Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Geeks Toy - Polska wersja językowa

Promowane odpowiedzi

Czyli co ? Zostawiamy i dopiero w "instrukcji obsługi programu" będą informacje na ten temat ?

Jak dla mnie terminy niech zostaną w języku angielskim, bo w naszym języku sami widzicie, że jest to spory problem nadać sensowne tłumaczenie. Za to bardzo fajnym pomysłem jest wytłumaczenie wszystkich funkcji w instrukcji po polsku ;)

Odnośnik do posta

jak dla mnie podstawowe terminu powinny zostac tak jak sa.

nikt jak do tej pory nie podal przykladu pokera w ktorym to terminy angielskie przyjely sie juz na tyle ze chyba nikt nie wyobraza sobie polskich zwrotow.

uwazam ze wystarczy dodac slowniczek terminow do tutoriala.

Odnośnik do posta
SiberianHusky fajnie by było jakbyś przetłumaczył cały dział Control Help i Wprowadzenie to na pewno przydałoby się początkującym użytkownikom Geeksa, a co do pojęć wymienionych przez Ciebie na początku tematu powinny one pozostać oryginalne (jakoś nie mogę sobie wyobrazić jakim polskim słowem można by zastąpić Dutching :) ) Dzięki za twój wkład w rozwój Geeksa piwo.gif
Odnośnik do posta

Ja bym rozgraniczył problem tłumaczenia na dwie kwestie. Pierwsza dotyczy wprowadzenia, działu pomocy i słówek nie związanych bezpośrednio z giełdą, gdzie rzeczywiście powinien królować język polski.

Tam gdzie pojawiają się terminy anglojęzyczne typu: grid, ladder, tick offset nie powinny one zostać tłumaczone. Po pierwsze do terminiów angielskich wszyscy prędzej czy później się przyzwyczaili. Po drugie ja często rozmawiam z osobami handlującymi z GBR, GER i jest mi łatwiej się dogadać gdy mam już w głowie te terminy.

Słowem, tłumaczenie takich zwrotów bardziej zaszkodzi niż pomoże.

Odnośnik do posta
  • 3 weeks later...

Nie umarł........... Niestety miałem masę pracy "swojej" a nie społecznej i mało ruszyło do przodu, ale powolutku jakoś idzie. Swoją drogą, gdy zgłaszałem się do tego projektu, nie sądziłem, że tyle tego będzie !!!!!!

Odnośnik do posta
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...