Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Bartas89 Adventure Trading

Promowane odpowiedzi

spaced nie zrozum mnie źle ale jak tak wrzucasz tu swoje nuty to robi mi się z bloga śmietnik :P Wyjdzie tutaj mój egoizm ale tylko ja tu mogę wrzucać nuty :D Ahhh poczułem sie co najmniej jak moderator :-D

masz racje! rozpedzilem sie:) przeprosiny!

Odnośnik do posta
  • Odpowiedzi 331
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Bartas, mam kilka uwag odnosnie twojej gry - jak chcesz to je przemysl, jak nie to olej 1. Twoje redy sa wieksze od greenow i generalnie przeszkadza ci to isc do przodu - w ciagu tygodnia nie m

Kontynuje swoją wczorajszą dobrą passę. Na 10 zagranych rynków tylko jeden na małym minusie. Dzisiaj grałem bez tickoffseta. Z jednej strony przyniosło mi to większy zysk, niż zwykle na niektórych ryn

W dniu dzisiejszym zawieszam pisanie bloga na czas nieokreślony. Idzie mi do dupy i ciągle tracę kasę. Patrzę jak inni użytkownicy robią greeny czy to mniejsze czy to większe, a ja ciągle redy i bardz

Posted Images

Dzisiaj znowu udało sie na koneic dnia wyjść na plus. Trafiły sie dwa minusy w tym jeden duży. Zrobiłem go w meczu Braunschweig-Koeln na CS 0-0. Do przerwy jak łatwo sie domyślić było 0-0 i zagrałem back za największą moją graną stawkę, ponieważ był to rynek najbardziej płynny w dniu dzisiejszym. Kurs zamist spadać rósł. I tutaj moje pytanie do ludzi którzy dłużej w tym siedzą. Dlacego tak się stało? Do tej pory najlepiej mi sie grało na wynikach 0-0 przy wyrównanych drużynach i ZAWSZE wychodziłem z nich z greenem. Czy miało na to wpływ to, że druga niemiecka liga jest overowa )zresztą tak samo jak pierwsza)? Vzy po prostu był to ewenement który jak wiadomo od czasu do czasu się zdarza bo nie można z każdego rynku wyjść z plusem. Aha pozwoliłem sobie dzisiaj jeszcze w finałowym meczu tenisa olimpijskiego na delikatne scalpowanie w przerwach gemów nieparzystych, co również lekko podreperowało mój dzisiejszy zysk.

post-1770-0-71926900-1344201681_thumb.pn

Cel 100E: 17,13E

Odnośnik do posta

Kolejn dzień na giełdzie i coraz bardziej zbliżam sie do swojego celu. Jak zwykle handel na CS w przerwach. Do tego starałem sie cos uskubać między gemami w tenisie. Zdecydowałem sie na to, żeby mieć jakies pole manewru w tygodniu kiedy meczy piłkarskich jest jak na lekarstwo. Niestety lekki minus ale mam nadzieję , że niedługo zacznie mi to przynosić profity :)

post-1770-0-91336600-1344295877_thumb.pn

Cel 100E: 19,31E

Edytowane przez Bartas89
Odnośnik do posta

http://www.youtube.com/watch?v=o9DO1U1U5Rc&feature=my_liked_videos&list=LLjXQYDwr1Wzri4lEJklWb5g

Dzisiaj niestety pierwszy dzień na minus od dłuższego czasu. Rynków piłkarskich skandalicznie mało. Red zrobiony w przerwie meczu na CS Korea-Brazylia. Zagrałem back na 0-2 dla Brazylii. Kurs poszedł w górę i w sumie nie wiem dlaczego. Próbowałem też grać na innym rynkach z IO oraz z el. LM ale koszyki były tak zapchane, że nic nie ugrałem. Trochę mnie to martwi bo na rynkach bardzo płynnych nie mogę wyjść z greenem. Na tych mało płynnych tak do 10k na dany wynik prawie zawsze wychodzę z zyskiem. Początek najważniejszych lig już niedługo i płynność będzie bardzo duża i chcaiłbym z nich troche uszczknąć dla siebie. Aha oczywiście próbowałem za drobne grać MO. Biorę te rynki na logikę ale chyba mnie ona zawodzi. Albo te rynki. Bo jak nazwać fakt , że grają dwie wyrównane drużyny, a w meczu prawie nic sie nie dzieje, a kurs na remis w przerwie...rośnie. Nie kumam ale będę dalej obserwował.

post-1770-0-57527800-1344372621_thumb.pn

Cel 100E: 15,82E

Odnośnik do posta
Początek najważniejszych lig już niedługo i płynność będzie bardzo duża i chcaiłbym z nich troche uszczknąć dla siebie

Mam nadzieję, że tak będzie, ale patrząc po poprzednim sezonie to nie nastrajałbym się tak optymistycznie, co do tej płynności (oprócz tych topowych meczy).

Odnośnik do posta

W meczu korea-brazylia remis w przerwie spadł z 7.2 na 6,2, więc nie wiem czemu spodziewałeś się spadków na cs 2-0 dla Brazylii.

Co do meczu , w którym nic się nie dzieje, nie wiem o którym meczu piszesz,w każdym razie jeśli do przerwy jest remis to w przerwie przeważnie kurs na remis rośnie.

Edytowane przez sebo2255
Odnośnik do posta

Mam nadzieję, że tak będzie, ale patrząc po poprzednim sezonie to nie nastrajałbym się tak optymistycznie, co do tej płynności (oprócz tych topowych meczy).

No właśnie mazi mi lepiej idzie gdzie nie ma dużej płynnośći. Dzieje sie tak chyba dlatego, że można się dopchać do koszyków. A np w meczu Korea-Brazylia na IO to w rynek było wsadzonych na początku przerwy o ile się nie mylę ok 280k blink.pngA tam gdzie jest duża kasa wydaje mi się, że ludzie z grubym portfelem manipulują rynkiem ustawiając ściany i pchając kurs w swoją stronę.

Odnośnik do posta

W meczu korea-brazylia remis w przerwie spadł z 7.2 na 6,2, więc nie wiem czemu spodziewałeś się spadków na cs 2-0 dla Brazylii.

Co do meczu , w którym nic się nie dzieje, nie wiem o którym meczu piszesz,w każdym razie jeśli do przerwy jest remis to w przerwie przeważnie kurs na remis rośnie.

No ale właśnie dlaczego tak się dzieje, że skoro do przerwy jest remis dwóch wyrównanych zespołów, gdzie gra toczy sie w środku boiska kurs na remis rośnie? Nie ogarnaim tego i nie wiem jak patrzeć na te rynki MO w czasie przerwy. Bo widocznie logika odpada. Więc na czym się skupić? Na intuicji? :P Albo bawić się w zgadywanki ;)

Odnośnik do posta

Bartas,to nie zgadywanki tylko prawidłowość takiego rynku,możesz nazwać to korektą po spadkach na remisie,ostatecznie rynek spodziewa się jakiś bramek w drugiej połowie więc kurs na remis rośnie.Rynki w przerwie są o wiele bardziej przewidywalne niż MO przed meczem.Intuicja i logika jako subiektywne odczucia są nie przydatne,obserwacje powtarzających się zdarzenia tym się kieruj.

Odnośnik do posta

Czytając Twoje ostatnie posty Sebo mam mały problem bo piszesz że jeśli do przerwy jest remis to kurs na remis rośnie natomiast ja przeglądając historię swoich wejść na remis zawsze łapałem spadki. Dopiero pod koniec przerwy kurs wracał na swoje miejsce jak ludzie oddawali. Piszę tutaj oczywiście o rynku MO nie jestem natomiast pewien jak to sie ma do CSów bo raczej obserwuje zachowanie MO i U/O

Odnośnik do posta

Kornik,pisałem o doświadczeniach wielu ludzi , swoje opisy popierali wykresami,przy wyraźnym faworycie być może jest tak jak mówisz,ale najważniejsze są własne obserwacje jeśli więc grasz przy remisie na spadki i przynosi ci to zyski to bardzo dobrze.Poniżej wykres na remisie.

post-932-0-50579300-1344436264_thumb.jpg

Odnośnik do posta

Być może jest tak jak mówisz, że przy wyrównanym meczu są wzrosty. Ja jeszcze nie zaobserwowałem takiej sytuacji ale powoli ligi się rozkręcają więc będzie coraz więcej okazji do obserwacji. Wydaje mi się że jeszcze jednym czynnikiem powodującym wzrost remisu paradoksalnie może być właśnie jego spadek przez całą pierwszą połowę i greenowanie przez tych którzy grali in play czyli mechanizm podobny jak przed samym początkiem meczu w pre.

Odnośnik do posta

Dzisiaj nie miałem za dużo czasu na handel ale udało się troszeczkę zarobić. Odpowiadając na post kaisera jak gram na CS-ach to już piszę. Nie napisze tu nic odkrywczego. Obserwuję mecz tak od ok 38-40 min i patrzę co się dzieje na rynkach CS, jaka jest płynność, jaki jest aktualny wynik i najważniejsze jakie były kursy przed meczem. Potem wchodzę na BET365 i patrzę kiedy kończy się przerwa. I kiedy jestem pewnien w którą strone pójdzie kurs tak już wcześniej przygotowuję sobie odpowiedniej wielkości kurs i stawkę i gdy jest gwizdek na przerwę odrazu wchodzę. Czasami jest tak , że obserwuje co się dzieje na rynku i dopiero działam. Ale nie trwa to dłużej niz 10-15 sek bo później już są pieniądze w koszykach porozstawiane i się nie dopcham. Najbardziej lubię handel gdzie są wyrównane drużyny i do przerwy jest 0-0. Jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby w takim momencie kurs nie poszedł w dół. Aha gram z włączonym tickoffsetem ustawionym na 1 tick. Jak są jakies pytania to walcie smiało :)

post-1770-0-63683100-1344461734_thumb.pn

Cel 100E: 17,05E

Odnośnik do posta

Dzisiaj był dla mnie zły dzień zakończony na minusie. O 12 zaczęły sie dwa mecze koreańskiej ligi. I zrobiłem na nich dwa redy na CS-ach. Kursy poszły dla mnie w niezrozumiałą stronę. W sumie w skośną stronę jak oczy tych piłkarzyn :P Potem miałem czas tylko chwilę wieczorem na mały trading. I udało sie zrobić dwa greeny na rynkach MO w trakcie przerw. Ale to i tak nie zniwelowało porannych minusów. Cel na koniec miesiąca coraz bardziej się ode mnie oddala.

post-1770-0-44930300-1344553204_thumb.pn

Cel 100E: 13,52E

Odnośnik do posta

Nie wiem po co pchasz się w cs na jakiejś koreańskiej przecież to samobójstwo,do cs nadają się tylko Liga Mistrzów ,Liga Europejska i to późniejsza faza ,liga angielska i mecze gigantów z pozostałych lig,płynność rynku jest najważniejsza, jak na rynku nie ma przehandlowane kilku dziesięciu tysięcy ,co najmniej , to nie wolno tego dotykać.O cs w przerwie obszernie pisał Radek na swoim blogu "Greenzone".

Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.