Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

pioter próbuje swoich sił

Promowane odpowiedzi

nie mysl, ze smieszna kwota. nie kazdy dysponuje tysiacami na "doladowanie" konta na gieldzie. licza sie greeny i jeszcze raz greeny, poczatkowo nie wazne na jaka skale. poprzez zamykanie transakcji na plus wyrobisz w sobie nawyk, ktory zaprocentuje, a pieniadze wtedy przyjda, chcialoby sie powiedziec, same.

Odnośnik do posta
  • Odpowiedzi 71
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Dzisiaj udało się trochę skubnąć na CS 3:0 Barcy. Niski over, kursy u buków były dużo niższe, bet365 @ 5,00. AU wolałem nie atakować bo startował ze zbyt niskiego pułapu żeby liczyć na spory spadek. S

No i niestety mecz Milanu był dla mnie baaardzo nieudany. Po pierwszym golu dla Lazio sprzedałem over. Zysk niezależnie od wyniku wynosił 3,8 euro. No i wtedy mogłem sprzedać od razu również remis gdy

Ale przecież właśnie tak się ustawiam, o tick wyżej CS Milanu o 2 ticki wyżej nawet stał, ale czekałem. Dlatego przyjęło mi tylko 22 euro. A co do AU Barcy to była spora luka. Ustawiłem się więc o 5

Posted Images

Dzisiaj zysk symboliczny, bo ~1euro. Tradowałem na rynku polecanym przez cyca (Malmo). Udało mi się dwa razy jednego ticka złapać. Potem próbowałem coś w meczu Bilbao ugrać, jednak jakoś dziwnie rynki na których próbowałem coś zdziałać stały w miejscu.

Stan konta: €108.10

Odnośnik do posta

Wielkie zdziwienie co się stało z tym kursem? Przeciwnik słaby, United nie odpuści tego meczu, zagrają najsilniejszym składem, wynik na pewno będzie wysoki. Kompletnie źle oszacowałem ten kurs, jak dla mnie wydawał się wczoraj wysoki. Jednak podwyżka kursów na gości spowodowała jego wzrost. No nic, pozostaje czekać do oficjalnej informacji dotyczącej składów, co może ten kurs obniży. Teraz red byłby za wysoki. Ewentualnie wejście live i sprawdzenie jak się będzie gra toczyć.

To będzie mecz do jednej bramki...

Mecz z Liverpoolem był w weekend, teraz będzie City, chyba przez to kursy wzrastają.

Poczekam do ogłoszenia składów.

Odnośnik do posta

Stan konta: 0 ojro

Nie pozostaje mi nic innego jak tylko pożegnać się z Wami.

Trading w akademiku to nie jest dobry pomysł. Wczoraj trochę wypiłem, kurs rósł, postanowiłem odpuścić i zaczekać do rozpoczęcia. Bramek brak, kurs już tak poszybował że nie było sensu sprzedawać. Zostałoby mi 10% kapitału, a co jakby strzelili kilka bramek?

Zostawiłem to wszystko i poszedłem na imprezę, kolega czuwał nad tym wszystkim, w razie bramek miał sprzedawać. Bramka wkońcu padła, ale co z tego jak zaraz po tym Vidic dostał czerwoną kartkę. Kurs automatycznie wybiło do góry. Nie zdążył sprzedać przed czerwoną kartką. Kurs musiał wybić bardzo wysoko, wkońcu w osłabieniu cudów nie mogli zdziałać.

Trudno.

Teraz nie mam już za co tradować, więc żegnam się z Wami i życzę samych greenów ;)

Odnośnik do posta

Przemyśl sobie wszystko, nazbieraj kapitał i wracaj do nas.. ale między czasie nie zostawiaj giełdy, obserwuj nadal co się dzieje, nabieraj doświadczenia, a jak przemyślisz wszystko i będziesz czuł się gotowy wrócić to spróbuj od nowa;-)

Wczoraj popełniłeś największe błędy jakie można. Zapewne wszedłeś all in czego trader nie powinien robić, no i kolejna złamana zasada to nie wyjście pre. Trzeba akceptować straty. Przeczytaj 20 głównych zasad napisanych przez Homika i zastanów się, które złamałeś...

http://www.traderzy....__fromsearch__1

Jedna rzecz, która naprawdę wymaga respektu to to, że przyznałeś się tutaj w jaki sposób utraciłeś gotówkę. Wielu młodych, rozpoczynających swoją przygodę z giełdą na pewno zastanowi się przed podobnymi sytuacjami;-)

Odnośnik do posta

Przykra sprawa. Znam to, doświadczyłem tego na swojej skórze. Chyba wiele osób przez to przeszło, ale trzeba zebrać się do kupy, wziąć drugi oddech i działać dalej. Nie poddawaj się i życzę szybkiego powrotu!!!

Odnośnik do posta
  • 4 weeks later...

Dawno mnie tu nie było. Ostatnio bez aktywności, chciałem zagrać w pokera. Kuchar wysłał mi warunkowo hasło, mimo iż ostatnio nic tu nie pisałem. Jednak z powodu problemów technicznych ze strony betfair dotyczących mojego konta zagrać się nie udało. Chyba dobrze wyszło, bo rzeczywiście nie zasłużyłem na to.

Trochę czasu minęło od mojej wielkiej wtopy.

Kilka minut temu przeczytałem coś co dało mi kopa, dało mi motywację i to nie tylko jeśli chodzi o trading.

Powiedziałem sobie po ostatniej przegranej że "kiedyś" do tego wrócę. Teraz uświadomiłem sobie, że albo zabiorę się do działania, albo sukces w tradingu pozostanie tylko marzeniem.

Tak więc do roboty, nie ma odpuszczania.

Nie mam na razie pomysłu jak będzie dalej wyglądał ten blog, bo termin wpłaty na betfair nie jest zależny ode mnie. Na razie będę analizował na sucho, tak żeby wrócić do rytmu giełdy betfair. Mam nadzieję, że w ciągu dwóch tygodni zacznę już inwestować realne pieniądze.

Odnośnik do posta
  • 2 weeks later...

Na sucho, bez kasy. Niedługo może zacznę grę for money.

Chelsea-Liverpool

under 2,5

kurs: 1,97/1,98

Myślę że spadnie. Zobaczymy co z tego wyniknie. Kursy na Chelsea rosną. Remis?

Odnośnik do posta

Można teraz oddawać po 1,94. Zawsze to parę ticków.

Rynek na plus.

Szkoda, że na sucho. Popróbuję tak dalej, jeśli będzie szło do przodu to wracam do gry ;)

Odnośnik do posta

To samo polecam w meczu Atletico Madryt-Levante.

Na under 2,5 jest aktualnie luka 2,04/2,08. Można się wcisnąć z 2,06. Rynek na razie nie żyje, ale myślę że za kilka godzin ruszy w dół ten kurs i będzie można sprzedać z zyskiem. U buków kursy zdecydowanie niższe i spadają.

Póki co przehandlowane 5k dopiero na tym rynku. Wydaje mi się że przez to ten kurs się utrzymuje na tym poziomie, ale kiedy ludzie zaczną tam lokować swoje pieniądze to spadnie ;)

post-594-0-90170300-1321799539_thumb.jpg

post-594-0-92993700-1321799547_thumb.jpg

Odnośnik do posta

Milan-Barcelona

CS 0:1 @ 9,00/9,20

Wydaje mi się, że coś da się urwać na tym typie. U buków te kursy poszły w dół i najwyższy wynosi obecnie 8,00. Ustawiając się w kolejce na 9,20 spokojnie powinniśmy ten zakład nabyć, bo niewiele pieniędzy tam leży.

Mecz wyjazdowy. Ciężko spodziewać się pogromu tak jak w meczach ligowych Barcelony. Under u buków leci w dół, więc myślę że 0:1 na betfair również spadnie.

Under 2,5 @ 2,14/2,16

Tutaj też wydaje mi się, że ticka lub dwa można skubnąć.

Odnośnik do posta

Oba rynki na minus :(

Chyba nie ma sensu próbowania na sucho, bo brak motywacji w postaci zysku/straty działa na mnie negatywnie.

Niedługo(w ciągu kilku dni) spróbuję for money, więc poświęcę na to dużo więcej czasu, myślę że będzie lepiej.

Odnośnik do posta

No to powracamy do tradingu.

Stan konta 100 euro.

Chciałbym tę sumę podwoić, tak żeby obracać tylko tymi zarobionymi środkami.

Jednak póki co jestem trochę pesymistycznie nastawiony do tego. Pierwsza moja próba w przerwie Coeln-Monchengladbach i strata 2 ojro.

Popróbuję dalej, mam nadzieję, że wkońcu ruszy to we właściwym kierunku.

post-594-0-69423100-1322254493_thumb.jpg

Odnośnik do posta

Witaj ponownie pioter, strata 2e przy takiej stawce to jest bardzo dużo... jeśli mogę Ci coś polecić to np mi dużo lepiej traduje się w przerwie na MO, można wyłapać po pewnym czasie obserwacji pewne zależności które w dużym procencie przypadków powtarzają się

pozdrawiam i powodzenia

Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.