Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

PRE PLAY Piłka nożna + inne sporty

Promowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 101
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Ostatnimi czasy mało tradowałem w praktyce, kułem za to dużo teorii, przerobiłem ponownie od dechy do dechy blogi takich wyjadaczy jak samuel, maverick, cycu, leno, grzech itd, wyciagnalem z nich mase

To ja od razu zaznaczę od tego, że spróbuję obrócić Twoją teorię w pył. Na giełdzie wielu speców mówi o tym, że najważniejsze jest zachowanie kapitału. Dopóki masz kapitał to zawsze będziesz prz

Na screenie masz konkretny przykład z meczu Dynamo Kijów - Monchengladbach. W przerwie ta ścinka miała już 44k

Posted Images

Piłka nożna , Anglia Capitol one cup , mecz Leeds - Everton

Rynek MO back Everton 1.72

Niestety jutro pracuje na popołudnie dlatego prosiłbym kogoś aby sprawdził i wkleił screen z rynku na 1h przed meczem.

Odnośnik do posta
  • 2 weeks later...

Ostatnimi czasy mało tradowałem w praktyce, kułem za to dużo teorii, przerobiłem ponownie od dechy do dechy blogi takich wyjadaczy jak samuel, maverick, cycu, leno, grzech itd, wyciagnalem z nich mase wiedzy, wniosków po czym przystapiłem do rozkładania rynków na czynniki pierwsze.

Mianowicie zapisywałem sobie na kartce zmiany ruchów kursów przed spotkaniem na poszczególnych rynkach: MO , CS 3-0, CS 0-0, CS AU ,O/U 2.5 oraz HT/FT. Próbe przeprowadziłem na ponad 80 meczach (LM, LE, PL, PP, Bundesliga oraz serie A) co dało mi czarno na białym obraz jak ruch na jednym rynku powoduje zmiane na drugim rynku itd Pomyślałem sobie od razu dlaczego robić greena jednorazowo tylko na klasycznym MO czy innym rynku jesli przy jednym zamachu można zarobić na wielu rynkach? Cycu gra/grał rynki MO, Samuel specjalista od Csów, Maverick pokazał ,że zarabiac mozna nawet na HT/FT, dlaczego nie połączyć tych 3 stylów gry jesli są one ze sobą powiązane pewnymi schematami.

Tak z grubsza przykładowo:

- spadek na MO (adekwatnie wzrost) daje równolegle spadek na HT/FT

- spadek faworytów na MO daje nam spadek CS 3-0 oraz w bardzo częstej liczbie przypadków, zwlaszcza gdy dana drużyna/y strzela dużo bramek spadek na AU.

- rynek CS 0-0 zależy od zmian na remis MO oraz U/O, generalnie gdy faworyt spada, remis wzrasta, 0-0 rowniez wzrosnie, jednak to rynek U/O ma tu najwiekszy wkład, gdy spada under spada równiez 0-0 i na odwrót.

Dla przykładu mecz weekendowy Newcastle - Man utd. Spotkanie odbywało sie w niedziele o 17. W sobote po 20stej kursy na Man utd prezentowały się następująco:

MO Man utd - 1.97

remis - 3.9

CS 3-0 - 21

CS 0-0 - 17.5

CS AU - 8.2

U 2.5 - 2.32

O 2.5 - 1.74

Kursy na godzine przed spotkaniem:

MO Man utd - 1.82

remis - 4.2

CS 3-0 - 19

CS 0-0 - 19

CS AU - 6.8

U 2.5 - 2.46

O 2.5 - 1.67

Oczywiście nie sprawdzi się to w 100% przypadkach jednak w dłuzszym okresie czasu taki schemat gry połączonej da o wiele większe profity.

Bardzo proszę o opinie, uwagi itp.

pozdrawiam

Odnośnik do posta

Dobrze kombinujesz, według mnie fajnie się do tego zabierasz. Teraz tylko dalej obserwować, spisywać i wprowadzać teorię w praktykę, co już takie łatwe nie jest, ale z czasem wszystko ;)

Odnośnik do posta

To ja od razu zaznaczę od tego, że spróbuję obrócić Twoją teorię w pył.

Na giełdzie wielu speców mówi o tym, że najważniejsze jest zachowanie kapitału. Dopóki masz kapitał to zawsze będziesz przede wszystkim miał możliwość być czynnym uczestnikiem rynku. Krótko mówiąc zawsze będziesz mógł znaleźć okazję i zarobić, a Ty myślisz i skupiasz się tylko na zysku.

Druga sprawa to dywersyfikacja ryzyka. Proponujesz rynki, które są bardzo mocno skorelowane czy jak kto woli powiązane ze sobą . Obrywasz na jednym, obrywasz na wszystkich, w każdym bądź razie jest na to olbrzymia szansa. To tak samo jakbyś na giełdzie wpakował kasę w 5 różnych spółek z jednej branży, jeżeli będzie boom to zarobisz, na każdej inaczej, ale ogólnie do przodu, nie będzie to max, ale nie będzie to też minimum, taki średni wynik. Ale jak będzie krach to kroją Cię naprawdę zdrowo. Każdy kij zawsze ma dwa końce.

Edytowane przez maverick
Odnośnik do posta

Dzięki Mazit za dobre słowo :)

Maverick , suma sumarum kazdemu chodzi o zysk prawda, inaczej jaki bylby tego sens?, to tak ajkby wedkarzowi chodzilo nie o to zeby zlowic jakas rybke tylko zeby czasem mu wedki nie porwało.

Wlasnie dlatego wpadl mi do glowy ten sposob gry poniewaz te rynki sa se soba powiazane schematami, inaczej nie mialo by to zupelnie sensu, dlatego jesli zyskam , to zyskam na wszystkich , strace to strace na wszystkich, zle ocenie rynek strace np 5x niz 1x ,ale w dluzszym okresie czasu zyskam 5ciokrotnie.

Przykladowo mamy 10 takich meczów jak ten Man utd , gram tylko spadek w klasycznym MO, powiedzmy ze 8 przewidzialem dobrze, 2 nie, dla jasnego obrazu sytuacji nazwijmy to ze zyskalem 8 win minus 2 lost - ,,6x win ,, Teraz policzmy to se same 10 meczów , ale wchodze na nim az na 5 rynków, 8 przewiduje dobrze czyli 8*5= 40x win minus 2*5 = 10x lost co daje nam zysk 30x, piecokrotnie wiekszy zysk skupaijac sie tylko na jednym meczu.

Teraz moze pojawic sie riposta , a co jesli nawet rynku MO nie przewidzisz,no wtedy to juz pozostanie mi tylko rzucic w diabły trading i zajac sie czyms innym.

Odnośnik do posta

Zapytam tylko tak. Jesteś pewny tej matematyki, która stworzyłeś ? Stawka rośnie razy 5 to i zysk rośnie razy 5. Równie dobrze stawka na samo MO może byc razy 5 i wyjdzie na jedno. Sorry, ale po takich postach to żałuje, że jednak cos pisałem.

Odnośnik do posta

To 5x mialem na mysli zysk na 5 rynkach za jednym zamachem/meczem, oczywiscie ze nie rowna sie dokladnie, gdyby tak było to tak jak napisales wystarczyloby walic 5x wiecej na MO i pasuje, o wiele mniej roboty.

Odnośnik do posta

Z cyklu jak wiele cennej wiedzy można wynieść z blogów starych wyjadaczy, takie zachowanie się trendu omawiał kapitansb w blogu cyca, dziś udało mi się to przetestować w praktyce. Linie poziome pokazują w jakim kanale będzie poruszac się trend, dwukrotnie udało mi się obrócić po 2 tiki.

Ucze się dalej.

pozdrawiam

post-2164-0-72466500-1350223192_thumb.jp

Odnośnik do posta

Wczorajszy mecz pucharu hiszpanii, nie otworzyłem pozycji na tym rynku, choc gdybym wczesniej byl w domu na pewno bym to zrobil, co by bylo dalej? pewnie spanikowałbym i wykonał głupie ruchy, do rzeczy pierwsza winde rozumiem, zdarza sie, powrot kursu takze bym brał pod uwage ,ale drugie wybicie ze wzmozona siła? może ktoś bardziej doświadczony wyraził by swoją opinie jak interpretowac zachowania na tym rynku?

post-2164-0-35290900-1350572262_thumb.jp

Odnośnik do posta

Kolejny dla mnie przykład jak ważne jest jak na razie dla mnie chociażby próbowanie wyznaczanie wg mojej nazwy ,, linii kanałowych,, , w których najpewniej bedzie poruszał sie kurs. Mecz Atletico , trend spadkowy jednak z windami wlasnie do okolic górnej linii, dwukrotnie wszedłem z backiem.

post-2164-0-07211200-1350844901_thumb.jp

Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.