Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Bartas89 Adventure Trading

Promowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 331
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Bartas, mam kilka uwag odnosnie twojej gry - jak chcesz to je przemysl, jak nie to olej 1. Twoje redy sa wieksze od greenow i generalnie przeszkadza ci to isc do przodu - w ciagu tygodnia nie m

Kontynuje swoją wczorajszą dobrą passę. Na 10 zagranych rynków tylko jeden na małym minusie. Dzisiaj grałem bez tickoffseta. Z jednej strony przyniosło mi to większy zysk, niż zwykle na niektórych ryn

W dniu dzisiejszym zawieszam pisanie bloga na czas nieokreślony. Idzie mi do dupy i ciągle tracę kasę. Patrzę jak inni użytkownicy robią greeny czy to mniejsze czy to większe, a ja ciągle redy i bardz

Posted Images

Równie dobrze Bartek może iść w drugą stronę, a Ty przy nikłej płynności nie będziesz miał komu opylić swojego zakładu. Każdy kij ma dwa końce ;)

Tylko, że tak jak napisałem wcześniej na rynkach z małej płynności mam dość duże greeny jak dla mnie... Także jakbym nie miał komu odsprzedać po danym kursie to odsprzedaje po mniejszym z mniejszym greenem ;) Aha i nie pakuje sie w takie rynki gdzie są mega duże dziury między poszczególnymi koszykami.

Odnośnik do posta

Tak jak parę osób z tego forum popłynąłem na FK Baku... Wszedłem już ten rynek we wtorek wieczorem , a wyszedłem w czwartek rano. To chyba mój największy pojedynczy red :oops: Muszę zapamiętać na przyszłość, żeby nie grać cudzych pomysłów bo już parę razy się na nich przejechałem i nie pierwszy już raz zrobiłem ten błąd. :-P

post-1770-0-44121600-1342124756_thumb.pn

Łącznie: 5,38E

Odnośnik do posta

Bartas, czesto piszesz, ze zostawiasz rynek na noc bez kontroli.. wydeje mi sie, ze to niepotrzebne ryzyko. Nawet jezeli ustawisz SL to nie masz pewnosci, ze to zadziala.

Sam mielem w poniedzialek podobna sytuacje - wszedlem na rynek, kontrolowalem pozycje i przesuwalem SL razem z trendem.. rynek byl na poziomie +2/+3, a SL mialem ustawiony wtedy na 0. Nie sledzilem rynku przez kilka czy kilkanascie minut i SL na "na zero" zostal przebity i musialem zamknac na -5 czy -6 tickow. Wiadomo, ze takie skoki nie zdarzaja sie czesto, ale jednak sie zdarzaja. Rynek nie byl jakos specjalnie duzy, okolo 70k i we wszystkich koszykach po 1k+, ale dla moich stawek ok. Gdybym nie zamknal tego "manualnie" to pozniej red bylby zdecydowanie wiekszy.

W przypadku wspomnianego reda na Baku chyba nie ustawiles SL, albo ustawiles troche za wysoko - bo jest zdecydowanie wiekszy niz twoje przecietne/statystyczne greeny. 8 tickow z dzisiaj, fajny wynik, ale dobrze byloby ograniczac redy do 3-4 tickow.

pozdr i gratuluje wytrwalosci w prowadzeniu tematu.. mi brakuje czasu ostatnio, wiec staram sie jedynie tygodniowe podsumowania robic.

Odnośnik do posta

Bartas, czesto piszesz, ze zostawiasz rynek na noc bez kontroli.. wydeje mi sie, ze to niepotrzebne ryzyko. Nawet jezeli ustawisz SL to nie masz pewnosci, ze to zadziala.

Sam mielem w poniedzialek podobna sytuacje - wszedlem na rynek, kontrolowalem pozycje i przesuwalem SL razem z trendem.. rynek byl na poziomie +2/+3, a SL mialem ustawiony wtedy na 0. Nie sledzilem rynku przez kilka czy kilkanascie minut i SL na "na zero" zostal przebity i musialem zamknac na -5 czy -6 tickow. Wiadomo, ze takie skoki nie zdarzaja sie czesto, ale jednak sie zdarzaja. Rynek nie byl jakos specjalnie duzy, okolo 70k i we wszystkich koszykach po 1k+, ale dla moich stawek ok. Gdybym nie zamknal tego "manualnie" to pozniej red bylby zdecydowanie wiekszy.

W przypadku wspomnianego reda na Baku chyba nie ustawiles SL, albo ustawiles troche za wysoko - bo jest zdecydowanie wiekszy niz twoje przecietne/statystyczne greeny. 8 tickow z dzisiaj, fajny wynik, ale dobrze byloby ograniczac redy do 3-4 tickow.

pozdr i gratuluje wytrwalosci w prowadzeniu tematu.. mi brakuje czasu ostatnio, wiec staram sie jedynie tygodniowe podsumowania robic.

Miło addicted, że zechciałeś coś napisać :) Wracając do tematu... Wogóle nie korzystam ze SL. Wiem, że pewnie wielu ludzi to skrytykuje ale po pierwsze to nie ogarniam go za bardzo i tak jak pisałeś czasem działa, a czasem nie. Po drugie musiałbym mieć non stop kompa przez całą noc włączonego. A po trzecie jeszcze jakoś po nocy nie miałem nigdy bardzo dużego reda. Największe redy miałem w dzień kiedy szły windy, a ja za długo czekałem z wyjściem. A co do tego Baku to też rano wstałem i mogłem o wiele mniejszego reda wziąć ale oczywiście czekałem na zmianę trednu :shock:

Odnośnik do posta

ja też się na baku przejechałem. miałem reda na około 20 euro i cały dzień go odrabiałem. nigdy już nie wejdę w rynek na noc za tak dużą część kapitału. a ty bartas chyba zostawiasz otwartą pozycję na noc cały czas ? ciekawy jestem czy np. po miesiącu takiego grania jesteś na plusie czy minusie?

Odnośnik do posta

ja też się na baku przejechałem. miałem reda na około 20 euro i cały dzień go odrabiałem. nigdy już nie wejdę w rynek na noc za tak dużą część kapitału. a ty bartas chyba zostawiasz otwartą pozycję na noc cały czas ? ciekawy jestem czy np. po miesiącu takiego grania jesteś na plusie czy minusie?

Tak praktycznie codziennie zostawiam takie pozycje otwarte. I jestem zdecydowanie na plus. Właśnie wcześniej wspomniałem, że redy robię w dzień, gdy za długo trzymam pozycję lub gdy rano chcę jeszcze zarobić na rynkach które osiągnęły już swoje minimalne kursy, a ja tam np wchodzę z backiem :P

Odnośnik do posta

Tak praktycznie codziennie zostawiam takie pozycje otwarte. I jestem zdecydowanie na plus. Właśnie wcześniej wspomniałem, że redy robię w dzień, gdy za długo trzymam pozycję lub gdy rano chcę jeszcze zarobić na rynkach które osiągnęły już swoje minimalne kursy, a ja tam np wchodzę z backiem :P

to dobrze. najważniejsze żeby na dłuższą metę być na plusie :-D tak trzymaj

Odnośnik do posta

Dzisiaj zagrałem po dwa rynki z tenisa gdzie tradowałem między gemami oraz piłki nożnej gdzie grałem w trakcie przerw na CS-ach. Ogólnie dzień na plus.

Piłka nożna

post-1770-0-88651200-1342383999_thumb.pn

Tenis

post-1770-0-76721700-1342384033_thumb.pn

Na Isnerze handlowałem tylko pierwszego seta bo na początku drugiego złamany został Hewitt i nie miało już z czego spadać.

Chcę się w najbliższym dnaich skoncentrowac właśnie na handlu między gemami oraz na handlu na CS-ach w przerwach meczy, ponieważ u/o bardzo często mi nie wychodziło bo źle odczytywałem tredn. Jest to dla mnie dziwne bo wielu ludzi uważa, że gra u/o w trakcie przerw jest najłatwiejsza i najbezpieczniejsza.

Łącznie: +1,11E

Edytowane przez Bartas89
Odnośnik do posta

Brakuje mi u Ciebie statystyk i jakiegoś podsumowania zysków i strat, nawet nie wiadomo czy w obecnej chwili jesteś na plus/minus. Poza tym blog dosyć dobrze prowadzony, są screeny, opisy. Pomyśl nad statystykami,nie martw się US się narazie Tobą nie zainteresuje :)

Odnośnik do posta

Brakuje mi u Ciebie statystyk i jakiegoś podsumowania zysków i strat, nawet nie wiadomo czy w obecnej chwili jesteś na plus/minus. Poza tym blog dosyć dobrze prowadzony, są screeny, opisy. Pomyśl nad statystykami,nie martw się US się narazie Tobą nie zainteresuje :)

Masz racje Liver24. Jakoś zupełnie wypadło mi to z głowy. Postaram się wrzucić jakieś podsumowanie. Może wynikało to z faktu, że na początku nie miałem zbytnio określonego planu gry. Pozdro :)

Odnośnik do posta

Dzisiaj znów zagrałem pare rynków. Na początek w nocy ustawiłem się na dwóch rynkach tenisa. Jeden był na czerwono, ale zysk z drugiego pozwolił pokryć stratę z nawiązką.

post-1770-0-80241300-1342474217_thumb.pn

Pohandlowałem też na przerwach na CS-ach. I tutaj też na zielono.

post-1770-0-59598600-1342474295_thumb.pn

Idąc za wskazówkami Livera24 co poniedziałek zaczynając od następnego będę podsumowywał tydzień, a po czterech tygodniach miesiąc.

Łącznie: +1,91E

Odnośnik do posta

Dzisiaj dzień byłby naprawdę udany gdyby nie fakt, że rano zrobiłem reda i musiałem go cały dzień odrabiać. Zachciało mi się wykorzystać swinga no i sie zesrało. Wszystko byłoby dobrze gdyby jakis gość nie wykupił chyba 3 czy 4 koszyków naraz. Wtedy kurs poszybował w górę i wyszedł minus jaki wyszedł. Odrobiłem go na CS-ach w przerwach meczy. Na tych rynkach czuję sie coraz lepiej. Najlepiej mi idzie handlowanie na CS 0-0. Green mikroskopiny na koniec dnia ale nie ma co narzekać. Nowe doświadczenie zebrane które zaprocentuje w przyszłości.

post-1770-0-07352400-1342564800_thumb.pn

Łącznie: +0,11E

Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.