Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Promowane odpowiedzi

Witam,

postanowiłem, że założę swojego bloga i będę opisywał w nim moją grę. Na giełdzie jestem jakieś pół roku, przez ten czas grałem in-play (piłka nożna, kosz) - z kiepskimi rezultatami, tzn. byłem zawsze na delikatnym minusie. Moją największą przyczyną tych kipeskich wyników była psychika - niestety bardzo często gdy miałem nawet okazałego greena, chciałem żeby był jescze większy i... wiadomo czym się to kończyło.

Teraz zamierzam grać tylko i wyłącznie przed meczmi, bądź w przerwach.

Jakie dyscypliny? - Piłka nożna, koszykówka i być może tenis.

Na początku startuje z budżetem 25,45E. Nie zakładam sobie żadnych celów, typu - miesięcznie 50E, jeżeli na dłuższą metę będę osiągał dobre wyniki, wtedy wpłacę jeszcze 150E. Mam nadzieję, że tym razem się uda. Najważniejsze - nie wchodzę in-lay.

Odnośnik do posta
  • Odpowiedzi 56
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Najlepiej gdy w pierwszej połowie jest 0:0, albo 1:0 dla faworyta - wtedy zawsze "backuje" under. Przeważnie po "gwizdku na przerwę" chwilę czekam, kursy zazwyczaj trochę wzrastają i wtedy staram się

cześć, zrobiłeś raptem 10 wpisów i już stwierdzasz że wszystko umiesz i że blog nie jest Ci potrzebny:) nic tylko pogratulować dobrego humoru, można się odnieść nie przychylnie do tego co napisałem,

Dzisiejszy trading w moim wykonaniu wyglądał tak: Ukraina - Estonia - lay under 4.5 gola za 2.0, back 2.06 stawką 100E. Co do tego meczu: w pierwszej połowie padły trzy bramki, Ukraina murowanym fa

Posted Images

Dzisiejszy trading w moim wykonaniu wyglądał tak:

Ukraina - Estonia - lay under 4.5 gola za 2.0, back 2.06 stawką 100E. Co do tego meczu: w pierwszej połowie padły trzy bramki, Ukraina murowanym faworytem, więc mecz zdecydowanie overowy.

Zysk z tego rynku: 2.91E

Dania U19 - Grecja U19 - do przerwy był remis 0:0, więc "równo z gwizdkiem" na przerwę ustawiłem sie po jak najwyższy back na 0:0 - przyjęło 3.9 za 100E, wyjście 3.8. Zysk z tego rynku: 2.49E

Włochy U19 - Armenia U19 - trzy bramki w pierwszej połowie - mecz overowy, lay under 5.5 gola po 1.43, back 1.44. Niestety tu nie przyjęło całej kwoty, więc grałem za 35E. Zysk: 0.56E

Irlandia U21 - Dania U21 - do przerwy 0:0, mecz więc underowy. Back 0:0 na początku przerwy po kursie 4.2, lay 4.1. Stawka 100E, zysk z tego rynku 2.44E

Teraz minus:(pre play)

Ukraina - Estonia - tutaj niestety 0.77E. Jeszcze rano kupiłem back under 2.5 gola po 2.28, licząc że kurs spadnie. Niestety cały czas stał w miejscu a po południu nawet wzrósł. Część udało mi się sprzedać po tym samym kursie a resztę tick wyżej - w efekcie red.

Były jescze dwa rynki neutralne (chyba liga szwedzka i duńska). Mecze wydawały się underowe. W pierwszej połowie po jednej bramce, próbowłem cos na cs w przerwie, ale nic jakoś nie wychodziło - ale lepsze nic, niz red01%20Smile.png

Pisałem w pierwszym poście, że startuję z budżetem 25.45E ale postanowiłem zwiękzyć do 237E.

Podsumowując pierwsy dzień: 4 rynki na plus, jeden na minus i 2 neutralne. Chyba przyzwoicie jak na pierwszy dzień...

Odnośnik do posta

Siemanko,

dzisiaj "zająłem sie" meczem spacer.gifSeongnam Ilhwa v Bunyodkor (azjatycka liga mistrzów). Na kilkanaście minut przed rozpocząciem under 2.5 gola zaczął spadać, więc ustawiłem się w kolejce po back 1.85 - po chwili przyjęło całą stawkę (100E) i od razu kontra lay za 1.82. Wszystko przebiegło pomyślnie i w efekcie green 1.53E

Następnie w przerwie, w tym samym meczu zaliczyłem dwa wejścia na dokładny wynik 0:0. Najpierw back 4.3 na początku przerwy i niestety oddałem po tym samym kursie - to był błąd. Na 2,3 minuty przed drugą połową dopiero zaczął się ruch, udało mi się kupić po 4.1 i... tu niespodzianka, ustawiłem się tick niżej, ale kurs tak spadł, że przyjęło po 3.901%20Smile.png. A że zysk był w tym przypadku nierównomiernie rozłożyny (14E na 0:0 i po 2E na resztę) wystawiłem jescze back over 0.5 gola po 1.44 - tutaj trochę niepotrzebne ryzyko - ale na szczęście wszystko zakończyło się pomyślnie:

dokładny wynik 1.90E

over 0.5 gola 3.34E

Zysk z całego meczu: 6.77E

Może jeszcze wieczorem coś się uda w przerwach reprezentacji...

Odnośnik do posta

Bardzo podobają mi się Twoje początki. Kilka rynków dziennie i profity oraz doświadczenie coraz większe! Trzymaj się tego a będzie dobrze... Powodzenia życzę :) I jak najwięcej zielonego!

Odnośnik do posta

Wojciech uważaj na cs na płynność,bo możesz zaliczyć dużego reda,powodzenia życzę ,dużych greenów na Euro, tam to dopiero będą obroty.

Odnośnik do posta

Dzięki za odpowiedzi01%20Smile.png Staram się wybierać cs-y gdzie miniuimum 10k jest...

Jeszcze takie rynki dzisiaj:

Vernamou21-Ostersu21u/o 6.5

Tutaj płynnośc około 20k, więc nie za dobrze. Idea była taka, żeby kupić jak najwyższego backa i potem kontra tick niżej. Niestety pojawiały się duże ściany, ale na szczęście z jednej i z drugiej strony więc jakoś udało się ugrać 1.10E.

Litwa-Rosja - tutaj dokładny wynik 0:1. Back 3.65, lay 3.6 (stawka 100E). Czekałem prawie do końca przerwy ale się udało - green 1.95E, bądź 1.08E - nie wiem sam dlaczego tak nierównomiernie rozłożyłem.

Bułgaria-Turcja tutaj niestety red 1.88E - również na cs. Niestety gorsze od reda jest to, że złamałem swoją zasadę - wszedłem in-play(!)44%20sssss.png . Fakt, że nie z całą stawką, bo z 20E (20% całej stawki) ale w przypadku gola na początku stracił bym to co udało się ugrac przez dwa dni. Mam nadzieję, że to pierwszy i ostatni raz.

Odnośnik do posta

proponuje zebys sie zainteresowal tynkami tenisa - na training mode na roland garos mozesz sie podszkolic, inplay oczywiscie

Odnośnik do posta

Spaced kiedyś grałem tenisa in-play - głównie niskie laye na faworyta, ale generalnie na dłuższą metę nie przynosiło mi to efektów... Na razie próbuję piłke w przerwach i ewentualnie pre play - zobaczymy jak to będzie wychodzić.

Odnośnik do posta

I kolejny dzień mojej mozolnej gry...01%20Smile.png

Jeszcze tytułem podsumowania - wczorajszy dzień zakończył się z zyskiem 6.94E

Dzisiaj były dwa rynki piłki w przerwach: (azjatycka LM, więc przyzwoita płynność)

Guangzhou FC v FC Tokyo - gra na cs, wejście 4.0, wyjście: część 3.95 a część 3.9. Zysk 1.38E.

Ulsan Hyundai Horang - v Kashiwa - również cs i podobna idea: wyższy back, niższy lay. Całej stawki nie przyjęło, ale dało sie ugrać 1.31E.

Na razie tyle, wieczorem jeszcze może coś pogram i wrzucę jakiegoś screena.

Odnośnik do posta

proponuje zebys sie zainteresowal tynkami tenisa - na training mode na roland garos mozesz sie podszkolic, inplay oczywiscie

Spaced kiedyś grałem tenisa in-play - głównie niskie laye na faworyta, ale generalnie na dłuższą metę nie przynosiło mi to efektów... Na razie próbuję piłke w przerwach i ewentualnie pre play - zobaczymy jak to będzie wychodzić.

moze sie zainteresowac tenisem in play i przestac prowadzic blog, bo w banku zero. nigdzie nie ma zadnych informacji na temat takiego sposobu gry. jak widac wojciech juz probowal in play "glownie niskie laye", gdzie dalej pisze do czego one prowadzily.

Odnośnik do posta

yavor

Przez około pół roku grałem piłkę in-play. U/O 2.5 gola - na zasadzie takiej, że na początku meczu back na under i co dwie, trzy minuty odsprzedawałem część stawki kilka ticków niżej. Najpierw z 40E ugrałem do 80E, potem znowu spadło do 50E. Dwa dni były do przodu, a w trzecim przegrywałem, aż w końcu wyszło 0E.

Potem znalazłem blog Escabar, gdzie opisuje jak gra in-play tenis, koszykówkę. Próbowałem sam - najpierw w koszu, najczęściej jak faworyt na początku dobrze rozpoczął wówczas brałem lay przeciw niemu - raczej tak, żeby był poniżej 1.30, licząc na odbicie. Przez około dwa tygodnie żadnych efektów - tak jak w piłce: dwa dni do przodu, trzy znowu porażka.

Następnie przyszedł tenis. Tu było najgorzej. System podobny, głównie starałem się wychwycić pierwszy spadek fawotyta - wtedy lay i liczenie na wybicie. Albo odwrotnie faworyt źle wszedł więc wtedy back. Tak przez dwa tygodnie w miejscu, aż na Radwańskiej wyzerowałem konto - na szczęście to był budżet w granichach 30E, więc strata aż tak nie bolała. Może i za mało zainterosowania tenisem, ale to kompletnie nie moja bajka.

Grę na przerwach tez miałem rozpocząć z budżetem ok. 30E, ale wydaje mi się to bezpieczniejsze więc dopłaciłem. W pierwszym dniu 227.24E - teraz 244.57E. Ale nie ma problemu, mogę nie prowadzić bloga.

Pozdrawiam

Odnośnik do posta

chyba zle mnie zrozumiales :) prowadz bloga jak najdluzej i greenuj jak najwiecej :) pisalem tylko, ze grajac in play stracisz kapital i jak widac sie nie pomylilem, gdyz potwierdzasz to swoim wpisem.

Odnośnik do posta

Dobrze Ci idzie. Według mnie powienieneś ciągnąc dalej piłkę w przerwach. Jeżeli się dobrze w tym czujesz to nie rezygnuj z tego. Nic na siłę. Powodzenia.

Odnośnik do posta

Wojciech, bloga to ty prowadz, bo kazdy na tym skorzysta, nie zrazzaj sue stratami - ni ema tradera bez redow jak i zolnierza bez karabinu:)

wazne zebys np 40% banku nie gral w stake jednym bo to nie glupota a debilizm!

zapoznaj sie z guide tradesharka lub poczytaj o zasadach tenisa in play - bo widze ze slabo zaczales tego tenisa:) ale da sie naprawic

Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.