Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Bartas89 Adventure Trading

Promowane odpowiedzi

Bartas chłopaki Ci już praktycznie wszystko napisali, ja dodam tylko do siebie, że pół roku siedzenia na giełdzie wcale nie musi przynieść wyników i tym bym się absolutnie nie przejmował. Rób swoje, dobieraj te rynki, które najlepiej Ci idą, trzymaj się twardo zasad i dobrego planu oraz bądź przede wszystkim wytrwały :)

Odnośnik do posta
  • Odpowiedzi 331
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Bartas, mam kilka uwag odnosnie twojej gry - jak chcesz to je przemysl, jak nie to olej 1. Twoje redy sa wieksze od greenow i generalnie przeszkadza ci to isc do przodu - w ciagu tygodnia nie m

Kontynuje swoją wczorajszą dobrą passę. Na 10 zagranych rynków tylko jeden na małym minusie. Dzisiaj grałem bez tickoffseta. Z jednej strony przyniosło mi to większy zysk, niż zwykle na niektórych ryn

W dniu dzisiejszym zawieszam pisanie bloga na czas nieokreślony. Idzie mi do dupy i ciągle tracę kasę. Patrzę jak inni użytkownicy robią greeny czy to mniejsze czy to większe, a ja ciągle redy i bardz

Posted Images

Idąc za radami innych traderów postanowiłem połączyć ich rady. A więc nie zaprzestanę pisania. Dalej podążając za radą 1899 skupiłem się tylko na rynkach w piłce nożnej w przerwach meczy. Udało się zrobić greena na koniec dnia. Byłby on jeszcze większy gdyby nie wczorajsze wejście pre play i zostawienie na noc zakładu. Może dużo ticków nie uciekło ale red był bo kurs nie poszedł po mojej myśli.

post-1770-0-85983600-1343517913_thumb.pn

Łącznie: +2,23E

Odnośnik do posta

Bartas natknąłem się na Twojego i tak się zastanawiam czy nie szkoda Ci czasu na takie dziarganie. Widzę że już trochę prowadzisz bloga i siedzisz na giełdzie więc może czas na next level. Zwiększ stawki bo na zyski z rynku poniżej 1j to nawet szkoda czasu na to.

Moja rada, pewnie masz dość mały budżet ale w początkowym okresie money managment nic Ci nie da. Na początku najważniejsze jest budować duży bank. Przykładowo masz 150e bank. Graj spokojnie 100. Gdy masz ponad 200, to i 200 angażuj. Później z coraz większymi stawkami jest coraz mniejszy komfort wchodzenia ale po prostu trzeba się przyzwyczaić. Pójdzie w złą stronę to potniesz szybko. A jak padnie giełda i zakład nie wejdzie w Twoją stronę to co to jest 100e straty. Grasz pre play to masz mnóstwo czasu na reakcję. Jedynym ograniczeniem dla stosowania wysokich stawek jest płynność rynku.

Stawka 100e można już coś tworzyć. Np na kursach 2.02-2.02 to już jest na ticku zhedgowane 1e. A np na 10.5-10 to już 5e. Oczywiście to też wymaga lepszej analizy ale w końcu będąć kilka miesięcy na giełdzie to zauważyłeś jakieś schematy i możliwości. Moim zdaniem o zarządzaniu kapitałem możesz myśleć dopiero jak zarobisz pierwsze 1k (brzmi jak pierwszy milion :)

Powodzenia, nie łam się i pamiętaj że kto nie ryzykuje ten nie pije szampana.

Odnośnik do posta

W dniu dzisiejszym zawieszam pisanie bloga na czas nieokreślony. Idzie mi do dupy i ciągle tracę kasę. Patrzę jak inni użytkownicy robią greeny czy to mniejsze czy to większe, a ja ciągle redy i bardzo mnie to frustruje i chcę zrobić jakiegoś greena i ciągle czerwień. Dam sobie spokój albo wejdę in play w tenisa i będzie wóz albo przewóz. Pozdrawiam :)

Odnośnik do posta

W dniu dzisiejszym zawieszam pisanie bloga na czas nieokreślony. Idzie mi do dupy i ciągle tracę kasę. Patrzę jak inni użytkownicy robią greeny czy to mniejsze czy to większe, a ja ciągle redy i bardzo mnie to frustruje i chcę zrobić jakiegoś greena i ciągle czerwień. Dam sobie spokój albo wejdę in play w tenisa i będzie wóz albo przewóz. Pozdrawiam :)

Nie polecam tego wariantu z "wóz albo przewóz" ;)

Pozdrawiam!

Odnośnik do posta

Idąc za radami innych traderów postanowiłem połączyć ich rady. A więc nie zaprzestanę pisania. Dalej podążając za radą 1899 skupiłem się tylko na rynkach w piłce nożnej w przerwach meczy. Udało się zrobić greena na koniec dnia. Byłby on jeszcze większy gdyby nie wczorajsze wejście pre play i zostawienie na noc zakładu. Może dużo ticków nie uciekło ale red był bo kurs nie poszedł po mojej myśli.

MASAKRA, nie rozumiem jak można być taką chorągiewką..

Po pierwsze najgorsze co można zrobić to grac tak jak Ty, grasz in play, pre play, tenis, piłkę ble ble, długo by wymieniać.

A dlaczego? ano dlatego ŻE PATRZYSZ NA GREENY INNYCH ( bo przecież nie patrzysz na redy ) i jak przedszkolak próbujesz wszystkich naśladować. OBIERZ SOBIE JEDNĄ STRATEGIĘ GRY i się jej trzymaj bo to co robisz doprowadzi Cię do powolnego( z racji stawkowania ) wyzerowana konta. Ygrek napisał ważną rzecz, jeśli już orientujesz się w temacie giełdy to MM nie ma sensu do powiedzmy budżetu 500e, oczywiście nowi gracze powinni stawkowac bardzo rozsądnie. Weź się ogarnij i nie graj wszystkiego :) gdybym ja po każdym greenie na SB leciał np od razu na tenis in albo na siatkówkę to bym zawiesił już dawno buty na kołku, Postanów coś w końcu graj tylko tym jednym systemem 1-3 miesiące, jeśli będzie kiepsko to zmień.

Odnośnik do posta

Dokładnie. W końcu prowadzisz bloga i grasz na BF nie od wczoraj, więc na pewno wiesz w czym czujesz się najlepiej.

Jak chcesz, to zrób sobie przerwę, odpocznij trochę od tradingu, a potem wracaj po przemyśleniach!

Głowa do góry!

EDIT: Piosenka swoją droga bardzo ładna ;D

Edytowane przez kaiser
Odnośnik do posta

MASAKRA, nie rozumiem jak można być taką chorągiewką..

Po pierwsze najgorsze co można zrobić to grac tak jak Ty, grasz in play, pre play, tenis, piłkę ble ble, długo by wymieniać.

A dlaczego? ano dlatego ŻE PATRZYSZ NA GREENY INNYCH ( bo przecież nie patrzysz na redy ) i jak przedszkolak próbujesz wszystkich naśladować. OBIERZ SOBIE JEDNĄ STRATEGIĘ GRY i się jej trzymaj bo to co robisz doprowadzi Cię do powolnego( z racji stawkowania ) wyzerowana konta. Ygrek napisał ważną rzecz, jeśli już orientujesz się w temacie giełdy to MM nie ma sensu do powiedzmy budżetu 500e, oczywiście nowi gracze powinni stawkowac bardzo rozsądnie. Weź się ogarnij i nie graj wszystkiego :) gdybym ja po każdym greenie na SB leciał np od razu na tenis in albo na siatkówkę to bym zawiesił już dawno buty na kołku, Postanów coś w końcu graj tylko tym jednym systemem 1-3 miesiące, jeśli będzie kiepsko to zmień.

Nie gram in play. Napisałem tylko, że korci mnie żeby rzucic to wszystko w diabły i wejść in play i albo wóz albo przewóz :P

Odnośnik do posta

Nie wiem za co dostałem tutaj minusy :oops:

Odnośnik do posta

jeśli nie wiesz to faktycznie masz problem :) ja Ci dałem minusa za to że w dwa potrafisz zmienić swoje podejście psychiczne o 360 stopni. Bartas nie sugeruj się wynikami innych, dobrze Ci radzę :)

Odnośnik do posta

Ehhh niestety wg mnie mamy tu objawy słabej psychiki i zbyt dużej podatności na sugestie innych. Bartas graj po swojemu albo nic z tego nie wyjdzie. Skup się na razie na jednym rynku i powoli do przodu, nie ma co się mazać :)

Odnośnik do posta

Zacznijmy od tego, że Bartas nie ma żadnego sposobu/systemu. Gra na pałe, nie stosuje się do podstawowych zasad i stąd takie a nie inne wyniki. Ode mnie minus za podejście do sprawy. Chcesz zrobić wóz albo przewóz, przelej mi kase na konto i wyjdzie na to samo.

Odnośnik do posta

Zacznijmy od tego, że Bartas nie ma żadnego sposobu/systemu. Gra na pałe, nie stosuje się do podstawowych zasad i stąd takie a nie inne wyniki. Ode mnie minus za podejście do sprawy. Chcesz zrobić wóz albo przewóz, przelej mi kase na konto i wyjdzie na to samo.

matias ktoś powinien nalać Ci wódki :)

Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.