Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Promowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Podsumowanie Luty 18 dzień /29

Ilośc rynków: 9

Ilośc rynków na plus: 4

Na zero: 3

Na minus: 2

Największy green: 5.04e

Największy red: -1.38e

Zysk/Strata: 8.02e

Budżet początkowy: 642.16e

Budżet obecny: 745.79e

Zysk/Strata Luty: 103.63e

Wczoraj miałem w domu rodzinną imprezę co widać po wynikach do godziny 15:30 :) handlowałem z doskoku bez skupienia.. Na rynku Brescii ustawiłem się bardzo nisko ale okazało się że i tak za wysoko, ktoś bardzo zepchnął kurs w przerwie 2.74-->2.52 ja stałem na 2.64 z layem i oddałem po 2.56 oczywiście nie wszedłem tam dużą stawką, kolejnym meczem było Sassuolo, tam skupili mi 0,69e heh i tak zostawiłem, martwy rynek, zakończyło się oczywiście nie tak jak powinno i stąd drugi red. Te dwa rynki przekonały mnie żeby nie grac drugiej ligi włoskiej bo to nie pierwsze takie przypadki,

Rynek dnia:

post-653-0-37152900-1329648206_thumb.jpg

Sevilla - Osasuna, o dziwo bardzo płynny rynek na przerwie, o dziwo bo jakoś ciężko mi się zazwyczaj handluje na lidze hiszpańskiej na cs ( nie wliczając w to barcelony i realu ), zaatakowałem dwa wyniki:

2:0 - back 4.2-->4.1 stawka 150e

2:1 - lay 8.4-->8.6 stawka 80e

zysk ogólny 5.04e

Można było taką operację wykonać co najmniej dwukrotnie, mi się to niestety nie udało

Wszystkie rynki:

post-653-0-06836000-1329648516_thumb.jpg

Edytowane przez Liver24
Odnośnik do posta
  • Odpowiedzi 461
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Nowy sezon ligowo-blogowy czas zacząć !! Z dniem dzisiejszym ruszam z kontynuacją zielonej strefy, Mój aktualny budżet wynosi 170e, nadal gram tylko i wyłącznie przerwy na piłce nożnej, pewnie d

Podsumowanie Październik 16/31 Ilość rynków: 17 na plus: 12 na minus: 2 na zero: 3 zysk/strata: 55.99e Wczoraj pobiłem mój rekord dniówki ( mam na myśli tylko pre i tylko przerwy

Radek nie zaden dzien sadu, jak tak bedziesz mysłał to faktycznie mozesz miec problem. Przekroczysz granice 300 i bedziesz sie bał wejsc w nastepny rynek zeby nie zjechac w dół. Zostaw te 300 w spokoj

Posted Images

Podsumowanie Luty 19 dzień /29

Ilośc rynków: 18

Ilośc rynków na plus: 17

Na zero: 0

Na minus: 1

Największy green: 4.42e

Największy red: -0.44e

Zysk/Strata: 33.25e

Budżet obecny: 779.04e

Zysk/Strata Luty: 136.88e

Chyba jeden z lepszych dni na giełdzie w moim wykonaniu, po raz drugi w tym miesiącu pobiłem rekord dniówki co jest dla mnie bardzo budujące

Rekord dniówki wynosi: 33.25e

Ale nie to jest najważniejsze, zrobiłem ten wynik grając na 18 rynkach, poprzedni rekord 31e na 25 rynkach, chyba różnice każdy rozumie, Dzisiaj miałem średnią na rynek niecałe 2e a to jest naprawdę sporo w porównaniu z tym co robiłem do tej pory.

Rynek dnia:

post-653-0-12964200-1329690966_thumb.jpg

Barcelona - Sevilla, grałem na wyniku 3:1, ustawiłem się początkowo na 4.3 ale widziałem już że to za wysoko, zmieniłem na 4.2, po chwili całe 200e zostało skupione a ja wystawiłem kontrę na 4.1, nie minęła minuta i cieszyłem się z greena, następnie ustawiłem się z layem na 4.1 i backiem na 4.3 ale niestety nic z tego nie wyszło, zysk 4.42e

Wszystkie rynki:

post-653-0-80791600-1329691199_thumb.jpg

Odnośnik do posta

Witam. Gram na betfair nie całe 2 miesiące w tym jakiś miesiąc skupiam się na przerwach. Dlatego miał bym do ciebie parę pytań i był bym wdzięczny gdybyś podzielił się swoim doświadczeniem.

1. grając na CS w przerwie na jakich grasz wynikach? I według jakich kryteriów je dobierasz? (ja gram zawsze np. na tym wyniku którym zakończyła się pierwsza połowa)

2. po jakim kursie się ustawiasz? czy jest to jeden lub dwa tick wyżej? a może więcej i od czego to zależy?

3. czy od razu po rozpoczęciu przerwy starasz się kupić jakiś kurs czy czekasz na jakieś ruchy kursów?

Twoje odpowiedzi na pewno dużo pomogą mi i innym początkującym :-) pozdrawiam

Odnośnik do posta

Witam. Gram na betfair nie całe 2 miesiące w tym jakiś miesiąc skupiam się na przerwach. Dlatego miał bym do ciebie parę pytań i był bym wdzięczny gdybyś podzielił się swoim doświadczeniem.

1. grając na CS w przerwie na jakich grasz wynikach? I według jakich kryteriów je dobierasz? (ja gram zawsze np. na tym wyniku którym zakończyła się pierwsza połowa)

2. po jakim kursie się ustawiasz? czy jest to jeden lub dwa tick wyżej? a może więcej i od czego to zależy?

3. czy od razu po rozpoczęciu przerwy starasz się kupić jakiś kurs czy czekasz na jakieś ruchy kursów?

Twoje odpowiedzi na pewno dużo pomogą mi i innym początkującym :-) pozdrawiam

witaj

odp 1. Przede wszystkim nie rozumiem obecnie panującej mody na Cs :) ja gram głównie na rynkach Mo i coraz częściej na UO a jeśli już mam udzielić odpowiedzi to Csy są bardzo uzależnione od wyniku do przerwy,, tak więc sprecyzuj o co Ci chodzi :)? przede wszystkim należy szukać luk i okazji

odp 2. Ustawiam się tak żeby czuć się w miarę bezpiecznie, najlepiej ustawić się tuż przed ścianą, a co do ticków to wszystko zależy od sytuacji, kieruję się również wykresem i kursami tuż przed przerwą. Podstawowa zasada to lepiej stracić okazję niż pieniądze, a to znaczy że lepiej ustawic się za wysoko i opuścić rynek z zerem niż za nisko i zredowac.. Ale to już musisz sam wypracować, po pewnym czasie będziesz czuł na jakim kursie masz się ustawić

odp 3. Jeśli widzę że wytworzyła się ładna luka albo jest kurs godny zagrania od razu to jak najbardziej, natomiast jeśli koszyki są w miarę zapchane to czekam chwilkę na rozwój sytuacji

Naprawdę ciężko udzielić satysfakcjonującej odpowiedzi na takie pytania bo każdy powinien sam przerobić zachowania rynków i wybrać te na których będzie czuł się najlepiej, przede wszystkim zbieraj doświadczenie, z każdym dniem będziesz wiedział coraz więcej, obserwuj

Odnośnik do posta

Podsumowanie Luty 20 dzień /29

Ilośc rynków: 8

Ilośc rynków na plus: 2

Na zero: 3

Na minus: 3

Największy green: 1.09e

Największy red: -4.85e

Zysk/Strata: -7.52e

Budżet obecny: 771.52e

Zysk/Strata Luty: 129.36e

Po świetnej niedzieli przyszedł fatalny poniedziałek, jak to napisał 1899 na shoutboxie, kubeł zimnej wody dobrze mi zrobi, śmiem wątpić że te redy na benfice dobrze mi zrobiły :)

Cały dzień był bardzo kiepski jeśli chodzi o handel na przerwie, ciężko było cokolwiek przemielić, najlepszym tego przykładem jest fakt, że na 8 rynków tylko dwa zgreenowałem, w tym 1 na 0.07e.

Rynek dnia:

post-653-0-20416200-1329858035_thumb.jpg

Benfica przegrywała do przerwy jedną bramką, pomyślałem sobie " żyła złota " :) nic bardziej mylnego..

Wszystko szło dobrze do czasu.. na Cs miałem kupiony wynik 1:1 po kursie 4.0 i oddawałem po 3.95, widziałem już że powoli zbliża się tornado ale miałem nadzieję że zdążę oddać wszystko.. niestety tornado zmiotło koszyk 4.0 4.1 a po chwili nawet 4.2 i 4.3, na szczęście po kilku minutach zapełniły się koszyki 4.3 a później 4.2 na layu i mogłem zaakceptować stratę 4.85e

Podobna sytuacja miała miejsce na rynku UO, tam również skupowana była moja kontra ale niestety tylko mniejsza jej cześć się przyjęła, red na 3.47e

Wszystkie rynki:

post-653-0-94050900-1329858376_thumb.jpg

Odnośnik do posta

A ja dałbym sobie rękę uciąć ,że na Benfice over2.5 był w pierwszej części przerwy spadek bodajże 4tick od szczytu do doliny.

Odnośnik do posta

Dzięki za odpowiedź. Zachęciłeś mnie i dziś spróbuje na mniejszych stawkach pograć MO i UO w przerwach :-)

a co do 1 pytania o graniu CS w przerwach chodziło mi o to

powiedzmy że do przerwy jest wynik 1:0. czy grasz wtedy tylko na 1:0 czy np próbujesz też coś ugrać na innych wynikach np. 1:1 2:1 ? a może jeszcze na innych jak pokażą się jakieś luki?

jeśli pozwolisz to mam jeszcze jedno pytanie odnośnie tych luk :-)

ostatnio grałem na CS stawko 20 euro udało mi się właśnie tako lukę znaleść kupiłem po dużo wyższy kursie niż najwyższy po stronie wygra i wystawiłem tick niżej (tylko jeden bo przy pomocy programu geek toy) i mimo to że mój kurs był bardzo konkurencyjny nikt go nie chciał kupić. wiem że to dlatego że grałem na mały rynku. przerwa dobiegała końca i postanowiłem zamknąć swoją pozycję choć by redym. ale najniższy lay był również dużo wyżej (ponad 10 ticków) i musiałem zrobiłem reda około 10 euro :cry:

i tego dotyczy moje pytanie właśnie. czy grając w takich lukach nie ryzykujemy? można zrobić dużego grenna ale też dużego reda. grając np. na rynkach gdzie kursy są ciasno upakowane co tick gdy coś jest nie po naszej myśli możemy od razu odsprzedać 1 lub 2 wyżej i zmniejszyć strarę

Odnośnik do posta

Jakimi Radek stawkami grasz na u/o,masz jakieś przemyślenia na temat jakimi stawkami można operować na tych rynkach bezpiecznie(żeby było komu oddać zakład),jakieś ramy kwotowe?

Edytowane przez sebo2255
Odnośnik do posta

A ja dałbym sobie rękę uciąć ,że na Benfice over2.5 był w pierwszej części przerwy spadek bodajże 4tick od szczytu do doliny.

Bo tak właśnie było Sebo :) napisałem że na UO była podobna sytuacja w tym sensie że tam tez była już skupowana moja kontra i niestety również kurs uciekł, nie chciało mi się opisywać tego rynku, nie obserwowałem UO 2,5 od początku ale ja tam wszedłem jak zauważyłem spadek overa z 2.04--2.06 na 2.00--2.02, na 1.99 stała duża suma więc wziąłem laya 2.00 sprzedawałem po 2.02, niestety ściana zniknęła i kurs spadł do poziomu 1.96--1.97 ( ale ręki sobie uciąc nie dam ) :)

A co do Twojego pytania to niezależnie od tego czy gram na UO MO czy CS to dostosowuję stawkę do obrotów na rynku, ostatnio stawkuję coraz odważniej, np wczoraj na Realu grałem stawką 300e na UO

Odnośnik do posta

I mnie o te obroty idzie masz jakieś limity np: poniżej 50tys. 100e, 50-100tys. 200e, powyżej 100 tys 300e.Bo ja ze stawkowaniem mam problem,już parę razy się sparzyłem na martwych rynkach.

Odnośnik do posta
Napisano (edytowane)

Boro dobrze to w takim razie opiszę Ci co ewentualnie zrobiłbym przy wyniku 1:0 do przerwy dla faworyta.

W pierwszej kolejności oczywiście obserwuję MO i UO ale opiszę Ci CS bo właśnie o to pytałeś, a więc przy wyniku 1:0 na pewno patrzę na obecny wynik oraz na 2:0 1:1 i 3:0, a wchodzę tam gdzie widzę największą szansę na zarobek, i nie ma tu znaczenia czy jest to back czy lay, poobserwuj troszkę jak kursy sobie skaczą, z których koszyków schodzi kasa a z których nie jeśli np na wyniku 3:0 kursy wyglądają następująco 8.0(90e)--8.2(250e) to nie ma sensu wchodzić tutaj layem ( inna sprawa to fakt czy taka tendencja utrzymuje się przez chwilę czy cały czas więcej pieniędzy jest na 8.2 ) ustawiasz się wtedy backiem na 8.2 i czekasz aż Twoja stawka zostaje przyjęta, jeśli pod 8.4 jest mało kasy to możesz się ustawić na 8.4 i liczyć że kurs się przesunie o tick wyżej, wtedy masz bardzo dużą szansę na zarobek, ale oczywiście mniejszą na to że Twoja stawka zostanie skupiona.

A co do pytania o luki to po prostu nie graj na martwych rynkach, jeśli na Cs jest mniej niż 30k to w ogóle nie ma sensu tam wchodzić, Pewnie że luki są opłacalne np masz kurs 5.0--5.3 to ustawiasz się backiem na 5.2 lub layem na 5.1.. Luki wytwarzają się również na bardziej płynnych rynkach,

Edytowane przez Liver24
Odnośnik do posta

I mnie o te obroty idzie masz jakieś limity np: poniżej 50tys. 100e, 50-100tys. 200e, powyżej 100 tys 300e.Bo ja ze stawkowaniem mam problem,już parę razy się sparzyłem na martwych rynkach.

Sebo ja na rynki poniżej 100k już raczej nie wchodzę, ale jak wchodziłem to za nie więcej niż 50e.. przeważnie wchodzę za 100e zarówno backiem jak i layem, obroty oczywiście powyżej 100k, jeśli widzę że płynność jest bardzo słaba to wycofuję swój zakład i idę szukać szczęścia gdzieś indziej. Wczoraj na realu było ponad 1 mln obrotu na UO, na takim rynku można obracać nawet 1k jeśli nie lepiej, ja grałem 300e głównie ze względów bezpieczeństwa.

Odnośnik do posta

Z tą płynnością to jest tak ,że nie zawsze obroty wskazują ,że w przerwie płynność będzie zapewniona,dzisiejszy rynek pucharu Grecji 2:0 dla gospodarzy,bramka do szatni,obroty ok 30 tys,płynność na przerwie naprawdę ładna można kilkaset euro przehandlować(porozkładać się w koszykach) i ten spadek na under2.5 z 4.4 na 3.8 żal nie spróbować,tym razem się nie złapałem ,ale kiedyś dam radę.

Odnośnik do posta

Pewnie że nie zawsze wskazują, po bramce przeważnie robi się duży ruch, ludzie realizują zyski i akceptują straty, ale to nie znaczy też że skupowane są jakieś znaczne kwoty, podejrzewam że ciężko by Ci było upchnąć tam powiedzmy 200e, nie mówię oczywiście o sytuacji kiedy kupujesz od ręki 4.4 i sprzedajesz od ręki po 3.80.. Dlatego przeważnie chwilę obserwuję, czekam i patrzę jakie są obroty i jak kursy chodzą

Odnośnik do posta

@edycja1

Powiem tak. Zapomniał wół jak cielęciem był. Jeśli nie wiesz jakie postępy można poczynić w rok to poczyta choćby temat Samuela10veb

Blog Liver'a to wzór dla wszystkich, którzy stawiają pierwsze kroki w tradingu. Mogą uczyć się dyscypliny i systematyczności, która przynosi wymierne korzyści.

Jak to mówią: "psy szczekają karawana jedzie dalej" :D

Odnośnik do posta

Dokładnie Homik, Radek naprawde ładne wyniki osiąga. Średnio to wychodzi mu 10e dziennie a nie tak jak ty piszesz 2e. Ciekawe co powiedzą wszyscy po roku Radka na giełdzie. 3650e myśle że bankowo zarobi. Mało tego ostatnie posty to rady co i jak tradować, podpowiada nam, i za to choćby powinniśmy mu okazać wdzieczność i szacunek. Pozdrawiam.

Odnośnik do posta

Podsumowanie Luty 21 dzień /29

Ilośc rynków: 5

Ilośc rynków na plus: 4

Na zero: 1

Na minus: 0

Największy green: 7.07e

Największy red: brak

Zysk/Strata: 14.61e

Budżet obecny: 786.13e

Zysk/Strata Luty: 143.97e

Właśnie do takiego poziomu handlu chciałbym dążyć, bardzo mało czasu spędzone przy komputerze bo praktycznie z godzinkę i zarobione 14.61e liga mistrzów rządzi na przerwach, nie ma co do tego wątpliwości.

Rynek dnia:

post-653-0-18997200-1329944280_thumb.jpg

Napoli - Chelsea, handlowałem na Cs na 2 wynikach

3:1 - tutaj niestety nie udało mi się nic zarobić, dwa razy wyszedłem na zero

3:2 - wchodziłem 3 razy backiem 8.4-->8.2 (94.50e) 8.2-->8.0 (100e) i 8.2-->8.0 (100e)

łączny zysk 7.07e

Wszystkie rynki:

post-653-0-89508600-1329944504_thumb.jpg

Odnośnik do posta

Podsumowanie Luty 22 dzień /29

Ilośc rynków: 4

Ilośc rynków na plus: 2

Na zero: 2

Na minus: 0

Największy green: 8.14e

Największy red: brak

Zysk/Strata: 9.75e

Budżet obecny: 795.88e

Zysk/Strata Luty: 153.72e

Kolejny bardzo dobry dzień choć mógł być jeszcze lepszy, szczególnie żałuje bardzo płynnej przerwy na Man city, nie potrafiłem się tam odnaleźć, zysk dały mi jedynie dwa spotkania LM rozgrywane o 20:45

Rynek dnia:

post-653-0-35843300-1329947019_thumb.jpg

Basel - Bayern, grałem na Cs na dwóch wynikach

0:2 - dwa wejścia layem 8.2-->8.4 (80e) i 8.2-->8.4(80e)

1:1 - tutaj zagrałem back 8.8-->8.4 (100e) ustawiłem jeszcze drugą porcję ale niestety kończyła się przerwa i musiałem zrezygnować

łączny zysk na bardzo dobrym poziomie 8.14e ( o takich greenach mogłem kilka miesięcy temu jedynie pomarzyć )

Wszystkie rynki:

post-653-0-98651000-1329947226_thumb.jpg

Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.