Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Strategia U2.5

Promowane odpowiedzi

Pozwolę sobie przytoczyć pewną strategię z innego forum dotyczącą U2.5. Otóż główną zasadą tej strategii jest BAck U2.5 zaraz przed rozpoczęciem meczu i po 5-10min HEDGE-owanie gdy nie padła bramka. Tak gra bardzo dużo osób wkładając w to duży procent swojego banku. A co zrobić gdy padnie bramka, jeśli zostaniesz złapany na otwartym zakładzie? Użytkownicy z tego forum prześcigają się w różnych pomysłach. Jedne są dobre inne nie.

Co mnie zaciekawiło to gdy padnie bramka a ty masz otwarty zakład pozostajesz na rynku U2.5 i grasz dalej, ale jak? Jak zagrać aby odrobić straty? Podam mały przykład.

Mamy kurs na U2.5 - 2.12 zagrany za 5E. Po strzelonej bramce tracimy nasze 5E (oczywiście teoretycznie bo mecz może zakończyć sie underem ale my tradujemy więc zakładamy że tracimy 5E), kurs na u2.5 jest teraz w granicach 4.2-4.7 i jeden z użytkowników napisał że trzeba podwoić stawkę i grać dalej.

Przyznam się że próbowałem tego, ale niestety jest to długa droga do odrobienia strat i kolejne ryzyko, że padnie bramka - a my chcemy szybko odzyskać nasze 5E. Do rzeczy:

Nie podwoić naszą stawkę ale pomnożyć x10. Dlaczego? Ponieważ tylko mnożąc naszą stawkę x10 jesteśmy w stanie błyskawicznie odrobić straty. Błyskawicznie znaczy się ile? Dosłownie w kilkanaście kilkadziesiąt sekund a przy dużej płynności rynku jest to naprawdę godne uwagi.

79278309.png

Należy przy tym zwrócić uwagę, że potrzebujemy do odrobienia naszych pieniędzy zaledwie 3-4 ticków co można szybko wykorzystać gdy market się stabilizuje po bramce.

Minusy:

1. Bardzo szybka druga bramka, myślę tutaj o odstępie np: 2-5min

Plusy:

1. Możliwość szybkiej odrobienia straty. Mnożąc stawkę x10 straty odzyskujesz dosłownie w kilkanaście sekund przy dużej płynności. Oczywiście po strzelonej bramce kursy przez chwilę idą w górę, trzeba zaczekać aż zaczną spadać lub (co ja preferuję) "wbić" się w rynek gdy kursy szczytują (przyjęcie o 3-4 ticki niżej jest kwestią sekund).

Kilka razy tak grałem na rynkach gdzie padały bramki w odstępach 10 min i było ok bez wpadek. Po odzyskaniu strat przechodzę z powrotem do stawki podstawowej.

Konstruktywne komentarze mile widziane i zapraszam do dyskusji. Każda uwaga się przyda, może coś przeoczyłem.

Odnośnik do posta
  • Odpowiedzi 52
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Minusy:

1. Bardzo szybka druga bramka, myślę tutaj o odstępie np: 2-5min

Plusy:

1. Możliwość szybkiej odrobienia straty. Mnożąc stawkę x10 straty odzyskujesz dosłownie w kilkanaście sekund przy dużej płynności. Oczywiście po strzelonej bramce kursy przez chwilę idą w górę, trzeba zaczekać aż zaczną spadać lub (co ja preferuję) "wbić" się w rynek gdy kursy szczytują (przyjęcie o 3-4 ticki niżej jest kwestią sekund).

Nie jestem specjalistą od kopanej wiec pytanie do 1 - czy ktoś wie statystycznie jak często pada 2 bramka w tym przedziale czasowym co podałeś ?

do 2 - sam stosuję podobna strategie w tenisie - po przełamaniu zwiększam stawkę tak aby kilka tickow dało mi odrobienie strat - więc jest to metoda sprawdzona w tenisie.

Odnośnik do posta

Bardzo ciekawe zagranie z pomnozeniem stawki 10X. Sam gram czesto na U2.5, ale o tym nie myslalem. Zastosuje przy najblizszej okazji.

Co do czestotliwosci padania 2 bramki tuz po pierwszej, to nie znam statystyk, ale z moich obserwacji, doswiadczen wynika ze nie jest ona spora.

Trzeba to przeanalizowac dokladniej.

Czesto czytalem o layowaniu dokladnego wyniku jesli gramy U2.5 i padnie szybko bramka.

Jednak sam tego nie stosowalem wiec nie chce sie wypowiadac aby nie wprowadzic nikogo w blad, moze ktos z Was ma jakies doswiadczenie w tej kwestii?

Odnośnik do posta

Statystyki dla poprzedniego sezonu dla ligi angielskiej (najbardziej bramkostrzelnej trzeba dodać) wyglądają tak:

15335438.png

Na screenie widać że we wszystkich 380 meczach strzelono 1053 bramki, z tego gole strzelone w odstępie 5 min to 122 co stanowi 11,58%. Czyli nasze strike rate wynosi 88,42%.

Należy pamiętać że to jest najbardziej dynamiczna i najbardziej bramkostrzelna liga świata, każda inna liga ma wyższy poziom strike rate.

Jeszcze mogę dodać co jest ważne w tej strategii, że na 380 rozegranych spotkań tylko w 30 padła bramka w pierwszych 5min meczu, co stanowi 7,89% !!! Nasze SR wynosi 92,11%.

Prowadzę teraz statystyki dla innych lig wkrótce wyniki.

Odnośnik do posta

Bardziej bramkostrzelna jest chociażby Bundesliga, ale to szczegół.

Ja do tej strategii podchodzę z dystansem. Jeżeli zaczynamy ze stawkami rzędu 5-10€, to jeszcze pół biedy, podniesienie jej x10 nie zrujnuje naszego budżetu. Ale jeżeli wchodzimy ze stawką 50-100€, to w przypadku strzelonej bramki musimy dołożyć całkiem porządną kwotę, a kolejny gol spowoduje, że znajdziemy się w czarnej d... Poza tym zanim kurs po strzelonej bramce się ustabilizuje i zacznie spadać, to może minąć ładnych kilka minut, co również jest czynnikiem niesprzyjającym.

Oczywiście to tylko moje luźne dywagacje, bo więcej o metodzie można powiedzieć jeżeli zostanie przetestowana na jakiejś reprezentatywnej ilości rynków. Ja mimo wszystko nie jestem zwolennikiem tego typu gry.

Odnośnik do posta
Bardziej bramkostrzelna jest chociażby Bundesliga, ale to szczegół.

Ja do tej strategii podchodzę z dystansem. Jeżeli zaczynamy ze stawkami rzędu 5-10€, to jeszcze pół biedy, podniesienie jej x10 nie zrujnuje naszego budżetu. Ale jeżeli wchodzimy ze stawką 50-100€, to w przypadku strzelonej bramki musimy dołożyć całkiem porządną kwotę, a kolejny gol spowoduje, że znajdziemy się w czarnej d... Poza tym zanim kurs po strzelonej bramce się ustabilizuje i zacznie spadać, to może minąć ładnych kilka minut, co również jest czynnikiem niesprzyjającym.

Oczywiście to tylko moje luźne dywagacje, bo więcej o metodzie można powiedzieć jeżeli zostanie przetestowana na jakiejś reprezentatywnej ilości rynków. Ja mimo wszystko nie jestem zwolennikiem tego typu gry.

Można i chyba nawet trzeba wejść w rynek gdy zaczyna opadać bo faktycznie po golu rynek się stabilizuje i przeważnie idzie trochę do góry ale są bardzo duże wahania, zauważyłem że często jest to od 2-5 ticków. Wtedy można wykorzystać tą lukę lub jak już pisałem poczekać aż rynek zacznie gwałtownie opadać co dzieje się właśnie po stabilizacji marketu. Oczywiście najlepiej jest oglądać mecz w tv i widzieć co się dzieje.

PS: Bundesliga jest faktycznie bramkostrzelna ale niewiele w porównaniu z zeszłym sezonem

Odnośnik do posta

Istnieje wiele wariantów ja podam bardziej bezpieczny back under2,5 oraz back na rynku pierwszy gol1-10minuty,należy odpowiednio dobrać stawki a z rynku under wychodzimy w 10 minucie.

Odnośnik do posta

Dokładnie sonda, jest bezpieczniejszy, mniejsze ryzyko i szybszy po części nie mniej jednak wszystkiego trzeba próbować i stosować różne strategie aby znaleźć tą najlepszą:)

Odnośnik do posta
Istnieje wiele wariantów ja podam bardziej bezpieczny back under2,5 oraz back na rynku pierwszy gol1-10minuty,należy odpowiednio dobrać stawki a z rynku under wychodzimy w 10 minucie.

ok zgadza się jest to bezpieczne ale jak dobrać stawki? Możesz to podać na konkretnym przykładzie?

Odnośnik do posta

Zagram tą metodą i spróbuję zrobić screeny, tylko jeszcze chwila, na razie jestem na wczasach:) ;-)

Stawkowanie procentowe poniżej przedstawił @orchid ;) także reszta zależy od naszego budżetu..

Odnośnik do posta

Na back under 2,5 - 90% stawki

Na back pierwszy gol 0-10min - 10% stawki

Polecam gre tej strategi na płynnych rynkach bo na tych mniej może być tak że ktoś się ustawi ze sporą kwotą i rynek zawisa na jakiś czas i musimy wyjść z minusem.

Grałem w ten sposób kilka razy kiedyś ale muszę od nowa przetestować ;-)

Odnośnik do posta

Mniej więcej tak jak orchid napisał ale istotną informacją jest też aby under 2,5 był na odpowiednio wysokim poziomie tak aby miało z czego spadać,jeśli wybierzemy np.under1.6 to raczej nie da nam opowiedniego zysku.Można to sobie różnie ustawiać np.aby w wypadku bramki wyjść na zero a jeśli ona nie padnie mamy zysk po hedge na rynku under 2.5 .Metoda ta była testowana na jednym z for były tam informacje na jakim poziomie powinien się znajdować under2.5 jak kogoś interesuje to można poszukać.

Odnośnik do posta

Sluże pomoca.Warunki (u2,5 + 0-10min)

0-10 min. kurs w granicy 5,0 im wyzszy tym lepiej

under 2,5 kursy ~min 1,85 ,im wyzszy lepszy ,ale nie powyzej 2,20

-unikac druzyn typu(manUTD,Arsenal,Barca)

stawki np 10-100 ,20-200 i tak jak koledzy pisali bardzo wazna jest plynnosc rynku

min 30-40 tys

Odnośnik do posta

Kursy na 0:0 spadają wystarczająco ale gdy padnie bramka tracisz całą stawkę w przypadku under2.5 robisz hedge i rozdzielasz stratę pewnie jest to coś miedzy 30-40% dlatego zabezpieczenie powinno być takie aby tyle dawało zysku w wypadku gola.

Odnośnik do posta

Statystyki na poprzedni sezon bundesligi przedstawiają się nastepująco:

16157794.png

We wszystkich 306 meczach strzelono 866 bramek z czego 107 do gole zdobyte w odstępie 5min, co stanowi 12,35%. Strike rate w tym przypadku wynosi 87,65%.

Zarówno w l. angielskiej jak i l. niemieckiej SR (strike rate) jest na bardzo zbliżonym poziomie.

Trzeba pamiętać, że te właśnie ligi są najbardziej bramkostrzelne i do tej strategi nie nadają się najlepiej a podałem je tylko dlatego, żeby mieć obraz jakiego najgorszego SR możemy się spodziewać.

Odnośnik do posta

Liga Francuska

79608059.png

W 380 rozegranych meczach strzelono aż 916 bramek. Gole które padły w odstępie 5min to zaledwie 82. Stanowi to 8,95%, a przy tym wyniku nasze SR - 91,05%. To bardzo dobry wynik jak dla mnie.

Odnośnik do posta