Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Promowane odpowiedzi

Piękny rynek, wyszedłem wcześniej bo giełda zaczęła lekko odbijać i zebrałem pieniążki. Możliwe, że ponownie ulokuję pieniążki na owym rynku, hmm czas chyba na odbicie nie? Tuż po moim wyjściu wbił na rynek ktoś z 1k i zbił kurs do 2.78, aktualnie już 2.74/2.76 :) Mam nadzieję, że więcej osób skorzystało. pzdr

edit. Ustawiłem się ponownie na 2.86, jestem pierwszy w kolejce. No to czekamy, aż 1k z 2.8 zejdzie i kurs odbije. Jeżeli nie to poleci jeszcze troszkę w dół :)

post-770-0-99904400-1308650741_thumb.jpg

Edytowane przez matiaspl
Odnośnik do posta
  • Odpowiedzi 188
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Koniec miesiąca, dzisiaj nic nie zagrałem bo muszę wychodzić do pracy ;/ Podsumowanie. Początek : 12 październik Koniec : 30 październik Ilość rynków : 43 Na plus : 41 Na minus : 2 Zys

No matiaspl ,widze ,ze powoli trzesiesz niektorymi rynkami tylko patrzec ,jak dotrzesz na UK i bedzie wiekszy od Bombera . :-)

Przeglądając dzisiejszą ofertę zdziwiłem się, że tak późno znalazłem owy rynek. Możliwe, że gdyby nie wczorajsza stagnacja na rynku Chicago MLS złapałbym gorący kurs. Sposób wyszukiwania rynków jes

Posted Images

Ostatni rynek Sligo to piękny spadek, mam nadzieję że wielu z Was skorzystało ;) Osobiście mój przychód wyniósł 6% przy praktycznie zerowym poziomie stresu. Wczoraj pograłem trochę na konikach i wydałem troszkę pieniążków, jednak pre koni jest bardziej nieprzewidywalne niż piłki :) Co wszedłem w rynek to kurs uciekał, a ja wychodziłem zgodnie ze zleceniem stop. Mimo wszystko wyścigi konne to przyszłość i bardzo dobra alternatywa przy braku spotkań piłki nożnej.

Przychodząc z nocki postanowiłem rzucić oko na rynki i od razu natrafiłem na ligę rosyjską. Zaciekawił mnie wzrost drużyny Amkar, a że lubie grać wysokie kursy ustawiłem się na spadku Spartaku Nalchik. Nie spodziewałem się, że skupią całą stawkę, ale pinnek zaczął podnosić kurs, trzymając trend wzrostowy Amkaru i połknęli także moje pieniążki. Ustawiłem się z kontrą o 1 tick niżej, myślę bowiem że spadnie do 4.5 może 4.4 przed meczem ;)

Odnośnik do posta

Dwie godziny do meczu i mój zysk z tego rynku to całe 0,05e ;) Pół dnia siedziałem na owym rynku bez praktycznie żadnego ruchu i straciłem piękny spadek na Tomsku. No ale nie narzekajmy, ważne że rynek na plus. Zdecydowanie muszę poprawić czas wejścia w rynki, w ostatnim tygodniu praktycznie każde wejście było w najgorszym momencie. Muszę się temu głębiej przyjrzeć, może macie jakieś pomysły? Liczę szczególnie na wypowiedź kapitan'a.

Odnośnik do posta

Matias ,spokojnie bardzo dobrze sie rozwijasz .

Problem z wejsciem na rynek pojawia sie zawsze wtedy ,jak zaczyna sie stosowac stop lossy-ktos kto ich nie stosuje raczej nie bedzie mial tego problemu .Taka osoba bedzie wchodzic pod impulsem chwili ,w nadziei ,ze rynek sie bujnie we wlasciwa strone .Wiele rynkow ,zwlaszcza pilka pre-play to wahania (trend boczny) w jakims zakresie ,wiec sie udaje -ale jak we wszystkim raczej w pewnym momencie przychodzi czarna seria ,wiec zdrowe podejscie ze SL i logicznym entry przed tym chroni .

Stosowanie SL zawsze wymusza na traderze high probability trades (sorry ,ale po polsku zabrzmi to mi troche dziwnie )-generalnie mowiac wejscia tam gdzie juz sie cos dzialo ,czyli w okolicach wsparc/oporow albo tez na korektach trendu .Trzeba wiec patrzec i na wykres i na obrot ,ktory wykonal sie po danej cenie .

Jak wrzucisz w google "psychologia wsparcia i oporu" (nie chce wywazac tutaj otwartych drzwi )przeczytasz dlaczego tak sie dzieje .Z grubsza mowiac na kazdym poziomie(a na wsp/op w szczegolnosci ) jest ktos ,kto wszedl we wlasciwa strone i ktos w niewlasciwa . Ten pierwszy chce powtorzyc trade a ten drugi zamknac nieudany i byc moze otworzyc we wlasciwa strone .Im wiecej na jakims poziomie tym bardziej zdecydowana reakcja .

Musisz sobie zbierac wykresy i drabinki z obrotami i potem je analizowac ,zlotego srodka na pewno nie ma -problem w tym ,zeby wybierac takie rynki gdzie prawdopodobienstwo sukcesu bedzie najwieksze .Jestes na wlsciwej drodze i w kazdym momencie jak czujesz sie niepewnie ,po prostu obnizaj stawki ,az nabierzesz pewnosci ze konkretne uklady sa dla Ciebie zyskowne .

Odnośnik do posta

Dzięki kapitansb, na Ciebie zawsze można liczyć :) Oglądnąłem dzisiaj to nagranie z seminarki Jima i trochę mi rozjaśnił momenty wejścia gdy tłumaczył o świecach. Efekt widoczny od razy, praktycznie bezbłędne wejście na kucykach, bo na nich chciałem sprawdzić bowiem kursy szybciej się poruszały :) Muszę jeszcze ogarnąć leadera, bo może to śmiesznie i amatorsko brzmi to opieram się na gridzie, czasami tylko wspierając leaderem. A jak wiadomo leader to podstawa. Miałbym jeszcze prośbę odnośnie ustawienia świec nad leaderem, ostatnio tłumaczyłeś komuś na sb ale zajęty byłem ;p ;)

Odnośnik do posta

Jak przyjemnie się obudzić i zgreenować rynek :) Dzisiaj susza w piłce, w nocy cyc zauważył wzrost Orebro a, że zazwyczaj w takich przypadkach wchodzę na wyższe kursy, to ugrałem tick na Djurgardens. 4.9 > 4.8

Dzisiejszego dnia z racji wolnego od pracy, wprowadzę plan dzienny przychodu na konikach. W skrócie odwiedzę co najmniej 4 rynki, by na każdym ugrać 1 tick na wysokim kursie. W razie powodzenia dniówka 10% pęknie ;) Efekty będę wypisywał w blogu.

Odnośnik do posta

Zbuki podniosły na 4.5 i od razu ograniczony ruch na giełdzie, a tak ładnie szło :) Dograłem jeden tick i wyszedłem z rynku. Aktualnie przesiaduję na fińskiej Honka, u buków 2.56, na giełdzie 2.64. Wykresik ładny, zobaczymy jak nisko poleci ;) Od 15-16 przesiadam się na kucyki, 1 tick na gonitwę, kursy z przedziału <3 .

Odnośnik do posta

Znacznik mi się pomylił :) Pre play na przedział kursów powyżej 3 nastawiony na back, włączony tick offset 1. Czekanie na koretke - inaczej na dolinę niskich albo wysokich kursów w zależności od trendu. Po skupieniu kontry wyjście z rynku z zyskiem jednego ticka, w razie zmiany trendu szybka ucieczka. Przy bezproblemowych wejściach, 4-5 rynków i koniec tradowania na dzisiaj :)

Edytowane przez matiaspl
Odnośnik do posta

Po kilku nieudanych tradach na konikach, mały strike rate, ogólnie nie jest bardzo na minus ale zdecydowanie lepiej idzie mi w piłce pomimo mniejszej płynności i dłuższego oczekiwania. Faktycznie konie to ciężki kawałek chleba i jak na razie nie przewiduję kariery w tamtym kierunku, bo bym musiał się poświęcić tylko im by je pojąć, a na razie nie jestem aż tak wszechstronnym traderem :)

Odnośnik do posta

Rynek Djurgarden był piękny, szkoda że wykorzystałem tylko w 30% . Moje trady : 4.9>4.8 , 4.8 >4.7 , 4.6 > 4.6

Po wyjściu w ostatnim tradzie na zero, kurs runął do 4.3 a potem 4.1. Ma się tego pecha :D

Odnośnik do posta

Ostatnie dni to oscylowanie w granicach "0" i kilka % wydatków. Zbytnio się tym nie przejmuję, bo wiem że kilka dni i wrócę na dobry tor. W tym tygodniu niestety mam popołudniową zmianę, więc pozostaje mi tradowanie wcześnie rano i późnym wieczorem/nocą. Podczas ostatniej mojej popołudniowej zmianie wyniki były zadowalające, mam nadzieję że i tym razem będzie podobnie. Na noc skorzystałem z propozycji cyca z RT ligi rosyjskiej. Ktoś chce znać więcej szczegółów to zapraszam do działu Rynki Tradera.

Odnośnik do posta

Z ligi rosyjskiej wyszedłem na zero, kurs odbił ale udało mi się symbolicznie wydać kilka groszy. Wgl wczorajszy dzień był dziwny, większość rynków odbijała, to samo w nocy Australia U17. Ustawiłem się wyżej, 2.46 a odbiło do kursu 2.54 ! Trzeba zanotować by ustawiać się znacznie wyżej. Gdybym skupił kurs 2.54 w najgorszym wypadku wyszedłbym na zero, a tak widząc co się szykuje, wyszedłem z danego rynku ze stratą 2%. Buki zaczęły spuszczać przeciwnika - Danie. Skupiłem 2.66, chwilkę poczekałem i sprzedałem po 2.60, tym o to manewrem mój zysk z owego rynku wynosił całe 0,24e. Jednakże cieszę się, że na plus.

W nocy wyszukałem dwa rynki, jeden to tenis a drugi szwedzka liga. W tenisie kobiet typ podpatrzyłem w blogu gracza rze, w momencie gdy obserwowałem rynek kurs do brania był "3" u buków 2.95, pinnaple 2.90. Trend spadkowy na Pironkovą więc postanowiłem się ustawić wyżej. Rozlokowałem swoje pieniążki w koszykach 3.05,3.1,3.15 tak by być pierwszy w kolejce. Rano wszystkie zostały przyjęte, bo lekko odbiło. Aktualnie do wzięcia kurs 3.05 co moim zdaniem jest niezłą promocją :)

Szwedzka liga to idealny trend spadkowy Helsingborg, w nocy można było się wcisnąć w lukę 1.75-1.77, rano (aktualnie) kurs spadł do 1.73/1.74. Buki także niżej, azjaci 1.71, pinnaple 1.69.

W tym tygodniu pracuję na drugą zmianę, także będę musiał wychodzić z rynku w okolicach godziny 12.00 - 12.30. Nie ma wiele czasu na trading, ale jak się nie ma co się lubi to ... ;>

post-770-0-86357500-1309156090_thumb.jpg

post-770-0-07577700-1309156101_thumb.jpg

Edytowane przez matiaspl
Odnośnik do posta

Pironkova sprzedana po 2.98 niestety, muszę wyjść do pracy ;) Zachęcam do dalszych tradów. Na helsingborgu lekkie odbicie, do złapania nawet 1.74 kurs. 3% dniówki zrobione ;) see ya

Odnośnik do posta

Po powrocie z pracy szukając rynków i przeglądając forum, natrafiłem na typ rze - spadek Bartoli. Gdy pisał posta o 21.30 kurs wynosił 2.06, gdy sam otwierałem rynek było do wzięcia spokojnie 2.02. Sprawdziłem kursy i zbuków i niestety ustawiłem się wyżej. Kurs został spuszczony, a ja do kursu 1.96 cały czas nie brałem dostępnej ceny tylko ustawiałem się wyżej, przez co traciłem cenne ticki. Wreszcie ustawiłem się po 1.96 i czekam. Pinnaple ustawiło kurs 1.88, na giełdzie nastąpiło odbicie, do wzięcia kurs 1.93. Wystawiłem od razu kontrę na 1.80 w razie nagłego spadku. Z piłki nożnej na jutro nie zauważyłem nic specjalnego, pozostaje tenis. Można także spojrzeć na spadek Pironkovej której wzrosły notowania po wygranej z jedna z sióstr Williams.

Dobrej, zielonej nocy życzę.

Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.