Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Serwis ze spadającymi kursami (pre-play)

Promowane odpowiedzi

Witam,

zapewne wielu z was kojarzy serwis o którym jest ten topic. Był on przez długi czas darmowy, monitorowany przez największy tego typu portal. W pewnym momencie klienci sami zaczeli prosić, aby typer w końcu zaczął kasować opłaty za swoje usługi, aby kursy tak mocno nie spadały. No i zaczął. Kursy nie spadają już aż tak jak kiedyś, ale wciąż SPDAJĄ.

Zauważyłem w tym szansę dla traderów- z racji, że jest to serwis głównie tenisowy, typujący tylko turnieje ATP i WTA, płynność na tych rynkach jest bardzo duża, a więc spokojnie można się ustawić na zjazd kursów jeszcze zanim on nastąpi (tzn zanim bukmacherzy poobniżają swoje kursy)... Zróbmy na każdym typie średnio 5ticków na plus w małym odstępie czasu- czy nie tego szukamy?

Zalety:

+ częste typy (0-3 dziennie)

+ bardzo duża skuteczność spadków (na oko około 90%)

+ relatywnie niska cena (69€/10=6,9€ miesięcznie)

Wady:

- aby ustrzelić dobry kurs trzeba mieć w newralgicznych godzinach prawie non stop dostęp do e-maila

Dlaczego 6,9€ miesięcznie? Ponieważ oryginalna cena to 69€, a grupa docelowa jaką chciałbym zebrać to 10 osób. Koszt liczylibyśmy równo na wszystkich.

Prowadziłem (chociaż to może za duże słowo, pomagałem prowadzić byłoby odpowiedniejsze) już kiedyś taką akcję zainicjowaną na tym forum. Co starsi użytkownicy może pamiętają, wypadło to wtedy bardzo dobrze, za grosze mieliśmy dostęp do kilku/kilkunastu źródeł.

Jak miałoby się to odbywać? Ustawiam przekierowanie na swojej poczcie, co skutkuje tym, że jak ja otrzymam maila z typem, otrzymujecie go również wy- tym sposobem każdy ma równe szanse.

Aha, zapomniałbym o adresie do serwisu :) Proszę aby w tym temacie absolutnie i pod żadnym pozorem nie umieszczać ani nazwy, ani tym bardziej adresu do tej strony. Adres który podaję ja jest podwójnie zabezpieczony i myślę, że wystarczy, jeżeli będzie on jedynym w tym temacie. klik

Powtarzam: za 6,9€ (a może i mniej) można mieć dostęp do naprawdę dobrego źródła spadku kursów.

Chętnych proszę o kontakt najlepiej przez PW.

Odnośnik do posta
  • Odpowiedzi 50
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

W tej chwili mamy już 4 ochotników, więc koszt wyniósłby 17,5€. Z każdym kolejnym zgłoszeniem będzie on malał, dlatego czekamy na kolejnych śmiałków chcących przetestować tę metodę tradingu.

Ze swojej strony aby zachęcić niezdecydowanych postanowiłem przedstawić wam spadalność kursów w ostatnich 10 typach. Przy każdym nazwisku (aby nie pisać dokładnego typu, safety first) podam czy kurs w Pinnacle spadł o minimum 0,05 czy też nie. No to jedziemy:

Ito: tak

Kamke: tak

Muller: tak

Rosol: tak

Haas: tak

Kamke: tak

Traver: tak

Reister: nie (spadl o 0,04 po czym wrócił)

Pironkova: tak

Berlocq: tak

Jak widać, na ostatnie 10 typów, tylko w jednym kurs nie spadł zauważalnie (chociaż ruch i tak był). W pozostałych przypadkach spadł, często ponad 0,1, a w przypadku Berlocqa ta zmiana wyglądała tak: thaq.jpg

Jeżeli ktoś chce sprawdzić większą ilość prób- odsyłam na stronę typera. Natomiast jeżeli ktoś byłby na tyle miły aby sprawdzić jak zachowywały się kursy na Betfair, byłbym zobowiązany i myślę, że razem z całą grupą przygotowalibyśmy dla takiego delikwenta jakiś skromny prezent :)

Odnośnik do posta

Okej, jest nas już dziewięcioro. W tej chwili opłata wynosi 7,67€. Poczekam jeszcze chwilę na tą jedną osobę i możemy ruszać.

Odnośnik do posta

Panowie, liczymy na jakieś podsumowanie po miesiącu i opinie jak sprawuje się polecana przez Stoyana stronka. Wyniki są dość obiecujące.

Ja niestety nie mam tyle czasu wolnego żeby śledzić e-mail, ale nie od dziś wiadomo, że takie serwisy są pomoce traderom, bo wykonują za nas lwią część analizy i wyszukują value.

Odnośnik do posta

Grupa zebrana - nawet trochę większa niż zakładaliśmy. Wpłaty były po 26zł, a później kilka osób jeszcze chciało dołączyć i nie odmawiałem- wszystkie nadwyżki obniżą następny abonament, proszę się nię martwić, że wasza kasa przepadła (mamy 1-3 osoby ponad stan).

Typy już wykupiłem, do listy mailowej zostali dodani ci, którzy wpłacili. Kto jeszcze tego nie zrobił proszę o jak najszybszą reakcję.

Czekamy na pierwszy typ.

Odnośnik do posta
  • 2 weeks later...

Grupa zebrana - nawet trochę większa niż zakładaliśmy. Wpłaty były po 26zł, a później kilka osób jeszcze chciało dołączyć i nie odmawiałem- wszystkie nadwyżki obniżą następny abonament, proszę się nię martwić, że wasza kasa przepadła (mamy 1-3 osoby ponad stan).

Typy już wykupiłem, do listy mailowej zostali dodani ci, którzy wpłacili. Kto jeszcze tego nie zrobił proszę o jak najszybszą reakcję.

Czekamy na pierwszy typ.

Witam

Mógłbym się dołączyć?

Odnośnik do posta

Witam,

idzie bardzo dobrze, nawet lepiej niz sie spodziewalem- spadki, przynajmniej tymczasowe, sa zawsze. Jak czesto podaja typy? Mozesz sprawdzic w ich archiwum, korzystajac z linka pod koniec pierwszego posta w tym temacie.

Pozdrawiam

Odnośnik do posta

Podłączam się do wypowiedzi Stoyan'a. Mi już pierwszy typ zwrócił abonament. Łącznie zagrałem tylko 3 typy,- 2 ładnie poleciały kilkanaście ticków, 1 stał w miejscu. Trudno te swingi złapać. Dlaczego? Po dostaniu typa na skrzynkę,- ma się kilka minut na wejście, chwilę później kurs leci na pinnacle. Zazwyczaj wszystkie typy są już po ostrych spadkach. Nie obserwoałem więc jak dalej zachowuje się kurs jeśli nie zbackowałem przed korektą pinnacle.

Odnośnik do posta
  • 2 weeks later...

Witam ponownie :)

Prawie miesiac za nami, wiec mozna juz wyciagnac jakies wnioski. Kursy spadaly zawsze, 100% skutecznosc. Typow okolo 5-10 tygodniowo, z tym, ze nie codziennie. Czasami 1, czasami 2, czasami 3, ale czasami 0. Aby liczyc na zysk, trzeba miec bardzo dobry refleks i zagrac typ zaraz po przyjsciu maila (max kilkanascie minut), pozniej to juz zwykly trading oparty na Waszych przeczuciach. To jest minus, ale ja podchodze do tego w ten sposob, ze nawet jesli uda mi sie zagrac 5rynkow miesiecznie, to i tak juz przy pierwszym wejsciu ten smiesznie niski abonament sie zwroci. Wlasnie, co do wielkosci skladki- bedzie to ponownie okolo 25zl, wszystko jednak zalezy od ilosci chetnych. Nowych prosze o wiadmosci PW, najpozniej do wtorku.

Pozdrawiam

Odnośnik do posta

Witam ponownie :)

Prawie miesiac za nami, wiec mozna juz wyciagnac jakies wnioski. Kursy spadaly zawsze, 100% skutecznosc. Typow okolo 5-10 tygodniowo, z tym, ze nie codziennie. Czasami 1, czasami 2, czasami 3, ale czasami 0. Aby liczyc na zysk, trzeba miec bardzo dobry refleks i zagrac typ zaraz po przyjsciu maila (max kilkanascie minut), pozniej to juz zwykly trading oparty na Waszych przeczuciach. To jest minus, ale ja podchodze do tego w ten sposob, ze nawet jesli uda mi sie zagrac 5rynkow miesiecznie, to i tak juz przy pierwszym wejsciu ten smiesznie niski abonament sie zwroci. Wlasnie, co do wielkosci skladki- bedzie to ponownie okolo 25zl, wszystko jednak zalezy od ilosci chetnych. Nowych prosze o wiadmosci PW, najpozniej do wtorku.

Pozdrawiam

Zgadzam się, wszystko elegancko, tylko trzeba być szybkim i praktycznie bez żadnego wysiłku greeny same przychodzą :)

Odnośnik do posta

Jezeli ktos ma jakiekolwiek propozycje rozszerzenia grupy o nowe serwisy (powodujace spadki, poki co nie bawimy sie w bukmacherke) to prosze o sugestie, moze udaloby sie to zrobic nawet od kolejnej skladki jezeli cena nie bylaby wygorowana i pozostali by sie zgodzili. Najlepiej na PW, zeby Google nie znalazlo nazwy danego serwisu na tym forum :)

Odnośnik do posta

W jakich porach przychodziły maila? Ile udało wam się zgarnąć najwięcej ticków, i jaki największy green ;)

Maile przychodziły o ile dobrze pamiętam w różnych porach dnia, także dla każdego coś miłego :) Najwięcej ticków... hmm tego dokładnie nie pamiętam, w każdym razie ja gram tak, że jak dostanę maila i zorientuje się o tym do 5min od czasu dostarczenia to gram ostro jak po tym czasie to już ostrożnie, raczej skalpy wtedy uskuteczniam. Tak czy siak da się zarobić, chyba tylko raz odnotowałem stratę, ale to było moje późne wejście w stosunku do otrzymania wiadomości i nastąpiło po prostu odbicie po spadkach z wysokiego kursu ;)

Odnośnik do posta