Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Jaki sposób na wpłaty/wypłaty z betfair

Promowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 49
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

wiec ja mam podstawowe pytanie dotyczace transakcji karta MB/NT. z tego co wiem MB posiada subkonto w pekao sa do obslugi polskich uzytkownikow (bynajmniej w w pln). przewalutowania to inna sprawa.

jesli pierwszy depozyt zlozysz przez moneybookers nie bedziesz mogl skorzystac z bonusu. jesli ci wiec na nim zalezy zrob przelew z konta bankowego. //dokładnie tak, zapomniałem o tym. Dzięk

Posted Images

A tam pierdzielicie ;D Jak sie wpłaca na MB czy na innego buka to jest prowizja, ale ostatnio przelewałem kasę z MB na BF i nie miałem żadnych dodatkowych opłat. MB mam w zł no a bf wiadomka w euro.

Przy każdej wypłacie na mb czy to z buka czy to z bf czy to z konta jest pobierana prowizja 1,9% od wpłaconej sumy czyli przy większych kwotach juz ładnych kilkadziesiąt złoty sie uzbiera. Przy wypłacie z mb na konto jest pobierana stała opłata 7zł niezależnie od sumy. Przy wpłacie na bf z mb nie ma prowizji, przy wpłaci na bf kartą prowizja wynosi 2%, tak to chyba wygląda

Odnośnik do posta
  • 1 month later...
  • 3 weeks later...

Mam problem? Założyłem konto na moneybookers chcąc wypłacić środki z betfair, gdy chcę przelać pojawia się komunikat że należy

dokonać wpłaty za pomocą monebooker żeby adres konta został zatwierdzony na betfair?

Odnośnik do posta

Nie zapominajcie, że wypłacanie pieniędzy z BetFair bezpośrednio na konto bankowe może spowodować wizytę urzędu skarbowego :)

Po częstych wypłatach oraz na pewno przy większej sumie tj 15k euro (+/-) To samo dotyczy MB -> Konto bankowe.

Bank jest musi poinformować US jeżeli była transakcja w kwocie j.w z niewiadomych źródeł (BetFair i MB do tego się zaliczają)

Dlatego według mnie i innych graczy z innej dziedziny hazardowej najlepszym wyjściem jest wyrobienie sobie karty VISA w MB i normalnie wypłacanie kasy przez bankomat lub opłacanie zakupów. Jedynym minusem jest to, że MB posiada limity do wypłacania pieniędzy z bankomatów bodajże 100$/euro dziennie. Kolejnym minusem jest fakt, że trzeba płacić za tą kartę 5$/euro jest o tyle dobrze, że raz do roku :)

Ps. Wszelkie inf dotyczące kosztów mogą się różnić z aktualnymi kosztami. Te informacje uzyskałem jakoś rok temu. Więc najpierw się upewnijcie

Odnośnik do posta
  • 5 months later...

Nie zapominajcie, że wypłacanie pieniędzy z BetFair bezpośrednio na konto bankowe może spowodować wizytę urzędu skarbowego :)

Po częstych wypłatach oraz na pewno przy większej sumie tj 15k euro (+/-) To samo dotyczy MB -> Konto bankowe.

Bank jest musi poinformować US jeżeli była transakcja w kwocie j.w z niewiadomych źródeł (BetFair i MB do tego się zaliczają)

Dlatego według mnie i innych graczy z innej dziedziny hazardowej najlepszym wyjściem jest wyrobienie sobie karty VISA w MB i normalnie wypłacanie kasy przez bankomat lub opłacanie zakupów. Jedynym minusem jest to, że MB posiada limity do wypłacania pieniędzy z bankomatów bodajże 100$/euro dziennie. Kolejnym minusem jest fakt, że trzeba płacić za tą kartę 5$/euro jest o tyle dobrze, że raz do roku :)

Ps. Wszelkie inf dotyczące kosztów mogą się różnić z aktualnymi kosztami. Te informacje uzyskałem jakoś rok temu. Więc najpierw się upewnijcie

wiec ja mam podstawowe pytanie dotyczace transakcji karta MB/NT. z tego co wiem MB posiada subkonto w pekao sa do obslugi polskich uzytkownikow (bynajmniej w w pln). przewalutowania to inna sprawa.

Jesli chcialbym swoje konto na mb zasilic kasa przez tzw bank transfer (opcja pierwsza) to pojawiaja mi sie nastepujace dane do przelewu:

Account holder: Moneybookers Ltd

Bank: Bank Pekao SA

City/Town: Warszawa

Account number: xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Sort / Bank Code: 12405918

SWIFT: PKOPPLPWXXX

Account currency: PLN

Reference: xxxxxxxxxx Your user ID - MUST BE PROVIDED!

oznacza to ze kasa z takiego przelewu trafia najpierw do pekao sa a potem na MB bazujac na user ID.

teraz pytanie za 100 punktow!

Jesli wyplacam z konta w MB pieniadze korzystajac z karty MasterCard w polskim bankomacie to skad ta kasa idzie?

Wg mojej wiedzy z jakiegos centrum rozliczeniowego a nastepnie tak czy siak poprzez polski bank i przewalutowanie obciaza moje konto MB. Ale jesli "dobrze wieceie kto" chcialby sie dowiedziec to po moim nazwisku (skorelowanym przeciez z kontem MB/NT) moglby sie dowiedziec jakie kwoty i gdzie wyplacam....

podsumowujac: posiadanie karty na siebie i wyplacanie nia kasy nadal jest nie do konca "bezpieczne"

Tu przychodzi alternatywa: produkuje griny na bf, wyplacam kase z BF na MB/NT (ta operacja realizowana jest bez posrednictwa zadnych 'polskich ' bankow- czyli w ramach kont na MB i NT. nasteepnie przesylam kase na inne konto MB osoby ktora jest zarejestrowana w innym kraju i tam mieszka - rodzina najlepiej - oczywiscie ja posiadam karte MB /NT tej osoby - i realizuje wyplaty z konta MB/NT tej osoby w bankomacie w polsce.

jakie inne 'bezpieczniejsze' pomysly?

spaced

Odnośnik do posta

@eXe

Limity MB do wypłat to 250e dziennie, albo 1000e płacone kartą. Dużo korzystniej i taniej wypada tutaj NT, gdzie limit to 750e dziennie, a koszt tej operacji to 4 euro. Nie mówiąc już o darmowej karcie.

Co do nalotu US, to na zlocie dowiedzieliśmy się, że jeden z userów dostał wezwanie po przelaniu kwoty 25K e w ciągu miesiąca w kilku transzach. Nie jest on jednak rezydentem PL, więc się nie stawił :P

Tu przychodzi alternatywa: produkuje griny na bf, wyplacam kase z BF na MB/NT (ta operacja realizowana jest bez posrednictwa zadnych 'polskich ' bankow- czyli w ramach kont na MB i NT. nasteepnie przesylam kase na inne konto MB osoby ktora jest zarejestrowana w innym kraju i tam mieszka - rodzina najlepiej - oczywiscie ja posiadam karte MB /NT tej osoby - i realizuje wyplaty z konta MB/NT tej osoby w bankomacie w polsce.

jakie inne 'bezpieczniejsze' pomysly?

spaced

To nie rozwiązuje problemu w ogóle, bo jak ci się dorwą do konta MB, to zobaczą skąd i dokąd szły przelewy. Problemem jest twoja fizyczna obecność na terenie PL. Nie zapominajmy, że służby mogą mieć dostęp do informacji telekomunikacyjnych bez wszczęcia postępowania przeciwko komukolwiek, a np. w jakieś sprawie. Ponadto BF ma obowiązek udostępnienia informacji o logowaniu i IP na żądanie angielskiej policji. Dzieje się tak, bo BF ma siedzibę w jednym z krajów OECD, a zapewniam, że współpraca policji na terenie UE jest bardzo ścisła i takie info jest do zdobycia. To jednak tylko teoria, bo do tej pory nikogo nie ukarano. Dalej też nie wiadomo, co na ten temat myśli ETS i do momentu ogłoszenia wyroku zapewne nikt w tej sprawie nie kiwnie palcem.

Druga sprawą są kwestie nie odprowadzania podatków od wygranych. Trzeba pamiętać, że nielegalne granie w necie i podatki to dwie zupełnie oddzielne postępowania. Tutaj twoje dywagacje mają racje bytu. Moim zdaniem najlepiej mieć zaufaną osobę w GBR i grać na nią, a potem wypłacac na jej konto bankowe. Wówczas przynajmniej kasa będzie "czysta". Inne wyjście to założenie spólki LTD w Anglii, która będzie grała "za nas". Ty będziesz udzialowcem i czerpał zyski z dywidend.

BTW

ostatnio wpadł mi do głowy pomysł, że jakby BF otworzył w Londynie jakiś punkt wpłat/wypłat to drugi z problemów by się rozwiązał. Niestety nie ma na to szans...

Odnośnik do posta
Mowa o przelewie łącznej kwoty 25k euro z bf na MB albo NT, nie na konto bankowe, a mimo tego US próbował reagować, dobrze zrozumiałem ?

Z tego co pamiętam, to było to kilka przelewów w łącznej sumie 25k EUR i ostatecznie na konto bankowe. Jeśli się mylę to mnie poprawcie, ale najprawdopodbniej cały przebieg wyglądał tak:

BF --> MB --> BANK

BF --> MB --> BANK

BF --> MB --> BANK

BF --> MB --> BANK

BF --> MB --> BANK

Odnośnik do posta

Z tego co ja kiedys czytałem to nie ma znaczenia, ze poszczególne kwoty sa mniejsze od sumy przy której bank interweniuje, czyli chyba 15k e. Dla banku liczy sie chyba jakis okres czasu w ktorym te przelewy sa dokonywane(pojecia nie mam jaki), aczkolwiek jak nie rezydent to nie dziwie sie, ze sobie zakpił ze skarbówki :D

Odnośnik do posta

Według ustawy karalna jest gra na betfair z terenu Polski

Art. 107. § 1. Kto wbrew przepisom ustawy, regulaminu lub warunkom zezwolenia urządza lub prowadzi grę losową lub zakład wzajemny, podlega karze grzywny do 720 stawek dziennych albo karze pozbawienia wolności do lat 2, albo obu tym karom łącznie.

§ 2. Tej samej karze podlega, kto na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej uczestniczy w zagranicznej grze losowej lub zagranicznym zakładzie wzajemnym.

Aby zostać ukaranym państwo musi udowodnić, że gracz obstawiał z terytorium naszego kraju, a nie z kraju w którym to jest legalne. Co może obciążać graczy? Wydaje mi się, że adresy IP oraz świadkowie. Ukryć IP nie jest trudno. Z graniem bez świadków również nie ma problemu.

Z tego co wiem jeżeli jest się polskim rezydentem, przebywa się w Polsce ponad 183 dni w roku należy płacić podatki w naszym kraju,a nie w kraju w którym zarobiło się pieniądze (umowa o uniknięciu podwójnego opodatkowania). Czyli grając na betfair z terenu kraju w którym to jest legalne i gdy jesteśmy polskimi rezydentami, płacimy podatek od zysku z betfair w Polsce. Nie wiem ile taki podatek by wyniósł, być może 19% jak to jest w przypadku dochodów giełdowych.

Zastanawiam się co by się stało w sytuacji, gdy gracz odprowadziłby podatek od zysków z betfair w Polsce, zadeklarowałby, że zarobił pieniądze nie grając z terenu Polski, a US nie miałby dowodów w postaci IP albo świadków, że jest inaczej. Jednocześnie gracz nie miałby dowodów na to, że grał z terenu innego państwa (zameldowanie, umowa najmu, itp).

Odnośnik do posta
  • 3 weeks later...

Ja mam trochę inne pytanie, mianowicie mam kase na: alertpay i mam u nich karte vise i wyplacam od nich bezpośrednio w polskim bankomacie, jak wygląda w tym przypadku sytuacja? (Kasa nie przywędrowała z moneybookers ani nic z tych rzeczy) Czy US nadzoruje wypłaty z bankomatu?

Odnośnik do posta
  • 3 months later...

Mam pytanie. Wplacilem na swoje konto moneybookers 200 zl i chce je teraz przeslac na betfair. Wiec wchodze na stronke betfair, klikam depozyt, wybieram moneybookers i wpisuje 49 euro, bo tyle w przyblizeniu to jest. Nastepnie przenosi mnie na stronke mb. I tutaj jest problem. Nie ma funkcji przelania pieniedzy ktore juz znajduja sie na koncie, tylko moge znowu przelac ze swojego banku na moneybookers i pewnie potem na bf. Jakim sposobem przelac pieniadze ktore juz sie znajduja na moim koncie mb?

Odnośnik do posta

No na pewno 200 złotych to nie jest nawet w ogromnym przybliżeniu 49 euro. Zmniejsz kwotę euro i na pewno pojawi się możliwość przelania z mb. Pierwsza pozycja od góry to opcja skorzystania bezpośrednio z Twojego salda mb. Proponuję Ci spróbować najpierw 48, a jeśli i to będzie za dużo to 47 euro. Powinno się udać.

Odnośnik do posta

Teoretycznie według stronki www.xe.com według której BF chyba przelicza kasę masz rację ale z doświadczenia wiem że trzeba lekko zaniżyć wpłatę na BF w stosunku do stanu konta na MB i prawdopodobnie z wpłaceniem 48 lub 47e tak jak pisze pio nie powinieneś mieć już problemu

post-702-0-11356500-1347782558_thumb.jpg

Odnośnik do posta

Bo najlepiej mieć mb w euro. Problem kursów znika. Do tego karta mb, wskakujesz na A4 i po półtorej godziny jesteś w Gorlitz. A tam pierwszy, lepszy bankomat i kasiorka w ręku. Kantor z dobrym kursem i masz na chlebek ;)

Odnośnik do posta