Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Promowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 188
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Koniec miesiąca, dzisiaj nic nie zagrałem bo muszę wychodzić do pracy ;/ Podsumowanie. Początek : 12 październik Koniec : 30 październik Ilość rynków : 43 Na plus : 41 Na minus : 2 Zys

No matiaspl ,widze ,ze powoli trzesiesz niektorymi rynkami tylko patrzec ,jak dotrzesz na UK i bedzie wiekszy od Bombera . :-)

Przeglądając dzisiejszą ofertę zdziwiłem się, że tak późno znalazłem owy rynek. Możliwe, że gdyby nie wczorajsza stagnacja na rynku Chicago MLS złapałbym gorący kurs. Sposób wyszukiwania rynków jes

Posted Images

Może w tenisie pójdzie po mojej myśli :) Michaella Krajicek spadek :)

Ugrałem dwa ticki 1.75>1.73 i jestem zadowolony. Wcisnąłem się w luke chodź mogłem ustawić się troszkę wyżej (1.77). Lukałem 2h przed spotkaniem, kurs poleciał do 1.70 ;)

Edytowane przez matiaspl
Odnośnik do posta

Zdecydowanie po przerwie musze poprawić momenty wejścia. Jest to moja zmora w ostatnich dwóch dniach przez co mój powrót raczej nie okazały : -20j.

Od jutra ponownie popołudniówki, więc mój trading będzie znowu ograniczony, ale postaram się ugrać przynajmniej 1 tick dziennie ;)

Na jutro zdecydowanie polecam spadek Hanoveru ;) Tym razem nie ustawiam się tick wyżej, a nad "blokadą" czyli 4.4 . Mam nadzieje, że przez wyższe ustawianie się wraz z czasem mimo upływu okazji wrócę na właściwy tor. ;)

Edytowane przez matiaspl
Odnośnik do posta

Hanover nie odbił z rana do 4.4 tylko spadł do 4.1. Nie pobrało mojej stawki więc wycofałem stawkę z racji tego, że mam popołudniówki w pracy. Jak się okazało był to dobry ruch bo od godziny 13-stej kursy na hanover drastycznie rosły u buków,a z info na sb dowiedziałem się, że przed meczem łapało 4.5/4.6 Hanoveru. Na upartego można było wyscalpować 2 ticki.

Wczoraj wieczorem natrafiłem na rynek ligi francuskiej Monaco. Ustawiłem się po 1.94 , na giełdzie była luka 1.88/1.90 . Fakt, troszkę za wysoko lecz w przypadku powrotu kursu u pinka (na 1.92) prawdopodobnie mój kurs zostałby skupiony. Bardzo fajny rynek, z rana przeglądnąłem i spadło do 1.85 tak więc można było ugrać 3 ticki minimum, 5 gdybyśmy się ustawili po 1.90.

Liczba przehandlowana po kursie 1.90 wskazuje że bez problemu by nam pobrało z tego kursu.

Na sam koniec zarzucam wykres i zachęcam do grania, ja z racji pracy niestety nie mogę ;)

post-770-0-62144700-1316420452_thumb.jpg

Odnośnik do posta

Spadek Monaco 1.90 > 1.74 przed spotkaniem . Jeśli ktoś ma wykres sprzed meczu byłbym wdzięczny za wstawkę. Szkoda, że dobrze przewidując trend nie mogę zagrać spotkania z racji pracy ;(

Odnośnik do posta

Na wieczór szukałem jakichś luk w ligach argentyńskich i brazylijskiej, ale znalazłem ładny spadek w Argentyńskiej B. Rosario Central aktualnie 1.38, 15k przehandlowane, myślę że przez 3h jeszcze troszkę spadnie :D

Odnośnik do posta

No i spadło do 1.35/1.36 po czym nastąpiła konsolidacja i tak jak przewidział kapitansb wyjebało w kosmos. Przeczekałem i wydałem na tym rynku 2 %. Szkoda, bo mogłem greenować z tickiem zysku, niestety nie posłuchałem starszego i bardziej doświadczonego usera.

Nauczka na przyszłość ;) Trzeba oblukać coś na dzisiaj i iść spać ;D

http://screenshooter...5918985/tvjxagu

Na dzisiaj podsysam spadek Realu Sociedad i tam się zasiadam ;) Zobaczymy czy pobierze stawkę i czy poleci przez noc ;)

Edytowane przez matiaspl
Odnośnik do posta

Nie ma sprawy, sam się władowałem w dołku i zrobiłem wyśmienicie amatorskie wejścia 2>2.10 na niekorzyść niestety.

Zmieniam całkowicie podejście do mojego tradingu ;) Niebawem pierwsze spostrzeżenia ;D

Odnośnik do posta

Postanowiłem się przyjrzeć baczniej postawie pewnego pana o którym pisał kiedyś kapitan na sb. Otóż był u niego i poprzez obrót kapitału scalpingiem potrafił wyciągnąć dniówki bodajże 2k. Postaram się robić coś podobnego, stop loss 2, tick offset 1. Pierwszy zagrany rynek przebiegł po mojej myśli, ugrałem ticka.

Z tego co pisał kapitan to kolesia nie obchodziły kursy u buków tylko obrót, postaram się także tak postępować i zobaczymy czy i jakie przyniesie to korzyści :)

Odnośnik do posta

Myślałem nad tymi windami, dlatego ustawiam stop lossa 2 ticki wyżej. Wiadomo, że przy swingu to nic nie da, ale można chociaż w jakimś stopniu się zabezpieczyć :D

Od piątku testy na kunikach, na piłce z doskoku :)

Odnośnik do posta

Wieczorny łup, najlepszy rynek do scalpowania dzisiaj :) Stały powolny spadek, kilka wejść różnymi stawkami, nie zawsze pobierana całość. Jestem zadowolony ;)

Korzystając z okazji chcę zapytać, czemu dzieje mi się tak, że jeśli powiedzmy zgreenuje rynek ze stop lossem i tick offsetem , następnie z niego wyjdę , to przy kolejnym włączeniu rynku automatycznie geek wystawia mi back po aktualnym kursie po stawce greena. To samo dzieje sie gdy długo siedze na rynku bez otwartej pozycji a mam zielono ;)

post-770-0-17198600-1316643395_thumb.jpg

Odnośnik do posta

mati, fajnie ze zielono i co najwazniejsze, ze jestes zadowolniony :) zauwazylem w tym konkretnym przypadku (handel na santosie), ze gdzies w podswiadomosci chyba bales sie wybicia i pozniejszych dylematow co zrobic dalej.

Odnośnik do posta

Możliwe, kurs ~2 jest bardzo niepewny :) Może walnąć w obie strony ;D Mój sl jest ustawiony 2 ticki niż pobrany kurs, więc jakby nie patrzeć, po stracie na rynku muszę odrobić 2 ticki by wyjść na zero, stąd bardzo przewidziane wejścia :)

Staram się je robić bardzo krótkie, jeżeli widzę, że ktoś skupił kurs i jest zawyżony (obserwując cały czas rynek - tak jak wczoraj kurs oscylował na 1.99/2.00 a wykupili 2.02 więc skorzystałem) to korzystam. Także patrzę na ilość gotówki w koszykach, wiadomo że nie wejdę w rynek gdzie w koszyku jest kilka tysiaków, bo zanim mi skupi to może wyjebać w górę ;)

Po pierwszych dniach jestem bardzo zadowolony ze scalpingu, zobaczymy od jutra jak się to ma na koniach ;)

Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.