Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Bartas89 Adventure Trading

Promowane odpowiedzi

Kolejny gruby dzień na mną. Aż żal takie coś wrzucać no ale cóż... Nie mam czasu ostatnio na grę , a poza tym z tego co patrzyłem nawet nie byłoby za bardzo co grać.

post-1770-0-85947500-1342824352_thumb.pn

Łącznie: +0,68E

Odnośnik do posta
  • Odpowiedzi 331
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Bartas, mam kilka uwag odnosnie twojej gry - jak chcesz to je przemysl, jak nie to olej 1. Twoje redy sa wieksze od greenow i generalnie przeszkadza ci to isc do przodu - w ciagu tygodnia nie m

Kontynuje swoją wczorajszą dobrą passę. Na 10 zagranych rynków tylko jeden na małym minusie. Dzisiaj grałem bez tickoffseta. Z jednej strony przyniosło mi to większy zysk, niż zwykle na niektórych ryn

W dniu dzisiejszym zawieszam pisanie bloga na czas nieokreślony. Idzie mi do dupy i ciągle tracę kasę. Patrzę jak inni użytkownicy robią greeny czy to mniejsze czy to większe, a ja ciągle redy i bardz

Posted Images

Znów dzień bez szału. Trochę grosza wpadło ale w porównaniu do innych to marnie to wygląda. Piłka handlowana w przerwach na CS-ach, a tenis w przerwach między gemami.

post-1770-0-98632500-1342910421_thumb.pn

Łącznie: +0,89E

Odnośnik do posta

Po raz kolejny kręcę się w miejscu. Poranny soczysty redzik i cały dzień musiałem odrabiać. Prawie się udało ale jedak minimalna czerwień jest. Co mnie najbardziej smuci to to, że ciułałem te grosze przez 3 czy 4 dni, aby przez jeden rynek wszystko stracić. Jak już wcześniej wspomniałem kręcę się w miejscu, i nie buduję kapitału. Moim celem niedawno było, żeby mi się chociaż zwróciło za licencje do GT ale raczej mi się to nie uda. A więc jak czas pokazuje dokładam do tego interesu :P Po wygaśnięciu licencji będę się musiał zastanowić czy dalej się bawić w trading :-(

post-1770-0-51209100-1343001102_thumb.pn

Łącznie: -0,08E

Odnośnik do posta

Tak jak tydzień temu wspominałem czas na małe podsumowanie tygodnia. W tym tygodniu grałem tylko rynki tenisa i piłki nożnej.

Tenis:

Zagranych: 9

Plus: 7

Minus: 2

Zero: 0

Łącznie: +5,92E

post-1770-0-88514500-1343077272_thumb.pn

Piłka nożna:

Zagranych: 26

Plus: 16

Minus: 3

Zero: 7

Łącznie: -0,50E

post-1770-0-60001800-1343077401_thumb.pn

post-1770-0-71258300-1343077415_thumb.pn

Łącznie w tygodniu: +5,42E

Odnośnik do posta

Muszę jak najszybciej zapomnieć o dzisiejszym dniu. Koszmar. Największy red zrobiony w nocy pre play. Kurs poszedł w górę i do teraz nie wiem dlaczego. A reszta minusów zrobiona na przerwach między gemami. Myślałem już, że znalazłem, cytując piosenkę grupy Perfekt "swój kawałek podłogi". Ależ się myliłem i jakże piękna katastrofa dzisiaj. Mam już powoli dość. Moja psychika trochę na tym ucierpiała. Zobaczymy co przyniosą kolejne dni.

post-1770-0-56379400-1343171759_thumb.pn

Łącznie: -8,32E

Odnośnik do posta

Bartas rób swoje i trzymaj się twardo zasad. Takie "minusowe dni" każdemu się trafiają i jest to nieodłączna część tej zabawy ;)

Dzięki mazi za podtrzymanie na duchu :-)

Odnośnik do posta

Dzisiaj zagrałem jeden rynek w przerwie meczu piłki nożnej Jak widać na zielono. W nocy zagrałem jeszcze pre play dwa rynki tenisowe w których udało mi się również zrobić greena, ale z racji tego, że jeden został przerwany a drugi wogóle się nie zaczął z powodu deszczu to wrzucę je jutro jak już się one skończą.

post-1770-0-70543900-1343259330_thumb.pn

Łącznie: +0,57E

Odnośnik do posta

Tak jak wczoraj pisałem dzisiaj wrzucam te dwa mecze tenisa które zostały przełożone z powodu deszczu. Rano zrobiłem reda na piłce nożnej pre play, a później jeszcze parę redów wpadło, także dzień na minimalny plus.

Piłka nożna:

post-1770-0-87671400-1343338618_thumb.pn

Tenis:

post-1770-0-74812400-1343338638_thumb.pn

Jak więc widać idzie cienko i nie mogę chociaż trochę zwiększyć budżetu :-(

Łącznie: +0,24E

Odnośnik do posta

Co się tu będe dużo rozpisywał. Dzień na minus i budżet coraz bardziej topnieje. Idzie mi fatalnie i nic nie zapowiada poprawy. Siedzę już pół roku na giełdzie ale na żadnej dyscyplinie nie mogę zarobić. Noszę się z zamiarem zaprzestania pisania bloga bo i tak nic pozytywnego on nie wnosi. Zastanawiam sie także nad porzuceniem tradingu chociaż nie jest to takie proste bo sie już do niego przyzwyczaiłem jeśli nie powiedzieć uzależniłem :-P

post-1770-0-86492400-1343421758_thumb.pn

Łącznie: -3,53E

Odnośnik do posta

Zaprzestań pisania bloga, niektórym dzielenie się wynikami nie jest potrzebne, a jeszcze innym-stanowczo niewskazane. Zależy od psychiki. Skup się na przerwach piłki nożnej, porzuć wszystko inne, ewentualnie ucz się czegoś innego w wolnych chwilach za mikrokwoty. Nie na koncie demo, nawet za symboliczne pieniądze, ważne, żeby były Twoje. Rób codzienne podsumowania w excelu, nie dziel się tym z nikim, handluj tylko dla siebie. Nastaw się na budowanie banku i staraj się cieszyć "robieniem czegoś z niczego". Ja też byłem w takim momencie i zrobiłem dokładnie tak, jak piszę. Pomogło. I nie ma znaczenia gdzie teraz jestem, ważne, że przetrwałem na giełdzie i znalazłem swoją niszę. Jeśli jesteś, że tak powiem, choć w małym ułamku traderem, po miesiącu regularnego handlu zobaczysz różnicę, jeśli nie, skończ z tym. Pół roku i absolutne zero progresu martwi.

Odnośnik do posta

A próbowałeś Bartas ustawiać stop/loss na zakładzie? Co robisz jeśli kurs nie idzie po Twojej myśli, tniesz stratę czy czekasz aż wyjdzie tak jak tego chciałeś?

Trader z sukcesami to taki który potrafi wyjść z zakładu szybciej niż ten zmieni się na nie po jego myśli, to jest najczęściej bardzo cieńka linia między dobrymi wynikami a słabymi, ale wszystko wydaje mi się, że przychodzi z czasem, chyba, że starasz się aplikować cały czas te same strategie nie wyciągając wniosków z błędów.

Poczytaj więcej blogów osób które robiły to samo przed Tobą, na początek powinno pomóc. Po lekturze, spróbuj wdrożyć nowe elementy w swoją grę.

Pozdrawiam i powodzenia,

SLAV

Odnośnik do posta

Zaprzestań pisania bloga, niektórym dzielenie się wynikami nie jest potrzebne, a jeszcze innym-stanowczo niewskazane. Zależy od psychiki. Skup się na przerwach piłki nożnej, porzuć wszystko inne, ewentualnie ucz się czegoś innego w wolnych chwilach za mikrokwoty. Nie na koncie demo, nawet za symboliczne pieniądze, ważne, żeby były Twoje. Rób codzienne podsumowania w excelu, nie dziel się tym z nikim, handluj tylko dla siebie. Nastaw się na budowanie banku i staraj się cieszyć "robieniem czegoś z niczego". Ja też byłem w takim momencie i zrobiłem dokładnie tak, jak piszę. Pomogło. I nie ma znaczenia gdzie teraz jestem, ważne, że przetrwałem na giełdzie i znalazłem swoją niszę. Jeśli jesteś, że tak powiem, choć w małym ułamku traderem, po miesiącu regularnego handlu zobaczysz różnicę, jeśli nie, skończ z tym. Pół roku i absolutne zero progresu martwi.

no nie zgodze sie z toba numerek.

mysle ze to bardzo wazne dzielic sie tym co spotyka nas w tradingu , bo to wlasnie spolecznosc jest tym elementemedukacyjnym, któryu moze udzielic wskazowek dt. sposobu naprawy b;ledow czy znalezienia nowego rynku sportow. odcinanie sie i zamykanie tylko poglebia i tak dobrze iwelu znany problem wyobcowania spolecznego (oczywiscie wielu zaprzeczy - ale to nie moje slowa tylko zaczerpniete od czlowieka ktory kilknascie lat w tym siedzi) - a chodzi o to aby go niwelowac.

tradowanie to nie latwy kawalek chleba, choc znacznie latwiejszy moim zdaniem niz forex. dlatego proponuje abys dalej pisal bloga - i jak radzi slav - czytal blogi. a jest co czytac i z czego czerpac natchnienie w handlu.

numerek ma racje na pewno w tym ze musisz handlowac za realna kase i znalezc swoj rynek. poznac go, stracic - wiedziec jak sie traci to tez wazne - ale wazniejsze - nie powtarzac.

kiedys zapamietalem : ze najwiekszym glupcem ten kto nic nie zmieniajac w swoim postepowaniu liczy na zmiane. naloz na sposob tradowania generujacy redy, licz na zmiane, nic nie zmianiaj , nie adoptuj..... a poplyniesz.

wiec proponuje dalej prowadz bloga bo warto, sam mozesz wrocic do tego i popoatrzec jakie bledy zrobiles, dlaczego nie ciales, ...

to dobry nawyk dokumnetowac , zwlaszcza na poczatku - pozniej nie edizze ci sie chcialo..

pozdrowka

spaced

Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.