Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Monitor dla tradera

Promowane odpowiedzi

Leno no to czas najwyższy szybko biec na zakupy :) Ja jeszcze nie dokonałem zakupu. Ten monitorek zaproponowany przez ciebie wydaje się spoko, ale zobacz że inne z matrycą IPS.

W tej chwili właściwie rozważam wybór między LED iiyamą a LG. Raczej 23". Ważne dla mnie też żeby miał HDMI, bo będę mógł w razie czego podłączyć konsolę. Zwracam uwagę też na cienką ramkę, żeby monitor był perspektywiczny dla ewentualnej rozbudowy do kilku monitorów. Rozdzielczość 1920x1080, panorama, żeby były widać sporo ladderów. Ostatnio też czytałem że warto wybrać monitor w technologi matrycy IPS, gdyż jest to nowsza technologia niż TN i daje lepsze kąty widzenia.

A co do zestawów monitorów dla traderów z prawdziwego zdarzenia, o jakich rozmarzyli się: Kuchar, kapitansb i KomarFX to zobaczcie na pierwszy zestaw z tego linku: http://www.day-trader.pl/index.php/daytrading/871-stanowisko-pracy-daytradera Dla mnie bajka. Przy okazji ciekawy artykuł o przygotowywaniu stanowiska pracy dla daytradera.

td1.jpg

Odnośnik do posta
  • 2 weeks later...
  • Odpowiedzi 47
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Zgadzam sie z 1rocke1 i pytanie powinno być postawione tak : ILE monitorów ? chociaż JAKIE to też ważna sprawa. Zależy jaki masz styl tradowania. Jak potrzebujesz patrzeć na wykres i na kilka dłuuuu

na przełomie października/listopada ubiegłego roku miałem podobny dylemat monitor na który się zdecydowałem to: http://www.x-kom.pl/p/214276-monitor-lcd-led-24-dell-u2415.html?partnerid=100448925

Witam , wlasnie jestm na etapie kompletowania sprzetu. Z uwagi na to ze nie jestem profesjoalista nie kupuje zbyt drogiego sprzetu. Co do monitora, który nie męczy oczu to uważam, że to sprawa indywi

Posted Images

• 2 weeks later...

Już od ponad 2 tygodni cieszę się nowym monitorem. Wybrałem w końcu 23-calowy LG M2380D. Jest to monitor LED FullHD 1920x1080 wraz z wbudowanym tunerem telewizyjnym (MPEG-4). Jestem bardzo zadowolony z wyboru tego modelu. Spełnia niemal wszystkie moje kryteria. Obszar roboczy do tradingu rewelacja. Dodatkowo mam masę różnych wejść, w tym 2xHDMI, co się np. przydaje do podłączenia równocześnie laptopa i konsoli. Ponadto monitor posiada wbudowany głośnik oraz pilot. Ciekawostką jest też wbudowane gniazdo USB, które pozwala po podpięciu nośnika, pełnić funkcję odwarzacza multimedialnego. Monitorek jak do tej pory sprawuje się wyśmienicie, nie posiada "bad pixeli" i z czystym sumieniem mogę polecić ten model.

LG-M2380D-Anschlüsse-580x201.jpg

Odnośnik do posta
  • 4 weeks later...

Stoję przed wyborem nowego monitora.

Możecie coś polecić? Jak wam się sprawują nowe sprzęty?

Myślę nad 23-24 cale, przesiadam się z 19' LED , ale nie mam zielonego pojęcia co wybrać, bo w ogóle nie orientowałem się w tym temacie już od dosyć dawna.

głównie monitor będzie mi służył, do "przeglądania" rynków w geeks ;) no i witryn internetowych oraz czasem do oglądania filmów, jednak filmy to raczej w TV, więc głównie do trading mode on geeks

Odnośnik do posta
  • 1 year later...

Był już kiedyś podobny wątek na forum ale go nie mogłem znaleźć więc zakładam nowy. Chcę zakupić monitor jako drugi ekran roboczy do mojego laptopa, zastanawiam się nad 24 calami w cenie 600zł, bądź 2X19,5 cala po 320zł, cenowo wychodzi podobnie, za 24" przemawia nowoczesna matryca IPS, złącze hdmi, natomiast przy zakupie dwóch monitorów 19 calowych będzie dużo większa przestrzeń robocza. Jakie macie zdanie na ten temat?

Odnośnik do posta

Od kilku dni używam 2 monitorów 21,5 cala i szczerze to nie wyobrażam sobie w tej chwili operować na jednym , wygoda niewyobrażalnie większa, nie tylko do tradingu, ale korzystania z komputera ogólnie. 

Odnośnik do posta

Witam Forex 366 , miałem podobny dylemat z monitorami . Z tego wszystkiego kupiłem 1 duzy . Miejsca do pracy z brud ( 27 cali )  energooszczędny , Hdmi , Full HD  itp . Progiem moze być cena . Ja postawiłem na jakość . Mozesz sam zobaczyć . 

http://www.iiyama.com/pl_pl/produkty/prolite-x2775hds-1/

Edytowane przez osiek
Odnośnik do posta

To i ja coś dodam od siebie, osobiście odradzam zakup 2x19,5, jeśli już inwestujesz w monitor to lepiej żeby był on docelowej wielkości na przyszłość. Kup sobie 22-24 cale i jedź na nim narazie, jak odlożysz to kupisz następny. W tym momencie kupować nowe 19 calowe monitory z przeznaczeniem do gry na giełdzie, to tak jakbyś kupił nowego kompa z przeznaczeniem do pracy graficznej z prockiem Dual Core Coś Tam i Ramem 2gb i słabą zintegrowaną grafą. Będzie przyjemnie ale za miesiąc/dwa stwierdzisz , że trzebabyło dołożyć 150 zł i zainwestować raz a dobrze. 

A tak radzę ponieważ sam niedawno kupiłem monitor 24 cale i w połączeniu z 17 calami na laptopie na ten moment w zupełności wystarcza. Powierzchnia robocza na monitorze bardzo duża przez co i wygoda i wydajność pracy na wysokim poziomie, planuję dokupić jeszcze jeden taki sam monitor w przyszłości, ale póki co jest i tak niebo a ziemia między tym co miałem przedtem ( monitor 17 + laptop 17 ).

Link http://allegro.pl/telewizor-led-24-lg-m2482d-ips-mva-mpeg4-pip-usb-i3882966572.html 

Jakość obrazu miód, wielkość ok, wygląd ok, tuner Tv , IPS MVA,cena ok także ten tego, jak możesz sobie pozwolić na dopłacenie 200 zł to szczerze polecam. 

Pzdr!

Odnośnik do posta

Dokładnie jak napisał działa. Stanowiska pod trading buduje się przeważnie na 24 calowych monitorach. To Ci umożliwi w przyszłości dokupienie większej ilości podobnych monitorów.

27 cali, które opisał kolega t to świetne rozwiązanie dla grafika komputerowego, natomiast ciężko już powiększyć liczbę tych monitorów...

Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka

Odnośnik do posta

Ja osobiście używam della 27" z podziałką 2560x1440, ze względu na potrzebę maksymalnego rozciągnięcia laddera. Jeśli to nie jest twoim priorytetem to lepszym wyjściem jest zakup 2 x 24" bądź dwukrotnie tańszej 27" z podziałką 1920x1080.

Duża podziałka bardzo pomaga mi w handlu,- jedynym minusem jest cena.

Odnośnik do posta
  • 1 month later...

Witam

Żeby nie zakładać nowego tematu podepnę się pod ten, bo części tematyka podobna, a wiec sprawa wygląda tak:

niebawem przymierzam się do wymiany starego wysłużonego laptopa Lenovo na jakiś nowszy sprzęt, upatrzyłem sobie Dell'a 17,3" tylko mam teraz dylemat co do rozdzielczości. Waham się pomiędzy 1600x900 a FullHD czy przy tych rozdzielczościach duża jest różnica w powierzchni roboczej a konkretnie to chodzi mi o to ile zajmuje miejsca na ekranie Geeks ( powiedzmy 3ladery i panel nawigacyjny)

Odnośnik do posta
  • 1 year later...

Korzysta ktoś z monitora o większym polu roboczym? 2560x1080 Jak np. http://www.lg.com/uk/monitors/lg-29UM55-P
Cena ok 1100zł.

Ewentualnie 3440x1440 http://www.lg.com/pl/monitory/lg-34UM95
Tu już cena ok 3100zł, ale do ME napewno sporo spadnie.
Edytowane przez harlesden
Odnośnik do posta