Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

[2011-11-04] 1.FSV Mainz 05 - VfB Stuttgart 1893, godz. 20.30

Promowane odpowiedzi

Rynek: MO

Moja propozycja: Spadek kursu VFB Stuttgart

Obecny kurs: 2,74

Uzasadnienie:

Jutro o godzinie 20.30 na Coface Arena w Mainz zostanie rozegrany mecz pomiędzy FSV Mainz 05 a ekipą Vfb Stuttgart.

O Mainz można w zasadzie napisać tyle, iż mieli bardzo dobry start w lidze. Wygrali na inaugurację sezonu u siebie z Bayerem Leverkusen 2-0 i wyjazdowe spotkanie z Freiburgiem 2-1. Tyle dobre w zasadzie można napisać o tym zespole. Od wygranej z Bayerem minęły 3 miesiące a drużyna od tego czasu nie potrafiła zdobyć nawet 1 punktu na własnym boisku. Złapali w międzyczasie 3 remisy na wyjazdach i tak wygląda ich dorobek punktowy przed meczem z VFB – 9 pkt.

VFB Stuttgart zajmuje 6 miejsce w bardzo ciasnej tabeli Bundesligi. Ostatnio podejmowali u siebie mistrza Niemiec Borussie D. mecz zakończył się wynikiem 1-1. W wywiadzie przed meczem z Mainz, trener Bruno Labbadia stwierdził, że po dobrym występie z Borussia nie zamierza wprowadzać żadnych zmian w składzie. Wspomniał również o dobrych nastrojach w drużynie i bardzo poważnym podejściu do najbliższego spotkania.

H2H 6-3-1 na korzyść Stuttgartu.

Odnośnie kontuzji to nic „świeżego” w porównaniu do ostatnich spotkań w żadnej z ekip nie wynikło.

Nadal trenerzy nie mogą skorzystać z usług następujących zawodników:

1. FSV Mainz 05:

Karius (nicht berücksichtigt), Schönheim (Fersenprobleme), Svensson (Kniereizung), Parker (nicht berücksichtigt), Szalai (Trainingsrückstand)

VfB Stuttgart:

Delpierre (Reha), Audel (Reha), Pogrebnyak (doppelter Bänderriss), Schieber (Reha)

za kicker.de

Podsumowując wszystkie znaki na ziemi i niebie wskazują na zespół Bruno Labbadii – ostatnie spotkania, h2h, dobry występ z Borussią, brak świeżych kontuzji. Analizować wykresu nie ma co w tej fazie. Można ustawić się dla bezpieczeństwa trochę wyżej, lub poczekać do jutra i zobaczyć co się będzie dziać na giełdzie.

post-758-0-33695200-1320341820_thumb.jpg

Odnośnik do posta

Dość nieoczekiwanie - przynajmniej dla mnie, kurs poszedł do góry.

Aktualnie 2,88-2,90.

post-758-0-93953400-1320391359_thumb.jpg

Jak pokazuje wykres pojawił się trend rosnący. Kąt nachylenia wskazuje, że raczej długo nie potrwa. Pytanie tylko co będzie dalej i co spowodowało tak szybki wzrost. Widać na 2,74 większą kasę. Przejrzałem informację i nie znalazłem nic nowego, spekulacja.

Odnośnik do posta

Dziwne troszkę rzeczy dzieją się z tym kursem jak dla mnie, bo z tego co przeglądałem to ludzie ogólnie też grają na Stuttgart czystą 2 co powinno pomóc zbić kurs. Ja w każdym razi poczekam na odwrócenie się trendu, bo z giełdą ni ma co walczyć ;)

Odnośnik do posta

Ja cały czas czekam, znowu pojawiła się większa suma na Lay - czekam czy przebije poziom ostatniego szczytu. Dla mnie aktualnie kurs ma duże value. Nie przyjmuję do wiadomości, że większość liczy na przełamanie Mainz.

Odnośnik do posta

Ja cały czas czekam, znowu pojawiła się większa suma na Lay - czekam czy przebije poziom ostatniego szczytu. Dla mnie aktualnie kurs ma duże value. Nie przyjmuję do wiadomości, że większość liczy na przełamanie Mainz.

Czy ja mam jakies dziwne wrazenie czy miales jednak przerwe od giełdy, bo to by wiele tlumaczylo :D

Odnośnik do posta