny pod względem spadku do pewnego momentu, potem kompletna stagnacja. Takie rynki ukazują jak ważne są stop lossy :) pzdr

Odnośnik do posta

Rynek idealny do handlu, zarówno od momentu kiedy podałem propozycję jak i po odbiciu. Nie wyszedłem na nim tak jak powinienem, ale być może pomoże mi Twój dzisiejszy artykuł Przypływ gotówki i emocje z nim związane.

W momencie kiedy kurs spadł można było wyjść z ciekawym zyskiem, jak widać na screenie prawie 25 euro. Jednak tak jak matiaspl wspominałeś zastosowanie stop lossa i zbieranie pieniędzy to podstawa. Tak czy inaczej po wzroście kursu mieliśmy możliwość scalpowania z 3,10 -> 3.00 lub 3,05...

Dziwi mnie jedynie fakt, że kurs na giełdzie nie spadł poniżej 3,00 mimo spadków kursów u buka.. a wynik remisowy 1:1 ostatnio w chicago nie jest nowością...

post-2-0-44275800-1308472008_thumb.jpg

post-2-0-51307500-1308472019_thumb.jpg

Odnośnik do posta