Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Pokażmy się z dobrej strony - szlachetna paczka

zicoo

Promowane odpowiedzi

logo-new.png

Trochę już późnawo, bo do Świąt pozostało raptem kilkanaście dni, ale wierze, że się uda - w końcu w traderach siła ;)

Mój znajomy jest liderem w szlachetnapaczka.pl, może wspólnie zasponsorujemy jakiemuś dzieciakowi paczuszkę?

Co wy na to? Pokażmy się z dobrej strony. Czekam na Wasz oddzew.

Poniżej kilka wybranych losowo rodzin:

Pani Ewa ( 42 l.) samotnie wychowuje pięcioro dzieci: Dominikę ( 19 l.), Edytę (18 l.), Lidię (15 l.), Bartosza (13 l.) oraz Olka (12 l.) Jest to biedna, ale kochająca się rodzina.

Rodzina mieszka w niewielkim dwupokojowym domu bez centralnego ogrzewania oraz łazienki. Źródłem ich utrzymania są renta (730 zł) oraz zasiłek rodzinny (1100 zł). Miesięczny dochód na jednego członka rodziny wynosi 305 zł. Ze względu na niewystarczające wykształcenie pani Ewa nie może znaleźć zatrudnienia. Nie może również liczyć na pomoc rodziny. W zamian za pomoc sąsiadom przy drobnych pracach polowych otrzymuje ziemniaki i mleko.

W sierpniu 2006 roku zmarł mąż pani Ewy, który był jedynym żywicielem rodziny. Od tego czasu pani Ewa sama opiekuje się pięciorgiem dzieci.

Rodzinie najbardziej potrzebna jest żywność. Pani Ewa bardzo ucieszyłaby się z wirówki oraz dodatkowego łóżka. Chłopcy marzą o piłce do nogi.

Pani Beata (39 l.), samotnie wychowuje dwóch synów: Bartłomieja (11 l.) oraz Macieja (8 l.).

Dzieci poważnie chorują (mają problemy neurologiczne, gastryczne oraz alergię). Jej partner aktualnie przebywa w areszcie. Wszelkie środki finansowe pokrywają koszty leczenia synów. Synowie uczą się w szkole podstawowej, jednak częste pobyty w szpitalu uniemożliwiają im naukę.

Rodzina nie posiada stałego źródła dochodu. Pani Beata pozostaje bezrobotna, sama choruje miastenię - brakuje jej sił fizycznych do pracy. Na dochód rodziny ( 1600 zł) składa się zasiłek rodzinny Bartłomieja (324 zł.), zasiłek rodzinny (324 zł), zasiłek stały z MOPS (800 zł) oraz zasiłek pielęgnacyjny na synów (150 zł). Za te pieniądze opłacają mieszkanie oraz lekarstwa (800 zł). Na jednego członka rodziny przypada ok. 250zł miesięcznie.

Rodzina najbardziej potrzebuje łóżka do spania (obecnie pani Beata śpi na materacach). Pani Beata będzie również wdzięczna za pieluchy oraz środki czystości. Bardzo przydałaby się także nowa lodówka, gdyż stara jest zepsuta.

Można takich historii wymieniać w nieskończoność. Na forum jest nas ponad 1000 użytkowników, każdy swą wiedzę czerpał z tego serwisu, więc może warto się teraz zrehabilitować... Składki nie muszą być wielkie, wystarczy np marne 5 euro, co przy 1000 użytkowników da nam już ładna sumę...

Odnośnik do posta
  • Odpowiedzi 47
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Dobra, to jedziemy, szkoda czasu. Pieniążki wpłacamy na MB (zicoo@interia.eu). Obok nicka proszę wpisywać kwotę jaka przekazaliście

1. zicoo (5e)

Odnośnik do posta

Niestety nie mam MB.

Zicoo wyślij mi na priv swój nr konta bankowego itd. to zwykły przelew Tobie zlecę, a Ty już dalej podziałasz z tym jak trzeba :-P

Odnośnik do posta

Hm, pomysł bardzo dobry, ale trzeba to zorganizować, tak aby miało ręce i nogi. Z tego co wiem paczki można robić prawie do samych świąt, więc czasu na zebranie środków i wybór rodziny jeszcze trochę mamy.

Jeśli ktoś chce wspomóc akcję:

1. Proszę przesłać deklarowaną kwotę na adres moneybookers: zicoo@interia.eu. (Potrzebne są chyba dane osobowe adresata, więc kontaktujcie się z zico na priv.)

2. W tym temacie proszę wkleić screen z przelewu bankowego/wpłaty na mb. Tak jak ja to zrobiłem

post-9-0-43270700-1323094353_thumb.jpg

Dzięki temu jako forum unikniemy wszelkich podejrzeń i w każdym momencie będziemy mieli podgląd na nasz stan konta.

3. Po zebraniu środków ( do 9 grudnia) albo wybieramy rodzinię i robimy paczkę, albo dokonujemy jednorazowej wpłaty pod tym linkiem:

http://www.szlachetnapaczka.pl/wplac

Póki co stan konta: 40zł :D

Odnośnik do posta

Panowie nadminie, że final akcji w ten piątek, dlatego musimy się spieszyć. Jedna wielodzietna rodzina (8) potrzebuje pralki:

http://www.szlachetnapaczka.pl/wybor-rodziny/action,step3,ids,7,sname,lodzkie,idw,618.html#position

Dalej panowie, nie skąpić ;)

Odnośnik do posta

hehe, zicoo co ty tam za ziomali z wielunia podsylasz? ;)

Tak jak pisałem w pierwszym poście, mój dobry znajomy jest liderem w wieluniu i to dlatego walsnie podsylam tylko rodzinki z wielunia. Ogólnie, podczas przekazania tych rzeczy będzie TV, Radio i gazeta, także na koniec akcji prześle wszystkim gdzie mozna nas zobaczyć w tych mediach ;)

Odnośnik do posta

Takich ludzi w PL jest masa - sa gorsze przypadki niz te co czytam jednak nie da sie pomoc wszystkim niestety - zawsze mialem marzenie zeby pomagac w miare mozliwosci i staram sie to robic chociaz jak napisalem wyzej nie wszystkim da sie pomoc 44%20sssss.png ostatnio ogladalem SOS dla swiata - Ci co mysla ze przegranie 100 zl na betfair jest problemem fajnie jakby zapoznali sie jakie problemy maja inni

Odnośnik do posta

Tak jak pisałem w pierwszym poście, mój dobry znajomy jest liderem w wieluniu i to dlatego walsnie podsylam tylko rodzinki z wielunia. Ogólnie, podczas przekazania tych rzeczy będzie TV, Radio i gazeta, także na koniec akcji prześle wszystkim gdzie mozna nas zobaczyć w tych mediach ;)

aaa, to sorki, cos nie doczytalem. myslalem, ze to ogolnopolska akcja.

Odnośnik do posta

Temat został zarchiwizowany

Ten temat został przeniesiony do archiwum. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.